




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西灵川县2017高考英语完形与阅读开学训练完形填空。请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。My parents had always prepared for hurricanes. It is what1people do in Florida because “you never know”. For us, that2awhite metal cabinet (储藏柜) in our utility room (杂用间)filled with cans of food. We could3eat anything out of the cabinet because “you never know” when a hurricane will come.As a kid, I was4 about the white cabinet. I thought it was kind of strange to have food in the utility room. But, one look from my mother5 me from opening the door to glance inside.One year, Channel 4 reported that Hurricane Dora was6 for the northern part of Florida. Soon the storm got 7 and the wind blew. Then, the tall pine trees started to sway. And, by“sway”, I meant “8 over or crash down on anything in their way”. We were lucky, as the9 went other directions and didnt take our power out. However, when my mother started cooking, the power was out.10 I figured it was time to crack open that white cabinet. But, Dad thought it was time to11 up the charcoal grill outside where it was raining and windy. To this day, I never12 amans love for his grill.Our power came back for a while. So, my mother began cooking everything she could and13 it away, to the neighbors, to friends without power, to anyone who was14 up. I was hoping that the fried chicken was going to find its way to our 15. But, it didnt. And, just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our16 . It was time for 20 minutes eggs on the grill.Oh, the white metal cabinet. No. We never17 it. We werent “that bad off” as I understand it. And, for years I18 how bad off we would have to be to eat out of that cabinet. Perhaps it was just the19 of it, the thought that it was there watching our backs20 we wanted a can of beans or some potted meat. I dont know if that was what was in there. Anyway, I never looked inside.1. A. braveB. seriousC. generousD. smart2. A. saidB. meantC. showedD. presented3. A. foreverB. alwaysC. neverD. ever4. A. doubtfulB. concernedC. anxious D. curious5. A. bannedB. keptC. defendedD. protected6. A. reachingB. lookingC. headingD. going7. A. roundB. downC. far D. close8. A. fall B. tripC. fly D. tip9. A. wallsB. polesC. trees D. bushes10. A. YetB. OtherwiseC. NeverthelessD. So11. A. startB. useC. break D. hold12. A. questionB. mentionC. investigateD. appreciate13. A. puttingB. turningC. giving D. clearing14. A. fullB. wellC. highD. hard15. A. cupboardB. roomC. bed D. table16. A. food B. powerC. waterD. money17. A. openedB. lockedC. fixedD. cleaned18. A. examined B. analyzedC. wonderedD. imagined19. A. purposeB. problemC. thoughtD. conclusion20. A. whereverB. wheneverC. howeverD. whatever【参考答案】完形填空110、DBCDBCD AC D1115、A ACDDBACCB2016高考英语训练-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 Beijing, April 2-Starting from this year, the Beijing Municipal Health Bureau will begin to promote a home medical service. With this service a medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will be sent to some communities in the city. They will set up a medical filing recorder for every resident in community and publicize their contact information to them. If people in the community feel sick, they can consult their community doctor first. If community doctors cannot treat their illness, they will then be transferred to large hospitals. Liang Wan, deputy director of the Beijing Municipal Health Bureau, made the statement last Friday . In addition ,the Beijing Municipal Health Bureau will set up some funds to train home medical service workers for families whose members suffer either from high blood pressure, diabetes, cerebral apoplexy , or coronary heart disease . The home medical service workers will remind patients to take pills on time and lead the patients to follow some health tips in their daily life. They will also learn some practical knowledge to save patients in case of an emergency .The work will first begin in the medical service room in the 25 community centers and spread to all communities in Beijing. The disease prevention and control centers at various counties and districts in Beijing will be responsible for teaching community doctors and giving home medical service lectures, or advice . These workers will not be able to work until they pass related examination and obtain the work certificates. It is expected that by the end of this year, there will be 10000 home medical service workers in Beijing .1. Where does a person go to see first if he gets sick according to the passage ?A. The community clinics. B. Large hospital . C. Private clinic . D. Small hospital .2. Which of the following is NOT true according to the passage?A. The medical team which is made up of a doctor, a nurse and a medical health worker will set up a medical filing record for every resident. B. The home medical service workers not only give some healthy suggestions to the patients, but also learn practical knowledge about first aid.C. Some funds will be provided by Beijing Municipal Health Bureau for home medical service training.D. The government aims to offer the home medical service for free.3. If you want to work as a home medical worker, you need to _.A. receive the training about medical service. B. pass related examinations.C. obtain the work certificates. D. All the above.4. What can we learn from the passage?A. All communities in Beijing have started home medical service.B. People in Beijing will not easily get ill.C. Medical service in Beijing will be promoted greatly in the future.D. The other cities in China should learn from Beijing.参考答案14ADDC 【2015北京卷】CLife in the Clear Transparent animals let light pass through their bodies the same way light passes through a window. These animals typically live between the surface of the ocean and a depth of about 3,300 feetas far as most light can reach. Most of them are extremely delicate and can be damaged by a simple touch. Sonke Johnsen, a scientist in biology, says, “These animals live through their life alone. They never touch anything unless theyre eating it, or unless something is eating them.” And they are as clear as glass. How does an animal become see-through? Its trickier than you might think. The objects around you are visible because they interact with light. Light typically travels in a straight line. But some materials slow and scatter(散射) light, bouncing it away from its original path. Others absorb light, stopping it dead in its tracks. Both scattering and absorption make an object look different from other objects around it, so you can see it easily. But a transparent object doesnt absorb or scatter light, at least not very much, Light can pass through it without bending or stopping. That means a transparent object doesnt look very different from the surrounding air or water. You dont see it -you see the things behind it. To become transparent, an animal needs to keep its body from absorbing or scattering light. Living materials can stop light because they contain pigments(色素) that absorb specific colors of light. But a transparent animal doesnt have pigments, so its tissues wont absorb light. According to Johnsen, avoiding absorption is actually easy. The real challenge is preventing light from scattering.Animals are built of many different materials-skin, fat, and more-and light moves through each at a different speed. Every time light moves into a material with a new speed, it bends and scatters. Transparent animals use different tricks to fight scattering. Some animals are simply very small or extremely flat. Without much tissue to scatter light, it is easier to be seethrough. Others build a large, clear mass of non-living jelly-lie(果冻状的)material and spread themselves over it .Larger transparent animals have the biggest challenge, because they have to make all the different tissues in their bodies slow down light exactly as much as water does. They need to look uniform. But how theyre doing it is still unknown. One thing is clear for these larger animals, staying transparent is an active process. When they die, they turn a non-transparent milky white.63. According to Paragraph 1, transparent animals_. A. stay in groups B. can be easily damaged C. appear only in deep ocean D. are beautiful creatures64. The underlined word “dead” in Paragraph 3 means_. A. silently B. gradually C. regularly D. completely65. One way for an animal to become transparent is to _. A. change the direction of light travel B. gather materials to scatter light. C. avoid the absorption of light D. grow bigger to stop light.66. The last paragraph tells us that larger transparent animals_. A. move more slowly in deep water B. stay see-through even after death C. produce more tissues for their survival D. take effective action to reduce light spreading65.C 推理判断题。根据第五段第一句To become transparent, an animal needs to keep its body from absorbing or scattering light。可知,想变透明就要避免散射或吸收光线,因此其中的一个方法是C选项,避免光线的吸收。故选C。66.D 推理判断题。根据最后一段第一句中的make all the different tissues in their bodies slow down light exactly as much as water does可以推断出D为正确答案。其中slowdown对应reduce。故选D。【考点定位】科技类说明文阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Which are you more likely to have with you at any given momentyour cellphone or your wallet? Soon you may be able to throw your wallet away and pay for things with a quick wave of your smart phone over an electronic scanner. In January, Starbucks announced that customers could start using their phones to buy coffee in 6, 800 of its stores. This is the first pay-by-phone practice in the U. S. , but were likely to see more wireless payment alternatives as something called near field communication(NFC) gets into Americas consumer electronics. Last December, some new smart phones which contain an NFC chip were introduced to the public. Already in use in parts of Asia and Europe, NFC allows shoppers to wave their phones a few inches above a payment terminala contact-free system built for speed and convenience. But before NFC becomes widely adopted in the U. S. , a few problems need to be worked out, like who will get to collect the profitable transaction (交易) fees. Although some credit card providers have been experimenting with wave-and-pay systems that use NFC-enabled credit cards, cellphone service providers may try to muscle their way into the point-of-sale(POS) market. Three big cellphone service providers have formed a joint venture(合资企业) that will go into operation over the next 15 months. Its goal is “to lead the U. S. payments industry from cards to mobile phones.”The other big NFC issue, apart from how payments will be processed, is security. For instance, whats to stop a thief from digitally pickpocketing you? “Were still not at the point where an attacker can just brush against you in a cro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年教育培训师专业知识考核试题及答案解析
- 2025年建筑设计师资格考试试题及答案解析
- 2025年化妆师技能考核试题及答案解析
- 2025年会展设计面试模拟题及答案
- 2025年教育师中级面试模拟考试题
- 初中双谱教学课件
- 2025年老年活动中心面试技巧及答案集
- 2025年农机长助理笔试冲刺模拟题
- 2025年燃气储运初级面试bi备知识题
- 希沃白板课件教学
- 山西省太原市某校2024-2025学年高一下学期3月月考数学试题
- 加油站加油员劳动合同8篇
- 2025年全国企业员工全面质量管理知识竞赛题库(试题及答案)
- 2025年电信人工智能学习考试题库(含答案)
- 机器人焊接技术与应用考核试卷
- 名著《红岩》三年中考真题及典型模拟题训练(解析版)
- 《会计职业道德》第2版 课件 第一章 道德和职业道德概述
- 开学第一课 教学设计-2024-2025学年七年级上学期道德与法治部编版
- 危险性较大的分部分项工程安全监理实施细则
- 《企业的可持续发展》课件
- 咨询服务承揽合同范本
评论
0/150
提交评论