人教版高二英语必修五小题狂练 2.4.doc_第1页
人教版高二英语必修五小题狂练 2.4.doc_第2页
人教版高二英语必修五小题狂练 2.4.doc_第3页
人教版高二英语必修五小题狂练 2.4.doc_第4页
人教版高二英语必修五小题狂练 2.4.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(八)unit 2the united kingdomsection grammar 过去分词作宾语补足语.单句语法填空1the speaker raised her voice,hoping to make herself (hear)答案:heard2my cellphone has broken down and i want it (repair) soon.答案:repaired3you should have english words (write) again and again to remember them for a long time.答案:written4i was (surprise) to find my hometown (change) so much.答案:surprised;changed5john received an invitation to dinner,and with his work (complete),he gladly accepted it.答案:completed6having got everything (pack),he set out for his journey.答案:packed7the students wouldnt like the problem (discuss) at the moment.答案:discussed 8when we saw the road (block) with snow,we decided to spend the holiday at home.答案:blocked9before driving into the city,you are required to get your car (wash)答案:washed10to learn english well,we should find opportunities to hear english (speak) as much as we can.答案:spoken.阅读理解swimming along a river in western florida,a newborn manatee (海牛) calls out for her mother.but the baby hears no answer.the mother has disappeared,possibly frightened away by a passing motorboat.longing for her moms gentle touch,the confused manatee begins rubbing against the closest big thing she can finda boat.from his home beside the river,richard dash sees the manatee rubbing against the boat.he keeps watch on the animal,hoping the mother will appear.but after two hours,shes still alone.dash calls the florida fish and wildlife conservation commission for help.“a baby manatee needs its mother to show it where to find food,”says andrew garrett,a rescue coordinator (协调员) at the organization.“without a mothers guidance,chances of survival are pretty much zero.”a rescue team rushes to the scene to catch the newborn,and then takes off for the rehabilitation (康复) center at lowry park zoo.after arriving at the center,the manatee is given a checkup by the workers.the doctors exam shows that the manatee,now named kee,is dangerously underweight.at less than 50 pounds,shes one of the smallest orphans (失去生母的幼小动物) ever treated at the zoo.the baby is placed in a pool where the workers give her 24hour care.gradually kee puts on pounds and gains strength.a few weeks later,an adult manatee recovering at the center from an accident has a baby.this gives animal care manager virginia edmonds an idea.she decides to introduce kee to the new mom,named della.edmonds hopes that della will raise kee alongside her own baby,pal.so the workers place the three manatees in the same pool.within hours della is nursing kee with her milk.soon kee is getting all of her food from della.语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了一只失去母亲的海牛在救援小组的帮助下最终找到一位愿意接纳自己的新母亲的故事。1the manatee described in paragraph 1 is in a state of .aangerbpuzzlement csurprise ddisappointment解析:推理判断题。由第一段中的the confused manatee begins rubbing against the closest big thing she can find可知,找不到妈妈的海牛感到迷茫。 答案:b2what do we know about richard dash?ahes the owner of the boat.bhes not familiar with the river.ches sure the mother wont return.dhes quite worried about the manatee.解析:推理判断题。由第二段中的he keeps watch on the animal,hoping the mother will appear.but after two hours.shes still alone.dash calls the florida fish and wildlife conservation commission for help.可知,dash非常担心小海牛。答案:d3at the rehabilitation center the manatee .ais given fulltime carebis becoming overweightcis checked up once a daydgets along with other orphans解析:细节理解题。由第三段中的the baby is placed in a pool where the workers give her 24hour care.可知a项正确。答案:a4whats the main idea of the text?aanimals are in need of help.ba newborn manatee is in danger.cthe rehabilitation is playing a role.dan orphaned manatee finds a new mom.解析:主旨大意题。本文讲述了一只失去母亲的海牛在救援小组的帮助下最终找到一位愿意接纳自己的新母亲的故事。答案:d.完形填空my sister martie and her husband jan,just returned from their trip to ecuador,and i couldnt wait to hear their 1 about their two weeks abroad.as i listened to them 2 their adventures over dinner the other night,i was 3 !so many changed lives!as dinner came to a close,i 4 that my sister had a new ring on her right hand,so i asked her about it. 5 ,tears came to her eyes as she began telling me about her beautiful new 6 .early in the trip,they went to a church,where they met a woman,who shared her 7 with addiction (沉迷) and other life struggles with them.they prayed (祈祷) with her,and 8 martie hugged her,an idea struck her that she could give her ring to the woman as a gift.so martie 9 her ring,handed it to the woman,and said,“please accept this ring so that every time you look down at your 10 ,youll remember this day and celebrate your new beginning.”the woman was 11 .she cried,put the ring on her finger,and a 12 smile spread over her face.then,on their final night,they 13 a woman they had prayed for when they were in ecuador four years before.she 14 shared how much her life had 15 for the better since their first visit.as they were rejoicing (欢喜) with her,the woman took off her 16 ring and put it on marties right ring finger.she said she wanted to bless (保佑) martie with her ring.martie could hardly speak,but she managed to say 17 to the woman.now,every time martie looks down at her right hand,she is 18 of the kindness of the woman from ecuador.she 19 if you pay kindness forward,it will 20 to you at last.语篇解读本文是记叙文。送出去一枚戒指,又收到别人赠送的一枚戒指,善意可以传递。1a.storiesbopinionsctroubles dideas解析:由该空前的hear和下文中的their adventures可知,“我”等不及想要听他们在国外的“故事(stories)”。答案:a2a.discuss bexpresscexperience dshare解析:由下文的描述可知,妹妹和妹夫“分享(share)”他们的奇遇。答案:d3a.relaxed bconcernedcamazed dfrustrated解析:由该空后的so many changed lives可知,听了他们的故事,“我”感到很“吃惊(amazed)”。答案:c4a.decided bnoticedcconsidered dexpected解析:由该空后的my sister had a new ring on her right hand可知,“我”“注意到(noticed)”妹妹的右手上戴着一枚新戒指。 答案:b5a.finally bluckilycclearly dimmediately答案:d6a.friend bringc watch djob解析:由文中的描述可知,“我”问完后,她“立刻(immediately)”哭了,并给“我”讲述了她的新“戒指(ring)”的故事。答案:b7a.plan btaskcbattle darrangement解析:由该空后的other life struggles可知,她分享了她与生活的“斗争(battle)”。答案:c8a.as bthoughcsince dunless解析:“当(as)”martie拥抱她的时候,她有了一个想法。 答案:a9a.took off bpicked outcput on dput away解析:由下文中的handed it to the woman 可知,martie把戒指“摘下来(took off)”。答案:a10a.wrist bfeetchand dlegs解析:由上下文的描述可知,此处指当你每次低头看“手(hand)”的时候,你都会记得这一天。答案:c11a.amused bmovedcsad dsatisfied解析:由该空后的she cried可知,她很“感动(moved)”。答案:b12a.grateful bnaturalcsimple dforced解析:由文中的描述可知,她非常感激,因此脸上露出了“感激的(grateful)”笑容。答案:a13a.talked about bwaited forcturned down dcame across解析:由该空后的a woman they had prayed for when they were in ecuador four years before可知,他们“遇到(came across)”四年前曾为其祈祷的一位女士。答案:d14a.bravely bexcitedlycpolitely dsecretly答案:b15a.left bpromisedcchanged dkept解析:由该句中的shared how much her life had.for the better可知,这位女士“兴奋地(excitedly)”给他们讲述她的生活“变(changed)”好了多少。答案:c16a.old bexpensivecround dlovely解析:由上文中的telling me about her beautiful new.可知,这位女士把她“漂亮的(lovely)”戒指摘下来,戴到martie右手的无名指上。答案:d17a.goodbye bthankscsorry dhello解析:由文中的描述可知,martie向那位女士表达“感谢(thanks)”。答案:b18a.warned btoldcinformed dreminded解析:每当martie低头看到自己的右手,她都会“想起(reminded)”那位女士的善意。答案:d19a.believes bpredictscagrees dproves答案:a20a.turn bpointcreturn dflow解析:martie“相信(believes)”如果你将善意传递出去,它最终会“回归(return)”于你。答案:c.语法填空the sea cliffs and sandy beaches of wales are hard to beat.add to this wild,romantic scenery ancient castles and modern theme parks and you can get a(n) 1. (enjoy) family holiday.of course 2. makes wales so green is the rain.even in midsummer,you can expect a couple of wet and windy days.but dont let that discourage you.there are plenty of indoor 3. (activity),so you can enjoy yourself whatever the weather.for many people wales is caravan (拖车) country.if you havent stayed in a caravan since you were little,4. is time to try it again.standards of comfort are much 5. (high) than a decade ago,with facilities such as laundries and kids play areas.a good example is the fontygary holiday park.you can stay in a large caravan furnished 6. a tv,shower,separate bedrooms and a fridge,7. works out to be less expensive when 8. (compare) to a guesthouse.and you wont even need to leave the site 9. (have) fun.the kids can swim in the 25meter indoor pool,or join in the games organized by the entertainment staff.meanwhile you can go to the gym,have your hair 10. (do),or just sit on the cliff top and enjoy the view.1解析:考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰名词holiday,表示“令人愉快的”,故填enjoyable。答案:enjoyable 2解析:考查连接词。设空处引导主语从句,且在从句中作主语,故填what。答案:what 3解析:考查名词的复数。activity是可数名词,且前面有plenty of修饰,故填activities。答案:activities 4解析: 考查it的用法。it is time to do sth.表示“是该做某事的时候了”。答案:it5解析:考查形容词比较级。设空处作表语,且由than可知,此处用形容词比较级,故填higher。答案:higher 6解析:考查介词。furnish.with.意为“为(房屋或房间)配备(家具、电器等)”。答案:with7解析:考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句修饰先行词caravan,且在从句中作主语,故填which。答案:which 8解析:考查过去分词作状语的用法。设空处作状语,compare与句子主语which(指代caravan)之间是逻辑上的动宾关系,故填compared。答案:compared 9解析:考查不定式作状语的用法。have fun是leave the site的目的,故用不定式。答案:to have 10

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论