




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
初三英语阅读理解专项训练【专项训练】:一、Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit.He walked into the station cafe(咖啡馆). he looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Toms workmates came in and sat with Tom.“What time is your bus?” asked Mike.“Theres plenty of time yet,” answered Tom.“Well, Ill get you some more tea then,” said Mike.They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! Its going backward(倒行)!” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now its half past eleven.”“Youre looking at the clock in the mirror.” said Mike. Tom was so sad(难过). The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom has never liked mirrors.根据以上短文内容,从下列各题所给的四个选项中选择最佳的一项。1、Tom went into the station cafe because.AMike asked him to have a cup of teaBit was quite early and he could find a seat thereChe didnt like to stay with the schoolgirlsDhe wanted to have a drink with his workmate there2、What time was it in fact when Tom looked at the clock in the mirror?AHalf past twelveBTwenty to twelveCHalf past elevenDHalf past one3、From the story we know that when we look at a clock in a mirror, we will find.Athe time is rightBits going slowerCits going backwardDits going faster4、Which of the following is true?ATom arrived in Paris on timeBThe next bus would leave in half an hourCAfter that Tom didnt like clocks any longerDTom looked at the clock in the mirror only once5、Which of the following is the title(题目) of the story?AThe Mirror of the StationBNot A Careful ManCMissing A BusDThe Clock In The Mirror二、When Mr. David retired(退休),he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it.But to his great surprise, many tourists(游客)came to see his house in summer holidays, for it was the most interesting building in the village. From morning to night there were tourists outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into Mr. Davids garden. This was too much for Mr. David. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said: “If you want to satisfy your curiosity(好奇心), came in and look round. Price(价格): twenty dollars.” Mr. David was sure that the visitors would stop coming, but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to spend every day showing them around his house. “I came here to retire, not to work as a guide(导游).” he said angrily. In the end, he sold the house and moved away.根据短文内容,从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中选择正确答案。1、Mr. Davids house was that many tourists came to see it.Aso smallBso quietCso interestingDsuch interesting2、Mr. David put a notice on the window in order .Ato drive the visitors awayBto satisfy the visitors curiosityCto let visitors come in and look roundDto get some money out of the visitors3、The notice made the visitors .Amore interested in his houseBlost interest in his houseCangry at the unfair priceDfeel happy about the price4、After Mr. David put up the notice .Athe visitors didnt come any longerBfewer and fewer visitors came to see his houseCmore and more tourists came for a visitDno tourist would pay the money for a visit5、At last he had to sell his house and move away because .Ahe did not like it at allBhe could not work as a guideChe made enough money and wanted to buy a new expensive houseDhe could not live a quiet life in it三、Sigmund Freud was a world-famous doctor of Vienna(维也纳). He was also a man full of humour(幽默). Once, at his 70th birthday party, a friend asked Freud if he could put his work into several words. “Well,” said Freud, “we take the sick out of their trouble and return them to the common suffering.”As a devoted(忠实的)son, Freud often visited his old mother. His mother usually spent her summers in a small mountain town in Austria(奥地利). The King Josef usually spent his summers there, too. One day in the summer, a band(乐队)was playing a lively tune(曲子)when Freuds mother was sitting at the window and watching the people singing and dancing on Main Street. The old woman had a poor memory. She heard the band playing, but forgot it was the Kings birthday. Freud was visiting his mother on her 95th birthday. He told his mother, “Mama, the band is playing for your birthday.” She believed him and had a wonderful day.根据短文内容,从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中选择正确答案。1、Freud was a famous of .Adoctor, AustriaBgeneral, ViennaCKing, AustriaDdoctor, Australia初三英语阅读理解专项训练作者:佚名【专项训练】:一、Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit.He walked into the station cafe(咖啡馆). he looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Toms workmates came in and sat with Tom.“What time is your bus?” asked Mike.“Theres plenty of time yet,” answered Tom.“Well, Ill get you some more tea then,” said Mike.They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! Its going backward(倒行)!” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now its half past eleven.”“Youre looking at the clock in the mirror.” said Mike. Tom was so sad(难过). The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom has never liked mirrors.根据以上短文内容,从下列各题所给的四个选项中选择最佳的一项。1、Tom went into the station cafe because.AMike asked him to have a cup of teaBit was quite early and he could find a seat thereChe didnt like to stay with the schoolgirlsDhe wanted to have a drink with his workmate there2、What time was it in fact when Tom looked at the clock in the mirror?AHalf past twelveBTwenty to twelveCHalf past elevenDHalf past one3、From the story we know that when we look at a clock in a mirror, we will find.Athe time is right Bits going slowerCits going backward Dits going faster4、Which of the following is true?ATom arrived in Paris on timeBThe next bus would leave in half an hourCAfter that Tom didnt like clocks any longerDTom looked at the clock in the mirror only once5、Which of the following is the title(题目) of the story?AThe Mirror of the StationBNot A Careful ManCMissing A BusDThe Clock In The Mirror二、When Mr. David retired(退休),he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it.But to his great surprise, many tourists(游客)came to see his house in summer holidays, for it was the most interesting building in the village. From morning to night there were tourists outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into Mr. Davids garden. This was too much for Mr. David. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said: “If you want to satisfy your curiosity(好奇心), came in and look round. Price(价格): twenty dollars.” Mr. David was sure that the visitors would stop coming, but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to spend every day showing them around his house. “I came here to retire, not to work as a guide(导游).” he said angrily. In the end, he sold the house and moved away.根据短文内容,从下列各题所给的A、B、C
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年特色农产品加工园区建设噪音污染评估报告
- 2025年广西贵港市港南中学三文科班生物高三第一学期期末统考试题
- 物理药剂学第七章课件
- 美国教学课件
- 星空的联想(教学设计)人教版(2012)美术三年级上册
- 2025年抹灰工安全操作考核题库及答案
- 2025年机械制图员中级面试问题及答案解析
- 2025年培训报考安全员试题及答案
- 专利合作合伙人协议
- 5.4方程的意义(教学设计) 2024-2025学年五年级上册数学人教版
- 艺康servsafe培训课件
- 砖厂职业危害管理制度
- 肝功能障碍患者的麻醉管理要点
- 2025年粮油仓储管理员(高级)职业技能鉴定考试练习题库(含答案)
- 【课件】新高三启动主题班会:启航高三逐梦未来
- 历史 2024-2025学年部编版七年级历史下学期期末问答式复习提纲
- 2025年中国邮政集团有限公司北京分公司招聘笔试冲刺题(带答案解析)
- 学校物业服务应急事件处理预案
- 单位车辆管理委托协议书示例3篇
- 人工智能赋能教育:技术变革与教学创新
- 木制棺木项目可行性研究报告
评论
0/150
提交评论