




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)2019-2020学年小学英语四年级上册期末专题复习:阅读理解姓名:_ 班级:_ 成绩:_ 小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共12题;共91分)1. (10分) 阅读理解,根据短文内容判断下面句子的正误。 This is my friend, Kate. Shes 11 years old. Shes tall and pretty. Shes hard-working at home. She has many friends. Kate often speaks English in the morning. She can play the piano very well. Her favorite food is fish. Its fresh and healthy. We often go boating in the park. We are good friends.(1) Kate is 12 years old. (2) Kate often speaks English in the morning. (3) Kate can play the piano very well. (4) Kates favorite food is noodles. (5) They often go boating in the park. 2. (8分) 读表格,判断句子对的写正确,错的写错误。restaurant(s)park(s)shop(s)school(s)bookshop(s)supermarket(s)Tom3211Ann2112Lisa1121Bob1212(1) There are three restaurants and two shops near Toms home.(2) There is a bookshop and two parks near Anns home.(3) There is a school and two supermarkets near Lisas home.(4) There is a restaurant and a school near Bobs home.3. (8分) 阅读理解。 Every year the Wilsons go to the beach for a weeks vacation. There are many interesting things to do at the beach. The children play games on the sand. Sometimes they build sandcastles. There are saltwater swimming pools. The children can swim safely in these pools. This is a long road by the beach. There are many cafes and restaurants on the road. There is also a big park beside the beach. The Wilsons always stay at the same hotel. They usually have the same rooms. These rooms are at the front of the hotel. There is a good view of the ocean from their windows. The children are a little sad when the vacation is over because they dont want to go home. (1) How long do the Wilsons stay at the beach? A . a yearB . a weekC . two weeks(2) Where do the children play games? A . on the sandB . in the swimming poolsC . on the esplanade(3) Where is the road? A . on the beachB . by the beachC . in the hotel(4) What is on the road? A . saltwater swimming poolsB . cafes and restaurantsC . a sandcastle(5) Where do the Wilsons stay each year? A . in a different hotelB . with friendsC . in the same hotel4. (8分) 根据图片和文字内容判断正误 Qiqi had a party in the park five days ago. Some of his friends were at the party. Look at the picture of the party.(1) There was a football on the ground. (2) There were eight children at the party. (3) The children played games in the park. (4) There was a cat. (5) They all had a good time. 5. (8分) 阅读理解Sams parents took her to the World Park last week. He saw Big Ben, the Tower Bridge, Disneyland in America, the CN Tower, Niagara Falls and the Sydney Opera House. His father told her Big Ben and the Tower Bridge are in London. Her mother told her Niagara Falls is in Canada and the Sydney Opera House is in Australia. He learnt about many things of the famous places around the world.(1) When did Sam visit the World Park? A . Today.B . Tomorrow.C . Last week.(2) Where are Big Ben and the Tower Bridge ? A . In London.B . In Canada.C . In Australia.(3) Where is Niagara Falls? A . In London.B . In Canada.C . In Australia.(4) Where is the Sydney Opera? A . In London.B . In Canada.C . In Australia.6. (15分) 阅读短文,回答下列问题。Mr and Mrs Greens house is far from the city. There are no big shops near their home. So they only go shopping at weekends.One Saturday morning, Mr and Mrs Green go shopping with their son, Tom. Mr Green drives the car to a big shop. It sells clothes. Mrs Green likes them. So she chooses a dress and tries it on. It looks great on her. She buys it for herself. Then she buys a shirt for her son and a sweater for her husband. After that, they go to a supermarket to buy some food and fruit.At about eleven oclock, they all feel hungry. They have their lunch at a restaurant. After lunch, they want to go home. But they cannot find their way. Mr Green drives over to a woman and asks, Excuse me, could you tell me where I am now? The old woman looks at him and the car, You are in your car, sir, she answers.(1) When do the Greens go shopping? (2) How do the Greens go shopping on a Saturday morning? (3) What does Mrs Green buy for Tom? (4) Where do they buy food and fruit? (5) What time do they have their lunch? (6) Does the old woman tell the Greens the right away? 7. (7分) 根据短文内容,判断正确还是错误。Im Liu Fang. I have a big family. There are seven people in my family. They are my father, my mother, my brother, my sister, my grandmother, my grandfather and me. My father is 40 years old. My mother is 41 years old. They are workers. My grandparents are 65 years old. Im 12 years old. My brother is 10 years old. My sister is 14 years old. We are students.We are a happy family.(1) There are six people in Liu Fangs family.(2) Liu Fangs father is a worker.(3) Liu Fangs mother is 40 years old.(4) Liu Fangs brother is 10 years old.(5) Liu Fangs sister is a student.8. (8分) 阅读理解 There are four friends in the forest. They are happy. The bird is a singer. She sings songs in the tree. The dog is an artist (艺术家). He draws pictures on the ground. Look at the monkey. He is so funny. He makes the animals happy. What does he do? Hes an actor (演员). What does the black cat do? Look! He is patrolling (巡逻) with his handgun (手枪) by motorcycle (摩托车). Hes a policeman.(1) 阅读短文,根据短文内容用A、B、C、D给图片排序。 _(2) There are 5 friends in the forest. (3) The monkey makes the animals happy. (4) The cat draws pictures on the ground. (5) The monkey is not an actor. (6) The bird sings songs in the forest. 9. (8分) 阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。BMary and her family are in a restaurant(餐厅). Mary likes fish.She would like some fish and rice. Her. grandfather likes meat.He would like some meat. What about her grandmother? Her grandmother would like some chicken. Her father likes chicken too. He would like some chicken. Her mother likes vegetables very much. She would like some carrots. She would like some potatoes too.(1) Mary would like some and . A . chicken, riceB . meat, saladC . fish, rice(2) would like some meat. A . Marys grandfatherB . Marys grandmotherC . Marys father(3) Marys grandmother and her father would like some . A . saladB . chickenC . tomatoes(4) would like some carrots and potatoes. A . Marys motherB . Marys uncleC . Marys aunt10. (0分) 根据短文为文中的六个小伙伴找到他们各自的座位。Where do they sit?Six children go to the cinema(电影院) to see a new film(电影). The film is about animals. Their seats(座位) numbers are 5A, 5B, 5C, 5D, 5E and 5F. They sit in the same row(排). Sam sits in 5A. John sits in 5C. Helen sits between(在.中间) Sam and John. Sue sits beside John. Where is Mingming? He is between Sue and Mary.Where do they sit?5A _ 5B_5C_5D_5E_5F_11. (3分) 阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。Tom is my classmate. He is from London in England. But he likes China very much. Now he is in Beijing. He is a little fat. He has a round face and big blue eyes. His hair is not black but yellow. His nose, mouth and ears are big. He likes blue. He likes wearing a blue T-shirt and blue jeans. Look at his hand. He has a football in it. We often play football after class.(1) Tom is an English boy.(2) Toms hair and eyes are blue.(3) The boy with big eyes, big ears, a big nose and a big mouth is LiuTao.(4) Tom likes basketball.(5) Toms favourite
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 代签供货合同协议书模板
- pvc材料订购合同范本
- 战地5购买安装合同范本
- 同城烤肉铺转让合同范本
- 印刷机拍卖转让协议合同
- 卖方委托中介卖房协议书
- 公交助理协议合同书模板
- 中介合同保密协议书范本
- 劳动调解协议书格式模板
- 合伙以技术入股合同范本
- 初中九年级(人教版)语文(上下册)课本全部(40篇)诗词文言文集合
- 医院关于开展整治重复医疗检查检验、违规收费问题工作实施方案的通知
- 中医高热护理常规
- 船舶用钢市场发展分析及行业投资战略研究报告2025-2028版
- 超市服务礼仪培训课件
- 挂牌责任督学培训课件
- 供应商黑名单管理制度
- 农机安全知识课件
- 2025年河南郑州航空港发展投资集团有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 2025市政排水管道非开挖修复工程计价定额
- UML2面向对象分析与设计(第2版)谭火彬全套教案课件
评论
0/150
提交评论