




免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南省长沙市2016高考英语阅读理解一轮精选练习(1)阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。probably you have seen photos of the grand canyon(峡谷), the great valley in the desert country of arizona. but you must go there yourself to feel its true size and beauty. the grand canyon is one of the greatest natural wonders of the world the colorado river formed the grand canyon over millions of years. slowly, the river cut down through hard rock. at the same time, the land was rising. today the canyon is 1.5 kilometers and 445 kilometers long. the oldest rocks at the bottom of the canyon are more than 1 billion years old. the width varies from about 200 meters to 29 kilometers across. the rim or top of the canyon is about 2,300 meters above sea level on the south rim, and about 3,000 meters on the other side. as a result, there are different kinds of plants and animals on opposite sides of the canyon. the south rim is dry desert country. the north rim has tall forests.the canyon looks different at different times of day, and in different seasons and weather. at sunrise and sunset the red, gold, brown and orange colors of the rocks are especially clear and bright. in winter, the canyon is partly covered with snow.the view from the south rim of the grand canyon is the best. most visitors come here and stay in campgrounds or hotels. every point along the canyons edge offers a different view.the north rim of the canyon is quieter. it takes all day to drive there from the south rim because there is only one bridge across the colorado river. on the way, you go through navado indian lands, and a colorful pink desert called “the painted desert”.1. the best way to feel the true beauty of the grand canyon is to_. a. see its photographs b. listen to the report about it c. watch its introduction on tv d. go there yourself and visit it2. according to the second paragraph, _.a. the grand canyon has a short history b. its size never changed in the historyc. the grand canyon was formed by the earthquake d. you can enjoy different scenery on different sides of the canyon3. the scene the canyon is _.a. various depending on different time and placesb. the same c. various depending on different timed. various depending on different places4. if you want to visit the north rim from the south rim, you_.a. can go there in many directionsb. wont spend much time on the wayc. can visit the painted desert on the wayd. neednt go across any bridges5. if you want to have a visit to the grand canyon, youd better go to _. a. the north rim b. the south rim c. the bottom d. navado indian lands【答案与解析】1. d根据第一段but you must go there yourself to feel its true size and beauty.可知答案。2. d 根据第二段中最后三句话可以得出答案。3. a 根据第三、四、五段可以得出答案。4. c根据最后一段可以得出答案。5. b 根据倒数第二段第一句话:the view from the south rim of the grand canyon is the best.可以得知答案。阅读理解。theres an energy crisis in america, and it has nothing to do with fossil fuels. millions of us get up each morning already weary over the day holds. “i just cant get started.” people say. but its not physical energy that most of us lack. sure, we could all use extra sleep and a better diet. but in truth, people are healthier today than at any time in history. i can almost guarantee that if you long for more energy, the problem is not with your body.what youre seeking is not physical energy. its emotional energy. yet, sad to say life sometimes seems designed to exhaust our supply. we work too hard. we have family obligations (义务). we encounter (遭遇) emergencies and personal crises. no wonder so many of us suffer from emotional fatigue (疲劳), a kind of utter exhaustion of the spirit.and yet we all know people who are filled with joy, despite the unpleasant circumstances of their lives. even as a child i observed people who were poor or disabled or ill, but who nevertheless faced life with optimism and vigor (活力). consider laura hillenbrand, who despite an extremely weak body wrote the best-seller seabiscuit. hillenbrand barely had enough physical energy to drag herself out of bed to write. but she was fueled by having a story she wanted to share. it was emotional energy that helped her succeed. unlike physical energy, which is finite (有限的) and diminishes (减少) with age, emotional energy is unlimited and has nothing to do with genes or upbringing. so how do you get it? you cant simply tell yourself to be positive. you must take action. here are six practical strategies that work.1. do something new.very little thats new occurs in our lives. the impact of this sameness on our emotional energy is gradual, but huge: its like a tire(轮胎) with a slow leak(漏). you dont notice it at first, but eventually youll get a flat. its up to you to plug the leakeven though there are always a dozen reasons to stay stuck in your dull routines of life. thats where maura, 36, a waitress, found herself a year ago. fortunately, maura had a lifelinea group of women friends who meet regularly to discuss their lives. their lively discussions spurred maura to make small but nevertheless life altering changes. she joined a gym in the next town. she changed her look with ashort haircut and new black t-shirts. eventually, maura gathered the courage to quit her job and start her own business. heres a challenge: if its something you wouldnt ordinarily do, do it. try a dish youve never eaten. listen to music youd ordinarily tune out. youll discover these small things add to your emotional energy.2. reclaim lifes meaning.so many of my patients tell me that their lives used to have meaning, but that somewhere along the line things went stale (厌倦的). the first step in solving this meaning shortage is to figure out what you really care about, and then do something about it. a case in point is ivy, 57, a pioneer in investment banking. “i mistakenly believed that all the money i made would mean something.” she says. “but i feel lost, like a 22-year-old wondering what to do with her life.” ivys solution? she started a program that shows wall streeters how to donate time and money to poor children. in the process, ivy filled her life with meaning.3. put yourself in the fun zone.most of us grown-ups are seriously fun-deprived(缺乏的). high-energy people have the same day-to-day work as the rest of us, but they manage to find something enjoyable in every situation. a real estate broker i know keeps herself amused on the job by mentally redecorating the houses she shows to clients(客户). “i love imagining what even the most run-down house could look like with a little tender loving care,” she says. “its a challengeand the least desirable properties are usually the most fun.” we all define fun differently, of course, but i can guarantee this: if you put just a bit of it into your day, you energy will increase quickly4. bid farewell (告别)to guilt and regret.everyones past is filled with regrets that still cause pain. but from an emotional energy point of view, they are dead weights that keep us from moving forward. while they cant merely be willed away, i do recommend you remind yourself that whatever happened in the past, nothing can change that. holding on to the memory only allows the damage to continue into the present.5. make up your mindsay youve been thinking about cutting your hair short. will it look stylishor too extreme? you endlessly think it over. having the decision hanging over your head is a huge energy drain. every time you cant decide, you burden yourself with alternatives. quit thinking that you have to make the right decision; instead, make a choice and dont look back.6. give to get.emotional energy has a kind of magical quality: the more you give, the more you get back. this is the difference between emotional and physical energy with the latter. you have to get it to be able to give it. with the former, however, you get it by giving it. start by asking everyone you meet, “how are you?” as if you really want to know, and then listen to the reply. be the one who hears. most of us also need to smile more often. if you dont smile at the person you love first thing in the morning, youre sucking energy out of your relationship. finally, help another personand make the help real, concrete. give a massage to someone you love, or cook her dinner, then, expand the circle to work. try asking yourself what youd do if your goal were to be helpful rather than efficient. after all, if its true that what goes around comes around, why not make sure that whats circulating around you is the good stuff?1. laura hillenbrand is an example quoted to show how _ in life.a. physical energy can contribute to ones unsuccessb. emotional energy can contribute to ones successc. physical energy can contribute to ones successd. emotional energy can contribute to ones unsuccess2. the author believes emotional energy is _.a. inherited and genetically determined b. related to inherited and genesc. not inherited and genetically determined d. related to inherited and upbringing3. even small changes people make in their lives _ their emotional energy.a. cannot help control b. cannot help increase c. can help control d. can help increase 4. ivy filled her life with meaning by launching a program to _. a. help herself b. teach herself c. teach poor children d. help poor children5. the real-estate broker the author knows enjoyed _.a. redecorating the houses b. mentally redecorating the housesc. the same day-to-day work d. defining fun differently【参考答案】15、bcddb【四川省宜宾市李庄中学2014高考英语仿真模拟试题】the pound new library of birmingham(lob)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.set to open in 2013, the 188m lob is already beginning to tale shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning,“the aim is to mix the physical with the digital. providing 24-hour services which can be used through, many different ways. it is important to enable us to reach more people, more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual(虚拟的)lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists. not only have the public been able to learn about lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it even opens.two other small birmingham-based digital companies are working on the lob projects. substrat, a digital design company, is developing what it calls an example of an “enlarged reality” project. it is about the use of an exciting smart phone, an important part of the which is the early stages of development is an online library of figures of the city being built up by a content company in cahoots, in which users with the encouraged to add to and comment on the material. gambles says: “technology will enable us to make the librarys and services open to citizens as sever before.”39.the underline part “its idea” in paragraph 3 refers to the idea of_ a. the equipment b. the project c. the digital media d. the physical library40.while visiting the virtual lob, the public can_ a. get a general idea of the lo b. meet more world-famous experts c. learn how to put up a library building d. understand how the specialists work on the project41.which of the following is true of the lob when it opens?a. it offers better learning toolsb. it reaches users in different waysc. it provides users with smart phoned. it allows users to enrich its materiale. it gives non-stop physical and digital servicesa. a, b, d b. a, c ,e c. b, c, d d. b, d, e42. this text is most probably taken from .a. a computer book b. a library guide c. a project handbook d. newspaper report【参考答案】39-40、ba 41-42、ad 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 taxi, the underground, drivingin london these means of transport are expensive. as a student on a budget, i couldnt afford the 30 pounds (around 300 yuan) fare for a taxi. even a bus was one pound and 20 pence (about 12 yuan) for a single ticket. i didnt need to travel this way anyway. i had mabel- my london bike. when i moved to beijing, like every foreigner, i was delighted to discover i could take a cab for cheaper than a single journey on the subway. but something was wrong. i missed mabel. that was when i met mandarin mabel also known as mandy, my beijing bike. in many ways, beijing is made for: it is a flat, easy land compared with hilly london. the cycling citys north/south/east/west square structure is also easier to travel than londons unplanned, twisting streets. however, beijing comes completely with its own dangers. the rules of the road areflexible. bikes, cars, passers-by all float up and down ways in both directions. compared with londons terrible cycle paths, in beijing, every road has huge, wide cycle ways. but cars, taxis and motorbikes see no reason why they shouldnt use the cycle ways as a shortcut, and why they shouldnt announce you to get out of their way when they do. beijing traffic is more good-natured. in london, the road is an active war. people shout, quarrel and beat on each others windows. in beijing zone, drivers never get actively angry. in fact, often they ignore cyclists. obviously that means its up to the cyclists to see them. mandy is a tree beijing bike. it is nearly broken, it makes loud noises every time you ride on it, and i have had to make several emergency repair stops for it. but cycling round beijing on a sunny day is a joy. it is just me, mandy and the city.41. what can we conclude from the first paragraph?a. bicycles are the most popular means of transport in london.b. to save money, the author used travel around by bus in london.c. the expense of public transport makes some people want to buy a bike.d. the author didnt travel around london because of lacking a bike.【答案】c【解析】推理判断题。根据taxi, the underground, drivingin london these means of transport are expensive.乘坐其他的公共交通费用是高的,所以一些人想要买自行车,故选c。42. what does the author think of cycling around beijing?a. the citys twisting streets make it hard for the rider to find the way. b. cars, taxis and motorbikes on the cycle lane pose a threat to cyclists. c. with the flat land and wide cycle lanes, its safer to cycle in beijing than in london.d. cycling in bejing is safe because of its flexible rules.【答案】b【解析】细节理解题。根据however, beijing comes completely with its own dangers. but cars, taxis and motorbikes see no reason why they shouldnt use the cycle ways as a shortcut汽车、出租车和摩托车占用自行车的车道对骑自行车的人造成了危险,故选b。43. what can we infer from the article?a. in the authors view, beijing drivers drive more safely.b. in london, cars, taxis and motorbikes are allowed to use the cycle paths.c. people in london follow the traffic rules more closely than those in beijing.d. mandy breaks down so easily that it makes the author miss her london bike mabel.【答案】c【解析】推理判断题。根据in london, the road is an active war. people shout, quarrel and beat on each others windows. in beijing zone, drivers never get actively angry. in fact, often they ignore cyclists. obviously that means its up to the cyclists to see them.可推出在伦敦的人比北京人更加遵守交通规则,故选c。44. the reason why drivers in beijing seldom get angry is that_.a. the cycle ways are fiatb. they care little about cyclistsc. they can even drive on the cycle waysd. people in beijing dont often ride bikes 【答案】b【解析】细节理解题。根据in fact, often they ignore cyclists.因为开车的人很少关心骑自行车的人,故选b。45. what does the article mainly talk about?a. to tell us what makes the author love cycling. b. to compare cycling in beijing with that in london.c. to introduce the differences between mabel and mandy. d. to explain why beijing is made for cycling.【答案】b【解析】主旨大意题。纵观短文的内容可知对于在北京与在伦敦骑自行车的情况作了比较,故选b。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 when joan gave birth to the first boy in her family in three generations, she and her husband were overjoyed. so were her parents. joan expected her elder sister, sally, to be just as delighted as them. joan had always admired sally-the beauty and the star of the family-and felt happy about her achievements. but since the babys arrival, the sisters have become distant. joan feels hurt for sally seems completely uninterested in her baby. sally, who has no children, claims that her younger sister acts as if no one ever had a beby before. neither sally nor joan understands that the real cause of the current coldness is that their family roles have suddenly changed to the opposite. finally joan seems to be better than her elder sister-and sally doesnt like it! their distance may be temporary, but it shows that childhood competition dont fade easily as ages grow. it can remain powerful in relationships throughout life. in a study of the university of cincinnati,65 men and women between ages 25 and 93 were asked how they felt about their brothers and sisters. nearly 75 percent admitted having hidden competitive feelings. in a few cas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 湖北省天门市2026届数学九年级第一学期期末质量检测模拟试题含解析
- 2025年2月山东领取济宁市份普通话水平测试等级证书考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025儿童医院急诊超声技能考核
- 秦皇岛市中医院特殊单元质量管理考核
- 2025年上海市宝山区罗店中心校实习生招募模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025春季福建华南女子职业学院人才招聘20人模拟试卷及完整答案详解一套
- 大学课件醛酮
- 2025第二人民医院肿瘤内科医师规范化培训结业考核
- 保定市人民医院透析患者液体管理专项考核
- 北京市中医院重症患者放射检查考核
- 2025年安徽省选调生考试笔试试卷【附答案】
- 初级招采人员考试(招标采购专业实务)试题库及答案(2025年全国)
- 高中英语新课标3000词汇表(新高考)
- 【MOOC】《中国马克思主义与当代》(北京科技大学)中国大学MOOC慕课答案
- (完整版)黄帝内经繁体版
- 儿科学-见习课液体疗法
- 高考语文 最是风流袁隆平 课件(59张PPT)
- 河道告示牌设计样图、点、线、面编码及属性统计表、界桩(牌)身份证表、移位桩点之记表样式、数据库结构表
- 房建工程施工工艺标准化手册(图文并茂)
- DB4101-T 25.2-2021物业服务规范 第2部分:住宅-(高清现行)
- 一例给药错误不良事件汇报
评论
0/150
提交评论