全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 完胜高考完胜高考 2014 2014 届高三一轮复习精品训练 阅读理解 届高三一轮复习精品训练 阅读理解 1111 解 解 析版 析版 韶关市 韶关市 20132013 届高三第一次调研 届高三第一次调研 A A LONDON Reuters Children are dying for lack of drugs tailored to their needs according to the World Health Organization WHO which launched a global campaign on Thursday to promote more research into child medicine More than half of the drugs currently used to treat children in the industrialized world have not been specifically tested on youngsters The problem is even worse in developing countries where price remains a major barrier and 6 million children die each year from treatable conditions In the case of HIV AIDS the few existing pediatric therapies 儿科的疗法 developed for children generally cost three times more than adult ones As a result clinicians lack clear guidelines on the best drug to use and often have to guess at the correct dose Fortunately the WHO has drawn up the first international List of Essential Medicines for Children containing 206 products considered safe for children But a lot remains to be done There are priority medicines that have not been adapted for children s use or are not available when needed said Dr Hans the U N agency s director of medicines policy and standards Medicines that need to be adapted to children s needs include many antibiotics pain drugs as well as combination pills for HIV AIDS tuberculosis and malaria The agency is building an Internet entrance linking to clinical trials carried out in children and will launch a Web site with the information early next year Testing medicines on children has always been a controversial issue since good ethical 伦理的 practice requires informed agreement from people participating in clinical trials which is difficult to obtain in the case of children 2 As a result research based drug companies have been wary of developing child friendly medicines and general companies have been slow to produce them at lower cost In an attempt to deal with the issue both Europe and the United States now have special rules offering extended patent protection for drugs that have been tested on children 26 Which of the following is the best title of the passage A A Global Campaign to Promote Research into AIDS Medicine B WHO Says Children are Dying for Lack of Child sized Drugs C Many People are Concerned about Children s Drugs D Measures Taken to Develop Child friendly Medicine Quickly 答案 B 解析 标题归纳题 根据 LONDON Reuters Children are dying for lack of drugs tailored to their needs according to the World Health Organization WHO 故选 B 27 Which of the following medicine is not needed to be adapted to children s need according to the passage A Pain killers B Tuberculosis C AID pills D Flu pills 答案 D 解析 细节理解题 根据 Medicines that need to be adapted to children s needs include many antibiotics pain drugs as well as combination pills for HIV AIDS tuberculosis and malaria 流感的药没有提到 故选 D 28 Why has testing medicines on children always been a controversial issue A It is against good ethical practice B Children shouldn t take part in clinical trials C It is hard to get informed agreement from children tested D Parents don t allow their children to be tested on medicine 答案 C 3 解析 细节理解题 根据 Testing medicines on children has always been a controversial issue since good ethical 伦理的 practice requires informed agreement from people participating in clinical trials which is difficult to obtain in the case of children 故选 C 29 The underlined word wary in the last but one paragraph means A fast B fond C cautious D uninterested 答案 C 解析 词义猜测题 根据 general companies have been slow to produce them at lower cost 因为非常小心仔细所以生产出来很慢 故选 C 30 What can be inferred from the passage A There is still a long way to go on children s medicine B An Internet entrance is being built to link to clinical trials carried out in children C Both Europe and the United States now have special rules offering extended patent protection for children s drugs D Less than half of the drugs currently used to treat children in the industrialized world have not been specifically tested on youngsters 答案 A 解析 推理判断题 根据由于各方面的因素 所以要生产儿童类的药物还有很长的路要 走 故选 A B B The life of an actor appears attractive and many young people dream about becoming one But the truth is it is very hard work If you re successful there are deadlines to be met appointments to keep and the press to deal with If you re not successful then life is extremely tough I remember when I started out I had to search the advertisement board at my drama school every day to look for acting jobs Drama school was expensive and I needed extra cash to help pay the fees I welcomed every small job I played 4 extras in many crowd scenes and became a confident participant in a lot of TV commercials for hair shampoo soap and washing powder I had been working for about two years before I got my lucky break One day as I was passing the drama school I decided to go in to check the notice board There was nothing on it and I was just leaving when the secretary came along the corridor with a piece of paper She asked me how I was and I told her life was hard and work was difficult to find The next moment she put the paper in my hand and walked away My hands were shaking as I unfolded the paper full of expectation To my surprise it was an audition 试演 for a clown 小丑 for the Canadian circus I couldn t stop myself from laughing I had expected an audition with a famous director for a new film When I was at drama school there had been a course in acrobatics and clown tricks I had gained top marks in this course for originality and daring Later I went to the audition feeling very strange This was not what I d had in mind when I enrolled in drama school To my surprise the job as a clown turned out to be exactly what I wanted I loved every moment of getting dressed up and putting on the make up I had the opportunity to travel the world and I was more than an actor I was an entertainer as well I had visited over 32 different countries and entertained millions of people 31 The first paragraph is about how it is to be an actor whether you re successful or not A easy B attractive C enjoyable D difficult 答案 D 解析 细节理解题 根据 But the truth is it is very hard work 无论成功与否 都很难 故选 D 32 According to paragraph 3 the writer went into the drama school A to look for a job B to see the secretary C to collect a piece of paper D to put a notice on the notice board 答案 A 5 解析 细节理解题 根据 I had been working for about two years before I got my lucky break One day as I was passing the drama school I decided to go in to check the notice board 去找工作 故选 A 33 Which of the following can best describe the author s feeling when he unfolded the paper A Extremely frightened B Feeling anxious and excited C Very worried D Trembling with fear 答案 B 解析 细节理解题 根据 My hands
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 保温板项目可行性分析报告范文
- 交流电机项目可行性分析报告范文
- 遵义医科大学《多声部音乐分析与写作1》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 绍兴文理学院元培学院《药物制剂分析》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 房屋买卖合同书范本
- 2025年税务管理考试题目及答案
- 轻工业品牌升级稳增长实施方案
- 2019初三入团申请书-1
- DB4403∕T 26-2019 反恐怖防范管理规范 中小学、幼儿园
- 小学生食品安全课件
- 2025广东广州市越秀区流花街招聘党建工作指导员1人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年抗菌药培训考试题及答案
- GB/T 21782.4-2025粉末涂料第4部分:爆炸下限的计算
- 冀教版(2024)数学一年级上册第三单元《认识11~20》综合计算练习卷(含解析)
- 2025年宏观经济学试题库及练习题及答案
- 2025黑龙江齐齐哈尔市龙沙区南航街道公益性岗位招聘1人笔试考试参考题库附答案解析
- 调酒师基础考试题及答案
- 高中化学教学质量分析与提升策略
- 2025宁夏交通建设投资集团有限公司校园招聘和社会招聘230人(1号)笔试考试参考试题及答案解析
- 电气安装工程预算表
- 《中国乳腺癌诊疗指南》(2025版)
评论
0/150
提交评论