




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)小学英语四年级上册期末专项复习:阅读理解C卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共96分)1. (10分)阅读理解 Its 7: 30 on Monday morning. Its time for Tom to go to school. Classes begin at 7:40. Tom is still in his room. His mother says, Hurry, Tom. You must be quick or you11 be late. Mum, wheres my pencil-box? I cant find it. I cant go to school without my pencil-box. cries TomLook at Toms room. What a mess(糟糕) ! His books are lying all over(遍布) the room. His football socks are on the desk. A kite and some clothes are on his bed. Toms mother comes to help him. She asks Tom to put his books away and Toms pencil-box is under the books on the floor.You must look after your things, Tom. says Mrs. Read.(1)Tom goes to school at A . seven oclockB . half past sevenC . seven forty(2)Tom has his first class at A . half past sevenB . eight oclockC . twenty to eight(3)Are there many books in his room? A . Yes, there are.B . No, there arent.C . I dont know.(4)Whats on Toms bed? A . Some chocolates.B . Some clothes and a kite.C . Some books.(5)Toms pencil-box is A . on his deskB . on his bed.C . under the books(6)Tom is late for school, isnt he? A . No, he isnt.B . Yes, he is.C . I dont know.2. (16分)阅读短文,根据短文内容在表格相应的位置打“”。 Tim has a black cap. He likes it very much. Amys shoes are red. The sweater is Jack s. And its green. Mike has got a new coat. Its really warm. The pants are Sallys. She has got them on her birthday.3. (10分)阅读短文,判断正误My name is Amy . Im eight . I go to school on Mondays . My father doesnt go to work on Saturdays . He plays football on Saturdays . My mother and I go shopping on Saturdays . My little sister watches TV at home on Saturdays .(1)Amy is ten . (2)Amy goes to school on Mondays . (3)Amys father goes to work on Saturdays . (4)Amys mother goes shopping on Saturdays (5)Amys little sister goes to school on Saturdays . 4. (10分)阅读短文,选择正确的答案。Dear Peter,Thank you for your letter. Now Im going to answer some of your questions. You ask me about the weather in Beijing in winter. Its quite cold and it often snows in winter. After snowing, the ground is white. And I can skate on the ice. Its very interesting to skate. I like winter best.You ask me when it is the best time to come to China. I think the best time to come to China is in spring or in fall. Its often too hot in summer and its too cold in winter. I have to finish this letter now. Ask your brother to come to China with you together. Welcome to Beijing soon.Yours,Jim(1)Which country is Jim in? A . America.B . China.C . Canada.(2)What season does Jim like best? A . Spring.B . Summer.C . Winter.(3)What is the best time to come to China? A . Spring.B . Summer.C . Spring or fall.(4)Is it very hot in summer in Beijing? A . Yes,it is.B . No,it isnt.C . I dont know.(5)What is the text(文章)? A . A letter.B . A story.C . A piece of news.5. (10分)阅读短文并判断。The traffic rule in England is different from that in China. When you are in England, you must be very careful on the street because the traffic drives on the left. You must look at the right first and then the left. If the traffic lights are red, the traffic must stop. Then the people can cross the road on foot. If the traffic lights are green, the traffic can go. People mustnt cross on foot.When you go by bus in England, you have to be careful too. Always remember the traffic moves on the left. You mustnt go the wrong way. In many English cities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well. Its very interesting.(1)London and Beijing have the same traffic rule. (2)The traffic drives on the left in China (3)In England, you must look at the left first and then the right. (4)People mustnt go on the left in England. (5)The traffic light is green; people mustnt cross on foot in England. 6. (5分)阅读短文并回答下列问题。Look at this photo of my family. There are five people in my family. They are my grandparents, father, mother and l. My father is a teacher. He is very busy on weekdays. At weekends he can play badminton with me. My mother is a taxi driver. She is good at driving a car. She is a wonderful taxi driver. She works very hard every day. That is my grandfather. He is old but he always does some exercises in the morning and he looks well all day. Here is my grandmother. She is a housewife. She is good at cooking.This is me. I am a student in Grade Six. I am good at drawing. Here is my cousin, Linqing. She is a pretty girl. I often go to the cinema with her. My family is a big one. We love each other and are kind to each other. I really have a happy family.(1)How many people are there in your family? (2)What do you do with your father at weekends? (3)What does your mother do? (4)What is your grandmother good at? (5)What do you often do with your cousin? 7. (10分)阅读理解 Hi. Im Cicily. I am ten years old. Today I get up at 6:00 a. m. I have breakfast at 7:00 a. m. It is rainy outside. I go to school at 8:00 a. m. It is 8:30 a.m. Its time for English class. I have Chinese class at 10:00 am. I have lunch at l2:00. I have PE class at 4:00 pm. After school. I play football on the playground. I eat dinner at 6:00p. m. I read books after dinner. I go to bed at 9:30 pm.(1)The title(题目)of the passage is _. A . Cicily is a good girl.B . Cicilys Day(2)Finish the timetable. (3)Whats the weather like today? A . Its sunny.B . It is rainy.(4)Cicily _ after dinner. A . reads booksB . go to bed.8. (9分)根据表格内容回答问题。Weather ReportCityMondayTuesdayWednesdayBeijingCloudySunnyRainyShanghaiSunnyRainyCloudyShenzhenRainyCloudySunny(1)Whats the weather like in Beijing on Wednesday?(2)Can people in Shanghai play football on Monday?(3)How is the weather in Shenzhen on Tuesday?9. (8分)阅读短文,判断下列句子与短文内容是否一致 Western people like to say Thank you when other people help them or say something kind to them. Please and Thank you are magic words that can show your good manners. You should say Thank you when someone passes you something. You should say Thank you too when someone walks ahead of you and keeps the door open for you. And also, when someone says you have done your work well, or you have bought a nice thing, or your city is very beautiful, you would say Thank you. The magic words are not only for your friends, but also for your family.Excuse me is another way to show your good manner. When you hear someone say Excuse me behind you, you will know somebody wants to pass by you without touching you. If some people are talking, its impolite to interrupt them. Youd better say the magic words first, and then begin talking.Lets say more about these magic words Thank you please and Excuse me in our life.(1)Western people like to say Thank you when other people help them or say something kind to them. (2)Please and Thank you are magic words that can show your good manners. (3)Excuse me is another way to show your good manner. (4)If some people are talking, you can interrupt them. (5)Lets say more about these magic words Thank you please and Excuse me in our life. 10. (8分)阅读理解。Jim is an English boy. He is in No. 5 Middle School. He gets up early every day. He isnt la
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 数字印刷员安全生产能力模拟考核试卷含答案
- 电梯维保合同范本及安全检查标准
- 英语动词时态教学课件设计
- 物业数字化管理平台创新创业项目商业计划书
- 银行风险管理体系构建与操作指南
- 生态旅游中的环境影响评估创新创业项目商业计划书
- 电商平台产品上架及运营策略
- 汽车空调系统维修创新创业项目商业计划书
- 软件开发项目测试用例设计
- 文化创意产品合作协议范本解析
- 团员考试题目及答案大题
- 2025呼和浩特市总工会社会工作者、专职集体协商指导员招聘29人考试参考题库及答案解析
- 2025年皮肤科皮肤病病理形态学诊断能力测试答案及解析
- 2024年山西晋城市市政公用集团有限责任公司招聘考试真题
- 扬尘治理专项施工方案(水利工程版)
- 2025上海市大数据中心招聘15人考试参考试题及答案解析
- 途虎养车加盟协议合同
- 【公开课】两种电荷-2025-2026学年物理人教版(2024)九年级全一册
- 2025年秋招:人力资源专员笔试题库及答案
- 蓝豚医陪陪诊服务发展研究报告2025
- 山东大学工程流体力学(杜广生)课件第3章 流体动力学基础
评论
0/150
提交评论