




已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014职称英语综合类C级真题及答案解析第一部分:词汇选项 下面共有15个句子,每个句子中均有1个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的4个选项中选择1个与划线部分意义最相近的词或短语。 1.His heart gave a sudden leap when he saw her. A.hope B.jump C.silence D.life 答案:B 2.Several windows had been smashed. A.cleaned B.replaced C.broken D.fixed 答案:C 3.The AIDS convention will be held in Glasgow. A.party B.conference C.celebration D.union 答案:B 4.My principal concern is to get the job done fast. A.main B.serious C.deep D.particular 答案:A 5.Im sure Ill able to amuse myself for a few hours. A.treat B.hold C.entertain D.keep 答案:C 6.Take some spare clothes in case you get wet. A.extra B.fine C.winter D.outdoor 答案:A 7.The new service helped boost pre-tax profits by 10%. A.prove B.consider C.increase D.double 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1W答案:C 8.They are trying to identify what is wrong with the present system. A.prove B.consider C.discover D.imagine 答案:C 9.He made a number of rude remarks about the food. A.signs B.manners C.noises D.comments 答案:D 10.Lack of space forbids further treatment of the topic here. A.prevents B.receives C.deservers D.accepts 答案:A 11.The worst agonies of the war were now beginning. A.parts B.pains C.aspects D.results 答案:B 12.His knowledge of French is fair. A.quite good B.very useful C.very limited D.rather special 答案:C 13.The book raised a storm of controversy. A.damage B.voice C.argument D.doubt 答案:D 14.Afterwards there was just a feeling of let-down. A.excitement B.anger C.calm D.disappointment 答案:D 15.Some comments are just inviting trouble. A.keeping out of B.getting into C.asking for D.suffering from 答案:B第二部分:阅读判断 下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。 The Most Wonderful Islands The Palm Islands are the largest artificial islands in the world and are under construction in Dubai, in the United Arab Emirates on which major commercial and residential infrastructure will be constructed. They are being developed as tourist, leisure, and residential resorts, and will increase the coastline of the country by 120 kilometres. After four years of planning and careful consideration of the environmental issues, construction started in 2001. Dutch engineers with experience of reclaiming land from the sea were employed in the building of the first two islands. The site for all three islands is an area of the sea where the water is not very deep. Sand is taken from the seabed and sprayed into the construction site. Although the shallow water facilitates this process, the islands are still very exposed to the currents and tidal movements of the sea. Rocks are used to hold the sand in place resulting in a large crescent(月状的)structure. This acts as a breakwater and protects the islands from the sea. The first two islands are in the shape of date palm trees and consist of a trunk and 17 fronds, or leaves, coming off the trunk. The first island, named Palm Jumeirah, has three five-star 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1Whotels in the trunk, and luxury homes in the leaves. It is astonishing that when these homes went on sale in 2004, they were all sold within three days. The second palm Jebel Ali, was started in 2002 and is designed to be an entertainment centre. Six marinas(小游艇船坞) are planned, with a water theme park, and home built on stilts(桩柱) in the water. The Palm Deira is planned to be the largest of the three islands, with a length of 14 km and a width of 8.5 km, an area larger than the city of Paris. It will consist of residential properties, marinas, shopping malls, sports facilities, and clubs. These will be open to both residents and tourists. More artificial islands, the World Islands, are now being constructed near the Palm Jumeirah. They consist of 300 private islands grouped into the shape of the continents of the world and will be used for estates, private homes, community islands, and resorts. Unquestionably, these artificial islands are one of the wonders of the modern world. They will also maintain Dubais status as one of the leading tourist destinations in the region. 16. Some Dutch engineers are experienced in reclaiming land from the sea. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:B 17. The islands are being built in the deep water of the sea. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:B 18. Rocks for building the breakwater were taken from the World of Islands. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:C 19. All the luxury homes on Palm Jumeirah were sold. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:A 20. The water theme park in Jebel Ali will attract more tourists. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:C 21. The Palm Deira will be the same size as Paris. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:B 22. The world Islands are bigger than the Palm Jumeirah. A.Right B.Wrong C.Not mentioned 答案:A第三部分:概括大意与完成句子 阅读下面这篇短文,短文后有2项测试,任务:(1)1-4题要求从所给的4个选项中为段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题 要求从所给的5个选项中选择4个正确选项,分别完成每个句子。 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1WBody Language in the United States 1. Most people shake hands and make eye contact when they meet people for the first time. Among very good friends, a woman may give another woman a little hug, and a man may kiss a woman quickly on the cheek. Males dont usually hug one another: however, this is changing. Men usually shake hands with the right hand. Sometimes they use the left hand to either cover the handshake or lightly hold the other persons arm. This shows greater warmth and friendship. Most people wave hello or good -bye by extending the arm palm facing outward, and twisting the hand al the wrist. Another way is to raise the arm, palm outward, and move the whole arm and hand back and forth. This is important to know because in many other countries, the same movements mean “no”. 2. When people are waiting in a public place, such as the post office, they usually form lines. Some people get angry and complain if someone pushes their way into a line or jumps ahead of other people. Moreover, many women like men to open doors for them. They also like men to give up their seats on public transportation. However, some women do not like this type of behavior. They feel that men and women should be treated in the same way. 3. In the United States, its important to make direct eye contact in business and social situations. If you dont make eye contact, people will probably think that you are bored or not interested. If there is silence in these situations, people usually try to make conservation. Periods of silence make many people uncomfortable. People in the United States usually stand about one arms length away from each other while talking or standing together. This space is called “the comfort zone”. 4. In the United States, mothers sometimes show that they are angry with children by shaking an index finger at them. People may show that they like children by patting them on the top of the head. 23. Paragraph 1 B 24. Paragraph 2 C 25. Paragraph 3 E 26. Paragraph 4 A A. Body language with children B. Body language for greeting and good-bye C. Body language in public places D. Impolite body language E. Body language in business and social life F. Use of silence 27. When men shake hands, they sometimes use the left hand to cover B 28. Some women dont want men to give up their seats on A 29. People usually make eye contact with each other during C 30. An angry mother sometimes shakes an index finger at E A.public transportation B.the handshake C.a business meeting D.line of people E.her kids F.long period of silence第四部分:阅读理解 短文后有5道题,每题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。 第一篇 Taking Pictures of the World Annie Griffiths Belt is a National Geographic photographer. She has worked for National Geographic since 1978, and has taken pictures on almost every continent in the world. In fact, Antarctica is the only continent Belt hasnt seen yet. Belts photographs are well known for their beauty and high quality. They also reflect very different cultures and regions of the world. Belt has photographed the ancient city of Petra, Jordan, as well as the green landscapes of the Lake District in England. Recently, her pictures appeared in a book about undeveloped natural places in North America. Everywhere that Belt goes, she takes pictures of people. Belt has found ways to connect with people of all ages and nationalities even when she does not speak their language. “The greatest privilege of my job is being allowed into peoples lives,” she has said. “The camera is like a passport, and I am often overwhelmed(激动得不知所措) by how quickly people welcome me!” Knowing how to break the ice has helped to make Belt a successful photographer, but experts say that anyone can learn to connect with new people. When people speak the same language, greetings and small talk can make strangers feel more comfortable with each other. When people dont speak the same language, a smile is very helpful. Having something in 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1Wcommon can also help break the ice. For example, Belt has traveled with her two children, so when she takes pictures of children, they all have that family connection in common. Even bad weather can help people to connect when they are experiencing it together. Belt has some advice if you are thinking about a career in photography. You can volunteer to take pictures for a local organization that cant afford to hire a professional photographer. You can also take a good, honest look at your best photographs. If youre a real photographer, your photos are good because of your personal and technical skills. Belt also recommends studying and learning from photos taken by professional photographers. Remember, the next time you look at a beautiful photograph, you might be looking at the work of Annie Griffiths Belt. And the next time you meet a new person, dont be afraid to break the ice. The connection you make could be very rewarding. 31. Belts photographs are praised for all of the following EXCEPT A.their good quality B.different cultures C.various shapes D.their beauty 答案:C 32. The word “privilege” in Paragraph 3 means A.advantage. B.responsibility. C.part. D.coverage/ 答案:A 33. The sentence “the camera is like a passport” in Paragraph 3 implies A.a photographer can visit a foreign country without a passport. B.customs officials like taking pictures. C.good camera can make others accept you quickly. D.taking pictures can help meet people in different places. 答案:D 34. In the fourth paragraph, the author mainly discusses how to A.greet strangers of different cultures. B.have family connection in common. C.get on well with people in bad weather. D.break the ice in communication. 答案:D 35. Belt suggests that those who want to be a photographer should A.know how to connect with others B.volunteer to break the ice in conversation. C.learn from the professionals works. D.take pictures of different regions. 答案:C第二篇 Approaches to Understanding Intelligences It pays to be smart, but we are not all smart in the same way .You may be a talented musician, but you might not be a good reader . Each of us is different . Psychologists disagree about what is intelligence and what are talents or personal abilities .Psychologists have two different views on intelligence .Some believe there is one general intelligence .Others believe there are many different intelligences . Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests .These psychologists support their view with research that concludes that people who do well on one kind of test for mental ability do well on other tests .They do well on tests using words ,numbers or pictures. They do well on individual or group tests ,and written or oral tests .Those who do poorly on one test ,do the same on all tests . Studies of the brain show that there is a biological basis for general intelligence .The brain of intelligence people use less energy during problem solving .The brain waves of people 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1Wwith higher intelligence show a quicker reaction .Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed and effectiveness of information processing by the brain . Howard Gardner , a psychologist at the Harvard School of Education ,has four children .He believes that all children are different and shouldnt be tested by one intelligence test .Although Gardner believes general intelligence exists , he doesnt think it tells much about the talents of a person outside of formal schooling .He think that the human mind has different intelligences .These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life .Each of us has different abilities within these intelligences .Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences . Gardner says that his theory is based on biology .For example ,when one part of the Brain is injured ,other parts of the brain still work .People who cannot talk because of Brain damage can still sing .So ,there is not just one intelligence to lose .Gardner has identified 8 different kinds of intelligence; linguistic, mathematical, spatial, musical, interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic(身体动觉的),and naturalistic . 36.What is the main idea of this passage ? A. The importance of intelligence . B. The development of intelligence tests . C. How to understand intelligence . D. How to become intelligent . 答案:C 37.Which of the following statements is true concerning general intelligence ? A. People doing well on one type of intelligence test do well on other tests . B. Most intelligent people do well on some intelligence tests . C. Intelligent people do not do well on group tests . D. Intelligent people do better on written tests than on oral tests . 答案:A 38.Gardner believes that _ . A. all children are alike . B. children should take one intelligence test . C. there is no general intelligence . D. children have different intelligences . 答案:D 39.According to Gardner, schools should _ . A. promote development of all intelligences . B. test students IQs . C. train students who do poorly on tests . D. focus on finding the most intelligent students . 答案:A 40.Gardner thinks that his theory has a _ . A. musical foundation . B. biological foundation . C. intrapersonal foundation . D. linguistic foundation . 答案:B第三篇 Alaska In 1959 Americans welcomed Alaska into the Union as the 49th state, symbolizing a change of attitude from that held in 1867, when the peninsula(半岛) was purchased from Russia. Then, most Americans had little interest in 1 ,500 ,000 square kilometers “of icebergs and polar bears”一beyond Canadas western borders, far from the settled areas of the United States. In those sections of the state which lie above the Arctic Circle, Alaska still is a land of icebergs and polar bears. Ice masses lie buried in the earth. From early May until early August, the midnight sun never sets on this flat, treeless region, but the sun cannot melt the icy soil more than two-thirds of a meter down. Alaska is Americas largest state, but only about 325,000 people live there. According to estimates, 800,000 hectares of its land area are fit for plowing but only about 640,000 hectares are being cultivated. Arctic Alaska has been the home of Eskimos for countless centuries. It is believed that the Eskimos moved there from Mongolia or Siberia, probably crossing Bering Strait, named for Vitus Bering, the Danish sea captain who discovered Alaska on his voyage for Russia in 1741.The 2015年职称英语考试题库免费下载地址:/RhFad1WEskimos are the states earliest known inhabitants. Russian fur traders established settlements but, by the time Alaska was sold to the United States, most of the traders had departed. In 1896 gold was discovered near the Klondike River in Canada just across the Alaskan border. Thousands of Americans rushed to the region on their way to Klondike; some never returned. Alaska was never completely cut off again, although even today transportation is a major problem. There are only two motor routes from the US mainland, and within the state, every town has its own airfield. Planes fly passengers, mail and freight to the most distant villages. The gold that changed life so suddenly for Alaska was soon ended, and although many stories about mining camps have become part of American literature, the gold from Alaskan earth contributed less to economic progress than the fish from Alaskan waters. The fish caught in a single year range in value from $80 million to $90 million. Fur-bearing animals are plentiful in the forests and streams, and valuable fur seals inhabit the waters. After fishing, the states chief industry is lumber and the production of wood pulp. In recent years, Alaskas single most important resource has become oil. The state also has large deposits of coal, copper, gold and other minerals. 41. Alaska is an American state that A.locates within the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 土地赠与协议书范本
- 入职时签了离职协议书
- 企业盈利咨询方案怎么写
- 股东合作协议样本:合作协议履行与分红政策
- 销售分单协议书
- 航次租船合同(GF-9-0405)2025年船舶运输合同范本
- 2025-2030会展业智慧化技术应用与场景落地实践研究
- 2025-2030企业级SSD存储芯片需求增长与产能规划研究
- 2025-2030人工智能商业化应用趋势分析与投资价值评估报告
- 2025-2030亲子互动类智力开发玩具的材料安全标准与消费决策因素
- 免疫细胞治疗安全性评价-第1篇-洞察及研究
- 车间师带徒管理办法
- 事业位协议班培训合同
- 2025年中国50岁以上成年人益生菌行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 第9课《天上有颗南仁东星》公开课一等奖创新教学设计
- 腹部外伤文库课件
- 医院门诊急诊统筹管理方案
- 胃肠外科医生进修汇报
- 2025高级会计职称考试试题及答案
- 贵阳辅警管理办法
- 慢病健康宣教课件
评论
0/150
提交评论