2020春新教材高中英语 Unit 4 SPACE EXPLORATION Section Ⅱ Reading and Thinking(1)学案 新人教版必修第三册_第1页
2020春新教材高中英语 Unit 4 SPACE EXPLORATION Section Ⅱ Reading and Thinking(1)学案 新人教版必修第三册_第2页
2020春新教材高中英语 Unit 4 SPACE EXPLORATION Section Ⅱ Reading and Thinking(1)学案 新人教版必修第三册_第3页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

section reading and thinking(1)1discussinglook at the following pictures and answer the questions.(1)what events are these pictures related to?the_answer_is_open.(2)do you know any other famous astronauts at home and abroad? what can you learn from them?the_answer_is_open.2predictinglook at the pictures and the titles on page 40 and predict what the text is probably about?the_text_is_probably_about_space_exploration.1first readingmatch the main idea with each paragraph.para.1achinas development of space exploration.para.2 bearlier achievements of space exploration.para.3 cbright future of space exploration.para.4 dthe desire to explore the outer space.para.5 econtinuous effort in spite of disasters.答案para.1 dpara.2 bpara.3 epara.4 apara.5 c2second reading(1)read the text and finish ex.2 on page 40.(2)fill in the blanks according to the passage.space:the final frontierintroductionpeople is exploring space in the hope to find out more about the universesetbacks and development of space explorationinventing rockets makes it possible to escape earths gravityit is risky and dangerous to explore the universe,but people will never give_up and many dreams have come truethough starting late,space programme in china has made great progress in a short time.conclusionwith many countries working together,space exploration still have a bright future.3.third readingsummarizing:read the text again and try to summarize the main idea in one sentence.in_order_to_know_more_about_the_universe,many_scientists_and_countries_make_great_progress_in_space_exploration_with_firm_confidence_in_spite_of_difficulties.1group work:if you are a journalist of your school english newspaper,please make an interview with yang liwei according to the text.you may start like this.a:hello,im a journalist of our school english newspaper.what do you think of space exploration?b:.2with the scientific development,human beings have realized many dreams.what should you do for it as students in high school?the_answer_is_open.阅读技巧点拨如何预测课文内容?1by looking at the pictures in the passage.2by thinking about the content before reading.3by relating what you will read to what you have.语言现象感知.单词理解体会句中加黑单词的词性和含义1they make vehicles to carry brave people into space to find out the secrets of the universe. n.交通工具;车辆n.宇宙2on 4 october 1957,the sputnik 1 satellite was launched by the ussr and successfully orbited around earth.n.人造卫星vt.发射vt.沿轨道飞行3these disasters made everyone sad and disappointed,but the desire to explore the universe never died.adj.失望的n.愿望4in space,astronauts collected all dirty water so that it can be recycled for later use. vt.回收利用5astronauts have to use tape to stick everything down while working in space because everything would float off otherwise.adv.否则;要不然.词块积累写出下列词块的含义1transmit date 传输数据2one giant leap 一大步3carry on space exploration 继续太空探索4astronauts on board 在飞船上的宇航员5the lack of gravity 缺少重力6figure out a way 找出办法.句式欣赏1动名词短语作主语before the mid20th century,most people felt travelling into space was an impossible dream.2现在分词作状语following this,many more goals were achieved.3不定式作目的状语americans nasa space agency launched voyage 1 on 5 september 1977 to study deep space.4when引导定语从句china became the third country in the world to independently send humans into space in 2003,when yang liwei successfully orbited earth in the shenzhou 5 spacecraft.achina has become the first country to successfully land a spacecraft on the far side of the moon.the change4 probe (探测器) has also made the first lunar landing since 1972.it has the task of exploring the side of the moon that never faces the earth.the dark side of the moon is older and has a thicker surface than the visible side.it takes the moon as long to go around on its own axis (轴) as it does for one complete orbit around the earth.the chinese probe landed in a huge crater 2,500 km in diameter and 13 km deep.the crater is one of the oldest parts of the moon and our solar system.scientists hope to learn more about the geology of the far side of the moon.the craft has two cameras on board which will send images back to earth.it will also attempt to send signals to distant regions of space,something that cannot happen on earth because of too much radio noise.change4 also has instruments on board to examine minerals as well as a container with seeds which will try to create a miniature (微型的) biosphere (生物圈)communication with the spacecraft is not easy.images and other data must be transmitted to a separate satellite because no direct communication with the earth is possible.for china the change4 mission is an important achievement,because the country has successfully done something no other nation on earth has.it wants to become a leading power in space exploration and has announced plans to send astronauts to the moon and set up its own space station.【语篇解读】本文为说明文。中国已成为第一个在月球背面成功着陆航天器的国家。嫦娥4号探测器的任务是探索月球永不面对地球的一面。它使中国成功地完成了地球上其他国家所没有完成的事情。中国计划将宇航员送上月球并建立自己的空间站。1where did the change 4 probe land?aon the lunar side facing the earth.bon the invisible side of the moon.cin a younger crater on the moon.din a previous space station.答案b细节理解题。根据第一段中的“the change4 probe (探测器) has also made.never faces the earth.”可知,嫦娥4号探测器的任务是探索月球永不面对地球的一面。“the side of the moon that never faces the earth”即是“the invisible side of the moon”。2why is the craft equipped with a container?ato see what seeds can come out on the moon.bto collect some important matter on the moon.cto find whether the seeds can grow on the moon.dto check whether some minerals exist on the moon.答案c推理判断题。根据第四段“change4 also has instruments.try to create a miniature (微型的) biosphere”可知,嫦娥4号上还装有矿物检测仪器,以及一个装有种子的容器,试图用这些种子来创造一个微型生物圈。由此可知,用容器里的种子来看看是否能在月球上生长。3what can we learn from the text?athe dark side of the moon is as cold as the other side.bthe bright side is younger and thinner than the other side.cother places in space may hardly receive signals from the craft.dthe two cameras on the craft can send pictures to the earth easily.答案b细节理解题。根据第一段中的“the dark side.than the visible side.”月球的暗面比能看到的(即亮的)那一面古老、表面要厚些。也就是说亮的那一面比另一面(暗的一面)要年轻些,要薄一些。4according to the text,what will china do in the future?achina will land manned space craft on the moon.bchina will built another space station on the moon.cchina will launch more space probes to the moon.dchina will become the first country in exploring space.答案a推理判断题。根据最后一段最后一句“it wants to become.set up its own space station.”可知,中国已宣布有计划将宇航员送上月球并建立自己的空间站。由此可推断出中国将会让载人航天飞机登上月球。故选a。bmodern day robots may not be as entertaining as r2d2 or the robot from lost in space,but robots are very important to space exploration and are being used in a variety of different ways for several important reasons.robots make great explorers on planets,moons,and other landing areas.aside from the earth,just about every surface in the solar system is unsafe for humans to explore.the air on most other planets is insufficient for humans to breathe,making it necessary to wear a space suit and oxygen equipment.the temperatures on these surfaces are much too hot or much too cold for any humans to withstandplus there would be complications with radiation,weather,and a lack of gravity.robots have much less limitation in these areas and can survive much longer under these conditions.robots are designed for collecting scientific data.robots are also able to perform many tasks at one time and can process information much quicker and more efficiently.important scientific projects from detecting minerals,analyzing ground samples,to finding water are all performed much quicker and accurately by robots.the use of robots has made the cost of space exploration much less expensive than it would cost for humans to do the work.in order to successfully send humans into space we would need to build a vehicle that can not only carry humans,but also enough food and water to keep them alive for the duration of the trip.moreover,robots have no problems working for hours on end.robots never complain,they dont require food or water,and they never need a bathroom break.over the past 30 years or so there have been many different types of robots used successfully in the exploration of space.perhaps the most famous and successful robots are spirit and opportunity who have both been exploring the surface of mars.they have both been very successful with experiments on soil and rocks and have even found evidence of water in mars history.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了机器人对太空探索非常重要,机器人正用于太空探索。5which of the following would be the best title for the passage?athe development of robotsbthe discovery of space explorationcno robots,no space expl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论