




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2012届高考英语实战演练专题阅读理解(31-35)附详析 (第31篇) GUATEMALA CITY(Reuters)A fish that lives in mangrove swamps(红树沼泽) across the Americas can live out of water for months at a time, similar to how animals adapted (适应)to land millions of years ago, a new study shows. The Mangrove Rivulus, a type of small killifish, lives in small pools of water in a certain type of empty nut or even old beer cans in the mangrove swamps of Belize, the United States and Brazil. When their living place dries up, they live on the land in logs (圆木), said Scott Taylor,a researcher at the Brevard Endangered Lands Program in Florida. The fish ,whose scientific name is Rivulus marmoratus, can grow as large as three inches. They group together in logs and breathe air through their skin until they can find water again. The new scientific discovery came after a trip to Belize. “We kicked over a log and the fish just came crowding out,”Taylor told Reuters in neighboring Guatemala by telephone. He said he will make his study on the fish known to the public in an American magazine early next year. In lab tests, Taylor said he found the fish can live up to 66 days out of water without eating. Some other fish can live out of water for a short period of time.The walking catfish found in Southeast Asia can stay on land for hours at a time, while lungfish found in Australia, Africa and South America can live ont of water,but only in an inactive state. But no other known fish can be out of water as long as the Mangrove Rivulus and remain active, according to Patricia Wright, a biologist at Canadas University of Guelph. Further studies of the fish may tell how animals changed over time. “These animals live in conditions similar to those that existed millions of years ago ,when animals began making the transition (过渡) from water onto land, ”Wright said. 语篇解读最新发现:有一种鱼,即使离开水也能存活。 1The Mangrove Rivulus is a type of fish that _. A. likes eating nuts B. prefers living in dry places C. is the longest living fish on earth D. cau stay alive for two months out of water 解析事实细节题。依据在第六段,Taylor说这种鱼离水后能活66天,也就是两个多月。 答案D 2Who will write up a report on mangrove Rivulus? A. Patricia Wright. B. Researchers in Guatemala. C. Scientists from Belize. D. Scott Taylor. 解析推理判断题。第五段最后一句话告诉我们:明年Scott Taylor将要把对于这种鱼的研究在一份美国杂志上公布于众。 答案D 3According to the text, lungfish can _. A. breathe through its skin B. move freely on dry land C. remain alive out of water D. be as active on land as in water 解析事实细节题。第七段第二句话告诉我们:lungfish离开水也可以存活。 答案C 4What can we say about the discovery of Mangrove Rivulus? A. It was made quite by accident. B. It was based on a lab test of sea life. C. It was supported by an American magazine. D. It was helped by Patricia Wright. 解析推理判断题。第五段Taylor的话告诉我们:发现这种鱼是偶然的。 答案A (第32篇) “Old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another. For example,most of us remember our parents telling us to eat more of certain foods or not to do certain things. Is there any truth in these teachings? Some of them agree with present medical thinking,but others have not passed the test of time. Did your mother ever tell you to eat your carrots because they are good for your eyes? Scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration. Eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this disease by 40%. Garlic(蒜)is good for you,too. It can kill the type of virus that causes colds. Unfortunately, not all of Moms advice passed the test of medical studies. For example, generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating. But research suggests that there is no danger in doing so. Do sweets cause tooth problems?Well, yes and no. Sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars. Even though science can tell us that some of our traditional beliefs dont hold_water,_there is still a lot of truth in the old wives tales. After all, much of this knowledge has been accumulated (积累) from thousands of years of experience in family health care. We should respect this body of knowledge even as we search for clear scientific support to prove it true or false. 语篇解读我们大多数人都记得父母告诉我们要吃某些食物或者不要去做某些事情。这些告诫是对的吗?实际上,其中一些是与现在的医学思想相符合的,而另外一些却经不起考验。文章举了例子,并指出即便当我们寻找明确的科学证据来证明它的对错时,我们也应该尊重这类知识。 5Which of the following is TRUE according to the text? A. Eating garlic is good for our eyes. B. Sticky sweets are damaging to our teeth. C. Swimming after a meal is dangerous. D. Carrots prevent people from catching colds. 解析事实细节题。从第三段最后一句Sticky sweels made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars.可以看出,sticky sweets的确可以对牙齿造成危害。 答案B 6The author develops the third paragraph mainly_. A. by cause and effect B. by order in space C. by order in time D. by examples 解析推理判断题。第三段第一句是主题句。随后,举了饭后一小时内游泳和吃糖这两个例子来证明主题句。因此,这一段是通过举例来构成段落的。 答案D 7The phrase“ hold water” in the last paragraph most probably means“_” A. to be believable B. to be valuable C. to be admirable D. to be suitable 解析猜测词义题。从最后一段第一句可知,虽然科学告诉我们有一些传统观念不可信,但是这些老妈妈们的说法还是有一些正确的地方。hold water指“可信的”。 答案A 8What is the authors attitude toward“old wives tales”in the text? A. Subjective. B. Objective. C. Dissatisfied. D. Curious. 解析推理判断题。纵观全文,作者既指出了一些传统说法的正确性,又说明了一些传统观念没有科学依据。尤其是文中最后一段作者表明了对这些观念的尊重,因此可以看出作者的态度是客观的。 答案B (第33篇) Even at school there had been an unhealthy competition between George and Richard. “I ll be the first millionaire in Coleford!” Richard used to boast. “And youll be sorry you knew me,” George would reply “because Ill be the best lawyer in town!” George never did become a lawyer and Richard never made any money. Instead both men opened bookshops on opposite sides of Coleford High Street. It was hard to make money from books, which made the competition between them worse. Then Richard married a mysterious girl. The couple spent their honeymoon on the coast but Richard never came back.The police found his wallet on a deserted beach but the body was never found. He must have drowned. Now with only one bookshop in town, business was better for George. But sometimes he sat in his narrow, old kitchen and gazed out of the dirty window, thinking about his former rival(竞争对手). Perhaps he missed him? George was very interested in old dictionaries. He d recently found a collector in Australia who was selling a rare first edition. When the parcel arrived, the book was in perfect condition and George was delighted. But while he was having lunch, George glanced at the photo in the newspaper that the book had been wrapped in. He was astonished the smiling face was older than he remembered but unmistakable! Trembling, George started reading. “Bookends have bought ten bookstores from their rivals Dylans. The company, owned by multimillionaire Richard Pike, is now the largest bookseller in Australia.” 语篇解读本文讲述了Richard和George竞争的故事。他们上学时就扬言要分别成为百万富翁和最好的律师,结果Richard实现了自己的梦想,George却没有。 1George and Richard were _at school. A. roommates B. good friends C. competitors D. booksellers 解析细节理解题。根据文章第一段“Even at school there had been an unhealthy competition between George and Richard”可知两人是竞争对手。 答案C 2How did George feel about Richard after his disappearance? A. He envied Richards marriage. B. He thought of Richard from time to time. C. He felt lucky with no rival in town. D. He was guilty of Richard s death. 解析细节理解题。根据第六段中的“But sometimes he sat in his narrow,old kitchen and gazed out of the dirty window,thinking about his former rival.”可知George有时会想起Richard,故答案为B。 答案B 3George got information about Richard from _. A. a dictionary collector in Australia B. the latters rivals Dylans C. a rare first edition of a dictionary D. the wrapping paper of a book 解析细节理解题。根据倒数第二段中的“George glanced at the photo in the newspaper that the book had been wrapped in.”可知George是在包书的报纸上得到了Richard的消息。故答案为D。 答案D 4What happened to George and Richard in the end? A. Both George and Richard became millionaires. B. Both of them realized their original ambitions. C. George established a successful business while Richard was missing. D. Richard became a millionaire while George had no great success. 解析根据文章最后一段可知Richard最后成功了,而George依然开着书店,没有成为百万富翁,也没有成为有名的律师,A、B、C三项的表述都错误,所以答案为D。 答案D (第34篇) Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it. Recite and repeat in conversation. When you hear a person s name, repeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial. Ask the other person to recite and repeat. You can let other people help you remember their names.After youve been introduced to someone,ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort youre making to learn their names. Admit you don t know. Admitting that you can t remember someone s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy if you say, “I m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?” Use associations. Link each person you meet with one thing you find interesting or unusual. For example, you could make a mental note:“Vicki Cheng tall, black hair.” To reinforce (加强) your associations, write them on a small card as soon as possible. Limit the number of new names you learn at one time. When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering everyone. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later. Go early. Consider going early to conferences, parties and classes.Sometimes just a few people show up on time. Thats fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others an automatic review for you. 语篇解读文章讲述了记住别人的名字是一项重要的社交技能,并就此提供了一些方法技巧。 5How will most people feel when you try hard to remember their names? A. They will be moved. B. They will be annoyed. C. They will be delighted. D. They will be discouraged. 解析细节理解题。由文章提到的第二种方法中的“Most people will be pleased by the effort youre making to learn their names”内容就可得出答案,pleaseddelighted。 答案C 6If you cant remember someones name, you may _. A. tell him the truth B. tell him a white lie C. ask him for pity D. ask others to help you 解析细节判断题。由文章提到的第三种方法的内容,即可得出答案。 答案A 7When you meet a group of people, it is better to remember_. A. all their names B. a couple of names first C. just their last names D. as many names as possible 解析细节判断题。由文章提到的第五种方法中的“When meeting a group of people,concentrate on remembering just two or three names.”内容即可得出答案。 答案B 8What does the text mainly tell us? A. Tips on an important social skill. B. Importance of attending parties. C. How to make use of associations. D. How to recite and repeat names. 解析主旨大意题。由文章首段即可得出答案。 答案A (第35篇) We have met the enemy, and he is ours. We bought him at a pet shop. When monkeypox, a disease usually found in the African rain forest, suddenly turns up in children in the American Midwest, it s hard not to wonder if the disease that comes from foreign animals is homing in on human beings. “Most of the infections (感染) we think of as human infections started in other animals,” says Stephen Morse, director of the Center for Public Health Preparedness at Columbia University. It s not just that we re going to where the animals are;we re also bringing them closer to us. Popular foreign pets have brought a whole new disease to this country. A strange illness killed Isaksen s pets, and she now thinks that keeping foreign pets is a bad idea. “I don t think it s fair to have them as pets when we have such a limited knowledge of them,” says Isaksen. “Laws allowing these animals to be brought in from deep forest areas without stricter control need changing,” says Peter Schantz. Monkeypox may be the_wakeup_call. Researchers believe infected animals may infect their owners. We know very little about these new diseases. A new bug (病毒) may be kind at first. But it may develop into something harmful (有害的). Monkeypox doesn t look a major infectious disease. But it is not
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- Unit 1 A new start:Developing ideas ③ 教学设计 外研版(2024年)英语七年级 上册
- 2024-2025学年高中历史 第一单元 古代中国经济的基本结构与特点 第2课 古代手工业的进步教学说课稿 新人教版必修2
- 春之声圆舞曲教学设计小学音乐人音版五线谱北京五年级下册-人音版(五线谱)(北京)
- 非协议书控制
- 车辆转押协议书是否合法
- 巴塞尔协议书风险
- 资料保障协议书
- 遗产继承协议书怎么写
- 备用金征信协议书
- 付房费协议书
- 文化遗产数字化保护与文化遗产数字化保护的公众认知与接受度研究报告001
- 部编版(2024)七年级上册道德与法治第一单元 少年有梦 单元测试卷(含答案)
- 重大危险源安全培训
- 中职历史说课课件
- 广西2025年初中学业水平考试英语真题(含答案及听力音频听力原文)
- 锻造工理论知识考试题(附答案)
- 妇科手术麻醉出科
- 公司人员来访管理制度
- 2025至2030MCU行业市场发展分析及竞争形势与投资机会报告
- 2025年植物保护专业考试试题及答案
- 防水工程质量保证书
评论
0/150
提交评论