高一习题英语课时作业.doc_第1页
高一习题英语课时作业.doc_第2页
高一习题英语课时作业.doc_第3页
高一习题英语课时作业.doc_第4页
高一习题英语课时作业.doc_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

(必修五Unit 3).单项填空1This has been a timely reminder of the need for _ care.AtentativeBconstantCpermanent Dprimary答案与解析:Bconstant“持续的,不断的”。句意:这件事适时地提醒我们要注意时时谨慎。tentative“不确定的,踌躇的”;permanent“永久的”;primary “主要的,初期的,基本的”。2The secretary was allowed ten more minutes.She _ her boss patience and tried to hurry.Asensed BtoleratedCrealized Dunderstood答案与解析:A考查动词辨析。老板多给的十分钟使秘书感到了(sense)老板的耐心。如果忽略了后面的“and tried to hurry”就很容易误选C项。3He put in a special _ for an extra days holiday so that he could attend his daughters wedding.Arequest Bdemand Cinquiry Dproposal答案与解析:Arequest“请求”,put in a request for“提出请求”。demand“需求,需要”,inquiry“询问”,proposal“建议”,均不合题意。4Just a minute, Miss White, our glasses have been_.Oh,sorry,they look like the same,and I am so careless.Aswitched BstolenCbroken Drobbed答案与解析:A由答语可以看出,说话者要表达的意思为“我们的玻璃杯对调了”。所以选switch,意思是“交换”。5He has recently _ chess to provide himself with some relaxation.Ataken on Btaken up Cheld on Dheld up答案与解析:Btake up“开始从事”。句意:为了放松一下,他最近开始下象棋。take on“穿上;呈现”;hold on“握住”;hold up“阻碍”。6You may depend _ it wont happen again.Athat Bon thatCon it that Don it答案与解析:Cdepend on 意思是“依靠”,it形式宾语指代后面的that从句。7In order to meet the demands they had to _ production.Afasten up Brise upCspeed up Dgo up答案与解析:Cspeed up意为“加速”。句意:为了满足需求,他们不得不加快了生产速度。8She squeezed the water _ her wet clothes.Ainto Bout of Cto Dout答案与解析:Bsqueeze.out of“把从中挤出”。句意:她把湿衣服中的水挤出来。9Could you do me a favour?It depends on _ it is.Awhich BwhicheverCwhat Dwhatever答案与解析:C考查名词性从句。句意:“能帮我个忙吗?”“那得看帮什么忙。”用whatever 意思上说不通;帮助内容不明确,不存在选择关系,排除A、B两项。10As a candidate,you must make a good _ on everyone you meet if you want to win the election.Adecision BsituationCimpression Dposition答案与解析:C考查名词辨析。句意:作为一名候选人,如果你想赢得竞选的话,你必须给你见到的每个人留下一个好印象。impression“印象”,符合题意。11Childrens brains cant develop properly _ they lack protein.Awhen BsinceCbecause Dunless答案与解析:A考查when的一个特殊用法。本题中的when引导的是一个条件状语从句,相当于if。句意:如果孩子缺少蛋白质,大脑就不能正常发育。12Operations which left patients _ and in need of long periods of recovery time now leave them feeling relaxed and comfortable.Ainjured BdesertedCexhausted Dabandoned答案与解析:C句意:那些以前使病人疲惫不堪,并需要很长时间康复的手术现在已经使病人感到轻松、舒适了。所选词语应和“relaxed and comfortable”(放松的和舒适的)相反,所以应用exhausted (疲惫的)。13As a policeman,Mr Brown thought that he had a duty to _ the lost children in finding their homes.Aassist BhelpCprovide Dsupport答案与解析:Aassist意为“帮助,协助”,多指个人给予道义、知识、物质等方面的帮助,与介词in连用。help意为“帮助”,后接带to的或不带to的不定式做宾补;provide意为“提供”;support意为“支持”。14The teacher,_ his students English was poor,decided to give them more help.Aknowing Bknown Cto know Dbeing known答案与解析:A动词ing形式做状语表示原因,句子主语与know之间为主动关系。15Have you worked out the math problem yet?Not yet._ another hour,I may work out this problem.AGiven BTo be givenCGiving DHaving been given答案与解析:Agiven为过去分词做状语,表示被动。它的逻辑主语为主句主语I,即“再给我一个小时”。.完形填空It was one of the happiest moments in my life.I had just received my bachelors degree,graduating with honors though I was a wife and mother working two jobs.My parents and son were in the audience when I _1_ onto the stage to get my diploma.I was so_2_ to be starting a teaching career and contributing more to my familys wellbeing.But when I got home,I saw a_3_ from my husband written on the back of an envelope, _4_ hed come to get his clothes and wouldnt be back.Wed been having a(n) _5_,but that note still came as a shock.He had emptied our bank account.We were heavily in debt.I had quit my previous jobs._6_ I was eight months pregnant(怀孕)Most young women have an idealized picture of the _7_ marriage life:theyre going to live in a house with a whitepicket fence.But _8_ tells them thats not true,and sometimes life is just bitter.It all caved in for me that night.I was _9_,scared,and angry and felt I had completely _10_.But I had my son,and I was about to bring a new life into the world,so despite of my deep _11_,I had to go on.The next morning,I _12_ up,took a deep breath,fixed breakfast and did everything _13_.I used my routine to keep me _14_.Having served in the army for six years,I now fell back on (转而依靠,依赖) my _15_,like all good soldiers do in _16_ situations.One small step after one small step was the way I finally _17_.During the last seven years,Ive continued moving _18_.I got a job as a kindergarten teacher,earned a masters degree in _19_,and watched my kids grow up.Looking back on those days,I certainly would _20_ have chosen to put them through this,but Im glad it happened to me and helped me find myself a lot sooner.It helped me grow independent,confident and strong.1A.jumped Brushed Cwalked Dhurried2A.surprised Bexcited Camused Dpuzzled3A.note Bletter Ccard Dnotice4A.telling Bspeaking Cinforming Dsaying5A.fun Bhappiness Cargument Ddifference6A.However BYet CPlus DOtherwise7A.happy Beasy Crich Dsimple8A.anyone Bsomeone Cnone Dno one9A.embarrassed Bcautious Cthrilled Dconfused10A.exhausted Bdefeated Cfailed Dbroken11A.sadness Bsurprise Cdesire Dregret12A.stood Bgot Ccheered Dturned13A.in peace Bin a hurry Cas usual Dat ease14A.hoping Bthinking Cliving Dmoving15A.training Bpractice Cexperience Dpattern16A.favorable Btough Chelpless Dhopeless17A.succeeded Bsurvived Cescaped Drecovered18A.forward Bbackward Caround Ddown19A.military Bbusiness Ceducation Dacting20A.never Bever Crather Deven答案与解析:一位刚刚获得了学士学位的女士,遭到了丈夫的抛弃。他还把家庭的存款全部取走了。面临债务和八个月身孕的挑战,她选择了坚强。后来,她成为一名幼儿园教师,获得了硕士学位,她的两个孩子也渐渐长大。这些痛苦的经历帮助她找到了自我并成长起来。1Cwalk onto the stage“走向舞台”。2B在毕业典礼上,作者的心情应该是非常激动的(excited)。3A我看到的是丈夫写的一个便条(note),下文的that note still came as a shock也是暗示。4Dsaying表示“(便条上面)写着,说到”。5Chave an argument指作者和丈夫之间一直“有争吵”。6C我们负债累累,我辞掉了先前的工作,加上我还有八个月的身孕。这三句话讲出了作者当时的艰难处境。7A大部分女人在结婚前会幻想一种美好的婚姻生活生活在有尖桩篱笆的小院。因此此空填happy。8Dno onenobody意为“没有人”;none“一个也没有,一点儿也没有”。没有人指出那不是现实,有时候生活是辛酸的。9A根据上文可知,我当时的处境非常尴尬(embarrassed)。10C我感觉自己彻底失败了。exhaust和defeat是及物动词,后面须接宾语,由此可排除A、B。11A虽然我的内心充满了悲哀(sadness),可是生活还得继续下去。12Bget up“起床”;stand up“站起来”;cheer up“高兴起来”;turn up“出现”。早上作者起床,深呼吸,做饭,像平常一样做事。13Cas usual“像往常一样”;in peace“安静地”;in a hurry“匆忙地”;at ease“自由自在地”。虽然丈夫抛弃了我们,可是生活还得继续,因此我的生活起居还像往常一样,下句中的my routine也暗示填as usual。14Dmove“进展,前进,展开”。句意为:我用我惯常的生活程序使我的生活继续下去。最后一段的第一句也是暗示。15AHaving served in the army for six years说明“我”在最艰难的时刻,只能依赖在部队时的训练(training)了。16Bin tough situations“在艰难的处境中”。就像士兵在艰苦的情况下要扛过去一样,我也得挺过去。helpless常用于形容人,表示“孤立无助的”。17Drecover“恢复,康复”,指我的情况慢慢地改变了,恢复到了正常的状态。18Amove forward“前进”。我奋力前行。结合下文可知,我不断改善自己的处境。19C上句说作者的职业是幼儿园教师,因此可推测她在教育方面取得了硕士学位。20Aput sb. through“使某人经历”。如果当初可以选择的话,我当然不希望我的孩子经历这些痛苦。.阅读理解People often talk as if shyness is a disease or mental condition that can be cured.I prefer to think of it as an emotional disability.Its something we are born with and something we carry with us in our entire lives.There are too many people,however,who seem to be determined to find some way of doing away with their shyness.In my opinion,its a waste of time.I dont mean that we should do nothing about it;quite the contrary,I think we need to separate the basic fact of shyness from our ability to take part in a social environment.Look at one of the most famous shy people of them all,Johnny Carson.This man is painfully shy,yet for decades he made a living talking and associating(交往)with different people every night,in front of a national audience.Carson has never done away with his shyness,but he has successfully found a way to deal with it to the extent that he could be,not just a talk show host,but a legend(传奇) among talk show hosts.Look also at Sally Fields,who has recently admitted her problem with shyness.This is a woman who has appeared in many films,TV shows and interviews,yet in her early years she was so shy that she turned down a lunch invitation from Jane Fonda because she was terribly afraid of meeting her.I guess that our shyness is there because each of us is born with some insecurity (不安全感) and this insecurity prevents us from reaching out to others the way people with a more open personality do.As we grow up and become adults,we allow our social skills to grow and develop.But we are still stuck in kindergarten or elementary school or wherever it was when our shyness took root in our soul.1In the authors view,shyness can be explained as _.Aa disease that can be easily cured Ba not very normal mental condition Can emotional disability Dsomething we pick up after birth答案与解析:C细节理解题。根据第一段的第二句可知答案。2The author believes its a waste of time to _. Adevelop a healthy personality Btalk with as many people as possible Cstudy where shyness comes fromDlook for ways to do away with ones shyness答案与解析:D细节理解题。根据第一段第四、五句“There are too many people,however,who seem to be determined to find some way of doing away with their shyness.In my opinion,its a waste of time.”可知答案。3Which of the following is TRUE of Johnny Carson?AHe dared to speak in front of a national audience. BHe did away with his shyness carefully. CHe was described as a hero in some legend boo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论