《学案与测评》2012高中英语能力测评 必修2 新课标_第1页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 必修2 新课标_第2页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 必修2 新课标_第3页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 必修2 新课标_第4页
《学案与测评》2012高中英语能力测评 必修2 新课标_第5页
已阅读5页,还剩27页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心1 课后能力测评课后能力测评 一一 完形填空完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出可以填入空白处的 最佳选项 字数 343完成时间 15 分钟难度 It was a test all of us would hope to pass but none of us really wants to take A masked gunman points his weapon at a Christian and asks Do you 1 God She knows that if she says yes she ll pay with her 2 But unfaithfulness to her Lord is unthinkable So with what would be her last 3 she calmly answers Yes I believe in God As you may have guessed the event I m 4 took place last Tuesday in Littleton Colorado As the Washington Post 5 the two students who shot 13 people Eric Harris and Dylan Klebold did not 6 their victims at random 随意 they were 7 out of ugly prejudices 偏见 Media coverage has 8 the killers hostility 敌意 toward racial minorities and athletes but there was another group the pair 9 every bit as much if not more Christians And there were plenty of them to hate at Columbine High School According to some 10 eight Christians four Evangelicals and four Catholics were killed Among them was Cassia Bernall And it was Cassia who made the dramatic 11 I ve just described fitting for a person whose 12 movie was Brave heart in which the hero dies a martyr s 殉教的 13 Cassia was a 17 year old junior with long blond hair hair she wanted to 14 and have made into wigs 假发 for cancer patients who had 15 their hair through chemotherapy 化疗 She was 16 in her youth group at West Pool s Community Church and was known for 17 a Bible to school Cassia was in the school library reading her Bible when the two young killers 18 According to witnesses one of the killers 19 his gun at Cassia and asked Do you believe in God Cassia 20 and then answered Yes I believe in God Why the gunman asked Cassia did not have a chance to respond the gunman had already shot her head 1 A believe in B care for C fight againstD rely on 2 A money B belief C life D happiness 3 A sight B words C note D picture 4 A asking B watching C noticing D describing 5 A reported B wrote C asked D watched 6 A choose B kill C ask D put 7 A killing B walking C acting D making 8 A taken on B focused on C opposed to D cared about 9 A liked B noted C got D hated 10 A accounts B papers C policemen D articles 用心 爱心 专心2 11 A speech B decision C notes D reports 12 A favourite B colour C black D long 13 A life B death C hero D belief 14 A dress up B put up C cut off D make smart 15 A brightened B lost C burnt D thickened 16 A active B hidden C lazy D tall 17 A writing B carrying C reading D sending 18 A came over B went over C drove in D burst in 19 A put B drew C pointed D showed 20 A paused B stood C smiled D walked 阅读理解阅读理解 阅读下面短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A 字数 326完成时间 6 分钟难度 Is crying good therapy 疗法 Experts say yes Having a good weep at the weekend is becoming more and more popular among office workers in China I need to cry to let my feelings out said 23 year old Gao Meng a smart looking young woman I remember one day when I got home I felt so down but had no one to talk to so I just curled up 蜷缩 with my teddy bear and cried myself to sleep Gao said The next day she said she felt much better and life seemed not so bad after all Because crying is taken as a sign of weakness people make a great show of being strong and not displaying emotion Psychologists and medical practitioners agree that crying is beneficial for mental health but people still regard it as a sign of failure and bottle up their feelings A famous Chinese author once said to cry is normal and even brave Those who display their emotions can deal with their troubles bravely after the tears dry while those who soldier on let problems fester In the Chaoyang district of Beijing there is a special place for people to cry their sadness out It is called Cry Bar On the door of each of its cry rooms there is a saying encouraging people to let the tears flow freely Crying is a kind of therapy but it needs some direction said Milulu a psychologist People should realize the point of crying is to relieve pressure but some of the young people who come to the Cry Bar simply sit and weep The purpose of crying is to make it easier to improve your life after the tears dry not to get lost in bad memories Crying is only one way of relieving pressure and we need to face problems squarely 正面地 and solve them once the tears have dried said Milulu 1 Crying made Gao Meng feel better A with some friends B all the night with a toy C during her sleep D in bed before sleep 用心 爱心 专心3 2 According to the 3rd paragraph people usually make great efforts to A get rid of their sadness B bottle up their feelings C act on psychologists advice D face their troubles bravely 3 What does the underlined word fester in the third paragraph mean A Get worse B Appear easier C Be covered up D Come to an end 4 What should the customers do at the Cry Bar A Think of every sad experience they ve had and cry B Keep crying as loudly and long as possible C Satisfy any desire to cry or weep until it is gone D Hold back their tears until they can but cry 5 From the text we can learn that crying A is the only way to relieve pressure B must help to solve problems C means facing problems squarely D can weaken sad feelings B 字数 221完成时间 10 分钟难度 If you do not use your arms or your legs for some time they become weak when you start using them again they slowly become strong again Everybody knows that Yet many people do not seem to know that memory works in the same way When someone says that he has a good memory he really means that he keeps his memory in practice by using it When someone else says that his memory is poor he really means that he does not give it enough chance to become strong If a friend says that his arms and legs are weak we know that it is his own fault 过错 But if he tells us that he has a poor memory many of us think that his parents are to blame 受责备 and few of us know that it is just his own fault Have you ever found that some people can t read or write but usually they have better memories This is because they cannot read or write and they have to remember things they cannot write down in a little notebook They have to remember days names songs and stories so their memory is the whole time being exercised So if you want to have a good memory learn from the people Practice remembering 6 The main reason for one is poor memory is that A his father or mother may have a poor memory B he does not use his arms or legs for some time C his memory is not often used D he can t read or write 7 If you do not use your arms or legs for some time A you can t use them any more B they will become stronger 用心 爱心 专心4 C they become weak and won t become strong until you use them again D they will become neither stronger nor weaker 8 Which of the following is NOT true A Your memory works in the same way as your arms or legs B Your memory like your arms or legs becomes weak if you don t give it enough chance for practice C Don t learn how to read and write if you want to have a better memory D A good memory comes from more practice 9 Some people can t read or write but they usually have better memories because A they have save much trouble B they have saved much time to remember things C they have to use their memories all the time D they can t write everything in a little notebook 10 Which is the BEST title for this passage A Don t Stop Using Your Arms Or Legs B How To Have a Good Memory C Strong Arms And Good Memories D Learn From the People 短文改错短文改错 下面短文中有 10 处语言错误 请在有错误的地方增加 删除或修改某个单词 增加 在缺词处加一个漏字符号 并在其下面写上该加的词 删除 把多余的词用斜线 划掉 修改 在错的词下划一横线 并在该词下面写上修改后的词 注意 每处错误及其修改均仅限一词 字数 130完成时间 8 分钟难度 At one time it is the dream of many little girls to become a nurse Today however America is facing its worst nurse short since World War Recently about 2 000 000 nurses are needing and 60 percent of all hospitals in the US have shortages The demand of nurses spreads widely throughout the nursing field Americans are living longer than ever and require more medical attention In fact the number of elderly patients have almost doubled in the past twenty years Obviously a more population requires more nurses AIDS and the other diseases have caused more and more people need nursing care It is sure that the demand for nurses will be doubled the supply in the coming ten years 补全短文补全短文 根据短文内容 从短文后的选项中选出能填入空白处的最后选项 选项中有两项为多 余选项 字数 289完成时间 8 分钟难度 CHINA Digging for History Life during the Zhou Dynasty 1066 221B C is about to become more exposed to us An excavation 挖掘 team started work at the site of the Duke 用心 爱心 专心5 Zhou Temple in Qishan County Shanxi Province last week The large tomb is quite likely to belong to the family of Duke Zhou a noble at that time It might be the most important archaeological 考古 discovery since 1949 1 UNITED STATES 2 Two American Chinese students were among the winners of the Mayor s Awards for Excellence in Science and Technology in New York on October 13th Both of the teens Mu Chuang and Yin Li graduated from American middle schools this summer 3 The annual awards recognize important members of the city s science and engineering communities DENMARK Arctic Dispute 4 Denmark has begun scientific research to help the country claim the North Pole a British newspaper reported last week Denmark is trying to prove that its island of Greenland is connected to the Arctic ice This attempt has angered other countries around the North Pole including the US Canada and Russia 5 The North Pole is regarded as an international area which is rich in gas and oil that has not been explored A Two Chinese Students Won a Reward B The North Pole has become an international hot spot C Another large tomb will be opened to the public D They also want a piece of the Arctic E The ice in Arctic has been melting a lot F They won the award for their achievements in regional and national science competitions G The archaeologists said that the excavation might change people s understanding of the history of the Zhou Dynasty 1 2 3 4 5 课后能力测评 一 1 解析 选 A 联系下文 Yes I believe in God 可知 此处是问是否相信 上帝 care for 关心 在乎 fight against 反对 rely on 依靠 2 解析 选 C 联系后文可知 因为她说了相信上帝 她献出了自己的生命 因此此 处说她以自己的生命作为代价 3 解析 选 B 联系文章最后两句 Cassia did not have a chance to respond the gunman had already shot her dead 可知 我相信上帝 是它说的最后 一句话 4 解析 选 D 联系上文的内容可知 那是 我 对事件的描述 5 解析 选 A 联系空前的 the Washington Post 可知 华盛顿邮报对此事进行了报 道 6 解析 选 A 联系空后的 out of ugly prejudices 可知 他们对受害者是有选择 的 7 解析 选 C 根据文意可知 他们是出于丑恶的偏见才采取这样的行动的 用心 爱心 专心6 8 解析 选 B 媒体集中于杀人者对少数种族和运动员的仇视 其实也有其他原因 9 解析 选 D 联系空前的 hostility 和空后的 as much 可知 他们对基督徒的仇视 一点也不少 10 解析 选 A 空后是具体的数字 因此这里讲的是统计数字 11 解析 选 B the dramatic decision 在这里指的是宁愿被杀死 也要说自己信奉 上帝的生死抉择 12 解析 选 A 联系下文 in which the hero dies a martyr s 殉教的 13 可知 因为 勇敢的心 的主人公为教义而死 与自己有同样的信仰 因此这是 她最喜欢的电影 13 解析 选 B die a death 为固定搭配 意为 死得 14 解析 选 C 联系空后的 have made into wigs for cancer patients 可知 她 把自己的头发留起来 以准备将来把它剪下来留给癌症病人 dress up 装扮 打扮 put up 张贴 建立 make smart 弄整洁 15 解析 选 B 联系空后的 through chemotherapy 可知 癌症病人因为化疗导致头 发没有了 16 解析 选 A 因为她有很深的宗教信仰 再联系空后的 at West Pool s Community Church 可知 她在教会是非常积极活跃的 17 解析 选 B 联系空后的 a Bible to school 可知 她每天带 圣经 到学校 18 解析 选 D burst in 意为 冲进来 说明暴徒的疯狂 19 解析 选 C 联系空后的 his gun at Cassia 可知 是用枪指着 Gassia 20 解析 选 A pause 意为 稍微停顿 符合此时她在考虑是说假话保全性命还是 说真话维护自己的信仰 1 解析 选 D 细节理解题 cry myself to sleep 意为 哭到我睡着了 2 解析 选 B 细节理解题 根据第三段第一句可知 make a great show of doing sth 意为 极力装出某种样子 3 解析 选 A 词义猜测题 由表示对照的 while 可知 let problems fester 与 deal with their troubles bravely 的意思是相反的 故选 A 4 解析 选 C 推理判断题 根据第四 五段可知 为了 relieve pressure 既要 let the tears flow freely 又不能 get lost in bad memories 想哭就毫不掩饰地哭 出来 没有了想哭的感觉就不要再哭了 5 解析 选 D 推理判断题 根据文意可知 哭只是调节心情的一种方法 既不是 唯一的方法 也不意味着能够正视问题 更不等于解决问题 6 解析 选 C 推理判断题 根据 When someone says that he has a good memory he really means that he keeps his memory in practice by using it 可推 出答案为 C 7 解析 选 C 细节理解题 根据 when you start using them again they slowly become strong again 可知 答案为 C 8 解析 选 C 推理判断题 根据文章内容可知 A B D 三项均正确 只有 C 项错 误 9 解析 选 C 细节理解题 根据 This is because they cannot read or write and they have to remember things 及 so their memory is the whole time being exercised 可知 答案为 C 10 解析 选 B 标题归纳题 本文主要讲记忆力不是天生的 而是靠后天培养的 所以应选 B 用心 爱心 专心7 more and more people need nursing care It is sure that the demand for nurses will to certain be doubled the supply in the coming ten years 1 5 GAFBD 必修必修 2 2 课后能力测评课后能力测评 二二 完形填空完形填空 阅读下面短文 从短文后各题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出可以填入空白处的 最佳选项 字数 313完成时间 15 分钟难度 10 year old John ran bare foot out of the door on a windy cold day in February and he 1 straight for the 125 foot electric tower behind their home The tower carried 230 000 volts through its silver wires but John wasn t 2 of the danger He had suffered from a mental illness a condition that separates him from reality 3 him to live within his own 4 That day his thoughts were set on climbing to the top of that tower touching the sky and feeling what it was like to 5 His seventeen year old brother James who had always been close by watching him and making sure that no 6 came to him 7 to realize that he was missing this time John had already 8 the handrails 栏杆 and was making his 9 to the sky by the time James 10 him James understood the 11 of the electrical tower but he chose to follow his younger brother up each gray rail trying not to look 12 all the way to the top James finally 13 his brother and held him tightly with his right hand With his left hand he held on to a metal bar to help stabilize 固定 them 14 The minutes lengthened into hours 15 they balanced on a three inch 用心 爱心 专心8 rail James sang songs to 16 his own beating heart and to draw his brother s attention away from the rescue action taking place 17 Hundreds of people gathered at the base of the tower and they looked like ants to James Helicopters 直升飞机 began to circle overhead and emergency trucks rushed to the 18 When secured with a safety line the brothers and their rescuers were carefully lowered to the ground the crowd below burst out 19 They witnessed the 20 of a 17 year old boy named James 1 A looked B headed C cared D sent 2 A aware B proud C sure D afraid 3 A teaching B allowing C coaching D forcing 4 A words B opinions C thoughts D ideas 5 A run B fly C rush D walk 6 A harm B wound C fear D damage 7 A refused B headed C pretended D failed 8 A removed B cleared C overcome D occupied 9 A way B trip C tour D journey 10 A caught B saved C found D recognized 11 A usage B danger C effect D height 12 A left B right C up D down 13 A reached B touched C fetched D found 14 A either B both C all D each 15 A before B till C where D as 16 A stop B rest C calm D resist 17 A below B nearby C ahead D around 18 A land B space C center D scene 19 A cries B cheers C laughter D shouts 20 A carefulness B friendliness C braveness D unselfishness 阅读理解阅读理解 阅读下面短文 从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中选出最佳选项 A 字数 273完成时间 4 分钟难度 Dear Mark You may consider this an anonymous 匿名的 testimonial We came to your seminar 研究班 with many difficulties and near violent anger definitely emotionally violent After taking your course we learned and practiced many of the techniques and principles you taught in the seminar we attended last year It not only saved our relationship but improved our individual lives For months and months we had all your rules taped to our walls with 3M temporary double sided removable pad tabs in the bathroom above the sink on the fridge and in my office and in the utility room They kept reminding us of the proper ways to handle conflict and it has curtailed the damaging effects of emotional escalation 扩大 that really ruined any 用心 爱心 专心9 chance to a loving peaceful life Although we both are far from where we d like to be we are thousands of miles ahead of the painful place where we were before attending your course Spending the time with you and other couples helped us see that we were not alone and encouraged us to move through this awful phase of our relationship to a happier and more satisfying relationship We were both motivated to learn and sincerely when we came We participated honestly and we received great rewards then and now I believe that we have integrated your techniques into our lives to our benefit Thank you for your life s work and course that has helped us grow and create a relationship that is so much more satisfying and pleasant We appreciate your part in our lives Yours Bill nobody loves them and no one treats them with more than the most common politeness and respect This frequently puts them in bad temper and draws them into arguments If they aim at getting some advantages in social position or fortune nobody wishes them success Nor will anyone start a step or speak a word to favor their hopes If they bring on themselves public objections no one will defend or excuse them and many will join to criticize their wrongdoings These should change this bad habit and be pleased with what is pleasing without worrying needlessly about themselves and others If they do not change this bad habit it will be good for others to avoid any contact 接触 with them Otherwise it can be disagreeable and sometimes very inconvenient especially when one becomes mixed up in their quarrels 1 People who are unhappy A always consider things differently from others B usually are affected by the results of certain things C usually misunderstand what others think or say D always discover the unpleasant side of certain things 2 The underlined phrase sour the pleasure of society in the second paragraph most nearly means A have a good taste with social life B make others unhappy C tend to scold others openly D enjoy the pleasure of life 3 We can conclude from the passage that A we should pity all such unhappy people B such unhappy people are dangerous to social life C people can get rid of the habit of unhappiness D unhappy people can not understand happy persons 4 If such unhappy persons insist on keeping the habit the author suggests that people should A prevent any communication with them B show no respect and politeness to them C persuade them to recognize the bad effects D quarrel with them until they realize the mistakes 5 In this passage the writer mainly A describ

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论