


免费预览已结束,剩余14页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 小升初专项训练小升初专项训练 阅读理解阅读理解 购物购物 基础题基础题 一 第一 第 i i 卷卷 1 阅读理解 mimi s store is having a sale on many things 根据海报内容 选择最佳答案 1 how much are a jacket and two socks a 112 b 124 c 80 d 98 2 how much do a pair of shoes and two cokes cost a 120 b 160 c 122 d 106 3 you have 100 what can you buy a a mug and a jacket b a mug and a pair of shoes c a jacket and two cokes d a pair of shoes and a pair of socks 4 you buy a clock a mug and two cokes you pay 150 how much can you get get back 2 a 32 b 68 c 18 d 132 2 读对话 回答问题 in a shop a woman wants to buy a dress clerk may i help you woman yes please i d like to buy a dress clerk what color do you like woman i like red clerk ok here you are woman thank you how much is it clerk ninety yuan woman ok i will take it 1 the woman is a in a fruit shop b in a clothes shop c in a bookshop 2 the woman wants to buy a a dress b a skirt c a sweater 3 she likes a blue b yellow c red 4 the dress is yuan a nine b nineteen c ninety 5 the woman buys a one dress 3 b two dresses c three dresses 3 阅读理解 a supermarket is a big shop it s called price low it has a lot of things you can buy drinks vegetables fruit and all kinds of food some of them are cheap some of them are expensive the supermarket is open every day from 9 00 am to 9 00 pm the workers in the supermarket are very friendly they help you find what you want on weekends the supermarket is full of people they buy many things there 1 what s the name of the supermarket 2 what can you buy in the supermarket 3 are the workers friendly in the supermarket 4 how many hours is the supermarket open every day 4 阅读理解 判断正误 对的画 错的画 where is my cat mr black likes fish very much he often buys some fish in the shop and takes them home for supper his wife mrs black often asks her friends to their home to have supper and eat the fish one day when mr black comes home in the evening he cannot find his fish and mrs black say s their cat has eaten the fish mr black is very angry he takes the cat to the shop near their house to weigh the cat he says you see my fish is one kilo and this cat is one kilo too my fish is here then where is my cat 1 the cat ate the fish 2 mrs black often eats fish with her friends 3 the cat is one kilo 4 mr black likes to eat cats very much 5 读短文 回答问题 4 it s sunday today peter alice and danny are in the toy shop there are many toys in it peter likes cars very much they are super and he buys a blue car it s ten yuan but alice doesn t like cars she likes the dolls they are soft what does danny like he likes the robots he buys a black robot it s 20 yuan they are all very happy 1 are peter alice and danny in the toy shop 2 how much is the blue car 3 does alice like the cars 4 how do the dolls feel 5 ar e they happy 6 阅读短文 选择最佳选项 woman can i help you anna yes please i need a new pants for school woman ok what colour do you want anna blue woman how about this one anna it looks nice how much are they woman they are fifty four yuan anna i ll take it how much are those yellow shoes woman thirty five yuan anna great i ll take them woman here you are anna thank you woman you re welcome 1 what does anna do a anna is a doctor b anna is a famer c anna is a student 2 how much are the blue pants a fifty four yuan 5 b sixty six yuan c seventy four yuan 3 what colour are these shoes a blue b yellow c red 4 how much are these shoes a thirty four yuan b thirty seven yuan c thirty five yuan 5 what does anna need for school a anna needs a dress b anna needs a pair of shoes c anna needs a pair of pants 7 阅读理解 from the table we know it may be a store a school things b bag c clothes d color in this store all the are five dollars a t shirts b sweaters c socks d hats the red sweater is just dollars a 22 b 20 6 c 24 d 29 are there any red t shirts in the store a yes there are b no there aren t c sorry i don t know d maybe there are which are the most expensive in the store a the blue skirts b the yellow skirts c the orange skirts d the green skirts 8 阅读对话 按要求完成各题 a assistant b miss wang a can i help you b yes i want some oranges and apples a how about these oranges b oh they re nice 好的 how much are they a they re very cheap only one yuan 元 a kilo 公斤 b ok i ll take three kilos a how many apples do you want b i ll take ten a here you are b how much are they a fifty 50 yuan 判断正 t 误 f 1 miss wang wants to buy some oranges and apples 2 the oranges are very cheap 3 but the apples are very expensive 4 the apples are ten yuan each 每公斤 5 miss wang gives the assistant 50 yuan 9 阅读理解 7 a excuse me madam how can i get to the science museum b oh it s far away from here you d better take a bus a i like walking b well you can go straight down this street till you come to zhongshan road turn right at the traffic lights you can see a cinema turn left at the cinema then walk straight for 5 minutes you can see a fast food shop ahead then turn right you can see a big white building on the right it is the science museum a thank you so much b you re welcome 根据对话填写路径 a zhongshan road b a fast food shop c a cinema d the science museum 10 阅读理解 woman good morning can i help you bob good morning can you tell me what is showing woman an adventure at the airport bob can i have two seats at the back please woman yes that is seventy dollars altogether bob here is one hundred dollars woman thank you here is your change bob thank you 1 is going to the cinema to see a film 2 the name of the film is 3 he wants to sit 4 it costs dollars for one ticket 5 the woman gives him dollars as his change 8 9 提升题提升题 二 第二 第 iiii 卷卷 11 阅读理解 判断正 t 误 f bill and ben are shopping bill there is a s tore let s go in ben let s go assistant can i help you bill yes do you have any shoes assistant yes we do what size do you want bill size 21 please assistant here you are bill oh this shoe is just right for my left foot but this one is too big for my right foot assistant you can try this pair on they are size 20 bi ll oh this time my right foot is all right but this shoe is too small for my left foot assistant what size do you want bill i don t know can you give me an idea 1 bill wants to buy a pair of shoes 2 the shoes are too small 3 the shoes are too big 4 bill s left foot is big his right foot is small 5 what size will bill buy can you give him an idea 12 阅读理解 判断正 t 误 f 10 a can i help you b do you have any beautiful dresses a yes we do come here please let me show you b i like the yellow one let me try it on oh it s too small do you have any big ones a no we don t but we have some big green ones b let me try it on oh it s too long do you have some short ones a here is the pink one it must fit you b oh yes how much is it a it s 996 yuan b err let me see sorry i don t have enough mon ey 1 miss li wants to buy a new dress 2 miss li likes the white dress 3 miss li wants to buy the red dress 4 the pink dress is very suitable 合适的 5 the green dress is very small 6 the pink dress is very expensive 13 a yang ling what did you do last su nday b i visited liu tao s grandparents a where do they live b they live in a small town near nanjing they have a really nice house i went there with su hai su yang gao shan liutao and ben they were very glad to see us liu tao s grandpa showed us a lot of stamps from different countries his grandma cooked us a nice lunch we liked the food very much a what did you do there b in the morning we cleaned their house in the afternoon we worked in 11 their garden su hai and su yang watered the trees and flowers liu tao and gao shan picked apples ben and i planted some trees we worked for about two hours 小时 a were you tired b no i like worki ng in the garden we had a really good time a great i d like to visit them too 判断正误 用 t f 表示 1 gao shan and yang ling visited lin tao s grandparents last sunday 2 on the farm yang ling planted trees 3 liu tao s grandma cooked a nice lunch 4 yang ling and su hai planted flowers 5 they worked on the farm for about two hours 14 阅读下面的海报 然后判断正误 正确的用 t 表示 错误的用 f 表示 1 the pandas are from china 2 the elephants from france will play ball games 3 animals want to be our friends 4 we can se e the animals at eight o clock 5 we can give food to the animals 1 参考答案参考答案 1 答案 1 d 2 c 3 d 4 c 解析 1 由图夹克 100 两双袜子 24 所以总价 124 打 8 折就是 98 2 由图可知一双鞋 120 两个可乐 40 所以总价 160 打 7 5 折就是 122 3 由图可知一双鞋 120 一双袜子 12 所以总价 132 打 7 5 折就是 99 所以一百元可 以买下 4 由图可知总价 132 给出 150 所以找回 18 2 答案 1 b 2 a 3 c 4 c 5 a 解析 1 由句子 a woman wants to buy a dress 可知 2 由句子 wants to buy a dress 可知 3 由句子 i like red 可知 4 由句子 ninety yuan 可知 5 由句子 ok i will take it 可知 3 答案 1 price low 2 you can buy drinks vegetables fruit and all kinds of food 3 yes they are 4 it s open for 12 hours every day 解析 1 根据 it s called price low 可知答案为 price low 2 根据 you can buy drinks vegetables fruit and all kinds of food 可知答案 为 you can buy drinks vegetables fruit and all kinds of food 3 根据 the workers in the supermarket are very friendly 可知答案为 yes they are 4 根据 the supermarket is open every day from 9 00 am to 9 00 pm 可知答案 为 it s open for 12 hours every day 2 4 答案 1 2 3 4 解析 1 根据 mrs black says their cat has eaten the fish 可知猫吃了鱼 所以题干 正确 2 根据 mrs black often asks her friends to their home to have lunch and eat the fish 可知布莱克太太经常邀请她的朋友来家里吃鱼 所以题干正确 3 根据 this cat is one kilo 可知猫重一公斤 所以题干正确 4 根据文章内容可知布莱克先生喜欢吃鱼而不是喜欢吃猫 所以题干错误 5 答案 1 yes 2 it s ten yuan 3 no 4 they are soft 5 yes 解析 1 由句子 peter alice and danny are in the toy shop 可知 2 由句子 it s ten yuan 可知 3 由句子 but alice doesn t like cars 可知 4 由句子 theyare soft 可知 5 由句子 they are all very happy 可知 6 答案 1 c 2 a 3 b 4 c 5 c 解析 1 由句子 i need a new pants for school 可知 2 由句子 they are fifty four yuan 可知 3 由句子 how much are those yellow shoes thirty five yuan 可知 4 由句子 thirty five yuan 可知 5 由句子 i need a new pants for school 可知 7 答案 c d b b a 解析 细节理解题 表格中都是关于衣物的价格和颜色 所以应该是 clothes store 3 细节理解题 由表格内容可知 所有的帽子都是 5 美元 细节理解题 由表格内容可知 红色毛衣的价格是 20 美元 细节理解题 由表格内容可知 店里没有红色的 t 恤 细节理解题 由表格内容可知 最贵的是 blue skirt 其价格为每件 36 美元 8 答案 1 t 2 t 3 t 4 f 5 f 解析 1 由句子 i want some oranges and apples 可知 2 由句子 they re very cheap 可知 3 由句子 i ll take ten 可知 4 经计算可知五元每公斤 5 由题可知 fifty yuan 是苹果的总价 还有三公斤橘子 9 答案 a c b d 解析 通读全文 寻找关键词 即可完成排序 10 答案 1 bob 2 an adventure at the airport 3 at the back 4 thirty five 5 one hundred 解析 1 由句子 bob can i have two seats at the back please 可知 2 由句子 an adventure at the airport 可知 3 由句子 i have two seats at the back 可知 4 由句子 that is seventy dollars altogether 可知 5 由句子 here is one hundred dollars 可知 11 答案 1 t 2 f 3 f 4 t 5 size 21 解析 1 根据 bill yes do you have any shoes 可知 bill 想买一双鞋 所以题干正确 2 根据对话可知 bill 左脚较大 右脚较小 所以两个号的鞋总有一只不合适 但不能 一概说鞋太大或太小 所以题干错误 3 解析同上 题干错误 4 4 根据对话可知 bill 左脚较大 右脚较小 所以题干正确 5 建议 bill 买较大一号的鞋 较大的一只可以用别的方式来调整一下 如果小了脚会 穿着不适 所以答案为 size 21 12 答案 1 t 2 f 3 f 4 t 5 f 6 t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 大唐电力大兴安岭地区2025秋招半结构化面试模拟30问及答案
- 达州市中石化2025秋招笔试模拟题含答案炼油工艺技术岗
- 中国移动宜春市2025秋招企业文化50题速记
- 外墙真石漆施工方案
- 大庆市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼油设备技术岗
- 攀枝花市中石化2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼化装置操作岗
- 五级祈祷测试题及答案
- 2025湖南永州市东安县招聘第一批就业见习岗位121人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025年武汉工程大学人才引进33人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 2025河北省人民医院招聘考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 采光顶玻璃拆除施工方案
- 医院电梯乘坐安全培训课件
- 2025广西桂林理工大学南宁分校公开招聘教职人员控制数工作人员68人考试参考题库及答案解析
- 2025重庆市勘测院有限公司招聘6人考试参考题库及答案解析
- 水库安全生产教育培训课件
- 钢厂安全教育培训课件
- 第一部分 第七章 第41课时 气象灾害(重难课时)2026年高考地理第一轮总复习
- 红色知识竞赛试题及答案
- 2《学习成就梦想》(共21张) +公开课一等奖创新教案 统编版道德与法治七年级上册
- 西藏事业人员管理办法
- 企业生产管理与质量控制模板
评论
0/150
提交评论