北师大版高中英语必修三学案:Unit8SectionⅡ知能演练轻松闯关.doc_第1页
北师大版高中英语必修三学案:Unit8SectionⅡ知能演练轻松闯关.doc_第2页
北师大版高中英语必修三学案:Unit8SectionⅡ知能演练轻松闯关.doc_第3页
北师大版高中英语必修三学案:Unit8SectionⅡ知能演练轻松闯关.doc_第4页
北师大版高中英语必修三学案:Unit8SectionⅡ知能演练轻松闯关.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

,学生用书单独成册)课时作业6(a卷).品句填词1try hard _ he will, he never seems able to do the work satisfactorily.2he was _ poor to buy a new coat.3if you stick to these bad habits, you will risk _(lose) your health.4all of them arrive late for a _(various) of reasons.5to his _(amaze),the bee began to perform a dance.6the driver got _(confuse) at the road signs.7parents should not show _(prefer) for any one of their children.8shes not worth _(get) angry with.9small quantities of poison _(be) detected in the dead mans stomach.10he has not turned _ ever since we lent him money.答案:1.though/as2.too3.losing4.variety5amazement6.confused7.preference8.getting9were10.up.阅读理解aback in time,dog sledding was the only method of transportation in frozen parts of the world.you,too,can participate in this timehonored tradition after looking into dog sledding adventures and tours.alaska dog sleddingit offers two dog sledding tours in alaska,the golsovia lodge dog mushing trip and the iditarod dog mushing trip.on both trips,you will learn how to drive your own dog team.the golsovia lodge dog mushing trip lasts six days.iditarod dog mushing trips are held just before the internationally famous iditarod race so that participants will be able to attend the iditarod events.for more information,please see:alaska_dog_sleddinggreenland expedition specialiststravel through the shining ice and snow on the land of east greenland via dog sledding.during this dog sledding vacation,you will be camping during the cold of winter and will take part in caring for the dogs and the camps.they also organize and guide kiting trips,sea kayaking trips and mountaineering vacations.for more information,please email:.vicaarhave you ever really wanted to see the north pole?you can do it by dog sled.vicaar offers two types of dog sledding trips to the north pole.you should pay for clothing on the trip,the permit for your north pole visit,travel to the center of vicaar,and more.but the equipment is offered free.this trip is not for those who do not care for challenging conditions and exercise.vicaar also offers other types of trips to both the north and south poles.for more information, please see:vicaarpanoramic journeystravel to the terelj national park in central mongolia and live with local people during your dog sledding adventure.along the way,you will see wolf,deer and other wildlife of the area.panoramic journeys also offers an extreme dog sledding adventure that will take you to the outside of siberia.panoramic journeys offers horseback trips as well as dog sledding adventures to exotic locations in mongolia and tours of bhutan.for more information,please see:panoramic_journeys【解题导语】文章介绍了四个在世界各地举行的狗拉雪橇运动。1if you want to participate in a kiting trip,you should contact_apanoramic journeysbvicaarcalaska dog sleddingdgreenland expedition specialists解析:选d。细节理解题。从第三段中的“they also organize and guide kiting trips”可知,想要参加kiting trip的人可以联系greenland expedition specialists。故选d项。2the one who wants to visit the north pole should pay for the following except_asome clothing used on the tripbsome equipment for the tripctravel to the north poledthe permit for the north pole visit解析:选b。细节理解题。根据第四段中的“but the equipment is offered free.”可知,vicaar免费提供设备。所以选b项。3which of the following statements is true according to the passage?avicaar offers other types of trips to central mongolia.bthose who fail to care for dogs are not welcomed in vicaar.cpanoramic journeys offers sledding trips rather than horseback trips.dthe iditarod dog mushing trip offers another chance of exercise for participants just before the iditarod race.解析:选d。细节理解题。从第二段中的“held just before.so that participants will be able to attend the iditarod events”可知,iditarod dog mushing trip是在iditarod race之前的又一个锻炼机会。所以选d项。4in which column of a newspaper can we read this passage?avacation.beducation.cculture. dnews.解析:选a。文章出处题。本文主要推荐了假期里人们可以参加的四种狗拉雪橇运动,因此最有可能出现在报纸的度假栏目。所以选a项。bellen parker was worried about her health.she could not walk very quickly and it was difficult for her to climb stairs.she was soon out of breath.“i suppose i had better go to the doctor,” she thought.she went to the doctor and told him her problem.“im not at all surprised, ”he said.“its clear what your problem is.”he examined her and then gave her some advice.“if you dont do what i say, mrs.parker,” he said, “you will have a heart attack.it could kill you.”ellen was very worried as she left the doctors.she knew that she had to take his advice but that it would not be easy and it would take time.the next day she went shopping.the first shop she went into was a butchers shop(肉铺)“id like ten pounds of steak(牛排), please,” she said.“certainly, madam,” the butcher replied and went into the cold room and found a large piece of steak.he brought the huge piece of meat back into the shop and placed it on the scale (天平)“thats just under ten pounds,” he said.“thats big enough,” mrs.parker said.the butcher worked out the price.“at $4.99 a pound that will$49.50, please.would you like me to cut it up into smaller pieces for you?”“oh, i dont want to buy the meat,” mrs.parker said.“if you dont want to buy it,” the butcher replied angrily, “why did you ask me to get it for you?”“my doctor told me that i am overweight and have to lose ten pounds.i wanted to see what ten pounds of flesh looked like.”【解题导语】本文是一个笑话,讲述了ellen parker看医生,医生给出建议减肥10磅,然后去肉店看十磅肉是多么大。5the reason why ellen parker visited the doctor is that_ashe had had a heart attackbshe had a problem with her healthcshe was unhappy about her weightdshe could not sleep well解析:选b。推理判断题。由第一段可知ellen parker去看医生的原因是因为她的健康状况出了问题。6parker asked for ten pounds of steak because _ashe wanted to buy some for dinnerbshe wanted to lose weightcher doctor had told her to eat steakdshe wanted to see what ten pounds of meat looked like解析:选d。推理判断题。根据最后一段可知ellen parker 只是想看看10磅牛排看起来什么样,她要减掉10磅肉。7what was ellen parkers real problem?ashe ate too much steak.bshe weighed too much.cthe doctor did not know.dshe could not walk very quickly.解析:选b。推理判断题。根据医生的建议减肥,可知问题是因为她太重了。8what did the doctor think might happen to ellen?ashe might put on more weight.bshe might stop eating too much.cshe might have a heart attack.dshe might go to another doctor.解析:选c。细节理解题。从医生和ellen parker的对话中可以知道,如果她继续这样她可能会患心脏病。课时作业6(b卷).阅读理解a threeyearold boy,whose name is maddox tallowin,was saved by his david beckhamstyle haircut.the hair style led doctors to discover his leukaemia(白血病)maddox tallowins parents discovered there were some lumps(肿块)on the back of his head when they gave him the haircut.doctors at addenbrookes hospital in cambridge discovered that he had developed leukaemia after a careful check and he immediately got a course of treatment.now maddox is getting much better but will need further treatment for three years.“it was luckier than anything else that we found it,”said his father ben tallowin,who is 32 years old.“maddox had a mohawk haircut(莫霍克发型)the sides were short but when we touched the actual mohawk there were these lumps on either side of his neck at the bottom of his head.it did not feel right,so we made an appointment on the same day and got him into the doctors office.the doctor wasnt sure so he suggested that maddox receive some blood tests at 8: 30 the next morning at the blood clinic in clacton.they came back with the results that afternoon and we had the doctors knocking on the door.it was the worst thing for us.”“i feel so lucky that we found it just in time.the doctors said that it is often not found out until the child is unwell and maddox wasnt ill at the time so we got it early,”added ben tallowin.【解题导语】一位三岁男孩maddox在理成贝克汉姆的发型后被父母发现头颈部有肿块,后来被医生确诊为白血病,幸亏及早发现得以治疗他才得救。1which of the following is true of maddox? ahe likes playing football very much.bhe developed leukaemia before his birth.che will finish the treatment in three years.dhe had to have a mohawk haircut while treated.解析:选c。细节理解题。根据第二段的now maddox is getting much better but will need further treatment for three years.可知,maddox三年后才能够结束治疗。2what can we learn from the text? amaddox was saved by the famous british soccer player.bmaddox liked david beckham and his hairstyle a lot.cdavid beckham donates money to help kids fight leukaemia.ddavid beckhamstyle haircut is another way of saying mohawk haircut.解析:选d。推理判断题。结合第一段的maddox tallowin,was saved by his david beckhamstyle haircut及第三段的maddox had a mohawk haircut(莫霍克发型)可知,贝克汉姆发型也就是莫霍克发型。3maddox got blood tests _aearly the next morningbthat afternooncat the doctors officedas soon as they found the lumps解析:选a。细节理解题。由第三段的.he suggested that maddox receive some blood tests at 8: 30 the next morning at the blood clinic in clacton.可知,maddox化验血是在第二天清晨。4how did ben tallowin feel after discovering his sons leukaemia earlier? asurprised.bfortunate.chopeless. ddoubtful.解析:选b。细节理解题。从最后一段的i feel so lucky that we found it just in time可知,maddox的父亲庆幸及早发现了白血病征兆。.完形填空last year,i lost my best friend in high school.it seemed that everyone else s life could just continue in its _1_ way,but mine couldn ti wasn t sure how i was going to be able to face _2_ and their talking at school.i had to _3_ my life on monday morning as usual.in the evening i returned home from school feeling completely _4_all i wanted to do was crawled into _5_ and buried in my own selfpity.i pulled back the covers on my bed and _6_ a pile of cards left by my dad.each card included a(n) _7_ that it was to be opened on a _8_ night that week.i made it through that week _9_ my father.each card seemed to _10_ just what i needed to hear.tuesdays card said,“the past is painful to think about and the _11_ is impossible to imagine.don t cry.just take it one minute at a time.”on wednesday my mood got _12_ when i read,“what you are feeling now is _13_ and normal.it still feels very bad,but it is part of the recovering.”friday s card contained a _14_ he wrote.the last lines of the poem made me smile through my tears.“whatever special _15_ you face along life s way,may you _16_ that you will find the best in every day.”i was instructed(指示)to open the last card _17_ the party i went to on saturday night.in it he wisely reminded me to _18_“the world isn t so bad after a good laugh.the more you laugh,the more you heal.”each card was signed,“love,dad”when i came to the party,i felt i was totally free from sadness.my world once broke down but i _19_ the difficult breakup eventually.it owed to my dad,who made his _20_ known when he couldn t be present.【解题导语】最好的朋友的离去让作者非常伤心,久久无法摆脱心灵的阴影。善解人意的父亲用一些情深意长的卡片抚慰了作者的心灵创伤,使作者走出阴影,回归到正常的生活状态。1a.pleasant bstrangecfunny dnormal解析:选d。逻辑推理题。本句中的but表示的是转折含义,由此可知其他每个人的生活似乎依然可以“正常”进行,但是作者却做不到。2a.everyone banyonecsomeone dnobody解析:选a。词汇复现题。此处与上一句中的everyone相呼应,表示作者无法确信应该怎样才能面对学校中的“每个人”和他们的谈论。3a.work out bmeet withcdeal with dcome across解析:选c。逻辑推理题。上一句提到作者不知如何面对其他人,由此可知作者被迫像往常一样去“应对”日常生活。4a.excited bupsetcdisappointed dsurprised解析:选b。逻辑推理题。作者失去了最好的朋友,晚上从学校回到家后自然感到非常“沮丧”。upset“难过的”,符合语境。5a.bed bwallcchair dtree解析:选a。词汇复现题。作者回到家很沮丧,最想做的就是爬到“床”上自悲自悯。根据后文i pulled back the covers on my bed.可知答案是a项。6a.invented bdiscoveredcbought dwrote解析:选b。逻辑推理题。作者拉开盖在床上的被子后,“发现”了爸爸留下来的一堆卡片。7a.instruction bexplanationcpresentation ddescription解析:选a。词汇复现题。每一张卡片都包括一个“指令”,告诉作者应该如何去做。另外,下文中的instructed也是线索提示。8a.regular bnormalcspecial dlegal解析:选c。逻辑推理题。下一段提到作者在那个星期中的每天晚上打开一张卡片,由此可知每张卡片都需要在“特别的”夜晚打开。9a.in memory of bin place ofcin search of dbecause of解析:选d。词语辨析题。下文提到每张卡片都带给作者不同的感受,作者最终熬过了那个星期,所有的这一切都是“因为”父亲无微不至的关爱。前三项分别表示“为了纪念”、“代替”、“寻找”,都不符合语境。10a.say bseechear dsmell解析:选a。词汇复现题。每张卡片似乎都“说”出了作者需要听的内容。结合后文的tuesday s card said,.可知答案是a项。11a.life bfuturecdream dresult解析:选b。前后照应题。此处与本句前半句中的the past相呼应,由此可知是指“将来”。12a.easier bhardercworse dbetter解析:选d。逻辑推理题。到周三作者读到卡片内容时心情“好多了”。13a.false bhonestcnatural dincorrect解析:选c。背景常识题。根据本句中and之后的normal可知作者的父亲认为作者此刻的感受是“自然的”并且正常的。14a.word bpoemcletter darticle解析:选b。词汇复现题。根据后文the last lines of the poem.可知答案是b。15a.decision bcompetitioncchallenge dcelebration解析:选c。习语搭配题。作者是因为失去最好的朋友后才久久难以摆脱心灵的阴影,由此可知此处表示作者的父亲鼓励作者要勇于面对人生道路上的“挑战”。a项表示“决定”,b项表示“竞争”,d项表示“庆祝”,都不符合语境。face challenge面对挑战。16a.trust bguesscpredict dsucceed解析:选a。词语辨析题。不管你在人生道路上面对什么特殊的挑战,愿你“相信”你可以每天都发现最美好的东西。17a.before bsincecafter dtill解析:选a。逻辑推理题。根据第二段最后一句可知作者是在参加聚会“之前”按照指令打开了那张卡片。

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论