




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 20122012 届高考英语考前冲刺精选专题资料汇编阅读理解 七 届高考英语考前冲刺精选专题资料汇编阅读理解 七 A It was a warm April day when a big fat envelope came in themail from theonlycOllege I had ever iiliagined attending I to reopen the packet My eyes were nxed on the word congratulations l don t remember ever smiling so Wide Then I l00ked at my financial 财政 package Thecost of Dream School s tuition 学费 room and board was around 40 000 an impossible sum How conld I afford to attend What good reasons did I have to go there when three other fine colleges were offering me free tuittion My other choices were good solid schools even if they weren t as famous as my first choice In my mind attending my dream university Would be the only way to realize my dream of becoming a world class writer My parents understood how I felt They told me that even though it would be a financial problem I could go wherever I would be happiest But as I was always careful with money I wasn t sure what to do One of the schools that offered me a full ride had an informational dinner one night in the spring Considering my parents financial difficulties I decided to drive the 45 minutes and attend At first all I had planned to do was to smile politely eat free food listen quietly But I surprised myself At dinner the president of the university talked about the wonderful activities on campus 校园 including guest lectures and social gatherings He also made it perfectly clear that free food would be offered at all future events He continued with explanations of professors class sizes activities and sporting events on campus As he spoke I began to realize that this school though not as good as my first choice might be the best one for me It seemed small yet with many great programs It seemed challenging yet caring As the president ended his speech we clapped politely and pushed back our chairs As I walked out of that door a feeling of comfort washed over me Looking at the campus that night I realized that I would be spending the next four years right there In all honesty my university is not as well known as my dream university However it turned out to be the right choice of schools for me 1 How did the author feel when he started to read the letter A He was full of joy B He was lost in his dream C He was worried about the money D He was uncertain which school to go to 答案 A 指导 这是一道细节推断题 根据第一段中 Idon t remember ever smiling so wide 可推断出当作者开始读信时内心充满了欢乐 2 We can learn from the passage that the parents were 用心 爱心 专心 2 A honest B strict C supportive D decisive 答案 C 指导 这是一道细节推断题 根据第三段中 My parents understood how I felt They told me that even though it would bea financial problem I could go wherever I would behappiest 可判断出作者的家长对他很支持 3 In Paragraph 5 offered me a full ride can be replaced by A would pay for transport to the school B would show me around the campus C would offer free meals at all events D would charge me nothing for tuition 答案 D 指导 这是一道猜义题 根据下文的内容可猜测出 of fered me a full ride 的 意思是 免除学费 4 What does the author mainly want to say A Your second choice college may actually be your best fit B You should consider comfort in your choice of schools C You should try your best to attend your dream school D Your choice of schools should be based on their fame 答案 A 指导 这是一道猜测作者写作意图题 这篇短文主要讲述了作者接到梦想已久的 大学录取通知书时心情非常激动 但是由于高昂的学费 使他望而却步 不得不去一家免费 学校上学 在这里作者感到比自己梦想的学校还要好 所以作者认为第二志愿的学校可能最 适合自己 B A teacher of English as a second language is the 20 典型例题 her of the Year in the United States Kathy Mellor of Rhode Island will spend the next year as an international spokeswoman for education President Bush and his wife Eaura honored her during a ceremony 仪式 at the White House last week For the past nineteen years Kathy Melior has taught English as a second language at Davisville Middle School in North Kingstown Rhode Island in the northeastern United States She redesigned the program for E S L students at her school to provide each student with one to three periods per day in classes for English learners How much instruction the students get depends on their level of skill in listening speak lng reading and writing The amount of time they spend in these classes is reduced as their level of English increases A teacher describes tfiis as the most successful E S L program in North Kingstown She also praises Kathy Melior for providing help to students and their families by forming a local parents group for speakers of other languages This improved their ability to help their children Kathy Melior earned a master s degree in education from Rhode Island College She studied teaching English as a second language She was chosen for the national honor of Teacher of the Year from among top teachers in each of the fifty states As Teacher of the Year Kathy Melior will travel around the United States and to other countries She will talk about the impor tance of education and the work of teachers 1 This passage is mainly about 用心 爱心 专心 3 A Teacher of the Year 20 典型例题 he United States B Ms Mellor s English teaching instruction C Ms Mellor s teaching skills of learning English D praises to Ms Melior from other teachers 答案 A 指导 本文通过首段首句可看出答案 一名把英语作为第二语言的英语教师成为 20 典型例题一位模范 一项荣誉 所以 A 是最佳选项 其他三项都是主旨下的细节 2 What does E S L in the passage stand for A English study learners B English speaking and listening C English special learners D English as a second language 答案 D 指导 结合整篇文章的中心句 第一段第一句 及第二段第一 二句 可得出答案 猜测词义千万不要望文生义 要结合该词前后的两或三个句子 结合文章或段落中心 加以 推断 3 From this passage we can learn that A middle school teachers from each state are honored Teachers of the Year B middle school teachers in the USA have to get master s degrees C Ms Mellor s students have no problems in learning Engish D the American government pays much attention to education Passage 答案 D 指导 文章第一段最后两句介绍 Kathy Melior 作为 20 典型例题范教师 将在明年 作为 international spokeswoinan for education 并且总统夫妇于上周在白宫向她表示敬 意 可见政府对教育之重视 C Central Park Outside among the trees watch the wildlife both the human and animal varieties Call 212 360 3465 or 212 360 2726 for daily events and tours Central Park stretches from 59th to ll0th ts and from 5th Ave toCentral Park West Empire State Building This is among the most striking buildings in the city thenation even the world The observation deck ffi on the 86th floor is open to the general public offering a wonderful view of the city On the second floor you ll find the New York Skyride a simulated 模拟的 helicopter ride over Manhattan 5th Ave at 34th St Midlown 212 736 3100 Intrepid Sea Air Space Museum Five blocks west of Time Square this museum has hundreds of air deep sea and space exhibits Walk the flight deck of the 900 foot long aircraft carrier Intrepid see dozens of old and modem aircraft and ride the Intrepid Navy Flight Simulator Pier 86 W 46th St and 12th Ave 212 245 0072 Madison Square Garden If it s big it probably happens at the Garden Check out sporting events concerts and much more Tours are available 7th Ave btam 31st and 33rd Sts Midtown 212 465 6 741 1 The New York Skyride is for A sight seeing 用心 爱心 专心 4 B flight training C model plane sports D city transportation 答案 A 指导 从第二则广告第二句可知 2 If a visitor is interested in music he will probably go to A Central Park B Empire State Building C Intrepid Sea Air Space Museum D Madison Square Garden 答案 D 指导 从最后一则广告第二句中的 concerts 可得出答案 3 What is the purpose of these texts A To provide information of living in New York B To provide directions of city traffic in New York C To give visitors a guide to New York D To give a brief introduction to the history of New York 答案 C 指导 考生至少知道中央公园 帝国大厦 时代广场中的一处在美国纽约 然后 根据各段落所给的电活号码区号可得出答案 D Sometimes something that is considered to be negative tums out to be an advantage on the job Though he is only 18 years old and blind Suleyman Gokyigk is among the top computer technicians and programmers at Intelidata Technologies Corp a large software company with several offices across the United States After our company united with another one last October two different computer networks were driving us crazy recalls Douglas Braun the InteliData president We couldn t even send E mail to each other In three weeks Mr Gokyigit created the software needed to connect the two networks None of the company s 350 other employees could have done the job in three months says Mr Braun Suleyman can see into the heart of the computer Mr Gokyigit s gift as Mr Braun calls it is an unusual ability to form an idea of the inside of a machine The computer permits me to reach out into the world and do almost anything I want to do says Mr Gokyigit The young programmer is at home with hardware as well thanks partly to a highly developed sense of touch Mitzi Nowakows ki an office manager at InteliData remembers how he easily disconnected and reconnected their computer systems during a move last year Through feel Suleyman can find the position of connectors pins and wires much faster than most other people with sight he says Much of the student programmer s speed comes from his ability not to be interrupted while at the computer When typing he listens carefully to the synthesizer 合成器 His long thin fingers fly over keyboard Nothing seems to shake his attention says Mrs Nowa kowski his boss Mr Gokyigit is the only company employee who is available 可找到的 24 hours a day We consider him our top problem solver says Mr Braun 1 According to Mr Braun Suleyman 用心 爱心 专心 5 A can work wonders on computer B is the best technician in the world C has done a hard job in three months D has united InteliData Technologies Corp with another computer company 答案 A 指导 据全文可知 Suleyman 在电脑方面有非凡的才能 故选 A 其他各项均与 原文有出人 2 The underlined part is at home with hardware Paragraph4 means A is good at dealing with computer hardware B is fond of computer hardware C works with computer hardware at home D feels comfortable when working with computer hardware 答案 A 指导 此处的 be at home with sth 的意思根据上下文篇应是 擅长解决 的问题 3 Suleyman was quick while at the computer mostly because of A his blindness B his attention on the synthesizer C his long thin fingers D his ability not to be interrupted 答案 D 指导 文中有 speed comes from his ability not to be interrupted while at the computer 这才是他速度快的原因 4 What does the text mainly tell us A Computer technicians are more likely to be gifted B One s disadvantages may prove to be advantages C The disabled can also play an important role in society D Top computer scientists have unusual abilities to form ideas of computers 答案 B 指导 通常文章的首段首句为主题句 E The year is 2094 It has been announced that a comet 彗星 is heading towards the Earth Most of it will miss our planet but two pieces will probably hit the southern half of the Earth On 17 July a piece four kilometres wide enters the Earth s atmosphere 大 气层 with a massive explosion About half of the piece is destroyed but the remaining part hits the South Atlantic at 200 times the speed of sound The sea boils and a huge hole is made in the sea bed Huge waves are created and spread outwards from the hole The wall of water a kilometre high rushes towards southern Africa at 800 kilometres an hour Cities on the African coast are totally destroyed and mil lions of people are drowned Before the waves reach South America the second piece of the comet lands in Argentina Earthquakes and volcanoes are set off in the Andes Mountains The shock waves move north into California and all around the Pacific Ocean The cities of lob Angeles San Francisco and Tokyo are completely destroyed by earthquakes Millions of people in the southern half of the earth are already dead but the north won t escape for long Because of the explosions the sun is 用心 爱心 专心 6 hidden by clouds of dust temperatures around the world fall to almost zero Crops are ruined The sun won t be seen again for many years Wars break out as countries fight for food A year later no more than 10 million people remain alive Could it really happen In fact it has already happened more than once in the history of the Earth The dinosaurs 恐龙 were on the Earth for over 160 million years Then 65 mil lion years ago they suddenly disappeared Many scientists believe that the Earth was hit by a piece of object in space The dinosaurs couldn t live through the cold climate that followed and they died out Will we meet the same end 1 What is mainly described in the passage A A historic discovery B An event of imagination C A research on space D A scientific adventure 答案 B 指导 通读全文可知此答案 2 When the first piece hits the South Atlantic it causes A an earthquake B damages to cities C an Earth explosion D huge waves 答案 D 指导 从第二段中间 The sea boils and a huge hole is made in the seabed Huge wave sarecreated 可知 B 从第三段中间 Because of the explosions the sun is hidden by clouds dust temperatures around the world fall to almost zero 可知 D 从最后三句话可得知此答案 3 Why can t the northern half of the earth escape for long A Because the land is covered with water B Because the light and heat from the sun cannot reach the earth C Because people there cannot live at the temperature of zero D Because wars break out among countries 答案 B 指导 从第三段中间 Because of the explosions the sun is midden by cloeds of dust temperatures around the world fall to almost zero 可知 4 By giving the example of dinosaurs the author tries to prove A animals could not live in the cold climate B what happened 65 million years ago was an invented story C the human beings will die out in 2094 D the Earth could be hit by other objects in space Passage 答案 D 指导 从最后三句话可得知此答案 F Mountain lions live in mountainous areas of the western United States Lately however people have reported seeing them in quiet neighborhoods all across the country Usually considered shy and seldom seen these lions are becoming more noticeable In addition the lions appear to be moving east They 用心 爱心 专心 7 were even reported in the suburbs 郊区 of Boston Philadelphis and Chicago It seems certain that these kings of the mountains are moving Why Scientists are not sure Some think that as the mountain lion population increases the west younger wild cats are leaving the area These cats are searching for new homes and new places for food The young males are looking for new homes says Lynn Sadler who is the director of the Mountain Lion Foundation in Sacramento Calif People tend to create to many barriers 障碍 such as buidings fences roads and noise As the mountain lions seek new places and food and water sources 水源 these barriers get in their way The sightings have made people increasingly watchful Sometimes the mountain lions that people report seeing turn out to be large dogs or even house cats But at least a few of the meetings have been real The building of new roads the growing of suburbs and the growing popularity of outdoor activities are all increasing the chances that people in various parts of the country may meet up with a mountain lion Because many people are concerned about the reappearance of the American lion an expert outlined some ways they can a void attracting the wild cats Never leave pets or pet food outsider properly cvare for farm animals and plan public land use to enable the lions to move safely from one place to another To be fair says the expert mountain lions are trying to regain their homes They were here first Now we need to find ways we can live together 1 Mountain lions are moving probably because A the suburbs o big cities are peaceful and quiet B more roads are being built into the mountains C the number of the lions increases in the west D young lions are seeking new partners 2 According to the passage it is clear that A the reported sightings of mountain lions have not been proved B people walking in the country may come across a lion C fences have been built to protect the ions D mountain lions prefer populated areas 3 To avoid attracting rnotuntain lions People are advised A to build more roads for the lions to move safely B to keep a close watch on their arm animals C not to stay outdoors D not to raise pets 4 Which is the best title for the passage A Mountain Lions in Unlikely Passage B Measures Taken to Avoid Lions C Number of Sightings Going Up D Mountain Lions Moving West 命题目的与解题技巧 本文的命题目的是考查学生把握全文主题和理解中心思想的能力 而 本井无明显主题句 做这类题的技巧是 正确理解作者所提供的细节 运用自己的逻辑概括 用心 爱心 专心 8 能力 综合归纳主题 解析 本文主要讲美国西部的狮子被人们在全国各地发现 据科学家估计是因为狮子数量 不断增加 新的雄狮欲寻新的安身之所 答案 1 C 细节题 从第二段的第三句话 Some think that as the mountain lion populat ionicreases in the west younger wild cats are leaving the area searching for new homes and new places for food 可直接选出答案 2 B 细节题 由第一段第二句 一 people have reported seeing them in quiet neighbrhoods all across the country 和第四段第四句 The buiding of new roads the may meet up with a mountin lion 可知目前狮子在美国到外可见 3 B 细节判断题 第五段专家建议中的第二点 properly care for farm animals 与 B 项同义 而 A 项中的建更多的 roads 文中未提及 文中只提到了 public land C D 两项 文中提及 4 A 主旨大意题 本文主要讲山狮从山里游移到全国各地 有时来到它们不该来的农户 新建公路等 一切都表明它们来到原来不可能的地方 G Giving Back Fair Way The Westborough High School golf team had taken the of ficial photos with the state prize The other teams disappoint ed were on the bus heading home And then Westborough in structor Greg Rota noticed something wrong on one of the score cards A 9 had been recorded as a 7 They were not the state prize winner Woburn High had won No one would have known said Woburn s instructor Bob Doraru For Rota it wasn t a difficult decision The prize wasn t ours to take Coin Stars College students are lazy but they also want to help says University of Pennsylvania graduate Dana Hork So she made it easy placing cups in rooms where students could leave their spare coins and handing out cups to first year students to keep in their rooms Her Change for Change effort has collected 40 000 for charities 慈善机构 which were decided upon by students Never Forgotten A school in Massachusetts received a 9 5 million check from Jacques LeBermuth But it took officials several days of digging to discover his connection to the school Records showed the LeBermuth came from Belgium and studied in the school in the 1920s When his family fell on hard times he was offered free room and board LeBermuth became a trader owne
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025高考农业因素试题及答案
- 2025afp疾病试题及答案
- 建筑设计项目预算编制技巧分享
- 环保型企业废气处理系统设计方案
- 企业数字营销推广策划方案
- 高中英语必修一单词量大纲
- 2025设备监理师设备工程项目管理新版真题卷附答案
- 2025年江苏国家公务员考试行政职业能力测验综合能力测试题及答案
- 小学数学教师教案设计与反思
- 写字楼垃圾分类宣传推广方案
- 2025年全国国家版图知识竞赛题库及答案(中小学组)
- 机加工安全生产培训考核试题及答案(班组级)(精)
- 电梯从业证考试试题及答案解析
- 2024年武汉商学院公开招聘辅导员笔试题含答案
- 钢结构厂房装修施工方案报告
- 新规范监理规划范本
- DB32-T 5156-2025 零碳园区建设指南
- 人教版三年级数学上册第一单元分层作业设计
- 2024年国庆中秋安全教育主题班会《欢度双节 安全护航》主题安全教育【课件】
- 2025年起重机司机Q2证理论考试题库及答案
- 网络药理学评价方法指南
评论
0/150
提交评论