2019_2020学年高中英语Unit23ConflictCommunicationWorkshop练习北师大版选修.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit23ConflictCommunicationWorkshop练习北师大版选修.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit23ConflictCommunicationWorkshop练习北师大版选修.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit23ConflictCommunicationWorkshop练习北师大版选修.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit23ConflictCommunicationWorkshop练习北师大版选修.docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

CommunicationWorkshop一、单词拼写1Hes bought a specially big TV at vast e.答案expense2She remains under treatment in s condition.答案stable3Im not used to your (随意的)standards.答案arbitrary4The country i much oil from other countries every year.答案imports5He is very rich and he will s this football game.答案sponsor二、短语填空hand overkeep offhold outlook intosort out1We were short of water but we could for another day.答案hold out2We had to think of a way to the spread of the infection.答案keep off3I informed the police of a theft that took place,and they promised to the matter.答案look into4The king decided to retire and the power to his son.答案hand over5Lets start to the books and newspapers.答案sort out三、完成句子1咱们得把好苹果拣出来,同坏的分开。We must the good apples from the bad.答案sort out2所有的文件都签字以后,我们才能拥有这所房子。We cannot the house until all the papers have been signed.答案take possession of3你学习越努力,取得的进步会越大。you study,progress you will make.答案The harder;the greater4我打算让汤姆跟我一块去听音乐会。I to the concert with me.答案intend Tom to go5警察将很快调查这起案件。The police will this case soon.答案look into四、阅读理解AFor many parents,raising a teenager is like fighting a long war,but years go by without any clear winner.Like a border conflict between neighboring countries,the parent-teen war is about boundaries: Where is the line between what I control and what you do?Both sides want peace,but neither feels it has any power to stop the conflict.In part,this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it.From the parents point of views,the only cause of their fight is their adolescents complete unreasonableness.And of course,the teens see it in exactly the same way,except oppositely.Both feel trapped.In this article,Ill describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap.The first no-win situation is quarrels over unimportant things.Examples include the colour of the teens hair,the cleanliness of the bedroom,the preferred style of clothing,the childs failure to eat a good breakfast before school,or his tendency to sleep until noon on the weekends.Second,blaming,the goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong.Third,needing to be right,it doesnt matter what the topic ispolitics,the laws of physics,or the proper way to break an eggthe point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong,for both wish to be considered an authoritysomeone who actually knows somethingand therefore to command respect.Unfortunately,as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other,theyll continue to fight these battles forever and never make any real progress.1Why does the author compare the parent-teen war to a border conflict?A.Both can continue for generations.B.Both are about where to draw the line.C.Neither has any clear winner.D.Neither can be put to an end.解析细节理解题。根据第一段的第二句可知,像邻国间的冲突一样,父母与孩子间的战争就是关于边界的问题。答案B2What does the underlined part in Paragraph 2 mean?A.The teens blame their parents for starting the conflict.B.The teens agree with their parents on the cause of the conflict.C.The teens accuse their parents of misleading them.D.The teens tend to have a full understanding of their parents.解析句意猜测题。根据第二段可知,父母与十几岁的青少年都不想承认是自己引起了冲突,都在指责对方挑起事端。答案A3Parents and teens want to be right because they want to .A.give orders to the otherB.know more than the otherC.gain respect from the otherD.get the other to behave properly解析细节理解题。由最后一段中的“Third,needingtoberight,itdoesntmatterwhatthetopicispolitics,thelawsofphysics,.andthereforetocommandrespect.”可知应选C项。答案C4What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?A.Causes of the parent-teen conflicts.B.Examples of the parent-teen war.C.Solutions to the parent-teen problems.D.Future of the parent-teen relationship.解析推理判断题。由最后一段的第一句“Inthisarticle,Illdescribethreeno-winsituationsthatcommonlyarisebetweenteensandparentsandthensuggestsomewaysoutofthetrap.”可知C项正确。答案CBI am a strong believer that if a child is raised with approval,he learns to love himself and will be successful in his own way.Several weeks ago,I was doing homework with my son in the third grade and he kept standing up from his chair to go over the math lines.I kept asking him to sit down,telling him that he should concentrate better.He sat but seconds later,as if he didnt even notice he was doing it,he got up again.I was getting frustrated,but then it hit me.I started noticing his answers were much quicker and more accurate when he stood up.Could he be more intent while standing up?This made me start questioning myself and what I had been raised to believe.I was raised to believe that a quiet,calm child was a sure way to success.This child would have the discipline to study hard,get good grades and become someone important in life.Now those same people perhaps come to realize that their kids are born with their own sets of DNA and personality traits,and all you can do is loving and accepting them.As parents,throughout their growing years and beyond that,we need to be our kids best cheerleaders,guiding them and helping them find their way.I have stopped asking my son to sit down and concentrate.Obviously,he is concentrating just in his own way and not mine.We need to learn to accept our kids ways of doing things.Some way may have worked for me but doesnt mean we need to carry it through generations.There is nothing sweeter than being individual and unique.It makes us free and happy and thats just the way I want my kids to live their own life.5At the beginning,the author tried to keep his son seated in order to make him .A.pay more attention to his studyB.keep silent in the roomC.finish his homework on timeD.get right answers解析细节理解题。根据第二段前半部分中的“Ikeptaskinghimtositdown,tellinghimthatheshouldconcentratebetter.”可知作者让儿子坐下来是想让他更专心地学习。答案A6Inspired by the case of his son,the author began to doubt .A.the importance of parentsB.the old form of educationC.the relationship between kids and their parentsD.the good grades of some kids解析推理判断题。结合第三段的内容可推断作者开始怀疑传统的教育方式。答案B7The author has stopped asking his son to sit down because .A.he has changed his traditional ideasB.his son wants to be uniqueC.his son doesnt follow his adviceD.his sons DNA is different解析推理判断题。第三段是对传统教育的质疑,第四段指出父母应该引导并帮助孩子发现适合他们自己的学习方式,最后一段提到作者不再要求孩子坐下来专心学习,由此可以推断作者改变了他的传统教育观念。答案A8Which of the following would be the best title of the passage?A.Study Hard and Youll Be SuccessfulB.Be Friendly to Your ChildrenC.Childrens Success in Their Own StylesD.Parents Help with Their Childrens Study解析主旨大意题。文章第一段开门见山地提出了本文的主题,如果孩子得到了认同,就能学会自爱并用自己的方式取得成功,所以C项最能概括文章大意。答案C五、语篇填空(导学号51860016)In some of the scariest(最惊悚的)science fiction scenarios,evil robots refuse to die,no matter how 1.(fierce) people fight back.Now,science fiction has edged 2. science fact.For the first time,researchers have created a robotic machine 3. can take a beating and keep on trucking.4.(develop)by scientists from Cornell University and the University of Vermont,the new robot looks like a spider with four legs.Until now,even the most 5.(advance) robot was almost certain to break down when 6.(damage).Thats 7. its internal(内部的) computer simply doesnt know how to operate the machine after its shape has changed.To get around this problem,the spidery robots developers equipped their 8.(invent) with eight motors and two sensors that read how the machine is tilting(倾斜).The motors and sensors all provide electrical signals to the machines software.9.(use) this information,the system follows a new procedure to figure out the machines shape at

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论