




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时作业5Unit 4Earthquakes.短语填空right away,a large number of, rescue;from, burst into tears, in honour of, in ruins,out of;reach, has been trapped/is trapped, thought little of,was at an end,1Many firefighters were sent to _ the tourists _ the flood.2A great meeting was held in the Great Hall _ those who died for our country.3Dont worry;the medicine was _ your childs _.4News came that the terrible earthquake had left the whole city _.5The manager _ my suggestion,which made me very disappointed.6The villagers were glad that the disaster _.7At the news of her sons death,the poor woman _.8On hearing the telephone from his home,he left the office _.9The meeting was so important that _ parents attended it.10It is said that the little girl _ in the burning house,which worries her parents.答案1.rescue;from2.in honour of3.out of;reach4.in ruins5.thought little of6.was at an end7.burst into tears8.right away9.a large number of10.has been trapped/is trapped.单词拼写1As a result of the accident,the _(电) has to be cut off.2We were _(震惊) when we heard of the news that they would get married soon.3They began the _(援救) work at once,as soon as the earthquake happened.4The mother is very upset.I noticed her hand _(颤抖)5It is _(无用的) to argue with him,he is too stubborn.6There were dozens of people _(受伤的)in the fire,and they were sent to hospital immediately.7The balloon _(升起) up slowly into the air.8Your hands will be _(脏的) if you play in the dirt.9The dead were _(埋葬) in the ground after the terrible earthquake.10Earthquake is the most terrible _(灾难) in the world.答案1.electricity2.shocked3.rescue4.shaking5.useless6.injured7.rose8.dirty9.buried10.disaster.单项填空1On 27th, February, 2020;2020, a terrible earthquake hit the southeast ofChile, in which a lot of people were killed._.A. Wonderful B. See you laterC. Im sorry to hear that D. Thanks解析题意:“2020;2020年2月27日,在智利东南部发生了强烈地震,造成很多人死亡。”“听到这消息我很难过。”Im sorry to hear that对他人的不幸表示同情,符合题意。Wonderful“太棒了”;See you later“再见”;Thanks“谢谢”。答案C2The pipes had _and the house was under two feet of water.A. flowed B. burstC. lit D. recovered解析题意:水管爆裂,房子被水淹了两英尺。burst“爆裂;爆发”,符合题意。flow“流动;流出”;light“燃烧;点燃”;recover“痊愈,恢复;重新获得”。答案B3The frightened girl was crying for help, _mother was looking for her.A. which B. whoseC. that D. her解析题意:那个受惊吓的女孩在喊救命,她的母亲正找她。whose引导定语从句,且在从句中作定语,修饰mother,表示所属关系。which指物;that不能够表示所属关系;her不能引导定语从句,若用her其前应加and。答案B4Before our visit to Singapore was _, we had a photo taken in front of an ancient temple.A. by the end B. in the endC. at the end D. at an end解析题意:在结束新加坡旅行前,我们在一座古庙前照了一张照片。at an end“结束;终结”,符合题意。by the end常与of连用,意为“到的末尾为止”;in the end“最后;终于”,at the end“在末”。答案D5They were so concerned about the old building which was in _that they were going to collect money to rebuild it.A. ruins B. generalC. style D. addition解析题意:他们很关心那栋受到严重损坏的古建筑物,并打算募捐重修。in ruins“严重受损;破败不堪”,符合题意。in general“通常;大体上”;in style“时髦的,流行的”;in addition“另外”。答案A6The threeyearold boy was _ when he was playing with the knife.A. conquered B. ignoredC. bent D. injured解析题意:那个三岁的男孩在玩刀子时受伤了。injure“伤害;损害”,符合题意。conquer“征服;占领”;ignore“不理睬;忽视”;bend“使弯曲”。答案D7It is terribly harmful to humans that they are cutting trees for farmland,which will _the forest.A. protect B. destroyC. plant D. make解析题意:人类伐树造田,破坏森林,这对自己极为不利。destroy“破坏;毁坏”,符合题意。protect“保护”;plant“种植”;make“制造”。答案B8The reporter _ came from BBC was expressing his doubt to the judge.A. whose B. whomC. who D. which解析题意:来自BBC的记者向法官说出了自己的疑虑。who引导定语从句,修饰reporter,且在从句中作主语,表示人。whose“谁的”,后接名词;whom在从句中作宾语;which指物。答案C9A group of soldiers with water and food were sent to _the farmers trapped in the cave.A. view B. organizeC. rescue D. settle解析题意:一组士兵带着水和食物前去营救陷于洞穴中的农民。rescue“援救;营救”,符合题意。view“观看;注视”;organize“组织;成立”;settle“使定居;安排;解决”。答案C10Something valuable has been _ out of an ancient tomb in Anyang,Henan Province.A. kept B. wentCfound Ddug解析题意:在河南省安阳市的一座墓穴中挖掘出了一些有价值的东西。dig out“掘出;发现”,符合题意。keep out“使不进入”;go out“出去;熄灭”;find out“查出;弄明白”。答案D11When the police dog found something strange that was _under the mud, it didnt go ahead any longer but stopped instead.A. ignored B. settledC. buried D. packed解析题意:当警犬发现埋在泥浆里的奇怪东西时,便不再向前走了,而是停了下来。bury“掩埋;埋葬”,符合题意。ignore“不理睬;忽视”;settle“定居;停留”;pack“捆扎;包装”。答案C12I have succeeded in passing CET4._!A. Cheers B. CongratulationsC. Best wishes D. Good luck解析题意:“我成功通过了大学英语四级考试。”“祝贺你!”Congratulations“祝贺”,符合题意。Cheers“干杯”,是举杯敬酒用语;Best wishes“美好的祝愿”;Good luck“祝你好运”。答案B13The graduate was telling us about the story _ he had experienced it.A. if B. if notC. as if D. if so解析题意:这个毕业生给我们讲的故事,就像是他经历过的一样。as if“仿佛;好像”,符合题意。if“如果”;if not“如果不”;if so“如果这样”。答案C14The young lady was _ when she heard that the brave girl was only six years old.A. tired B. concernedC. determined D. shocked解析题意:当听说这个勇敢的小女孩只有六岁时,这位年轻女士感到震惊。shocked“感到震惊的”,符合题意。get/be tired of“对厌烦”;be concerned about“关心;挂念”;determined“坚决的;有决心的”。答案D15After the Yushu earthquake,the soldiers tried their best to put up _ for the victims.Ashelters BjudgesCbricks Ddams解析shelters避难所,符合句意。judge裁判;brick砖;dam大坝。答案A.阅读理解(2020;2020安徽)American cities are similar to other cities around the world:In every country,cities reflect the values of the culture.American cities are changing,just as American society is changing.After World War,the population of most large American cities decreased;however,the population in many Sun Belt cities increased.Los Angeles and Houston are cities where population shifts(转移)to and from the city reflect the changing values of American society.In the late 1940s and early 1950s,city residents(居民)became wealthier.They had more children so they needed more space.They moved out of their apartments in the city to buy their own homes.They bought houses in the suburbs(郊区)Now things are changing.The children of the people who left the cities in the 1950s are now adults.Many,unlike their parents,want to live in the cities.They continue to move to Sun Belt cities and older ones of the Northeast and Midwest.Many young professionals are moving back into the city.They prefer the city to the suburbs because their jobs are there;or they just enjoy the excitement and possibilities that the city offers.This population shift is bringing problems as well as benefits.Countless poor people must leave their apartments in the city because the owners want to sell the buildings or make apartments for sale instead of for rent.In the 1950s,many poor people did not have enough money to move to the suburbs;now many of these same people do not have enough money to stay in the cities.Only a few years ago,people thought that the older American cities were dying.Some city residents now see a bright,new future.Others see only problems and conflicts.One thing is sure:many dying cities are alive again.1What does the author think of cities all over the world?AThey are alive. BThey are hopeless.CThey are similar. DThey are different.解析细节理解题。由文章第一段第一句话可知答案为C。答案C2Why did American city residents want to live in the suburbs after World War ?ABecause older American cities were dying.BBecause they were richer and needed more space.CBecause cities contained the worst parts of society.DBecause they could hardly afford to live in the city.解析细节理解题。由文章第二段中“In the late 1940s and early 1950s,city residents became wealthier.They had more children so they needed more space.”可知答案。答案B3According to the 4th paragraph,a great many poor people in American cities_.Aare faced with housing problemsBare forced to move to the suburbsCwant to sell their buildingsDneed more money for daily expenses解析细节理解题。由文章第四段中的描述“穷人不得不搬离他们在城市中的家,而他们又没有钱在郊区买房子”,故可知他们面临房子的问题。答案A4We can conclude from the text that_.AAmerican cities are changing for the worseBpeople have different views on American citiesCmany people are now moving from American citiesDthe population is decreasing in older American cities解析推理判断题。根据文章最后一段中“Others see only problems and conflicts.”可知人们对于美国的城市有不同意见和观点。答案B.短文填句There are many factors which may have an influence on adults and children being able to lead a healthy life._1_ Often,both parents work outside the home.Children are expected to take on more responsibility at home to help their parents. They also have sporting and leisure activities as well as school expectations.The business also adds another factor: the need to use cars to get from one place to another quickly. _2_ Computers, DVDs, CDs, television, Play Stations and Xboxes have become major leisure activities,rather than traditional more active pursuits. This has led to a lifestyle of less exercise._3_ Unfortunately, they also promote fast food which fits easily into busy lifestyles. It is much more convenient at times to buy a quick takeaway rather than prepare a meal. The media constantly bombard (轰炸)their audience with “perfect” body images, the need to buy the most fashionable clothes, the most uptodate computer games, the best places to visit and the best things to do.Environments vary. _4_ This can be harmful to people who suffer from breathing difficulties. Environments where passive smoking is unavoidable make it difficult to lead a healthy life._5_ Any person who wants to be healthy will find a way to be healthyif he/she is motivated enough !A. The media provide entertainment and information.B. Advertisements play an important role in peoples life.C. We may be exposed to pollution, such as cigarette smoke.D. Nowadays,people are very busy.E. People are living in a bad air environment.F. The important one is motivation or the desire to be healthy.G. Today society places a lot of emphasis on technology.答案1.D2.G3.A4.C5.F.短文改错Today Id like to tell you anything about riding a bike in London.If you visit London,youll see many buses,cars or bikes.Its very cheap a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 绍兴市职业教育中心教师招聘考试真题2024
- (完整版)项目管理方案执行保障措施
- 服务进度保证措施方案
- 达标测试人教版八年级物理上册第4章光现象-光的色散必考点解析试卷(详解版)
- 2025煤矿企业主要负责人考试安全生产知识和管理能力冲刺试题及答案
- 解析卷-人教版八年级上册物理《物态变化》章节训练试题
- 2025年燃气经营企业从业人员考试测试题及答案
- 【语文】四川省眉山市2024-2025学年高一下学期期末考试试题(解析版)
- 2025年新版数控车工期末考试及答案
- 2025年道路运输企业主要负责人和安管人员考试冲刺试题及答案
- 《软件开发环境与工具》07169自考复习题库(含答案)
- 七年级上册语文统编版 10 《往事依依》活动型公开课一等奖创新教学设计(表格式)
- 英语专业四级听力50篇
- 中班综合《捡落叶》课件
- PDCA持续改进跟踪表
- 工厂介绍文案
- 管路维修培训课件模板
- 辨析wear-be-in-dress-put-on-配套课件
- 因公出国人员审查表
- GB/T 42698-2023纺织品防透视性能的检测和评价
- 物流统计与实务PPT完整版全套教学课件
评论
0/150
提交评论