(讲练测)高考英语一轮复习 Unit 3 Computers(测)(含解析)新人教版必修2.doc_第1页
(讲练测)高考英语一轮复习 Unit 3 Computers(测)(含解析)新人教版必修2.doc_第2页
(讲练测)高考英语一轮复习 Unit 3 Computers(测)(含解析)新人教版必修2.doc_第3页
(讲练测)高考英语一轮复习 Unit 3 Computers(测)(含解析)新人教版必修2.doc_第4页
(讲练测)高考英语一轮复习 Unit 3 Computers(测)(含解析)新人教版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3computers单元检测卷(时间10分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_i 语言知识及应用 (共两节,满分4分)第一节 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)【2016河北省易县第二高级中学5月底模拟】be kind to others. i realize this is simple and very basic. i read a story many years ago about a man who had decided to 1 suicide. hed lost a fortune, his family and nearly everything he owned. he went to a local shop to buy a 2 . he planned to take the gun back to his apartment in new york city and 3 himself. 4 he was getting on the elevator, a little old lady was 5 getting on it too. she had a small cart(购物车) she was pulling behind her and was having a little 6 getting it into the elevator. he said that he was actually a bit 7 because he wanted to hurry up, get to his apartment and end his own life. he 8 out to the ladys cart and forced it as it had become stuck. he got it 9 easily and she got on the elevator.after the door closed, she looked up at him with a big 10 and said, if we had more young men like you in this world, the world would be a 11 place. you are so kind to help. such a 12 young man.that day, his 13 changed. he started sharing his story with others and soon, he 14 himself being a popular spokesperson for the 15 of suicide. he said, if you want to end your life, your last few hours should consist of doing five small acts of 16 for other people. it will change you and youll 17 up to the goodness in this world and decide that you want to 18 . do good. be kind. be 19 . youll find your life more meaningful and youll be 20 .1. a. make b. perform c. seek d. commit 2. a. gun b. stick c. knife d. poison3. a. enjoyb. kill c. devote d. think 4. a. since b. until c. as d. after5. a. slowlyb. actually c. quickly d. clearly6. a. fun b. skill c. patience d. trouble7. a. hungry b. angry c. excited d. amused8. a. looked b. spread c. reachedd. acted9. a. freeb. open c. ready d. right10. a. faceb. tongue c. head d. smile11. a. betterb. quieter c. safer d. brighter12. a. clever b. sweetc. rough d. tough13. a. luck b. way c. temper d. life14. a. got b. foundc. left d. kept15. a. disadvantage b. explanation c. development d. prevention16. a. honesty b. politeness c. kindnessd. generosity 17. a. stand b. wake c. maked. grow18. a. liveb. succeed c. survive d. attempt19. a. courageous b. generousc. determined d. careful20. a. sadder b. easier c. more careful d. happier4.c 结合语境当他上电梯时,一个老太太也在慢慢地上电梯和选项可知用as(当时)。5.a 由a little old lady以及hurry up可知老太太上电梯很慢(slowly)。6.d 由下文语境as it had become stuck可推知老太太把购物车弄到电梯里有点困难(trouble)。7.b 结合语境可知他急着想回家自杀,老太太却上电梯很慢,因此用生气的(angry)适合。8.c 根据下文中的you are so kind to help.可知年轻人帮助了老太太,reach out to sb向某人伸出援助之手,符合语境。9.a 此处用free与上文的stuck相呼应。句意:他非常容易地把手推车弄了出来。10.d 由下文老太太说的感谢的话you are so kind to help.可知她应该是满脸笑容,故用with a big smile。11.a 句意:如果这个世界上多一些像你这样的年轻人,世界将变得更美好(better)。12.b老太太赞扬他助人为乐,因此用sweet(善良的,好心的)符合语境。13.d 由下文语境可知年轻人由想自杀到成为阻止他人自杀的代言人,他变得积极向上了,也就是说,他的人生(life)发生了改变。14.b find oneself +宾语补足语为常用表达,意为发现自己处于某种状态。句意:不久他发现自己成了一位受欢迎的阻止自杀的代言人。15.d 由下文他的建议if you want to end your life, your last few hours should consist of doing five small acts.可知他成了一位阻止(prevention)自杀的代言人。16.c 由上文he started sharing his story with others可知他是想让人们做善举(kindness)。17.b wake up常和to连用表示意识到。句意:你会意识到这个世界上美好的东西。18.a 此处用live与文中提到的kill oneself和end ones life相呼应,表示你会意识到这个世界上美好的东西,以至于你想活下去了。19.b 此处强调对待别人的态度,所以用generous(慷慨的、宽厚的),与上文do good. be kind.相照应。20.d改变自己,多做善举,慷慨地帮助别人,你会发现自己的生活更有意义,因此你会活得更幸福(happier)。第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) 【贵州省遵义航天高级中学2016届高三第四次模拟】阅读下面材料,在空白处填入恰当的内容(1个词)或括号内单词的正确形式。 born in 1930, yuan longping graduated 21 southeast agricultural college in 1953. since then, finding ways to grow more rice 22 (be) his life goal. as a young man, he saw the great 23 for increasing the rice output. at that time, hunger was a 24 (disturb) problem in many parts of the countryside. yuan longping grows 25 is called super hybrid rice, making 26 possible to increase rice harvest without 27 (expand) the area of the field. yuan longping has been considered the first agricultural pioneer in the world 28 (grow) rice that has a high output. 29 to his research, the un has more tools in the battle to rid the world 30 hunger. 【答案】21. from 22. has been23. need24. disturbing25. what26. it27. expanding28. to grow29. thanks /due / owing 30 . of23. need考查名词。名词need需要;句意:当他年轻的时候,他看到了增加大米出口的需要。24. disturbing 考查形容词。形容词disturbing令人烦恼的。令人不安的;该词是动词disturb的现在分词转换的形容词,通常修饰事物。在那时,饥饿是一个在中国很多对方都令人烦恼的问题。25. what考查宾语从句。本句中what引导宾语从句充当动词grow的宾语,what在宾语从句中充当主语。句意:袁隆平种植现在被称为超级水稻。26. it 考查形式宾语。在英语中能够充当形式主语和形式宾语的只有it。句意:袁隆平种植现在被称为超级水稻,这让不扩大生产面积情况下增加水稻产量变得可能。27. expanding 考查动名词。介词without后面可以接名词或者动名词充当宾语,本句中动名词expanding充当without的宾语。28. to grow考查不等式充当定语用法。当名词前面有序数词叙述的时候,常常使用不等式充当定语修饰该名词。本题pioneer前面有序数词first修饰,所以使用不等式结构。29. thanks /due / owing 考查介词短语。介词短语thanks/owing/due to都表示“因为,由于”,在句中表示原因。句意:由于他的研究,联合国有更多的工具去除全世界的饥饿问题。30 . of 考查固定搭配。短语ridof去除某人某物。句意:由于他的研究,联合国有更多的工具去除全世界的饥饿问题。考点:考查语法填空 ii阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共1小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。aget your degree at home! have you ever wondered what a degree in your job or career? it means a lot of americans with an associate degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than those with just a high school diploma(毕业证). harcourt learning direct offers you a way to get a specialized associate degree in 11 of todays growing fieldswithout having to go to college full-time. with harcourt, you study at home, in your spare time, so you dont have to give up your present job while you train for a better one. choose from exciting majors like business management, accounting, dressmaking&design, bookkeeping, photography, computer science, engineering, and more! your training includes everything you need! books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipmenteverything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition(学费) price you pay. your education is nationally recognized! nearly 2, 000 american companies-including general electric, ibm, mobile, general motors, ford, and many othershave used our training for their employees. if companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too! earn your degree in as little as two years! get a career diploma in just six months! the career of your dreams is closer than you think! even if you have no experience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! step-by-step lessons make learning easy. prepare for promotions(提升), pay raises, even start a business of your own! send today for free information about harcourt at home training! simply fill in your name and address on the coupon(登记表) above. then write in the name and number of the one program youre most interested in, and mail it today. well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities. in the field youve chosen. act today! mail coupon today! or call the number below1-800-372-1189.call any time, 24 hours a day, 7 days a week.www. h e-mail: h.31.this advertisement aims at calling on people to _.a. attend full-time universities b. work part time to further their education c. improve their education at home to get better jobs d. earn their degrees in different ways that suit them32.which of the following is not mentioned in this advertisement? a. the way how you will get your degree. b. the exact amount of tuition you should pay. c. the hot fields you will be preparing yourself for.d. the length of time it will take you to get a degree. 33.which of the following majors doesnt the harcourt learning direct offer?a. photography b. physiology c. accounting d. bookkeeping 34.people can get a specialized associate degree by_. a. doing fulltime learning at schoolb. working in some big famous companies c. studying in their spare time d. studying abroad for two years35.how can you get in touch with the harcourt learning direct?a. by sending a letter not later than today. b. by visiting the office on weekdays. c. by making a call on weekdays only. d. by sending an e-mail.32.b细节理解题。根据第一段“choose from exciting majors like business management, accounting, dressmaking&design.”可知,广告提到了一些热门专业,排除c;根据第三段“books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipmenteverything you need.”可知,攻读学位需要的东西有课本、上课、学习目标等,排除a;根据“earn your degree in as little as two years! get a career diploma in just six months!”可知,广告有提到进修所需要的时间,排除d,广告没有告诉读者确切的价格,故选b。33.b细节理解题。根据第二段“like business management, accounting, dressmaking&design, bookkeeping, photography, computer science, engineering, and more!”可知,a、c、d都是可以提供的专业,故选b。34.c细节理解题。根据第二段“without having to go to college full-time. with harcourt, you study at home, in your spare time,”可知,报名的人可以在家利用空闲时间来学习,不会影响目前的工作,故选c。35.d根据“call any time, 24 hours a day, 7 days a week. .e-mail: h.”可知,可以24小时全天候打电话咨询,也可以发邮件,故选d。考点:广告类短文阅读b butterflies are some of the most fascinating and beautiful insects in the world. adult butterflies will live about 2 to 4 weeks. they use their senses of sight, touch, hearing, smell, and taste to survive in the world, find food and mates, lay eggs in an appropriate place, migrate, and avoid hungry enemies. butterflies have large compound eyes(复眼), which allow them to see in all directions without turning their heads. like most insects, butterflies are very nearsighted, so they are more attracted to a sea of flowers than individual plants. butterflies do not “see” colors such as red, green, and yellow, but they can sense sunlight, which indicates the direction the sun is shining, as well as ultraviolet light(紫外线), which is present on many flowers and guides butterflies to honey sources. butterflies have a very well-developed sense of smell, but it is not in their nose, since they dont have one. sense receptors are located in their antennae(触角), feet, and many other parts of the body. they can help butterflies find their favorite flower honey food, and mates. butterflies feet have sense organs that can taste the sugar in flower honey, letting the butterflies know if something is good to eat or not. some females also carefully choose host plants by tasting to find appropriate places to lay their eggs. adult butterflies feed their babies using a long tube. butterflies force blood into the tube to straighten it out, allowing them to feed. butterflies get all their food from this tube. butterflies dont have ears. instead they “hear” sounds through their wings by sensing changes in sound vibrations(振动). butterflies may possess senses we dont even know about yet, because their body structure is very different from ours, and therefore difficult to understand, when observed through our own human senses.36.what can we learn from the 2nd paragraph?a. butterflies have good eyesight.b. butterflies can see in all directions and dont need to turn heads.c. butterflies are sensitive to bright colors including red and yellow. d. butterflies cannot sense the ultraviolet light. 37.how do butterflies hear sounds?a. using their feet to sense the vibration of thingsb. using their ears to listen directlyc. using their wings to sense the sound vibrationsd. using their antennae to judge the sound38.why do female adult butterflies carefully choose the host plants?a. to find highqualified honey. b. to have a good place for living. c. to make it easier for them to hide from the enemies. d. to find a proper place for their eggs.39.what does the last paragraph imply?a. theres a long way to understand butterflies wellb. butterflies give great help to human beingsc. butterflies are the most beautiful insects in the worldd. butterflies possess more senses than humans40.the text mainly focuses on _.a. butterflies living habits b. butterflies beauty c. butterflies daily activities d. butterflies senses37.c细节理解题。根据倒数第二段“instead they “hear” sounds through their wings by sensing changes in sound vibrations.”可知,蝴蝶没有耳朵,它们依靠翅膀来感知声音的震动,故选c。38.d细节理解题。根据第四段“some females also carefully choose host plants by tasting to find appropriate places to lay their eggs.”可知,一些雌性蝴蝶精心挑选筑巢地点,是为了寻找合适的产卵地,故选d。39.a推理判断题。根据最后一段“because their body structure is very different from ours, and therefore difficult to understand,”可知,蝴蝶的身体构造与人的有着很大的不同,因此也难以完全理解蝴蝶。人们还需要更多的研究来彻底了解蝴蝶这种昆虫,故选a。40.d主旨大意题。根据“butterflies have large compound eyes .butterflies have a very well-developed sense of smell .butterflies feet have sense organs that can taste the sugar .butterflies dont have ears.”可知,文章主要写了蝴蝶的感觉器官,故选d。考点:生物类短文阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【2016全国最后一卷】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。本题want to improve your spoken english? just think of the word cek which stands for change attitude, expose yourself and keep talking. change attitude. this is the most common problem for anyone who wants to learn english. 41 you do not want to be an english professor or a professional translator, so do not worry about 100% correct grammar. it is acceptable for the beginner to say he dont know instead of he doesnt know. 42 at least it is less annoying for them to wait for you for 1 minute to produce each perfect sentence.expose yourself. this step means to expose yourself to english environment. 43 but i would say that you dont have to. 44 movie, music, newspaper, articles and hundreds of tourists who walk pass you every day can be great learning sources. another easy way is to go through the content of this website and ask if you have any questions. keep talking. whenever you have a chance to talk or to test your skills, just do it. you can even assume situation and talk to yourself. 45 everyone makes mistakes, tiger woods, david beckham, madonna, etc. who are you? come on. lets go out and create your own world of english. a. do not worry about mistakes.b. the point is that the listener understands your meaning.c. of course, it is better to come to the us or uk to learn english.d.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论