高考英语一轮复习 阅读理解精练(三)2.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解精练(三)2.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解精练(三)2.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解精练(三)2.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解精练(三)2.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

安徽定远县2017高考英语一轮阅读理解精练阅读理解 Were so well educated but were useless students who have lost the ability to do anything practical. The only thing weve mastered is consumption.Large numbers of students have entered higher education in the past 10 years, but despite being the most educated generation in history, it seems that weve grown increasingly ignorant when it comes to basic life skills. Looking back on my first couple of weeks of living in student halls, I consider myself lucky to still be alive. Unfamiliar to freshers, there are many hidden dangers in the dirty corners of students accommodation.I have survived a couple of serious boiling egg incidents and lots of cases of food poisoning, probably from dirty kitchen counters. Although some of my clothes have fallen victim to ironing experimentation, I think I have now finally acquired all the domestic (居家的) skills I missed out in my modem education.In 2006 and 2010, the charming educationist Sir Ken Robinson gave two very amusing talks in which he discussed the importance of creativity in education. Robinsons main viewpoint is that our current education system dislocates people from their natural talents. I would like to go a step further and propose that besides our talents, the system takes away what used to be passed from generation to generation a working knowledge of basic life skills.Todays graduates may have earned themselves honor in history, law or economies, but when it comes to simple things like putting up a shelf to hold all their academic books, or fixing a hole in their on trend clothes, they have to call for help from a professional handyman or tailor.Since the invention of the internet, it has never been easier for people to access information, but our highly specialized education has made us more one sided than ever.I suggest that we start with the immediate reintroduction of some of the most vital aspects of “domestic science” education, before the current lack leads to serious accidents in student halls.36People call us useless students for the reason that .Awhat weve learned is beyond consumptionBwe are educated generationCweve entered higher educationDour living skills are so poor【答案】D【解析】细节理解题。根据Were so well educated but were useless students who have lost the ability to do anything practical.被称为无用的学生是因为我们失去做事的能力,也是就是学生的生活技能是不好的,故选D。37Which is NOT the incidents the writer had during the first few weeks in student halls?AHe was seriously burnt by boiled eggs.BHe was accidentally poisoned by food.CHe damaged his clothes while ironing.DHe was severely beaten by freshers. 【答案】D【解析】细节理解题。根据I have survived a couple of serious boiling egg incidents and lots of cases of food poisoning, probably from dirty kitchen counters. Although some of my clothes have fallen victim to ironing experimentation,他经历了煮鸡蛋被烫伤,食物中毒还有衣服熨坏了等,只有选项D他被新生打了一顿没有提及,故选D。38According to Robinsons opinion, our current education .Afocuses on the importance if creativityBdislocates people from their natural talentsChas equipped students with basic life skillsDhas followed the tradition properly【答案】B【解析】细节理解题。根据Robinsons main viewpoint is that our current education system dislocates people from their natural talents.根据Robinson的观点我们目前的教育阻止了人的天赋的发挥,故选B。39Why are the graduates poor at basic life skills?ABecause they are not interested in them.BBecause they have little relevant practice.CBecause they are affected by internet.DBecause they are easy to be one-sided.【答案】B【解析】细节理解题。根据the system takes away what used to be passed from generation to generation a working knowledge of basic life skills.这种教育制度使他们有更少的切实的实践,故选B。40The main purpose of writing the passage is that .Athere is no need to introduce “domestic science”Bits time we did something to current educationCmore attention should be paid to natural scienceDaccidents should be prevented in student halls【答案】B【解析】作者意图题。根据I suggest that we start with the immediate reintroduction of some of the most vital aspects of “domestic science” education,到了我们采取措施解决目前的教育情况的时候了。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Book reviews can be a great foot in the door if youre looking to get your writing published somewhere. Most magazines, whether online or print, will include book reviews about books that tackle the topics the magazine discusses. Also, most editors and staff writers are usually too busy to read books and review them themselves (unless they are specifically assigned to a book review column). Therefore, writing book reviews can be a great way to get started with a writing career.Many people that are reading your review may not know anything about the book youre reviewing. Instead of making them go find information on their own by searching for the book title, start out with a little description of the book. Make sure you avoid too long of a summary, though, because if too much of your article is a summary of the book, it wont be interesting. Start with a short paragraph or so that hits all the major points but doesnt give too much away. You dont want to tell your reader everything about the book, because then they wont have to read it at all. Just give enough information so your reader is interested in reading the book.Some magazines like to publish book reviews that are completely objective(客观的). This means that they want a review of the book that doesnt share your opinion and that in which your opinion isnt obvious from reading what you wrote. If you hated a book, it might not be a great book to review. You probably want to review books that you enjoyed. This will give your review a positive spin. Avoid gushing about how much you loved the book, however. You should not include your personal reaction to the book until the very end, where you include a sentence or two about whether or not you would recommend a book and to whom you would recommend it.A great way to get your review noticed is to look at a book through a specific lens. Read the book as a feminist(女权主义者) would, for example, and talk about what a feminist might say to applaud or criticize the book. You can choose any number of lenses, and feminism is just one option. An economic lens, a family lens, the lens of a different nationality, or the lens of a child could all be interesting ways to look at a book. If you look at a book in this way, instead of just reading it and forming your own opinion, it will be much more interesting and marketable. This is especially the case if you look at a lens that relates to the subject of the magazine to which you are submitting. Feminist magazines love book reviews about books read through a feminist lens, for example, because it pertains to their readership.Another great way to write a book review is to talk about the writers style. Anyone can pick up a book and read for the plot, but it takes an experienced writer to note interesting things about another writers style and write about them intelligently.1. Whats the first paragraph mainly about?A. Standards of good book reviews. B. Benefits of writing book reviews.C. Ways to get your writing published. D. Topics usually discussed in magazines.2. Which of the following is a characteristic of a good book review?A. Including much information on a major point of the book.B. Stating clearly the writers opinion of the book.C. Giving a brief summary of the book.D. Avoiding describing the book.3. The fourth paragraph is developed mainly by.A. giving examplesB. telling personal experiencesC. making comparisonsD. analyzing causes4. According to the text, only a skilled writer can.A. look at a book through a specific angle B. give an objective description of a bookC. find a book and understand its plot easily D. pay close attention to another writers style【参考答案】14、BCAD阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Brazil has become one. of the developing worlds great successes at reducing population growth but more by accident than design. While countries such as India have made joint efforts to reduce birth rates, Brazil had better results without really trying, says George Martine at Harvard.Brazils population growth rate dropped from 2. 99% a year between 1951 and 1960 to 1. 93% a year between 198 land 1990, and Brazilian women now have only 2. 7 children on average. Martine says this figure may have fallen still further since 1990, an achievement that makes it the envy of many other Third World countries.Martine puts it down to, among other things, soap operas (肥皂剧) and installment (分期付款) plans introduced in the 1970s. Both played an important, although indirect, role in lowering the birth rate. Brazil is one of the worlds biggest producers of soap operas. Globo, Brazils most popular television network, shows three hours of soaps six nights a week, while three others show at least one hour a night. Most soaps are based on wealthy characters living the high life in big cities.Although they have never really tried to work in a message towards the problems of reproduction, they describe middle and upper class values: not many children, women working, says Martine. They sent this image to all parts of Brazil and made people conscious (有意识的) of other patterns of behaviour and other values, which were put into a very attractive package.Meanwhile, the installment plans tried to encourage the poor to become consumers. This led to an enormous change in consumption (消费) patterns and consumption was incompatible (不相容的) with unlimited reproduction, says Martine.9. According to the passage, Brazil has lowered its population growth _.A. by educating its citizensB. by careful family planningC. by developing TV programmes D. by chance10. According to the passage, many Third World countriesA. havent given much attention to birth controlB. would soon join Brazil in controlling their birth rateC. havent yet found an effective measure to control their populationD. havent realized the importance of TV plays in family planning11. Soap operas have helped in lowering Brazils birth rate because _.A. they keep people sitting long hours watching TVB. they have gradually changed peoples way of lifeC. people are drawn to their attractive packageD. they popularize birth control measures12. What is Martines conclusion about Brazils population growth?A. The increase in birth rate will increase consumption.B. The desire for consumption helps to reduce birth rate.C. Consumption goes with reproduction.D. A country s production is limited by its population growth.【答案与解析】9. D 细节题。由第一段第一句. more by accident than design可知。10. C 细节题。由倒数第二段的最后一句我们可知。11. B 细节题。由倒数第二段的they describe middle and upper class values:not many children,women working可知:这些肥皂剧使得人们改变了生活观念,也纷纷效仿上流社会的人们,少生孩子,妇女参加工作。12. B 细节题。Marine给比利时的人口增长的缓慢总结了两条:肥皂剧与分期付款计划。分期付款计划就是指人们的消费欲望。阅读理解-DSince the beginning of the year, smog has covered parts of North China. In January, Beijing saw only five days without smog. The rising PM 2.5 readings terrified many people, and some health experts said that whenever the smog gets serious, hospitals receive more patients suffering acute respiratory(呼吸系统)and heart diseases.Later, news of polluted underground water in some provinces scared people who wondered whether the water they drink is safe.So the need to emphasize environmental protection while developing the economy is heard everywhere. Smog especially is a common concern. Like a popular online post said, air may be the only thing that is equal for everyone, despite your income or vocation. People with higher incomes are able to drink only bottled spring water and eat only organic food by paying higher prices, but they breathe the same air as everyone else. At a meeting on Monday, many Representatives have expressed their concerns about the air quality, too. One talked about his experience in Beijing. “After taking a taxi from the capital airport to my hotel, which took about an hour, I washed my nose and found the inside of my nose was black. We should ask ourselves this question: Why do we want to develop? Its for living a better life. Dirty air is definitely not a better life, he said. China needs to develop its economy and invest(投资) in high-tech. Every Chinese wants a strong country. But without blue sky, clean water and safe food, the achievements in the economy will become meaningless. Space technologies are not to be developed for building a base on Mars so that one day all human beings can migrate to the red planet because they have destroyed Earth. What the public wants is a strong and beautiful China. President Hu Jintao spoke at the 18th Party Congress last November saying that great efforts must be made to promote ecological progress and build a beautiful China. The words have shown the central governments resolution to address the environment issue. 41The effect of smog doesnt include .Athe rising of PM 2.5 readingsBmore people suffering diseasesCthe increase of peoples incomeDpatients increased in hospital【答案】C【解析】细节理解题。根据The rising PM 2.5 readings terrified many people, and some health experts said that whenever the smog gets

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论