2012高考英语二轮复习 限时专题训练27 社会生活型阅读理解(1)_第1页
2012高考英语二轮复习 限时专题训练27 社会生活型阅读理解(1)_第2页
2012高考英语二轮复习 限时专题训练27 社会生活型阅读理解(1)_第3页
2012高考英语二轮复习 限时专题训练27 社会生活型阅读理解(1)_第4页
2012高考英语二轮复习 限时专题训练27 社会生活型阅读理解(1)_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心1 专题限时训练专题限时训练 二十七二十七 社会生活型阅读理解社会生活型阅读理解 一一 限时 每篇 7 分钟 一 School meals are junk and don t provide the nutrition a body needs to grow says Jamie Oliver and he decides to do something about it Schoolchildren in France who eat school dinners are likely to have a well balanced four course meal with fresh ingredients 成分 costing up to 1 10 to make But British schoolchildren are fed mainly cheap processed meat frozen pizzas and potato smiley faces costing on average just 37 pence per meal In fact the money spent on school dinners is so small that schools can afford only whatsome people describe as junk food rather than fresh natural ingredients This means that their meals don t provide the nutrients and goodness children s bodies need to develop properly No wonder there s growing concern about the health of the nation s schoolchildren Celebrity chef Jamie Oliver was so concerned about school dinners that he decided to try to improve them by teaming up with the kitchen staff at Kidbrooke School in Grenwich He took a lot of time to learn how to get the kids to stop eating the junk and move to healthy food This is not easy But it is possible with some hard work and determination After a lot of hard work from both Jamie and the school s cooks Kidbrooke is now serving some of the best school food in Britain The menu includes fresh butcher s sausages with creamy mash and onion gravy chilli corn with basmati rice and fresh fruit salad Incredibly Jamie and the staff managed to create this healthier menu with the same 37 pence budget But the school chefs admit cooking healthy food isn t as easy as simply putting burgers and chips in the oven Then came the good news The government has promised to spend 280 million to improve school dinners across the country Well done Jamie This means that the national average cost will rise from 37p to 50p in primary schools and from 37p to 60p in secondary schools 1 What does the author try to tell us in the first paragraph A School meals in France are the most expensive in the world B British schools don t provide the students with healthy food C School meals in Britain are cheaper than those in France 用心 爱心 专心2 D British school meals include many kinds of healthy food 2 British schools provide students with such meals because A most of the school children are too fat B people show little concern about the health of schoolchildren C schools don t have enough money D schools don t want to spend much money 3 From the passage we can see that A the British government ignores schoolchildren s health B Jamie creates a healthy menu with the help of the government C schoolchildren in Britain will have the best meals D cooking healthy food is not an easy job 4 The good news for the British is that A schoolchildren will have the best food in Britain B the menu Jamie Oliver created is the best C parents have begun to pay attention to children s food at school D the government has begun to do something about the fact 5 What is the best title for this newspaper story A A Healthier Menu for School Dinners B Schoolchildren in Britain Can t Develop Properly C Dinners Lacking Nutrients in School D Schools with the Best Food 二 Most people nowadays are persistently seeking for opportunities that will assist them in reaching their goals Marketing yourself is when there is a demand for you and your services that will help you achieve your goals Marketing yourself means you are simply selling yourself The common problem in marketing yourself is that most people think that it is nasty to do this They think that marketing concerns only to a business Of course this is absolutely not true People who want to attain the success they desire must promote themselves In every attempt you make just think that marketing yourself is a very useful tool The better you market yourself the more opportunities you will have Marketing yourself does not really mean telling every person how beautiful and wonderful you are It simply means telling your prospective 用心 爱心 专心3 employer that you exist that you have the possibility of generating much greater income than your prospective employer makes Or maybe you have the chance of doing something better There are actually several different ways of marketing yourself But there are only two primary approaches that you implement 实施 The first is you find ways to reach out to others and the second is to construct ways in order for the people to find you and make connection with you In order for you to reach out and touch the lives of others you have to be a good person and a good employee In that way your good reputation will follow naturally Have a brief and concise 简明 message that you can share with others When you market yourself you tell people who you are and what you can do for others Plan well and practice your message B wear appropriately C have a brief and clear message D be open to others 9 It can be concluded from the passage that A there are only two ways of marketing yourself B communication plays an important part in marketing yourself C you needn t spent plenty of time to decide what you will wear D marketing yourself simply means telling your employer you must earn much greater than him 10 Which is the best title for this passage 用心 爱心 专心4 A Achieving Your Goals B Knowing the Appropriate Dress C Ways of Marketing Yourself D Marketing Yourself 三 Life comes in a package This package includes happiness and sorrow failure and success hope and despair Life is a learning process Experiences in life teach us new lessons and make us a better person With each passing day we learn to handle various situations LoveLove Love plays a pivotal role in our life Love makes you feel wanted Without love a person could go hayward 不归路 and also become cruel and ferocious In the early stage of our life our parents are the ones who show us with unconditional love and care they teach us about what is right and wrong good and bad But we always tend to take this for granted It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others feelings Kids make a person responsible and mature and help us to understand life better HappinessHappiness andand SorrowSorrow Materialistic happiness is short lived but happiness achieved by bringing a smile on others face gives a certain level of fulfillment Peace of mind is the main link to happiness No mind is happy without peace We realize the true worth of happiness when we are in sorrow Sorrow is basically due to death of a loved one failure and despair But these things are temporary and pass away FailureFailure andand SuccessSuccess Failure is the path to success It helps us to touch the sky teaches us to survive and shows us a specific way Success brings in money fame pride and self respect Here it becomes very important to keep our head on our shoulder The only way to show our gratitude to God for bestowing success on us is by being humble modest courteous and respectful to the less fortunate ones HopeHope andand DespairDespair Hope is what keeps life going Parents always hope their children will do well Hope makes us dream Hope builds in patience Life teaches us not to despair even in the darkest hour because after every night there is a day 用心 爱心 专心5 Nothing remains the same We have only one choice keep moving on in life and be hopeful Life teaches us not to regret over yesterday for it has passed and is beyond our control Tomorrow is unknown for it could either be bright or dull So the only alternative is to work hard today so that we will enjoy a better t omorrow 11 In the passage the author compares life to A a package B joy and sorrow C failure and success D hope and despair 12 In which section can readers probably read the passage A Opinions B Politics C Education D Lifestyles 13 How is the passage organized A In order of rules B In order of frequency C By making comparison D In order of importance 14 What s the general meaning of the last sentence of the whole passage A If you work hard you ll have a better life in the future B When choosing between today and tomorrow you d better enjoy tomorrow C What you only can choose is to work hard today rather than tomorrow D Enjoying a better tomorrow is your only choice 15 What s the purpose of the passage A To encourage people to love each other B To tell people how to deal with happiness and sorrow C To remind people of keeping having a beautiful dream D To give readers some information about life 专题限时训练 二十七 一 在英国 学生在学校的饮食健康问题令人担忧 令人欣慰的是 政府已经意识到问题 用心 爱心 专心6 的严重性 并着手改进 1 B 根据第一段开头 School meals are junk and don t provide the nutrition a body needs to grow 判断可知 2 C 第二段的第一句谈到主要的原因是学校没有足够的钱 3 D 根据第三段结尾 cooking healthy food isn t as easy as simply putting burgers and chips in the oven 判断可知 4 D 由最后一段可知选 D 政府已意识到了这个问题并许诺提高学校饭菜的质量 5 A 本文讲述一个厨师精心研究出一套健康食谱以解决英国学校较差的饮食状况 故选 A 项 二 人人都是推销者 人的一生就是在不断地推销自己 不论是在工作 生活或是爱 情中 推销自己 就是让别人注意到自己 做人生舞台上的主角 推销自己 就是让更多 的人接受自己 自然地融入人际关系中 推销自己 就是完美地展现自己 真正实现人生 的价值 6 C 细节理解题 根据第二段 The common problem in marketing yourself is that most people think that it is nasty to do this They think that marketing concerns only to a business 可知 大部分人认为

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论