人教版选修六Unit 4 Global warming Using language课时作业.docx_第1页
人教版选修六Unit 4 Global warming Using language课时作业.docx_第2页
人教版选修六Unit 4 Global warming Using language课时作业.docx_第3页
人教版选修六Unit 4 Global warming Using language课时作业.docx_第4页
人教版选修六Unit 4 Global warming Using language课时作业.docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 4 global warming using language课时作业.阅读理解ayou might think that “global warming” means nothing more than a rise in the worlds temperature. but rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation (撤离) of an island nation the citizens of tuvalu will have to leave their homeland.during the 20th century, the sea level rose 812 inches. as a result, tuvalu has experienced lowland flooding of salt water that has polluted the countrys drinking water.paani laupepa, a tuvaluan government official, reported to the earth policy institute that the nation has suffered an unusually high number of fierce storms in the past ten years. many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.laupepa expressed dissatisfaction with the united states for refusing to sign the kyoto protocol, an international agreement calling for industrialized nations to reduce their greenhouse gas emissions (导致温室效应的气体排放), which are a main cause of global warming. “by refusing to sign the agreement, the us has effectively taken away the freedom of future generations of tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years.” laupepa told the bbc.tuvalu has asked australia and new zealand to allow the gradual move of its people to both countries.tuvalu is not the only country that is vulnerable (易受影响的) to rising sea levels. maumoon gayoon, president of the maldives, told the united nations that global warming has made his country of 311,000 an “endangered nation”1the text is mainly about _.arapid changes in earths temperaturebbad effects of global warmingcmoving of a country to a new placedreasons for lowland flooding解析:选b主旨大意题。这篇短文主要讲述了全球变暖造成的恶劣影响,故答案选b。a、c、d三项都是细节。2according to scientists, the direct cause of more and fiercer storms is _.agreenhouse gas emissions in industrialized nationsbhigher surface water temperatures of the seaccontinuous global warmingdrising sea levels解析:选b细节理解题。根据第三段中“many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.”可判断出造成严重的暴风雨的直接原因是海洋表面水温太高。3laupepa was not satisfied with the united states because it did not _.aagree to reduce its greenhouse gas emissionsbsign an agreement with tuvalucallow tuvaluans to move to the usdbelieve the problems facing tuvalu were real解析:选a细节理解题。第四段第一句话表示laupepa对美国不满意的原因是美国拒绝签署号召工业化国家减少温室效应气体排放的国际性公约。4the country whose situation is similar to that of tuvalu is _.aaustraliabnew zealandcthe maldives dthe united states解析:选c细节理解题。根据最后一段可判断出the maldives与tuvalu的情况相似。bin the atmosphere, carbon dioxide allows the suns rays to enter but prevents the heat from escaping. according to a weather experts prediction, the atmosphere will be warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn fuel at the present rate. if this warming up took place, the ice caps in the poles would begin to melt, thus raising sea level several meters and severely flooding coastal cities. also, the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere.in the past, concern about a manmade warming of the earth has concentrated on the arctic because the antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet. but the weather experts are now paying more attention to west antarctic, which may be affected by only a few degrees of warming, in other words, by a warming on the scale that will possibly take place in the next fifty years from the burning of fuels. satellite pictures show that large areas of antarctic ice are already disappearing. the evidence suggests that a warming has taken place. this fits the theory that carbon dioxide warms the earth.however, most of the fuel is burnt in the northern part of the earth, where temperatures seem to be falling. scientists conclude, therefore, that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man. the question is: which natural cause has the most effect on the weather?one possibility is the behavior of the sun. astronomers at one research station have studied the hot spots and “cold” spots, that is, the relatively less hot spots, on the sun. this seems to have a greater effect on the distribution of the earths atmospheric pressure, and consequently on wind circulation (循环). the sun is also variable (可变的) over a long term. its heat output (输出) goes up and down in cycles. the latest trend being downward is on the way. but that is only an imagination.5the carbon dioxide in the atmosphere would _.aprevent the suns rays from reaching the earths surfacebmean a warming up in the arcticcaccount for great changes in the climatedraise the temperature of the earths surface解析:选d细节理解题。文章第一段讲到二氧化碳在大气中吸收太阳的光线并阻挡光热的流失,文章第二段最后一句话又再次提到二氧化碳能使地球变热的理论。因此,答案为d项。6the article was written to explain _.athe greenhouse effectsbthe solar effects on the earthcthe solar weatherdthe causes affecting weather解析:选d主旨大意题。全文讲述的是影响天气的诸多原因。选项a、b、c在文中均被提及但不足以概括全文的主旨,只有d项是比较全面的。7although the fuel is greater in the northern part, temperatures there seem to be falling. this is _.amainly because the carbon dioxide is risingbpossibly because the ice caps in the poles are meltingcdue to the effect of the earths climatedpossibly due to the activity of the sun解析:选d细节理解题。文章第三段提及这一现象时讲到,科学家们认为:这一现象的产生是因为到目前为止自然界对天气的影响要大于人类对天气的影响。而究竟是哪种自然力量对天气的影响最大呢?文章第四段第一句话给出了答案:其中一个可能就是太阳的活动。d项与此意相符。8what does the underlined word “exceeded” mean?ato be the same as.bto be slower than.cto be better than.dto be bigger than.解析:选d词义猜测题。由倒数第一段的“this seems to have a greater effect on the distribution of the earths atmospheric pressure, and consequently on wind circulation (循环)”可看出自然界对天气的影响要大于人类对天气的影响。cdue to climate changes, arctic ice is breaking up earlier in the spring, and its area is decreasing. this is creating problems for polar bears that make their homes off northern alaska and in hudson bay.polar bears off alaska normally hunt and raise their young on ice sheets that float on the ocean. but as the ice has melted, the polar bears have been forced to spend more time on land. there, they have begun to frequent beaches, feeding on the remains of whales caught by native hunters. for polar bears, this food is less nutritious than seals that they normally catch on ice sheets. the shrinking (减少) ice has also forced more polar bears into the ocean. in the past, they only had to swim short distances between ice sheets. but as the ice has shrunk, polar bears have been forced to swim longer and longer distances in the open ocean. this poses a severe danger during rough weather, and an increasing number of drowned polar bears have been observed.in hudson bay, the ice breaks up three weeks earlier in the spring now than it did 20 years ago. polar bears on hudson bay fast (绝食) during the summer, waiting for ice to form in the fall to hunt. every year, the summer gets longer, and the bears get skinnier. over the past 25 years, the average weight of the female bears has dropped 68 kg. this loss affects their ability to reproduce, and already the number of births has dropped by 15 percent. unless the bears can learn to survive these climate changes, these giants of the ice may one day disappear.9what is arctic ice doing earlier each year?aits freezing. bits hardening.cits melting. dits expanding.解析:选c细节理解题。根据第一段第一句话中的“arctic ice is breaking up earlier in the spring”可知北极冰川每年春天较早时候就在融化。10what is true of polar bears that are spending more time on land in alaska?atheir young are dying.btheir diet is changing.ctheir health is improving.dtheir families are growing.解析:选b细节理解题。根据第二段可以看出北极熊正常情况下吃在冰面上可以捕捉到的海豹,但现在由于冰的减少,它们只能以当地猎人捕捉的鲸的残余物为食了。11what does the writer imply about female polar bears in hudson bay?athey are having fewer young now.bthey suffer from various sicknesses.cthey dont need stronger protection.dthey cant find enough good males.解析:选a细节理解题。从最后一段第四和第五两句可知,北极熊的出生率已经下降了15%。12in which publication would you most likely find this passage?amedical news. bsociety today.cwildlife journal. ddesign magazine.解析:选c文章出处题。通读全篇,可以发现文章叙述的是全球气候的变化给北极熊带来的负面影响,而北极熊属于野生动物,所以推断这篇文章最有可能摘自野生动物杂志。.阅读七选五family love is one of the most valuable gifts in life and one that you cannot buy anywhere. _1_ here are four ways for you to become closer to your family:1increase your loveyouve probably heard the song lyric, “_2_” what changes a house into a home is true love. love strengthens the connection, while anger tears it apart.2give freedomit doesnt matter whatever position you have in a family; you need to give freedom to the other members of it. _3_ freedom is one of the most basic needs of humanity and one of the greatest gifts in life.3learn to forgivethere will always be differences in personalities and preferences between family members. because of these differences, disagreements happen. and its unwise to react straight away, to jump to conclusions and start an argument. _4_ this gives you a better understanding and the ability to forgive more easily.4look for solutionsfamily life is not a battlefield. do not focus on problems; instead focus on the solutions. although we are all expected to be responsible for our actions, it still fe

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论