




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江西上饶市2017高考英语九月完形和阅理新练完形填空。It was a cold winters night when I stopped for gas on my way home from work.I was tired and had a slight_1_.I worked in a_2_doctors office and this was one of those days when the unexpected happened,making the schedule run_3_than usual.It seemed I was going to be late_4_home and my husband,being the_5_person,would be ready to pronounce me late once again.Maybe_6_I hurried,I could still make it home.I was heading inside to_7_for my gas when I noticed an older couple at the counter.I heard them asking for_8_to the local hospital.It was the same hospital that I had just_9_a few minutes ago.The young man at the counter was trying to be_10_in explaining how to get there,with two other people making_11_.One of them was_12_trying to give them a whole different route back.It was then that I walked over to the couple and said,“Would you like to follow me to the_13_?”A look of_14_crossed the womans face.“Im going right by there,”I said,which wasnt a_15_since I had just made up my mind to do_16_that.I got in my car and began the journey back.I was trying to watch to be sure they were right_17_me.It took only fifteen minutes to get there as rush hour traffic was beginning to_18_.I felt better than I had all day and my headache was nearly gone.Later,as I arrived home,my husband_19_,“So you arent ever late any more.”I said,“Sometimes its_20_to be late.”【语篇解读】 一个寒冷的夜晚,作者偶然遇到一对需要帮助的老年夫妇,于时她不顾身体的疲惫与不适,自告奋勇为对方带路。1A.break Bfever Ccold Dheadache解析根据倒数第三段最后一句中的“my headache was nearly gone”可知作者当时有轻微的“头疼”。答案D2A.foreign Bcommon Cbusy Dnoisy解析上一段中提到作者在晚上下班后非常疲惫,而且感觉头疼,再结合下文可推知办公室的工作十分“忙碌”。答案C3A.earlier Blater Ceasier Dsimpler解析由下文的“going to be late”以及“pronounce me late”可知出乎意料的事情的发生使下班时间比平时晚。答案B4A.getting Bcooking Ccalling Dworking解析根据下文中的“make it home”可知作者可能“到”家的时间会晚一些。答案A5A.tough Bpunctual Cgenerous Dcareful解析根据本句后半部分中的内容可知作者的丈夫非常“守时”,否则就不会责怪作者回家晚了。punctual“守时的,准时的”,符合语境。答案B6A.as Bsince Cwhile Dif解析“如果”作者抓紧时间,也许还能够按时回到家。答案D7A.pay Bchange Cwait Dsearch解析由下文的“at the counter”可知此处是作者走进里面去“支付”买油的费用。答案A8A.opinions Btrouble Cdirections Dmoney解析根据下一段开头部分中的“explaining how to get there”可知这对老夫妇是在询问如何到达当地医院,此处direction表示“方向”。答案C9A.reached Bvisited Cobserved Dleft解析文章第一段提到作者下班后就来加油,此时遇到了一对问路的老年夫妇,由此可推知作者几分钟前刚刚“离开”她工作的那家医院。答案D10A.skilled Bhelpful Cexperienced Dactive解析根据本句中的“explaining how to get there”可知在柜台服务的年轻男子努力提供“帮助”,告诉他们如何到达那个地方。答案B11A.comments Bpromises Cjokes Dnoises解析由下文可知,年轻人在尽力为对方指路时,另外两个人在关于路线的问题上“发表议论”。答案A12A.only Bstill Ceven Dever解析这几个人都想给这对夫妇指路,其中一人“甚至”试图给他们指出一条完全不同的回来的路线。答案C13A.station Boffice Chospital Dhotel解析根据8空后面的内容可知作者知道对方要去“医院”,于是主动提出要为他们引路。答案C14A.panic Brelief Csadness Dpeace解析女士不知如何去医院,此时有人主动带路,她自然感到很“欣慰”。relief表示“宽慰,欣慰”,符合语境。答案B15A.duty Bfact Creason Dlie解析虽然作者刚从那家医院出来,可是作者说自己正好要路过那里,这并非“谎言”,因为作者诚心要帮助对方。答案D16A.partly Bproperly Cexactly Dperfectly解析作者当时确实打定主意要那么做,exactly表示“确实”。答案C17A.across Bbefore Cbeside Dbehind解析作者是在给这对夫妇引路,要确保他们在“后面”跟着。答案D18A.go up Bdie downCspeed up Dturn down解析由于交通高峰开始“减退”他们只花了15分钟就到达了那家医院。die down“逐渐停止,变弱”。答案B19A.teased Bshouted Cburst Dlaughed解析文章第二段后半部分提到作者每逢回家晚的时候,丈夫都要说她,此处是他在“取笑”作者。答案A20A.possible Bspecial Cgood Dsafe解析根据倒数第三段最后一句话可知此处作者想表达的是有时候晚归的感觉“很好”。答案C【2015新课标全国卷I】阅读理解BThe freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C), thinking of beaches and orange trees.When we touched down to blue skies and warm air, I sent up a small prayer of gratefulness.Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best particularly to my taste, dulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call. The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 pm, rain or shine, along North Lemon and State streets.Baskets of perfect red strawberries, the redpainted sides of the Java Dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vineripened(蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store, once I get them home,theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.These were the real deal and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back home in New York.I wouldnt be experiencing again for months. Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where luckily for me.I was planning to have dinner that night.Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.【试题分析】文章讲述了作者生活在冬天寒冷的纽约,当有一个到佛罗里达州萨拉索塔一周的机会,作者体验到不同的冬天。1. What did the author think of her winter life in New York?AExciting. BBoring.CRelaxing. DAnnoying.解析:推理判断题。根据文章第一段第一句“The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,”可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选B。答案:B2What made the authors getting up late early worthwhile? AHaving a swim. BBreathing in fresh air. CWalking in the morning sun. DVisiting a local farmers market. 解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句“dulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.”可知作者早上7点到农产品市场是有意义的。可知选D。答案:D3. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter? AThey are soft. BThey look nice. CThey taste great. DThey are juicy.解析:推理判断题。根据文章第三段第二句“No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.”可知,纽约的西红柿在商店里看起来是很吸引人的。可知选B。答案:B4What was the author going to that evening? AGo to a farm. BCheck into a hotel. CEat in a restaurant. DBuy fresh vegetable.解析:推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭,并且点西红柿。故选C。答案:C阅读理解。1. Which of the following is discouraged by the Friends organization?A. To build massive complexes for public amusement.B. To prevent possible damages to the National Park.C. To help protect and improve the Park for all to enjoy.D. To sponsor publications and projects in local school.( ) 2. One of the benefits for members of Friends is to .A. have Friends goods free of chargeB. visit any place not open to the publicC. take part in work parties if they want toD. give talks in their fields on current issues( ) 3. The purpose of this poster is to invite more people to_.A. raise money for the Friends organizationB. join the Friends organization and be members of itC. work as managers for Pembroke shire National ParkD. enjoy the landscape of Pembroke shire National Park该篇是应用文,是一份海报,关于国家公园的介绍以及征募会员介绍,话题和学生的生活有比较大的距离感,但是词汇未超出课标范围,学生完全可以通过信息的提炼分析答案。60.推理题。 要注意题目问的是discouraged by, 通过文章第三大标题Activities第二段第一句we keep an eye on planning applicationssuch as massive leisure complexes可以推断出选A是Friends所不支持的,为正确选项。61.细节题。根据题干,定位到第四大标题Benefits.从第五点”Satisfaction of participation in work parties, for those willing and able to involve.”可以看出选项C为正确选项。62.主旨题。 文章一开头就抛出三个问题,可见这个组织的目的在于吸引更多的人能够加入其中,B为正确选项。由文章第二大标题Aims中的” we are a voluntary organization”可见A 选项错误。C,D选项都是文章没有提到的。阅读理解。BORDERCROSSINGSWhile there are no restrictions on the amount of money that you can bring across the border. You must report to both the US and Canadian border services amounts equal to or greater than $10.000.PERSONAL EXEMPTIONS(免税)ON PURCHASESAMERICANS RETURNING TO THE USLess than 48 hours: $ 200 US48 hours or more: $ 800 US duty-free personal exemption. next $ 1.000 US at 3% Including up to 100 cigars and 100 cigarettes.CANADIANS RETURNING TO CANADALess than 24 hours: $ 50 CAN48 hours or more: $ 400 CAN Including up to 100 cigars and 200 cigarettes.7 days or more: $ 750 CAN Including up to 100 cigars and 200 cigarettes.DOCUMENTATION NEEDED FORBORDER CROSSINGLAND OR SEA TO THE US(INCLUDING FERRIES)A valid passport or passport card, or a NEXUS card.(A NEXUS card is a Trusted Traveler Program that provides quick travel for pre-approved, low risk travelers through special lanes.)A recent Washington State, New York or BC drivers license.Note: Children 15 years of age and younger require only a birth certificate or copy. (Certified copies are not required but are advised.)AIR TRAVEL TO THE USA valid passport, an Air NEXUS card, or a U.S. Coast Guard MerchantMarine Document.( ) 1. If a Canadian who is on a 7-day trip to New York buys $ 800 CAN worth of goods, how much should he pay tax
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025福建福州市水路运输事业发展中心招聘编外人员1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 鹿门寺桩基施工合同6篇
- 2025江苏连云港市海州湾发展集团有限公司及子公司招聘20人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025年甘肃省民航航空发展有限公司职业经理人选聘模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025年雷州市市级机关公开遴选考试真题
- 2025年炸药、烟火及火工产品合作协议书
- 2025河南郑州联勤保障中心二季度社会人才招聘132人考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025年年大数据项目合作计划书
- 2025第十三届贵州人才博览会黔东南州企事业单位招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 2025年西安航天基地公办学校教职工招聘(74人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- CJ∕T 537-2019 多层钢丝缠绕改性聚乙烯耐磨复合管
- 兰州大学博士英文复试模板
- 新生儿胸腔镜手术的麻醉管理
- 生活垃圾清运服务 投标方案(技术方案)
- 口腔科临床诊疗指南及操作规范
- (苏教版)数学六年级上册计算题“天天练”习题卡-共94份题组
- 第4章工程活动中的环境伦理
- 货架承载力计算单位公斤
- 畜牧兽医职称考试题库及答案
- 安东尼奥高迪设计大师
- 混凝土施工技术难点及相应解决方案,通用
评论
0/150
提交评论