人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors reading课时作业(3).docx_第1页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors reading课时作业(3).docx_第2页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors reading课时作业(3).docx_第3页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors reading课时作业(3).docx_第4页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors reading课时作业(3).docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 5 meeting your ancestors reading课时作业passage 1(2017新课标全国卷ii)terrafugia inc. said monday that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car within the next year. the vehicle named the transition has two seats, four wheels and wings that fold up so it can be driven like a car. the transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach around 70 miles per hour on the road and 115 in the air. it flies using a 23-gallon tank of gas and burns 5 gallons per hour in the air. on the ground, it gets 35 miles per gallon.around 100 people have already put down a $10,000 deposit to get a transition when they go on sale, and those numbers will likely rise after terrafugia introduces the transition to the public later this week at the new york auto show. but dont expect it to show up in too many driveways. its expected to cost $279,000.and it wont help if youre stuck in traffic. the car needs a runway. inventors have been trying to make flying cars since the 1930s, according to robert mann, an airline industry expert. but mann thinks terrafugia has come closer than anyone to making the flying car a reality. the government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly. the transition is now going through crash tests to make sure it meets federal safety standards.mann said terrafugia was helped by the federal aviation administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraft, which are lower than those for pilots of larger planes. terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the transition, a requirement pilots would find relatively easy to meet.28. what is the first paragraph mainly about?a. the basic data of the transition. b. the advantages of flying cars.c. the potential market for flying cars. c. the designers of the transition.29. why is the transition unlikely to show up in too many driveways?a. it causers traffic jams. b. it is difficult to operate.c. it is very expensive. d. it burns too much fuel.30. what is the governments attitude to the development of the flying car?a. cautious b. favorable.c. ambiguous. d. disapproving.31. what is the best title for the text?a. flying car at auto show b. the transitions first flightc.pilots dream coming true d. flying car closer to reality【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了terrafugia公司研制出了飞车,试飞成功,预计将于明年进行销售。本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。29.c 【解析】细节理解题。根据“but dont expect it to show up in too many driveways. its expected to cost $279,000”可知,因为transition 的价格较高,所以不太可能在太多的马路上出现。故选c。30.b 【解析】细节理解题。根据“he government has already permitted the company to use special materials to make it easier for the vehicle to fly”以及“mann said terrafugia was helped by the federal aviation administrations decision five years ago to create a separate set of standards for light sport aircraf”可知,政府对于飞车的研发是比较支持的。故选b。31.d 【解析】标题归纳题。浏览全文,主要从飞车的试飞成功、飞车的构架以及多年以前人们对飞车的设想至今成为现实展开说明。故选d。passage2(2017新课标全国卷iii)after years of heated debate, gray wolves were reintroduced to yellowstone national park. fourteen wolves were caught in canada and transported to the park. by last year, the yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.gray wolves once were seen here and there in the yellowstone area and much of the continental united states, but they were gradually displaced by human development. by the 1920s, wolves had practically disappeared from the yellowstone area. they went farther north into the deep forests of canada, where there were fewer humans around.the disappearance of the wolves had many unexpected results. deer and elk populations major food sources (来源) for the wolf grew rapidly. these animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. in the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. the coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.as early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to yellowstone park. they hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets. the government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolvers. the u.s. fish and wildlife service carefully monitors and manages the wolf packs in yellowstone. today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at yellowstone. elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. the yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.28. what is the text mainly about?a. wildlife research in the united states.b. plant diversity in the yellowstone area.c. the conflict between farmers and gray wolves.d. the reintroduction of wolves to yellowstone park.29. what does the underlined word displaced in paragraph 2 mean?a. tested.b. separated.c. forced out.d. tracked down.30. what did the disappearance of gray wolves bring about?a. damage to local ecology. b. a decline in the parks income.c. preservation of vegetation. d. an increase in the variety of animals.31. what is the authors attitude towards the yellowstone wolf project?a. doubtful. b. positive. c. disapproving. d. uncaring.【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了美国黄石公园重新引进灰狼的事情。人类活动的影响使灰狼的数量逐渐减少,鹿群数量逐渐增加,从而导致植被被大量破坏。30. a 【解析】推理判断题。根据第三段的内容可知,灰狼的减少造成了鹿群的增多,从而植被遭到了破坏;造成了土狼数量的快速增长,它们猎杀了大量的赤狐,赶走了海狸,由此可推断出灰狼的消失导致了当地生态平衡被破坏。31. b 【解析】推理判断题。根据文章末段的最后一句可知,作者认为引进灰狼的项目是很有价值的实验,因此可推知作者对这一举措持肯定的态度。passage 3(2016新课标全国卷i)themeaningofsilencevariesamongculturalgroups.silencesmaybethoughtful,ortheymaybeemptywhenapersonhasnothingtosay.asilenceinaconversationmayalsoshowstubbornness,uneasiness,orworry.silencemaybeviewedbysomeculturalgroupsasextremelyuncomfortable;thereforeattemptsmaybemadetofillevery gap(间隙) with conversation. persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.manynativeamericansvaluesilenceandfeelitisabasicpartofcommunicatingamongpeople,justassometraditionalchineseandthaipersonsdo.therefore,whenapersonfromoneoftheseculturesisspeakingandsuddenlystops,whatmay beimplied(暗示)isthattheperson wants the listener to consider what has been said before continuing. in these cultures, silence is a call for reflection.other cultures may use silence in other ways, particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power. for example, russian, french, and spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic udner discussion. however, mexicans may use silence when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her. in still another use, persons in asian cultures may view silence as a sign of respect, particularly to an elder or a person in authority.nurses and other care-givers need to be aware of the possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing. nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily. a nurse who understands the healing(治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.32.what does the author say about silence in conversations?a. it implies anger.b. it promotes friendship.c. it is culture-specific.d. it is content-based.33. which of the following people might regard silence as a call for careful thought?a. the chinese.b. the french.c. the mexicans.d. the russians.34. what does the author advise nurses to do about silence?a. let it continue as the patient pleases.b. break it while treating patients.c. evaluate its harm to patients.d. make use of its healing effects.35. what may be the best title for the text?a. sound and silenceb. what it means to be silentc. silence to native americansd. speech is silver; silence is gold 【语篇解读】本文是一篇说明文, 主要介绍了沉默在不同文化背景下的不同内涵。34.d 【解析】细节理解题。根据末段末句a nurse who understands the healing value of silence can use this understanding to assist in the care of patients 可知,作者建议护士要用沉默来治疗病人。故选d 。35.b 【解析】主旨大意题。文章主要介绍了在不同文化背景下谈话期间的沉默的不同含义,由此判断b选项可以概括文章内容。故选b 。passage 4(2016新课标全国卷ii)reading can be a social activity. think of the people who belong to book groups. they choose books to read and then meet to discuss them. now, the website bookc turns the page on the traditional idea of a book group.members go on the site and register the books they own and would like to share. bookcrossing provides an identification number to stick inside the book. then the person leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it. bruce pederson, the managing director of bookcrossing, says, “the two things that change your life are the people you meet and books you read. bookcrossing combines both.” members leave books on park benches and buses, in train stations and coffee shops. whoever finds their book will go to the site and record where they found it. people who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. e-mails are then sent to the bookcrossers to keep them updated about where their books have been found. bruce pederson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. bookcrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟). the site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries.29. why does the author mention book groups in the first paragraph? a. to explain what they are. b. to introduce bookcrossing.c. to

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论