高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc_第1页
高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc_第2页
高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc_第3页
高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc_第4页
高考英语一轮复习 Module 6 Films and TV Programmes练习 外研版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 6 .阅读理解today,i read an interesting article about television viewing. in one experiment, families were paid to stop watching tv for either a week or a month. many could not complete the task and some families even fought, verbally or physically. it was quite interesting and now i will say something about tv.after tv became a product most families could afford,people bought and started to watch their new tvs. both adults and children became less creative in problem solving, less able to persevere (坚持)in tasks, and less tolerant of unstructured time.in my family, we grew up with the tv on. every weekend, we watched gun smoke and bonanza together as a family. tv provides us with a comfortable background when we want to learn a foreign language at home, and it entertains us cheaply with live action sports, incomparable performing arts and important events of the world. in addition, it educates us about everything from the cells in our body to the galaxies in the universe.perhaps its not even practical to live without television unless our views change abruptly as we get older. i dont think that tv damages us so much as it robs us of time that could be spent doing other things such as learning new skills, getting some exercise or doing volunteer work.i was lucky to have a family that watched tv together. today there seems to be a tv in every room of the house and theres no need to agree on a program to watch. to watch tv or not to watch tv is more of a question for adults than for us,and even though we all say we want to cut down the time we spend in front of the tube, we never really do. tv_has_us_hypnotized! 1the experiment in paragraph 1 is intended to show _.ahow interesting watching tv isbhow much people like watching tvcwhether people like watching tvdwhat people do after giving up watching tv答案:b根据第一段第二句“in one experiment, families were paid to stop watching tv for either a week or a month.”可推测“强调不看电视时间的长短”,所以选择表示“人们对电视的喜爱程度”的b项。2after most families could afford a tv, they became _.amore active at workbmore crazy in solving problemscless tolerant of tv timedless concentrated on tasks答案:d根据第二段“after tv became a product most families could afford,people bought and started to watch their new tvs.less able to persevere in tasks.”可知:a项显然与原文意思相反;b项的more crazy与原文的less creative意思相反;人们越来越喜欢电视,所以不可能是难以忍受看电视的时间,所以排除c项。3according to paragraph 3, the author and his family _.aspend weekends watching tv in every roombget a lot of valuable experience in watching tvcwant to cut down the time spent in front of tvdcan afford a tv for each one of the family答案:b根据第三段关键词“grew up with the tv”,“provides us with a comfortable background”,“entertains us cheaply”和“educates us about everything.”可以推断,电视给作者及其家人带来了许多宝贵的经历。4in the last paragraph the underlined sentence means _.awe are really hooked on our tvbwe are really proud of our tvctv robs us of available timedtv benefits us greatly答案:a文章末尾“.even though we all say we want to cut down the time we spend in front of the tube, we never really do.”表示“虽然我们都表示打算削减看电视的时间,但我们从未这么做(因为我们对电视太着迷了)”。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2015唐山一中调研)hollywood movies are regularly filled with sex and violence. they can be exciting films but sometimes all you want is a little lighthearted entertainment.have you heard of bollywood? all singing, all dancing and unrealistic, it is the perfect alternative to normal hollywood movies. bollywood is the indian film industry, based in mumbai, formerly known as bombay. _1_ yet bollywood is the largest producer of films in the world. this year the indian filmgare awards, bollywoods oscars, turn 50 years old.the typical bollywood movie usually has the following ingredients: a cup of romance, a teaspoon of comedy, a dash of international sightseeing, served with a huge slice of singing and dancing. there will also be one brave hero, one beautiful heroine and one baddie. _2_bollywood films are full of ideal things and free of daily worries. _3_ the actors change clothes and locations within a single song. but the audience dont mind. to indian movie lovers, especially the poor, such films are a gateway to heaven and the stars are their gods. the films take them to a magical world away from their everyday troubles. the films tell them the impossible is possible and that true love conquers all._4_ behind the beautiful scenes, bollywood still emphasizes traditional family values. in most films, if two lovers want to break an arranged marriage, they cant just run away. they must win over their parents.bollywood is a decent refreshing replacement for those overstimulating hollywood films. _5_ they will take you to a brighter, cheerier and more colorful world, where its still cool to dance around a tree and sing a love song.abollywood has gradually won its reputation on the world stage.bthere is never any mention of politics, poverty or war.cmost chinese school kids have probably never seen an indian film.dbollywood films are mostly comic romances with lighthearted incidental music.ebollywood pays great attention to traditional values.fthe result is a funfilled musical.gso if youre tired of all that hollywood actions, check out the following bollywood films.语篇解读:文章讲述了印度的电影业,bollywood 是印度电影产业的基地,并讲述了印度电影的风格,浪漫,幽默,轻松。所以在好莱坞电影里面充斥的暴力,色情,印度电影里是没有的。所以印度电影在世界舞台也逐渐赢得了他的名声。1c与下文句子的衔接。意思是:也许中国的学生从来没有看过印度电影,然而 bollywood 才是世界上最大的电影产业基地。2f对上文的总结。浪漫,幽默,伴有着轻音乐和优美的舞姿,里面有一个英雄和美丽的女主角,这完全是一个充满乐趣的音乐片,故答案应为f。3b段落承上启下的理解。bollywood 电影充满了完美的东西免于日常的烦恼。所以在电影里不会涉及到政治,贫穷和战争。在段末提到电影会带他们到一个神奇的世界,让他们远离烦恼,真爱可以征服一切。4e对总启句的理解。后文提到,在美丽的画面后面,bollywood 电影强调传统的家庭观念,由此可知,答案应为e,bollywood 电影更多的关注传统的价值观。5g对上下文的理解。句意为:因此如果你厌倦于好莱坞的动作片时,就找一部 bollywood 的电影看看吧,它会带你进入一个活泼的多彩的世界,唱着爱情歌曲围着树去跳舞也是很酷的。.完形填空(2015河北石家庄二模)it was my first college acting class. with great hesitation, sweating hands and an _1_ heart, i walked into the classroom. i had spent my entire life _2_ public speaking. but now here i was, _3_not only to learn how to speak like someone on _4_, but to become them entirely. theater classes are _5_ at many high schools and universities in the us. “theater kids” are quite a different bunch who always seemed able to _6_ a room with their personalities._7_ it was only a beginnerlevel course, my college class was filled with students who seemed a _8_ fit for acting. they were confident, fun and _9_. the professor, a stout (胖的) woman with a permanent smile and gentle behavior,_10_ just as well. she _11_us each with a handshake and welcoming eyes. the class was held in a circular room with _12_ situated around the edges. this allowed everyone in the room to have a(n) _13_ of whatever performance or lecture was _14_ in the center.after our firstday introductions,each week we _15_ in a series of activities designed to help us find our own inner _16_. we sang songs, danced to music,and recited _17_ from our favorite short stories. the _18_ was eyeopening. i learned that anyone has the _19_ to act, and many of us already do in our daily life. in the end, im not _20_ that i would consider myself an actor. but i dont think i ever had more fun in a college class.语篇解读:本文为记叙文。作者生性腼腆,可在大学期间却修了表演课。从表演课中,作者学到了很多东西,同时还得到了很多快乐。1aunsteady bunsatisfied cunusual dunfair答案:a根据本句中的“with great hesitation和sweating hands”可推知作者很紧张,心中十分忐忑(unsteady),故答案为a项。2apractising bavoiding cdelivering dlearning答案:b根据上文可知作者生性腼腆,故过去一直避免在公共场合演讲。3arefusing bhappening cpreparing dhesitating答案:c但现在我却在这里准备不仅要学习如何像台上的人一样讲话还要完全变成他们。4astage bcampus cstrike dtrial答案:a根据上句中的public speaking可推知本空为stage(舞台)。on stage“在舞台上”。5adifficult bexpensive cadvanced dpopular答案:d根据常识及下句可推知:在美国,戏剧课在高中和大学很受欢迎。6aput up bmake up clight up dbreak up答案:c学表演的孩子们与众不同,他们总是能够用自己的个性使整个房间熠熠生辉。light sth. up“即照亮某处”。7athough bsince cunless donce答案:a虽然这只是一个初级班,但我们班里具有表演天赋的学生比比皆是。前后两句为转折关系,故设空处为though。8astrange bnatural ccommon dformal答案:ba natural fit for在本句中表示:天生就适合做的人。9aoutgoing bcautious chardworking dpatient答案:a根据常识可知,具有表演天赋的人的特点是自信、风趣、性格外向。10aserved bprepared cspoke dfit答案:d那个教授很胖,永远面带着微笑且举止优雅,也非常适合表演。11ainspired bsupplied cgreeted dcomforted答案:c由于是第一节课,因此那位教授和我们每个人握手,用热情友好的眼神迎接我们。12ablackboards btables clights dchairs答案:d根据下句及本句中的circular(圆形的)和介词around可推知,这个班的座位布置呈圆形。13aview bopinion cdebate dcommand答案:a将座位摆成圆形是为了使学生们更好地让看到表演及演讲中所发生的一切。have a good view of“很好地看到”。14aleaving boccurring carriving ddeclining答案:boccurhappen“发生”。15atook bsucceeded cshared dparticipated答案:d由下文可知此处表示我们会参与各种活动。participate in“参加”。16asinger bactor cprofessor ddancer答案:b本文的中心话题是学习表演,故本空答案为actor“演员”。17acharacters bproverbs clines dplots答案:c我们唱歌,随着音乐跳舞,朗诵我们最喜欢的短篇小说中的台词。a:人物;b:格言;c:台词;d:情节。18aadventure bconcert ccompetition dexperience答案:d上文作者介绍了在大学的第一节表演课及以后参加的活动,由此可判断此空答案为experience“经历”。学表演的经历使作者开了眼界。19agift binterest ctendency ddesire答案:a作者通过学习表演,明白了一个道理,即任何人都有表演的天赋,并且我们中的很多人已经在日常生活中表演了。20acontent bsure caware ddoubtful答案:b我不能肯定我会把自己当成一名演员。但是我认为在大学上表演课最快乐。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。a proverb says, “time is money.” but in my opinions, time is even much valuable than money. why? because when money is spent, we can earn them back, so when time is wasted, we can never get it back. there is no doubt when time is very limiting, and even an hour is of great value. we should make full use of time do useful things. its a pity that a lot of people didnt appreciate the value of time. they waste their time doing anything useful. we should form the good habit of racing against the time.答案:a proverb says, “time is money.” but in my , time is even valuable than money. why? because when money is spent, we can earn back, when time is wasted, we can never get it back. there is no doubt time is very , and even an hour is of great value. we should make full use of time do useful things. its a pity that a lot of people appreciate the value of time. they waste their time doing useful. we should form the goo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论