高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(98)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(98)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(98)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(98)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解系列训练(98)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(98)阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Americas population was booming and spreading west in the early 1800s. Westward expansion came mostly at the expense of the Indians who were often forced to move from their native lands.In the state of Georgia, the population increased 600 percent in the matter of 40 years. As a result, many of its native tribes(部落) were pushed out. The Cherokee Indians, of western Georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828. In 1830, however, president Andrew Jackson authorized (批准) the Indian Removal Act. The Cherokees fought the law, and it was overturned by chief justice John Marshall two years later.Just three years later, however, in 1835, the Treaty of New Echota was signed. The Treaty was not authorized by the Cherokee Nation, but rather, a small group of Cherokee radicals led by John Ridge. Under the Treaty, the Cherokee were to leave Georgia and the government would compensate them at a price determined to be about 5 percent of the value of the land. The majority of the Cherokee Nation would never had agreed to the Treaty, but the U.S. government ratified it anyway. John Ridge was thus seen as a traitor by the Cherokees - and would later pay with his life. The Georgia government then staged a land lottery in which Cherokee land was divided into 160 equal portions. They were sold to anyone who had $4.00 and who had won a chance to own land. In 1838, General Winfield Scott and 7,000 troops invaded Cherokee land. Men, women, and children were forced to walk westward from Georgia nearly 1,000 miles with minimal facilities and food, to reservations set up for them in Oklahoma. Cherokee chief John Ross, eventually was able to convince Winfield Scott that his people should lead the tribe west. Scott agreed and Ross divided the people into smaller groups so they could forage for food on their own. Although Ross may have save countless lives, nearly 4,000 Indians died walking this Trail of Tears. 1. Which of the following happened first?A. Cherokees walk to Oklahoma.B. The Indian Removal Act.C. The Treaty of New Echota.D. The Georgia “Land Lottery”.2. The underlined part “ratified it” (in Para. 3) can be replaced by “ ”.A. made it officialB. signed it secretlyC. removed itD. ignored it3. Why was John Ridge viewed as a traitor by the Cherokees?A. Because he sold his land to the U.S.Government at a low price.B. Because he represented the U.S. Govermment.C. Because he signed an unfair treaty for the Cherokees.D. Because he carried out a “land lottery” in Georgia.4. According to the passage, what is the key factor for the “Trail of Tears”?A. The conflict between the Cherokees and the local government.B. The increase of population in the state of Georgia.C. The constant struggle for land between the native Americans and the settlers.D. The discovery of gold in western Gerogia.1、答案解析:答案为B。本题为细节题。由文章第二段倒数第二句话 “In 1830, however, president Andrew Jackson authorized the Indian Removal Act.”可知,B选项发生在1830年;由第三段第一句话 “Just three years later, however, in 1835, the Treaty of New Echota was signed.”可知,C选项发生在1835年;由第三段倒数第二句话 “The Georgia government then staged a land lottery in which Cherokee land was divided into 160 equal portions.”可知,D选项发生在Treaty of New Echota后; 由最后一段前两句话 “ In 1838, General Winfield Scott and 7,000 troops invaded Cherokee land. set up for them in Oklahoma.”可知,A选项发生在最后。故答案为B。2、答案解析:答案为A。本题为语义推断题。结合该短语出现的句子 “The majority of the Cherokee Nation would never had agreed to the Treaty, but the U.S. government ratified it anyway.”, “ratified it” 出现在 “but” 后面,可见该短语和前面的never had agreed to the “Treaty 意思相反,故答案为A,使条约正式化。3、答案解析:答案为C。本题为推理题。细读第三段,Treaty of New Echota被签署,但不是经过Cherokee 民族批准的,而是由John Ridge领导的一小群Cherokee极端分子干的,规定Cherokee民族离开Georgia,政府赔偿给他们原有土地的百分之五,大多数Cherokee 人并不同意该条约,但是美国政府最终还是批准了该条约,因此John Ridge被认为是Cherokee的民族叛徒。故答案为C。4、答案解析:答案为D。本题为推理题。文章的最后提到 “nearly 4,000 Indians died walking this Trail of Tears”, 为什么会发生此事?本题实际考察现象背后的实质:Cherokee 印第安人为什么要移民?由文章第二段 “The Cherokee Indians, of western Georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828.” 可知,western Georgia 发现了金子后,白人就觊觎此片土地淘金,发生了后来的移民事件,留下了Cherokee 印第安人的血和泪。故答案为D。【2014新课标全国卷 】阅读理解BThe baby is just one day old and has not yet left hospital.She is quiet but alert (警觉)Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it.She stares at it carefully.A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced.As the cards change from one to the other, her gaze(凝视) starts to lose its focus until a third, with three black spots, is presented.Her gaze returns:she looks at it for twice as long as she did at the previous card.Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes.Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects(a comb, a key, an orange and so on),changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves.Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again.Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two.The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two;likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats and moved to spots.【试题分析】本文主要介绍了研究人员通过卡片或者击鼓等途径来检验婴儿对于数字变化的敏感程度。结果表明,当婴儿发现数字比较多的时候,就会更加关注或变得更加兴奋。1. The experiment described in Paragraph 1 is related to the babys_Asense of hearing. Bsense of sight.Csense of touch. Dsense of smell.解析:细节理解题。根据第一段第四句“She stares at it carefully.”可知,婴儿目不转睛地盯着看,故研究人员的研究与婴儿的视觉有关。答案:B2. Babies are sensitive to the change in_Athe size of cards.Bthe colour of pictures.Cthe shape of patterns.Dthe number of objects.解析:细节理解题。根据第一段第六句“As the cards change from one to the other,her gaze starts to lose its focusuntil a third,with three black spots,is presented.”可知,随着卡片上黑点的变化,婴儿的视线也发生了变化,表明婴儿对于数字的变化比较敏感。答案:D3. Why did the researchers test the babies with drumbeats?ATo reduce the difficulty of the experiment.BTo see how babies recognize sounds.CTo carry their experiment further.DTo keep the babies interest.解析:推理判断题。根据最后一段中的“The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two.”可知,研究人员又做了击鼓的实验,发现婴儿的听觉对数字变化也同样敏感,其目的是更加深入地研究婴儿对于数字的敏感程度,故选C项。答案:C4. Where does this text probably come from?AScience fiction. BChildrens literature.CAn advertisement. DA science report.解析:推理判断题。通读全文,并结合多次提到的experiments和researchers等词可推断,研究人员做了一个检验婴儿对于数字变化的敏感度的实验,故可推断本文为一篇科学报道。A项“科幻小说”、B项“儿童文学”和C项“广告”均与本文内容不符。答案:D【2014新课标全国卷 】阅读理解CIt happened to me recently.I was telling someone how much I had enjoyed reading Barack Obamas Dreams From My Father and how it had changed my views of our President.A friend I was talking to agreed with me that it was ,in his words, “a brilliantly(精彩地)written book”However, he then went on to talk about Mr Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all.I sensed that I was talking to a book liar.And it seems that my friend is not the only one.Approximately two thirds of people have lied about reading a book which they havent.In the World Book Days “Report on Guilty Secrets”, Dreams From My Father is at number 9.The report lists ten books, and various authors, which people have lied about reading, and as Im not one to lie too often (Id hate to be caught out ),Ill admit here and now that I havent read the entire top ten.But I am pleased to say that, unlike 42 percent of people, I have read the book at number one, George Orwells 1984.I think its really brilliant.The World Book Day report also has some other interesting information in it.It says that many people lie about having read Jane Austen, Charles Dickens, Fyodor Dostoevsky(I havent read him, but havent lied about it either )and Herman Melville.Asked why they lied, the most common reason was to “impress” someone they were speaking to.This could be tricky if the conversation became more indepth!But when asked which authors they actually enjoy, people named Jk.Rowling, John Grisham, Sophie Kinsella (ah, the big sellers, in other words)Fortytwo percent of people asked admitted they turned to the back of the book to read the end before finishing the story(Ill come clean: I do this and I am astonished that 58 percent said they had never done so)【试题分析】世界读书日的一个调查报告表明:有些人撒谎说他们读过某本书,其实他们根本没有读。他们撒谎的主要是给别人留下深刻的印象。1. How did the author find his friend a book liar?ABy judging his manner of speaking.BBy looking into his background.CBy mentioning a famous name.DBy discussing the book itself.解析:细节理解题。根据文章第一段A friend I was talking to agreed with me that it was,in his words,“a brilliant written book”However,he then went on to talk about Mr.Obama in a way which suggested he had no idea of his background at all.然后他继续以一种能暗示出他对奥巴马背景一无所知的方式继续谈论奥巴马,可知作者跟他的朋友谈论有关奥巴马的那本书,发现朋友对奥巴马的背景一无所知,这暗示出朋友其实并没有读过这本书,他对奥巴马的背景一点都不知晓,故选D。答案:D2. Which of the following is a “guilty secret” according to the World Book Day report?ACharles Dickens is very low on the topten list.B42% of people pretended to have read 1984.CThe author admitted having read 9 books.DDreams From My Father is hardly read.解析:细节理解题。本题的关键词是guilty secret,定位第二、三段。根据文章第三段可知,不像百分之四十二的人那样,我很高兴地说,我读过排在第一位的George Orwells 1984。由此可知,作者读过这本书,而百分之四十二的人却没读过。故选B。答案:B3. By lying about reading, a person hopes to_.Acontrol the conversationBappear knowledgeableClearn about the bookDmake more friends解析:推理判断题。根据文章第四段“当被问及为什么撒谎的时候,最普遍的理由是想给正在说话的人留下深刻的印象”可知,人们之所以选择撒谎是想让对方觉得自己知识渊博,从而给对方留下一个好的印象,故B正确。答案:B4. What is the authors attitude to 58% of readers?AFavorable BUncaringCDoubtful DFriendly解析:态度推断题。根据第五段话最后一句“我很惊讶58%的人说他们从来没这么做过”,表明作者态度的词是astomished。选项中与此词意义接近的答案便是C项。答案:C阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Youve seen news reports about people who need help after a flood. Maybe youve walked past people who are sleeping on the streets. Or perhaps youve watched TV programs about how lonely older people can get. So what can you do about any of those things? The answer: You can volunteer (做志愿者).Volunteering is a great way to learn new skills from working as part of a team to setting and reaching goals. It gives you a chance to find out what kinds of things youre good at and enjoy the most. Volunteering can provide you with a sense of responsibility because people really depend on you. And it can help you understand disabled (残疾的) people, sick kids, or the elderly.Volunteering helps people feel they do have the power to change things for the better. When people depend on you, it can change the way you look at yourself, and this is the main reason that makes volunteering attractive. You can feel proud of the goals that youve achieved (实现) for a charity organization (慈善组织) whether its helping to organize a 10K to raise money for lung cancer or running the race itself.Sometimes its easy to feel worried about your grades or the fight you had with your friend or parents. And although these things are very important in their own way, sometimes it can be helpful to get some distance and think about other things. Volunteering allows you to do this. It lets you focus on others that are worth doing. Finally, volunteering can help save you from being bored it gives you a place to be where you can have a good time and keep busy.1. From the passage, we can learn that volunteering _. A. is the best way to find out your interests B. mainly helps the old and the poor peopleC. makes sure volunteers will get a good job in the futureD. can help volunteers choose a job that they really like in the future2. Today, most people volunteer mainly for the purpose of _. A. making themselves famous and popular B. knowing their value by helping others C. increasing their knowledge and learning skills D. helping people out of trouble3. What do the underlined words “a 10K” (Paragraph 3) probably refer to? A. A charity organization. B. A volunteer group.C. A 10-kilometer race. D. A political activity. 4. The purpose of the passage is to _. A. talk about the difficulties of volunteering B. talk about how to make life meaningful C. tell readers how to volunteer D. talk about the advantages of volunteering【参考答案】1-4、DBCD【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 If you have a bad habit of losing things, a new device that can be connected to any item that you might lose may be the way to solve your problem. The Tile, a small square linked up to your iPhone or iPad via Bluetooth, lets you see how close you are to the missing item, within a 50-to 150-foot range . If the item goes out of your phones 150-foot range, it can still be detected (发现) on other smartphones with the same app.When you log into the app on your phone, it shows you, with green bars that increase or decrease, how far away you are from the Tile. You can also program it to make a sound when you get close to the Tile. And you can link up your phone with up to ten Tiles. And if you

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论