全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit6 阅读15分钟通关练一、Computers are very important to modern lifeMany people think that in the future computers will be used in lots of everyday lifeIt is thought that we wont have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the InternetThere will be no more books because we will be able to get all texts from computersThe Internet will be used to play games, see films and buy foodMost telephone calls will be made by computers, tooSome people are glad about those new ways of shopping and communicating(交流)Others do not think that computers will replace(代替)our old waysSome people think that one day we will not read books made of paper. Instead, we will buy and read books using computers, which will keep many different books in them at the same timeWe wont need to turn lots of pages and paper will be savedComputerized (计算机化的)books will be used more and moreWhile many people say it is a pleasure to go into shops and look at things you want to buyIt is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers. Because paper books will perhaps be more friendlyMaybe computers wont change these two habits1. Which is the main idea of this passage?A. People like going shopping.B. Reading books is important.C.Computers are important.D. Computer can be used to play games.2. There will be no more books because_.A. there is no paper in the future B. people dont like reading booksC. they are very expensive D. we can read passages from computers3. Which of the following is TRUE?A. We can see films by computers. B. People all like to go shopping by computers.C. We cant buy anything using computers. D. All the people like reading books from computers.4. Which of the following is mentioned (提到) in the passage?A. Computers can help us e-mail our friends. B. We can chat by using computers.C. Computers can help us make telephone calls. D. We can listen to the music by computers.二、In 1883,a creative engineer named John Roebling was inspired by an idea to build a great bridge connecting New York with the Long Island. However, bridge building experts thought that it was an impossible project and told Roebling to forget it. But Roebling could not ignore the vision of this bridge. After much discussion and persuasion he managed to convince his son Washington, an engineer, that the bridge could be built.The father and son developed concepts of how it could be completed and how the difficulties could be overcome. After that, they began to build their dream bridge.The project started well, but when it was only a few months underway(在进行中)a tragic accident on the site took the life of John Roebling. Washington was also injured and left with a certain amount of brain damage, which made him unable to walk or talk or even move.Everyone had a negative comment since the Roeblings were the only ones who knew how to build the bridge. In spite of these difficulties, Washington was never discouraged and still had a burning desire to complete the bridge. It seemed that there was a message for him not to give up. Suddenly an idea hit him. All he could do was to move one finger and he decided to make the best use of it. By moving it, he slowly developed a code of communication with his wife. Then he used the same method of tapping her arm to tell the engineers what to do. The project was underway again. For 13 years Washington tapped out his instructions with his finger on his wifes arm, until the bridge was finally completed.Today the Brooklyn Bridge stands in all its glory to the victory of one mans determination not to be defeated by circumstances. This is one of the best examples of a never-say-die attitude that overcomes a terrible physical disability and achieves an impossible goal.1. When John Roebling had the idea of building the bridge,_.A. his son supported him immediatelyB. many experts thought it impossibleC. there was no bridge around New YorkD. he persuaded the government to support him2. What is the right order of the following statements?a. The Roeblings talked about the possibilities of building the bridge.b. Washington became disabled.c. John Roebling believed that building the bridge was possible.d. Washingtons wife helped instruct the building.A. adcb B. bcdaC. cabd D. adbc3.It can be inferred from the passage that_A. the government did offer much help to build the bridgeB. to go to the Long Island from New York, we can go across Brooklyn Bridge now C. Washington had only one finger after the accidentD. it took 13 years to complete the bridge4. What is the main idea of the passage?A. The Roeblings were devoted to their work.B. How the Brooklyn Bridge was built by the Roeblings.C. A strong will is not to be defeated.D. Success lies in patience and hard work.参考答案与解析一、【语篇解读】主要讲述了电脑会在很多方面影响我们的生活。如:我们可以在网上购书和阅读,这样既节省纸张又方便快捷。有人说因此网络阅读将取代我们以前的阅读习惯。但还有人不这样认为,因为纸张看起来更温馨一些。对于购物也是一样,网上虽然可以买到你要的东西,但逛街也自有乐趣。 1. C 选项A和B分述了文章的两个部分的内容,而选项D只涉及了电脑的一点用途。所以只有选项C概括性强些。2. D 由第一段第四句可知答案。3. A 选项B、C、D的文字表述都太绝对了,以偏赅全。4. C 本题四个选项都是我们知道的电脑能做的事情,但只有C项是文中提到的。二、【语篇解读】本文是一篇人物介绍,介绍了建筑设计学家John Roebling和他儿子建造的Brooklyn Bridge。该桥连接New York和Long Island,是建筑史上的奇迹。1.B 细节
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年食品包装智能监测系统项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年职业培训与技能提升平台项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年企业微信营销活动策划合同协议
- 2025年食品精准营销方案可行性研究报告及总结分析
- 2025年企业会议直播服务协议
- 2025年绿色矿业与生态保护项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年感官体验营销中心可行性研究报告及总结分析
- 2025年国内外投资环境分析与展望可行性研究报告及总结分析
- 2025年农业合作社合作协议
- 2025年巴彦淖尔市乌拉特后旗保安员招聘考试题库附答案解析
- 人工智能在医学影像分析中的应用
- 《文献检索》期末考试复习试题和答案解析
- 2025年宪法知识竞赛试题库(附答案)
- 2025合同协议品牌合作合同
- 2025年国家电网招聘考试(其他专业)综合试题及答案
- 私立医院薪酬管理与激励方案
- 杞柳编织课件
- ip形象设计合同范本
- 【学考】高中物理会考(学业水平考试)公式及知识点总结
- GB∕T 25279-2022 中空纤维帘式膜组件
- 胃早癌的简述课件
评论
0/150
提交评论