高考英语一轮复习 Unit 23 Conflic课时练(2)北师大版选修8.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 23 Conflic课时练(2)北师大版选修8.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 23 Conflic课时练(2)北师大版选修8.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 23 Conflic课时练(2)北师大版选修8.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 23 Conflic课时练(2)北师大版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解a(2015秦皇岛市高三质检)shark keeperget close and very personal with the aquariums largest exhibit and its biggest predators (捕食性动物) with the new shark keeper program! after each participant prepares to feed the sharks and other fishes in the 120,000gallon lost city of atlantis exhibit, they will then get the onceinalifetime chance to feed our sand tiger sharks! participants will also experience a tour of other behindthescenes animal care work areas and take home a reallife shark tooth.program outline:greeting from the educatoreducational program: misunderstandings about sharks, biology, pictures, shark tooth comparisons, animal overviews, what to expect during the experience.behindthescenes food preparationbrief overviews of safety and policiesfeedingschedule:mondays, thursdays and saturdayssession: 3:40 pmlength: 60 minutesrequirements: all participants must be 16 and over.price: $50, plus admission (members: $ 45). space is currently limited to three participants per scheduled session.how to book:phone: 631 208 9200online: when purchasing your admission ticket, please select the shark keeper addon under the aquatic adventures section of the shopping cart.guests with special needs:long island aquarium & exhibition center makes every effort to accommodate guests with special needs. please be aware that to participate in this program, guests must be able to navigate the animal habitat spaces with minimum assistance, and must be able to understand and take direction in english from staff members. to ensure the best experience, please contact the call center at 631 208 9200 to discuss your individual needs.cancellations (取消):there is a 72hour cancellation policy. any cancellation made within 72 hours will not be refunded. noshows will not be refunded or rescheduled. guests arriving late (after the required program checkin time) will not be permitted to participate in the program and will not be refunded or rescheduled. we encourage guests to arrive at the aquarium with plenty of time to park, enter, and check into the program. adventurers should report to the main entrance at least ten minutes ahead. the sessions will begin quickly at the scheduled time. please plan accordingly.1after joining the program, you will_.afeed sharks once in a lifetimebget a real shark tooth as a souvenircmeet the biggest predators of sharksddraw some pictures of sharks解析:选b细节理解题。根据第一段的“participants will also experience a tour of other behindthescenes animal care work areas and take home a reallife shark tooth.”可知,参与者能够得到一颗真实的鲨鱼牙齿作为纪念,故b项正确。2as a guest with special needs, you are expected to_.amake sure of your individual needsbmove around the center alonecfollow the directions of staff membersdseek as much assistance as possible解析:选c细节理解题。根据倒数第二段的“. and must be able to understand and take direction in english from staff members.”可知,作为有特殊需要的顾客,需要遵守工作人员的指示,故c项正确。3if you want to give up the program, youd better_.areport it to the center 10 min. before the sessionbmanage your plan again within 72 hourscexpect to refund from the centerdreport the center 3 days in advance解析:选d细节理解题。根据文章最后一段的“there is a 72hour cancellation policy.”可知,最好提前三天报告,故d项正确。4what information can we learn from the program?ayou can book the program online.bthere is no limit to the age of participants.cyou need to pay $95 at least for the program.da session is scheduled for 3 children every week.解析:选a细节理解题。根据“requirements: all participants must be 16 and over.”可知b项错误;“price: $50, plus admission (members:$45). space is currently limited to three participants per scheduled session.”可知c、d两项错误;由online可知a项正确。b(2016济南市教学质量调研考试)raised by a single mother in hartford, fred wright struggled with behavioral problems and was forced . to move from one school to another. he even reached a point where he felt like he had nothing to live for.“i was walking around with a lot on my shoulders,” he said.“i couldnt handle it. i didnt care about life anymore.” but all that started to change when wright met patricia kelly.“i was seven when i met mrs kelly.i wasnt used to strictness. i wasnt used to hearing the word no,”said wright, now 17.kelly, a former soldier and an equestrian (骑手), took wright under her wing and helped him find hope in an unlikely place on a horse.“wright was like a round peg that everybody kept trying to squeeze into a square hole,” kelly said.“he was hurting. he needed a place where he could express himself. the riding field became that place for him.”for the last 30 years, kelly has helped children stay on the right track through her nonprofit, ebony horsewomen. the program offers horseback riding lessons and teaches animal science to more than 300 young people a year. by exposing those children to horsemanship, kelly aims to give them an alternative to the streets and an opportunity to turn their lives around.“we use horses as a hook to create pride, esteem and healing,” said kelly, 66.“they learn that they have ability. they just have to unlock it.”“when you teach a child to ride a horse, they learn they are the center of their environment,” said kelly.“once they make that connection, they can change what happens in school, at home and in the community.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了 kelly 的 ebony horsewomen 组织帮助那些表现不好的孩子成长的故事。5why did fred wright have to move from one school to another?abecause his mother couldnt afford the fees.bbecause his parents got divorced.cbecause he behaved badly at school.dbecause he didnt set a life goal.解析:选c细节理解题。根据第一段第一句中的“fred wright struggled to move from one school to another”可知,fred wright 因在学校表现不好才被迫从一所学校转到另一所学校。故选c。6how did patricia kelly help fred wright?ashe provided him with a home.bshe encouraged him to learn science.cshe exposed him to the riding field.dshe found him a better school.解析:选c细节理解题。根据第四段“kelly, a former soldier .on a horse.”以及第五段最后一句中的“the riding field”可知,kelly教 wright 骑马,让 wright 在骑马的过程中重获对生活的希望。故选c。7what do we know about the program ebony horsewomen?ait is intended to make money.bit was founded by patricia kelly.cit aims to protect the environment.dit serves as a shelter for homeless kids.解析:选b推理判断题。根据第六段第一句“for the last 30 years, kelly .”可知,在过去的30年里,kelly 已经通过她创办的非营利组织ebony horsewomen 帮助孩子们走上了正确的轨道。故选b。8what can be inferred from the last two paragraphs?ahorse riding is helpful to the growth of kids.bpatricia kelly is a very successful woman.chorses are closely related to the environment.dit is hard for a kid to learn to ride a horse.解析:选a推理判断题。根据文章最后两段内容可知,kelly建立的ebony horsewomen 组织把马作为创造骄傲、自尊的方法和治疗的手段,让孩子们意识到他们有能力,只是需要被发掘出来。由此可推知,骑马对孩子们的成长有帮助。故选a。c(2016江西九校第二次联考)a good deal of fascinating research has been done about the reading patterns of young people, and it is surprising to discover at what an early age children start expressing preferences for particular kinds of books. a recent report, which examined in detail the reading habits of primary school children, showed that even sevenyearold boys and girls have clear views about what they want to read. girls, in general, read more, and far more girls than boys preferred reading stories. boys were showing a taste for the more instant appeal of picture stories, or else books about their hobbies.these tastes continue unchanged until the children are teenagers. apparently girls read more in general, but more fiction in particular. you could say that there are more opportunities for girls to read fiction: magazines encourage the fiction habit in girls in their early teens, and by their late teens they have probably moved on to the adult womens magazines. teenage boys tend to buy magazines about their hobbies: motorcycles, heavy transport and so on.adult reading tastes are also the subject of research. again the number of women who read for pleasure is considerably higher than the number of men. it seems that the majority of women still want love stories. there has also been some analysis of what men actually read. apparently only 38 percent of men read anything, but 50 percent of what they read is fiction in the form of actionpacked (情节起伏跌宕的) stories of space or gunmen.语篇解读:研究表明,孩子的阅读习惯在很早就已形成且保持不变,直到他们长大成为青少年。9what did the recent research on childrens reading show?achildren begin to read very fast at an early age. bchildren examine in detail what they read at school.cchildren can read clearly in primary school.dchildren form their reading tastes at an early age.解析:选d细节理解题。根据第一段的第二句可知,最近的报告表明,孩子们甚至在七岁的时候就对于他们想要读的书有明确的观点,即在早期,孩子们就形成了他们的阅读喜好,故d项正确。10if we have a close look at the reading habits of boys and girls well find that _.agirls are more interested in fiction than boysbgirls are more interested in actionpacked stories than boyscboys read more books than girlsdboys have no interest in fiction解析:选a细节理解题。根据第二段中的“apparently girls read more in general . opportunities for girls to read fiction”可知,女孩儿更喜欢读小说,故a项正确。11it can be inferred from the passage that _.aboys change their reading tastes more often than girlsbchildren usually do not change their reading tastes until they grow upcboys and girls form their reading habits by reading magazinesdpeople have no definite reading tastes解析:选b推理判断题。根据第二段的第一句可推知,孩子们的这些读书喜好会保持不变,直到他们的青少年时期,故b项正确。d(2016成都外国语学校3月模拟)for many parents, raising a teenager is like fighting a long war, but years go by without any clear winner.like a border conflict between neighboring countries, the parentteen war is about boundaries:where is the line between what i control and what you do?both sides want peace, but neither feels it has any power to stop the conflict.in part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it.from the parents point of view, the only cause of their fight is their adolescents complete unreasonableness.and of course, the_teens_see_it_in_exactly_the_same_way,_except_oppositely.both feel trapped.in this article, ill describe three nowin situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap.the first nowin situation is quarrels over unimportant things.examples include the color of the teens hair, the cleanliness of the bedroom, the preferred style of clothing, the childs failure to eat a good breakfast before school, or his tendency to sleep until noon on the weekends, second, blaming, the goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong.third, needing to be right.it doesnt matter what the topic is politics, the laws of physics, or the proper way to break an egg the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authority someone who actually knows something and therefore to command respect.unfortunately, as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, theyll continue to fight these battles forever and never make any real progress.语篇解读:本文是一篇议论文,主要论述了父母和青少年子女之间发生冲突的问题,并且分析了发生冲突的主要原因。12why does the author compare the parentteen war to a border conflict?aboth can continue for generations.bboth are about where to draw the line.cneither has any clear winner.dneither can be put to an end.解析:选b细节理解题。根据第一段中的“like a border conflict between neighboring countries . what i control and what you do?”可以看出,二者都涉及界限划分的问题。13what does the underlined part in paragraph 2 mean?athe teens blame their parents for starting the conflict.bthe teens agree with their parents on the cause of the conflict.cthe teens accuse their parents of misleading them.dthe teens tend to have a full understanding of their parents.解析:选a句意理解题。前面的“in part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it.”指出,双方都不愿意为发生冲突承担责任,接着讲述了父母们的看法,画线句说到孩子与父母的看法相同,只不过方向相反,他们认为是父母的“无理”导致了冲突。14parents and teens want to be right because they want to _.agive orders to the otherbknow more than the othercgain respect from the otherdget the other to behave properly解析:选c细节理解题。根据最后一段中的“for both wish to be considered an authority someone who actually knows something and therefore to command respect.”可确定c项是正确的。15what will the author most probably discuss in the paragraph that follows?acauses for the parentteen conflicts.bexamples of the parentteen war.csolutions for the parentteen problems.dfuture of the parentteen relationship.解析:选c推理判断题。根据第三段第一句可知,本文要介绍家长与孩子间没有赢家的三种情况,并提出走出困境的建议。而第三段仅介绍了三种情况,因此第四段应介绍解决双方冲突的一些方法。故c项正确。.阅读七选五(2016南宁市适应性测试)do you usually feel like youre working hard but still cant reach your study goals? here are some quick tips to help you study better.study with a partner or in groups.rather than living in a cave with your nose in the books all day, grab a friend from your class and study with him. _1_step into your teachers shoes.ask yourself “if i were the teacher, what would i put on t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论