2019_2020学年高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡ—LearningaboutLanguage练习新人教版.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡ—LearningaboutLanguage练习新人教版.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡ—LearningaboutLanguage练习新人教版.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡ—LearningaboutLanguage练习新人教版.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡ—LearningaboutLanguage练习新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

SectionLearningaboutLanguage课时过关即时巩固一、用适当的关系代词(that,which,who,whom,whose)完成下列句子1.The man is shaking hands with my father is a policeman.答案:who/that2.Nobody wants the house roof has fallen in.答案:whose3.A dictionary is a book gives the meanings of words.答案:which/that4.She is the only one among us knows French.答案:that5.How many students are there in our class homes are very far?答案:whose6.The days I spent together with her are really unforgettable.答案:which/that7.I have a new friend is named Mary.答案:who/that8.I dont know the girl our teacher is talking with.答案:whom/that/who二、将下列两个分句合并为含有定语从句的复合句1The factory produces half a million pairs of shoes every year.80% of them are sold abroad.答案:The factory produces half a million pairs of shoes every year,80% of which are sold abroad.2.I have many friends.Some of them are businessmen.答案:I have many friends,some of whom are businessmen.3.His sister has become a lawyer.She wanted to be a lawyer.答案:His sister has become a lawyer,which she wanted to be./His sister who/that wanted to be a lawyer has become a lawyer.4.Guilin is a city.The city has a history of 2,000 years.答案:Guilin is a city which/that has a history of 2,000 years.5.This is the scientist.His name is known all over the country.答案:This is the scientist whose name is known all over the country.6.My father takes a walk every night.It does good to him.答案:My father takes a walk every night,which does good to him.7.The book is her sisters.It lies on the table.答案:The book that/which lies on the table is her sisters.8.I also enjoyed the evenings.We spent them together.答案:I also enjoyed the evenings(that/which) we spent together.三、单句改错1.Seeing the terrible wolf,the old man felt frightening.答案:frighteningfrightened解析:指“人感到害怕”应用frightened。2.Ive read all the books which I borrowed from the library.答案:whichthat或去掉which解析:当先行词被all,every,no,some,any,little等修饰时,常用that引导定语从句。3.My father and Mr Smith talked about the things and persons who they remembered in the country.答案:whothat或去掉who解析:先行词既指人又指物时,用that引导定语从句,或省略that。4.Everything which we saw was of great interest.答案:whichthat或去掉which解析:当先行词为something,anything,everything,nothing,all等时,由that引导定语从句。5.Who is the man who has white hairs?答案:第二个whothat解析:当主句是以who或which开头的疑问句时,定语从句常用that引导,以避免重复。四、阅读理解When an earthquake hit a small town,many houses fell down.After the earthquake,all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble.One Sunday,when I was reading a newspaper,a special picture touched me.It gave the clothing sizes of each family member.I thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves.I said to my seven-year-old twins,Brad and Brett,and three-year-old Meghan,“We have so much,but these poor people now have nothing.Well share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes.While I was doing this,I encouraged the children to choose their toys and donate some of their less favorite things.Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together.Then she walked away.A few minutes later she came back with Lucy,her much-loved doll.She put the doll on top of the other toys.“Oh,dear,” I said,“you dont have to give Lucy.You love her so much.” Meghan said,“Lucy makes me happy,Mommy.Maybe shell make another little girl happy,too.”I looked at Meghan for a long moment.She taught me a lesson.Its easy to give something that we dont want any more,but hard to give what we cherish,isnt it?1.According to the passage,the writer haschildren.A.oneB.twoC.threeD.four答案:C解析:细节理解题。根据第二段第四句“Isaidtomyseven-year-oldtwins,BradandBrett,andthree-year-oldMeghan.”可知,作者有三个孩子Brad,Brett和Meghan。2.The underlined word “donate” probably means “”.A.give awayB.throw awayC.run awayD.put away答案:A解析:词义猜测题。根据第三段中“Ifilledaboxwithfoodsandclothes.WhileIwasdoingthis,Iencouragedthechildrentochoosetheirtoys.”及“Lucymakesmehappy,Mommy.Maybeshellmakeanotherlittlegirlhappy,too.”可知donate意为“赠送,捐赠”。giveaway“捐赠,赠送”;throwaway“扔掉”;runaway“逃跑”;putaway“收起来放好”。3.Lucy is the name of.A.a girlB.a gameC.a dollD.an earthquake答案:C解析:细节理解题。根据第三段第五句中的“shecamebackwithLucy,hermuch-loveddoll”可知选C项。4.Which of the following is TRUE?A.An earthquake happened in the writers hometown.B.The writer let Meghan give her much-loved doll.C.The writer decided to buy some clothes for those people in trouble.D.The writer thinks it is more difficult to give what we love a lot.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段最后一句“Itseasytogivesomethingthatwedontwantanymore,buthardtogivewhatwecherish,isntit?”可知D项正确。5.Whats the BEST title of this passage?A.A family storyB.The spirit of givingC.The way of helping othersD.A sad experience答案:B解析:主旨大意题。文章讲述了作者看了报纸报道地震之后许多家庭陷入困境,她想借此机会让孩子们学会关爱和给予的故事。五、七选五阅读理解Duane Innes,an engineer,caused a car accident to save the life of driver Bill Pace.1 But in Bill Paces case,Innes decision to put his own car in Paces path saved Paces life.While Innes was driving his car,he noticed Paces car changing direction suddenly.2 When he looked back at the driver,he saw that Pace lost consciousness (知觉)behind the wheel.The cars were approaching a busy crossroads,and Innes knew that Pace could be just a second from a dangerous collision (碰撞)with another car.He had to think fast.3“If I could let him hit me,we could slow down together,” he thought.So Innes pulled up in front of Paces car,and allowed it to hit his own car,bringing both cars to a safe stop.Pace,a 70-year-old volunteer,had a heart attack a few days earlier and it caused him to lose his consciousness.4After spending a week in the hospital for his heart disease,Pace is now doing well.“5 He saved my life,” said Pace.Innes said,“If someone else heard this story and said,Hey,it pays to do something good,then its all worth it.”A.What a brave man Innes was!B.Fortunately,Innes knew how to deal with it.C.Duane Innes had to move his car quickly to avoid getting hit.D.Normally,if someone hit your car,you wouldnt call him a hero.E.Old people with serious heart diseases had better not drive cars.F.If Innes hadnt blocked his car,he would likely have died in a collision.G.Duane Innes was injured badly and sent to hospital as soon as possible.答案:1.D2.C3.B4.F5.A六、完形填空Many years ago a big earthquake hit America,killing over 30,000 people.A father 1 his wife safely at home and rushed to the 2 where his son was supposed to be,3 to discover that the building was as flat as a pancake.Seeing this,he remembered the 4 he had made to his son,“No matter what happens,Ill always be there for you!” Tears began to 5 his eyes.As he looked at the pile of 6 that once was the school,it looked 7,but he kept remembering his words to his son.He began to concentrate 8 where he had 9 his son to class before.Remembering his sons 10 had been in the right back corner of the teaching building,he rushed there and started digging 11 the ruins.He kept digging and digging.Hours later,other 12 parents tried to pull him off 13 had been his sons classroom,saying,“Its too late!Theyre all dead!”But the father kept digging for his son.The fire chief 14 and said,“Fires are breaking out.Youre in 15.Go home.” Hearing this,the American father,16 very tired now,asked politely,“Are you going to help me?”He went on 17.He dug for 8 hours .12 hours .24 hours .36 hours .then,in the 38th hour,he heard his sons 18.He screamed his sons name,“ARMAND!” And he heard his son shout back,“Dad?!Its me,Dad!I told the other kids not to worry.I told them that if you were 19 youd save us.You promised no matter what happened,youd always be there for me!You did 20,Dad!”1.A.leftB.stayedC.reachedD.had答案:A解析:leavesbathome“让某人待在家里,把某人安顿在家里”;stay“停留”,是不及物动词,不接宾语;reach“到达”,不符合句意;have“有”。2.A.houseB.companyC.schoolD.office答案:C解析:由第三段第一句中的“class”和第二句中的“theteachingbuilding”可知,他的儿子在学校。3.A.hardlyB.mainlyC.surprisinglyD.only答案:D解析:“only+动词不定式”表示意想不到的结果。hardly“几乎不”;mainly“主要地”;surprisingly“令人惊讶地”。这三个选项均不符合句意。4.A.beliefB.promiseC.decisionD.advice答案:B解析:由短文倒数第二句中的“Youpromisednomatter.”可知,此处应用promise“承诺”。5.A.riseB.coverC.fillD.suffer答案:C解析:此处意为“他的眼中开始充满泪水”。rise是不及物动词,不接宾语;cover“盖上,覆盖”,不符合句意;suffer“遭受”,也不符合句意。6.A.ruinsB.disastersC.earthD.bricks答案:A解析:由第一段最后一句可知,教学楼已被夷为平地。由此可知,曾经的校园已经成为一片废墟(ruins)。7.A.sadB.hopelessC.needlessD.useless答案:B解析:因为校园已成为一片废墟,所以看起来找到他儿子是“毫无希望的”。故选B项。8.A.atB.inC.toD.on答案:D解析:concentrateon“集中注意力于”。本句中表示他把注意力集中到送孩子上学的地方。9.A.walkedB.letC.runD.seen答案:A解析:此处walk表示“陪走”。let意为“让”;run意为“跑,经营”;see意为“看见”,均与句意不符。10.A.doorwayB.situationC.classroomD.entrance答案:C解析:他儿子的“教室”位于教学楼后部的右角处。由下文的“herushedthereandstarteddigging.”可知,此处应该是孩子的教室。11.A.fromB.throughC.byD.across答案:B解析:既然是要把儿子挖出来,他挖的洞应穿过

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论