2012年职称英语综合类(A)新增整理 原文+答案解析+译文.doc_第1页
2012年职称英语综合类(A)新增整理 原文+答案解析+译文.doc_第2页
2012年职称英语综合类(A)新增整理 原文+答案解析+译文.doc_第3页
2012年职称英语综合类(A)新增整理 原文+答案解析+译文.doc_第4页
2012年职称英语综合类(A)新增整理 原文+答案解析+译文.doc_第5页
已阅读5页,还剩20页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2012年职称英语综合类A新增文章阅读理解+第三十四篇 To Have and Have Not+第三十五篇 Going Her Own Way+第三十七篇 Pop Music in Africa+第三十八篇 Why So Many Children?+第四十七篇 Narrow Escape完形填空(15篇)+第十一篇 School Lunch+第十二篇 A Powerful Influence+第十三篇 The Old Gate+第十四篇 Family History+第十五篇 Helen and Martin阅读理解+第三十四篇 To Have and Have Not It had been boring hanging about the hotel all afternoon. The road crew were playing a game with dollar notes. Folding them into small planes to see whose would fly the furthest.1 Having nothing better to do,I joined in and won five,and then took the opportunity to escape with my profit. Despite the evil-looking clouds,I had to get out for a while.I headed for a shop on the other side of the street. Unlike the others,it didnt have a sign shouting its name and business,and instead of the usual impersonal modern lighting,there was an appealing glow inside. Strangely nothing was displayed in the window. Not put off by this,I went inside.It took my breath away. I didnt know where to look, where to start. On one wall there hung three hand-stitched American quilts that were in such wonderful condition they might have been newly-made. I came across tin toys and antique furniture, and on the wall in front of me, a 1957 Stratocaster guitar , also in excellent condition. A card pushed between the strings said $50. I ran my hand along a long shelf of records, reading their titles. And there was more.“Can I help you?” She startled me. I hadnt even seen the woman behind the counter come in. The way she looked at me, so directly and with such power. It was a look of such intensity that for a moment I felt as if I were wrapped in some kind of magnetic or electrical field. I found it hard to take and almost turned away. But though it was uncomfortable. I was fascinated by the experience of her looking straight into me, and by the feeling that I was neither a stranger, nor strange, to her.Besides amusement her expression showed sympathy. It was impossible to tell her age;she reminded me faintly of my grandmother because, although her eyes were friendly, I could see that she was not a woman to fall out with. I spoke at last. I was just looking really, I said, though secretly wondering how much of the stuff I could cram into the bus.The woman turned away and went at once towards a back room, indicating that I should follow her. But it in no way lived up to the first room. The light made me feel peculiar, too. It came from an oil lamp that was hung from the centre of the ceiling and created huge shadows over everything. There were no rare electric guitars, no old necklaces, no hand-painted boxes with delicate flowers. It was also obvious that it must have taken years, decades, to collect so much rubbish, so many old documents arid papers.I noticed some old books, whose gold lettering had faded, making their titles impossible to read. They look interesting, I said, with some hesitation. To be able to understand that kind of writing you must first have had a similar experience, she said clearly. She noted the confused look on my face, but didnt add anything.She reached up for a small book which she handed to me. This is the best book I can give you at the moment, she laughed. “If you use it.” I opened the book to find it full. or rather empty, with blank white pages, but paid her the few dollars she asked for it, becoming embarrassed when I realised the notes were still folded into little paper planes. I put the book in my pocket, thanked her and left.词汇: impersonal /imp?:s?n?l/ adj. 客观的;非个人的;没有人情味的;语 非人称的 n.语非人称动词;不具人格的事物antique / nti:k/ adj. 古老的,年代久远的 n. 古董,古玩startle /st:tl/ vt. vi. 使吓一跳,使惊奇 n.惊愕,惊恐arid / rid/ adj. 干旱的,枯萎的。毫无生气的magnetic /m gnetik/ adj. 有吸引力的,磁极的注释:1. The road crew were playing a game with dollar notes. Folding them into small planes to see whose would for the furthest.巡回乐团道具管理组的成员在用美元玩儿游戏,把纸币折成纸飞机的形状然后看谁飞得最远。2. I was fascinated by the experience of her looking straight into me, and by the feeling that I was neither a stranger , nor strange, to her. 我还是觉得那种被直视的感觉很美妙,那种感觉是我既不是陌生人而且对她来说并不陌生。3. The light made me feel peculiar, too. It came from an oil lamp that was hung the centre of the ceiling and created huge shadows over everything.房间的灯光也让我感觉和特别,灯光来自天花板上的油灯,使一切都笼罩在巨大的阴影之下。练习: 1. Why did the writer want to leave the hotel?A) To enjoy the good weather.B) To have a change of scene.C) To spend all his winnings.D) To get away from the crew.2. What attracted the writer to the shop?A) The lack of a sign or name.B) The fact that it was nearby.C) The empty window display.D) The light coming from inside.3. The writer found the stock in the front of the shop_.A) of top qualityB) of good valueC) difficult to get atD) badly displayed4. What was unusual about the way the woman looked at him?A) It made him feel self-conscious.B) She was happy to stare at him.C) She seemed to know him well.D) It made him want to look away.5. The writer disliked the back room because_.A) there was hardly anything in itB) she had ordered him to go thereC) he saw nothing he really likedD) it was too dark to look around答案与题解: 1. B 本题的问题是:为什么作者想要离开宾馆?由本文第一段第一句可以得出答案。在宾馆是十分无聊的,最后一句也写出作者不顾天气不好而想要出去走走,A,C选项错误,D选项未提及。2. D 本题的问题是:是什么吸引作者到那个商店?由第二段中间“there was an appealing glow inside.” 可以得出答案。A,C选项不切题。D选项未提及。3. A 本题的问题是:作者发现在小店前面存放的物品是怎样的?从第三段对于物品的详细描述可以得出答案。“ On one wall there hung three hand-stitched American quilts that were in such wonderful condition they might have been newly-made. I came across tin toys and antique furniture, and on the wall in front of me, a 1957 Stratocaster guitar , also in excellent condition.”4. C 本题的问题是:那个女人看他的方式有什么不同?由第四段最后一句“I was fascinated by the experience of her looking straight into me, and by the feeling that I was neither a stranger, nor strange, to her.”有一种似曾相识的感觉。5.C 本体的问题是:作者不喜欢后屋的原因?从文中的第六段和第七段可以得出结论,他认为没有什么他真正喜欢的东西。“It was also obvious that it must have taken years, decades, to collect so much rubbish, so many old documents arid papers.”“I noticed some old books, whose gold lettering had faded, making their titles impossible to read. They look interesting, I said, with some hesitation.” 译文:第三十四篇 逃亡在宾馆里闲待一个下午是很无聊的。巡回乐团道具管理组的成员在用美元玩儿游戏,把纸 币折成纸飞机的形状然后看谁飞得最远。因为没有什么事情可以做,我加入了他们并且贏了五 局,之后我找了个机会带着我贏的钱退出了游戏。尽管天色看起来不是很好,我还是决定出去 走一走。我向前走到了街道另一边的一个小店里。与其他的小店不同,它没有吸引眼球的名字和主要 经营的项目,取而代之的是普通的霓虹灯,里面则是吸引人的强光。奇怪的是并没有什么影子映 射在窗户上。我并没有因为这个而停住脚步,我走了进去。我屏住呼吸,不知道看哪里也不知道从哪里开始看。一面墙上挂着三个手工缝制的美国壁毯, 十分美丽,可能是新做的。我穿过易拉罐和散落的小玩意儿还有古董家具,在我面前的一面墙上 挂着一个崭新的1957年的Straocaster吉他。一张五十美元的卡插在琴弦上。我的手抚摸着放唱片 的架子,读着标题。这里还有很多的“我可以帮助你吗?”她吓了我一跳。我没有看见在柜台后面的女人。她看我的方式如此居 高临下,这一时让我很紧张像是被一种磁场或是电场紧紧包裹住。很难避开那个眼神。但是尽 管很不舒服,我还是觉得那种被直视的感觉很美妙,那种感觉对我来说不陌生,对她来说也不陌生。除了愉悦以外她的神情还流露出慈爱和怜悯。我猜不出她的年龄。尽管她的眼神充满了友善, 她使我想起了我的祖母。我能感觉到她是一个不喜欢与人争吵的人。最后我开口说话,“我真的只 是看看”,私下里却在好奇有多少东西能够塞进汽车。她转身离开到后面的屋子,示意我应该跟随其后,但这并非是第一个房间,房间的灯光也让 我感觉很特别,灯光来自天花板上的油饤,使一切都笼罩在巨大的阴影之下。这里没有罕见的电 吉他,没有古老的项链,没有鲜花装饰的手绘盒子。很明显它是陈旧的用来存放垃圾和那些平淡 无奇的旧文献的。我发现了一些旧书,那些金字巳经退去使题目很难辨认。“它们看起来很有趣。”我迟疑地 说。“要想了解上面所写你必须有相似的经历“她清楚地说。她察觉到我的脸上充满了疑惑可是却没有再说什么。她伸出手拿了一本小书然后递给了我。“这是目前我能够给你的最好的书”,她笑着说道, “如果你要用它”。我打开书发现全部是一片空白,但依然给了她向我要的几美元,当我察觉到美元依然是纸飞机的形状时不免有些尴尬。我把书放到包里,谢过她并离开了。+第三十五篇 Going Her Own Way When she was twelve, Maria made her first important decision about the course of her life. She decided that she wanted to continue her education, Most girls from middle-class families chose to stay home after primary school,though some attended private Catholic finishing schools. There they learned a little about music,art,needlework,and how to make polite conversation. This was not the sort of education that interested Maria or her mother. By this time,she had begun to take her studies more seriously. She read constantly and brought her books everywhere. One time she even brought her math book to the theater and tried to study in the dark.Maria knew that she wanted to go on learning in a serious way. That meant attending the public high school,something that very few girls did. In Italy at the time,there were two types of high schools: the classical schools and the technical schools. In the classical schools,the students followed a very traditional program of studies,with courses in Latin and Greek language and literature,and Italian literature and history1. The few girls who continued studying after primary school usually chose these schools.Maria,however,wanted to attend a technical school. The technical schools were more modem than the classical schools and they offered courses in modern languages,mathematics,science,and accounting2.Most people including Marias father believed that girls would never be able to understand these subjects. Furthermore,they did not think it was proper for girls to study them.Maria did not care if it was proper or not. Math and science were the subjects that interested her most. But before she could sign up for the technical school,she had to win her father sapproval. She finally did,with her mothers help,though for many years after,there was tension in the family. Marias father continued to oppose her plans,while her mother helped her.In 1883,at age thirteen,Maria entered the Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti in Rome. Her experience at this school is difficult for us to imagine. Though the courses included modern subjects,the teaching methods were very traditional. Learning consisted of memorizing long lists of facts and repeating them back to the teacher. Students were not supposed to ask questions or think for themselves in any way. Teachers were very demanding,discipline in the classroom was strict,and punishment was severe for those who failed to achieve or were disobedient.词汇: discipline /disiplin/ n. 纪律,学科,训练,惩罚 punishment / p?ni?m?nt/ n. 惩罚,严厉对待,虐待注释:1. In the classical schools,the students followed a very traditional program of studies,with courses in Latin and Greek language and literature,and Italian literature and history. 在传统学校中,学生们都依照一种非常传统的教学方式学习,包含拉丁语、希腊语与文学课,还有意大利文学与历史。2. The technical schools were more modem than the classical schools and they offered courses in modern languages,mathematics,science,and accounting. 技术学校比传统学校要现代得多, 他们提供的课程有现代语言、数学、自然科学,以及会计学。练习: 1. Maria wanted to attend_.A) private “finishing” schoolB) school with Latin and GreekC) technical high schoolD) school for art and music2. In those days, most Italian girls_. A) went to classical schoolsB) went to “finishing” schoolsC) did not go to high schoolD) went to technical schools3. You can infer from this passage that_. A) girls usually attended private primary schoolsB) only boys usually attended technical schoolsC) girls did not like going to schoolD) only girls attended classical schools4. Marias father probably_. A) had very modern views about womenB) had very traditional views about womenC) had no opinion about womenD) thought women could not learn Latin5. High school teachers in Italy In those days were_. A) very modernB) very intelligentC) quite scientificD) quite strict答案与题解: 1. C 本题的问题是:Maria想去个怎样的学校?由文中第三段可明确得出结论。“Maria, however, wanted to attend a technical school .” A, B, D项均有明显错误。2. C 本题的问题是:在当时的意大利大多数女孩的选择是什么?由文中的第一段可知“Most girls from middleclass families chose to stay home after primary school ,”所以本题的正确答案为C。3. B 本题为推理题,问题是:从全文可以得出什么样的结论?A选项未提及。C选项错误,原文只说大多数女孩子都选择呆在家里,并未说她们都不喜欢读书。D选项错误,原文只说就算是上学的话大多数女孩子都选择传统学校,而并非只有女孩子可以去。所以正确答案为B。4. B 本题问的是:Maria的父亲对女性的态度是什么?由文中第三段倒数第二句“Most peopleincluding Marias father believed in the girls would never be able to understand these subjects.”可以得出答案,父亲和大多数人一样都持传统观念。5. D 本题的问题是:当时的意大利高中教师是怎样的?从文中最后一段可以得出结论“Teachers were very demanding, discipline in the classroom was strict, and punishment was severe for those who failed to achieve or were disobedient,”故正确答案为D。译文:第三十五篇 选择她自己的路当她12岁的时候,玛利亚做出了她人生道路的第一个重要决定。她决定继续读书。对 于大多数来自中产阶级家庭的女孩子来说,小学毕业就都选择待在家里,尽管有一些参加了 教会办的女子精修学校。在那她们学习一些音乐、艺术、针线活,以及如何礼貌交谈。这些 并不是玛利亚所感兴趣的或者可以说也不是她妈妈感兴趣的。此时,她对待学习更加认真。 她不停地读书,他走到哪里就把书带到哪里。有一次她甚至把数学书带到了剧院里,设法在黑暗中学习。玛利亚道她想要继续正规学习。她想要到公立高中去学习,很少有女孩子这样做。在当时 的薏大利,有两种形式的髙中,一种是“传统”学校,另一种是“技术类”学校。在传统学校 中,学生们都依照一种非常传统的教学方式学习,包含拉丁语、希腊语及文学课,还有意大利的 文学与历史。极少数能继续学习的女孩们也大多选择这类学校。但是玛利亚打算去技术类学校。技术类学校比传统学校要现代得多,他们提供的课程有现代 语言、数学、自然科学,以及会计学。包括玛利亚父亲在内的大部分人都认为,女孩子是不可能 弄明白这些科目的。另外,他们也认为女孩子不适合学习这些。玛利亚并不在乎适合与否。数学和自然科学是她最感兴趣的学科。但是在她报名之前她必须 争得她父亲的同意。最后在她母亲的帮助下她成功了,尽管过去很多年她的家庭关系依然很紧张。 她的父亲一直地反对她的计划,而她的母亲却帮助她。1883 年,玛利亚 13 岁的时候考取了罗马的Regia Scuola Tecnica Michelangelo Buonarroti” 学 校。她在这个学校的经历对我们来说难以想象。尽管课程包括现代学科,而教学方式却是十分传 统的。学习包括记忆长长的词条和事件,然后向老师复述。学生们不会以任何的方式被提问或是 自己思考。老师非常苛刻,课堂纪律十分严格,未达标准或者不守纪律的学生会被给予严厉的惩罚。第三十七篇Pop Music in Africa Young musicians in African countries are creating a new kind of pop music. The tunes and the rhythms of their music combine African traditions with various forms of music popular today, such as hip-hop, rap, rock, jazz, or reggae. The result is music that may sound familiar to listeners anywhere in the world, but at the same time is distinctly African. It is different also in another way: Many of the songs are very serious and they deal with important social or political issues in Africa today.Eric Wainaina is one of these African musicians. He grew up in Nairobi, Kenya, in a family of musicians. As a teenager, he listened to pop music from the United States, and later he moved to Boston to study at the Berklee College of Music. Now he has produced a CD in Kenya. Erics most popular song, Land of A Little Something” is about Kenyas problem of bribery, or paying others for illegal favors. He wants people to listen to his songs and think about how to make Kenya a better place to live.Another musician who writes serious songs is Witness Mwaijaga from Tanzania. Her own experiences have helped her understand the suffering of many African women. At the age of fifteen she lost her home, but she was luckier than other homeless young people. She could make a living by writing songs and singing on the street. By the time she was eighteen years old, she had become a star. Her songs are written in rap or hip-hop style about the problems that she sees in Tanzania, especially AIDS and the lack of rights for women1.Baaba Maal, from Senegal, also feels that pop music must go beyond entertainment. He says that in Senegal, storytellers have always been important people. In the past, they were the ones who kept the history of their people alive. Baaba believes that songwriters now have a similar responsibility. They must write about the world around them and help people understand how it could be better. The words of his songs are important, in fact. They speak of peace and cooperation among Africans, as well as the rights of women, love for one s family, and saving the environment2.One of South Africas most popular musicians is Brenda Fassie. She is sometimes compared to Madonna, the American pop star, because she likes to shock people in her shows. But she also likes to make people think. She became famous in the 1980s for her simple pop songs against apartheid. Now that apartheid has ended, her songs are about other issues in South African culture and life. To sing about these, she uses local African languages and a new pop style called kwaito.In recent years, people outside of Africa have also begun to listen to these young musicians. Through music, the younger generation of Africans are connecting with the rest of the world and, at the same time, influencing the rest of the world.词汇: reggae /regei/ n. 瑞格舞(西印度群岛的舞曲) bribery /braib?ri/ n. 行贿,贿赂apartheid / ? P a:theit / n. 种族隔离注释:1. Her songs are written in rap or hip-hop style about the problems that she sees in Tanzania, especially AIDS and the lack of rights for women. 她用嘻哈和说唱的风格写歌,歌曲的内容是 坦桑尼亚的各种问题,特别是艾滋和女性权利的缺失。2. They speak of peace and cooperation among Africans, as well as the rights of women, love for ones family, and saving the environment. 他倡导在非洲要和平与协作,同时也包括妇女权利、热爱家庭和保护环境。练习:1. This passage is about how African pop music is_. A) usually about love and romanceB) more serious than most pop musicC) popular with young people in AfricaD) mostly written just for entertainment2. For people outside of Africa, African pop music is _. A) the same as other pop musicB) not usually very interestingC) entirely strange to themD) both familiar and different3. The musicians mentioned in this passage all_. A) write about serious problemsB) studied in the United StatesC) lost their homes at a young ageD) write songs in a new pop style4. Eric Wainaina_. A) prefers to sing in EnglishB) listened to traditional musicC) studied music in BostonD) performs only in the United States5. Witness Mwaijaga writes about the problem of women partly because_. A) she was had a difficult life herselfB) there are many problems in TanzaniaC) she has had an easy life herselfD) there are no other women singers答案与题解: 1. B 本题的问题是:非洲流行音乐的不同之处是什么?由第一段倒数第一句可以得出答案。“It is different also in another way : Many of the songs are very serious and they deal with important social or political issues in Africa today.” A,D项错误,C项未提及。2.D 本题的问题是:对于非洲以外的人来说,非洲流行音乐给他们的感觉是什么?从第一段可以得出答案。“The result is music that may sound familiar to listeners anywhere in the world , but at the same time is distinctly Afican.”故正确选项为D。3. A 本题的问题是:全文所提到的音乐家的共同的特点是什么?总览全文可以得出结论。全文通篇在讲有关社会和政治等严肃主题的音乐,故正确答案为A。B,C,D都有明显的错误。4. C 本题的问题是:Eric Wainaina的成长细节。由第二段可以得出答案。“and later he moved to Boston to study at the Berklee College of Music.” 其余选项均有错误。5. A 本题的问题是:Witness Mwaijaga 写有关女人的问题的原因是什么?答案在第三段第二句“Her own experiences have helped her understand the suffering of many African women.”明显可见是她有切身经历。所以正确

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论