




已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
上海市红桥区2020届高考英语 完形填空和阅理暑假选练(11)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Its interesting to see how people make use of the time they spend on public transport in Indian cities like Delhi and Mumbai.In crowded buses and trains people manage to take a short nap and some even reach the snoring stage.Or they spread out a newspaper over multiple knees and arms to read about the latest sport results or political crisis.Then there are the experienced travellers who have been playing cards with the same group over the last decade or so.They even have their specific seats so wellworn that you can make out the shape of their backsides.There is no doubt about it.Travelling by public transport is being in the thick of the seasons of lifea sweaty life in summer where people,blissfully unaware of the rivers of sweat running down their brows and inside their clothes.At the first smell of a perfumed man or woman boarding the stuffy bus or train,most people feel they are reborn.During the rains you cant avoid getting wet or muddied.The windows,almost always,are not a perfect fit and if youre not drenched by a sudden,heavy rain shower then you are bound to catch a jet spray of muddy water caused by a fellow motorist driving fast through a puddle.The rains are a perfect time for people to switch their old umbrellas for new ones.Since there are so many that look alike,its impossible to tell whose is whose.Winter is the time when it feels goodor at least warmto be part of a crowd.It is amazing how much the collective breaths of a hundred or so people can raise the freezing temperature inside.Looking at the masses dressed in their bright red pullovers or green coats,its fun to imagine what faces lie beneath their dark woolen hats.The cold winter passes,making way for spring.It is impossible not to see every little flower by the wayside blooming proudly.And the warm sun manages to transmit some of their pleasantness to the inside of a bus or train.Now,wouldnt it be perfect if we had public transport worth the name in all our cities?【语篇解读】 普通的画面,平常的生活,变化的季节,永恒的旋律,印度的公共交通工具上每天都演绎着平凡人平淡的故事。1On Indian public transport,you can always expect to see people _.Asleeping and reading newspapersBarguing and playing gamesCenjoying the view and playing cardsDcarrying umbrellas and whispering politely解析细节理解题。根据第二段中的内容可知在印度的公共交通工具上,可以看到人们在睡觉或者在看报纸。答案A。2According to the author what will make passengers feel refreshed when travelling in summer?AThe cool evening breeze.BThe rain pouring over their clothes.CThe joy of a game of cards.DThe sweet fragrance of a new passenger.解析细节理解题。根据第四段最后一句的内容可知,一位新乘客散发出的香味能让车上的乘客神清气爽,犹如重生。答案D。3If you see people in colourful clothing and breathing heavily,you are probably travelling during the _.Asummer Brainy seasonsCwinter Dspring解析推理判断题。根据倒数第三段中的内容可推知,当人们穿着各色衣服并且大口呼吸的时候,这里是”冬季”。答案C。4We can infer from the passage that _.AIndian people dont mind switching umbrellas with othersBalmost everyone in India wears perfume when they go outCthe buses and trains are old and in poor conditionsDIndian transport is the most crowded in the world解析推理判断题。结合第三段以及第五段中的内容可推知,公共汽车和火车都很破旧。答案C。5What is the tune of language used in this passage?AHumourous. BCritical.CFrightening. DConcerned.解析推理判断题。文章生动形象地刻画了印度公共交通工具上的众生相,根据文章中的多处细节描写可知作者笔调“幽默”。后三项分别表示“批判的”“令人恐惧的”“担心的”,都不是本文的写作风格。答案A.【吉林省吉林市2020质量检测】完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My wife and I moved into our home two years ago. We had a yard with a lot of 41 Very often when we have flowers, Denise or I would plant some between the rocks, just to add some 42 to the areaLast summer, I found a tiny little 43 in the yard that I could not immediately identify. I knew I didnt plant it and Denise said she didnt either. We decided to let it 44 growing until we could find out what it was.Weeks passed and as I made my way back to the 45 plant, it appeared to be a sunflower. I decided to 46 the weeds around it. As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something 47 . The sunflower had not 48 where I saw it begin. It actually had begun under a big 49 and grown under and around it to reach the 50 Thats when I 51 that if a tiny little sunflower didnt let a big rock stand in its 52 of developing, we too have the ability of doing the same thing. If we 53 ourselves like that little sunflower, we can reach where we 54 to go and get what we need for growthWe need to believe in ourselves knowing we have the 55 to achieve our goals. Like the 56 , it knew it had the ability to get over the rocks because it had 57 in itself that it would succeed. Stand tall like the sunflower and be 58 who and what we are, then the environment will begin to 59 us. We will find a way to go under or 60 any “rocks”in order to reach our goals41. A. flowers B. insects C. rocks D. vegetables42. A. color B. water C. fertilizer D. shape43. A. weed B. seed C. rock D. plant44. A. stop B. continue C. improve D. escape45. A. weak B. lonely C. strange D. pretty46. A. remove B. tend C. watch D. collect47. A. wonderful B. terrible C. valuable D. unusual48. A. passed B. started C. left D. died49. A. tree B. table C. rock D. wall50. A. air B. top C. sun D. house51. A. realized B. doubted C. regretted D. hoped52. A. place B. way C. course D. process53. A. fill in B. put in C. worry about D. believe in54. A. forget B. hate C. aim D. wait55. A. ability B. wish C. plan D. idea56. A. yard B. sunflower C. home D. summer57. A. energy B. virtue C. courageD. faith58. A. aware of B. afraid of C. proud of D. tired of59. A. support B. affect C. upset D. forgive60. A. into B. around C. through D. from完形填空:(每小题1.5分)41. C. 从下一句话可知院子里有很多石头。42. A. 种一些花朵为了给院子增添一些色彩。43. D. 后文提到那是一株向日葵,所以是一种植物。44. B. 从后文until we could find out what it was 可知作者想让它继续生长。45. C. 到目前为止作者还不知道它究竟是一种什么植物,所以选择C。46. A. 从下文的As I pulledthe weeds。可知作者要除草。47. D. 从下文可知,向日葵并没有生长在我最开始发现它的位置。这件事是不寻常的。48. B. 同上,start表示开始生长。49. C. 文章前面提到院子里有很多石头,另外我要为它除草的时候搬走了石头可知,它应该是长在石头下面的。50. C. 向日葵是朝向太阳生长的。51. A. 以下是作者意识到所发生的事实。52. B. stand in ones way表示阻碍,挡道。53. D. 作者认为如果我们也能像这株向日葵一样充满信心,与下文的55空前的内容相呼应。54. C. 最后一段作者提到“achieve our goals”,所以此空应为aim。55. A. have the ability to do sth. 表示有能力做某事。下文“it knew it had the ability to get over the rocks”有提示。56. B. 就像这株向日葵一样,与前文相呼应。57. D. 与前文提到的believe in 相呼应。58. C. 像向日葵一样挺拔,为自己而感到自豪。59. A. 周围的环境和事物也会开始对我们有所帮助。60. B. 与50空前内容相呼应。高考英语完形填空Many adults see teens as energetic. Many of us see ourselves as proud. This thinking _1_ many adults and us to have the idea that if we cant handle school or _2_ life well, we are just not trying hard. But in my opinion, that may not be _3_. Earlier this school year, I was leaving my class one Friday _4_ suddenly it felt like I had pulled a muscle in my back. I knew I was ill.After a few days I stopped eating. This meant I lost _5_; the clothes that I bought two weeks earlier began _6_ loose. This time my parents got scared. In addition, I started sleeping less. My eyelids (眼皮) were constantly _7_.I refused to accept that I was ill. I kept my job working 25 hours a week in a shop; I didnt _8_ any classes. When I was hurting, I didnt mind and kept on going. _9_it kills you, it makes you stronger, right?But now I find myself thinking. Is it worth it? Im taking the classes and working for the newspaper because it does good _10_ college applications. And Im working 25 hours a week so that, once I get into my dream school, I can _11_ it.Here I am, already sick from the _12_ of work Im doing in and out of school. So, what good is a(n) _13_ application if Im badly ill? What is the _14_ of doing this work if I cant enjoy the results? In fact, by writing my story Im telling all the people who _15_ much about the future to worry about it now.()1.A.makesBforces Ccauses Dintends()2.A.still Beven Cjust Dyet()3.A.true Breal Cwrong Dfalse()4.A.while Bwhen Cthen Dhow()5.A.face Bhope Cweight Ddirection()6.A.hanging Bholding Cchanging Ddressing()7.A.light Bshut Copen Dheavy()8.A.lose Bdrop Cgive Dtake()9.A.Unless BIf CThough DBefore()10.A.at Bto Con Dwith()11.A.control Bmanage Csupport Dafford()12.A.amount Bset Ckind Dnumber()13.A.suitable Bimpressive Cbelievable Dusual()14.A.reason Bidea Cpoint Dtip()15.A.think BcareCmiss Drealize【解析】本文是夹叙夹议文。为了使自己的大学申请表更有吸引力,作者带病学习、工作。后来,作者对这种舍本逐末的做法做出了自我反省。1C cause sb. to do sth.意为“促使某人做某事”,符合语境。2B前文school与后文life之间存在递进关系,故选用even。3A由下文可知,作者认为这种想法不见得真的如此。true意为“符合事实,是真的而不是假的或捏造的”,real意为“人或事物真实存在,而不是想象的或虚构的”。4B语境:我正要离开教室,恰在此时突然感觉像是背部抽筋了。 when是并列连词,连接前后两个句子,表示“恰在此时(突然)”,因此选B。5C几天不吃饭体重当然下降。6Ahang在此表示衣服宽大、松弛的样子。7D睡得少会感觉眼皮很重,故用heavy。8Bdrop class意为“旷课”,符合语境。9A作者固执地认为:生活中的磨难要么把人击倒,要么使人更坚强。10B作者如此卖力地工作是为了让大学申请表看起来更吸引人。do good to意为“对有利”。11D这样拼命工作,作者是为了上得起理想的大学。afford意为“花得起(钱),拿得出(时间)”。12Athe amount of.意为“的数量”,这里指“工作的量(大)”,不可数,因此不能用number。13B申请表再有吸引力又有什么用呢?impressive 意为“有吸引力的”,与上文 “does good”前后照应。14C不能享受结果,做这些工作又有什么意义呢?point 意为“意义,道理”;reason意为“原因”;idea 意为“想法”;tip意为“尖端,建议”。15B关注未来的人,应担忧(关注)现在(的健康)。阅读理解。Honesty,my mum always used to tell me,is the best policy.Of course,this didnt include her when she told me that if I didnt eat all my vegetables Father Christmas would find out and wouldnt give me any presents.But when it comes to medicine,I had assumed it was important to always be honest with my patients.After all,the doctorpatient relationship is based on trust,and therefore honesty is essential. Or so I thought.I had just started working in geriatrics (老年病科)Mr.McMahon was brought in when his belly was found very swollen.I took a medical history from his daughter whod accompanied him in the ambulance.Shed been his main carer for years.I stood looking at him as she gave a detailed history.“Has he lost any weight recently?” I asked,“Well,its funny you should mention that,but yes,” she said slowly.There was silence for a few moments.“Why? What are you worried about?” she asked,I hesitated.She was obviously very involved in his care and it was only fair that I told her the truth.“Well,we need to prove its not cancer.” I said and talked briefly about some of the tests I was going to order.Half an hour later,a nurse called me: “Mr.McMahons daughter broke downshe said you told her he had cancer.” My heart sank.By the time I arrived at the ward,my consultant was already there,explaining that we still had to run lots of tests and that it was by no means confirmed that he had cancer.I stood silently at the end of the bed.My consultant was obviously angry with me and as we left Mr.McMahon,she turned to me.“Why on earth did you do that?” she asked in disbelief.I looked at her and bit my lip.“She asked me what I was worried about and I told her.” I said,hanging_my_head.“And give her more to worry about?” replied my consultant.“You dont say the word cancer until its confirmed.Even if you suspect it,think very carefully before you tell people.”As it turned out,it wasnt cancer.But I did learn that when someone is stressed and worried about their loved one theyre sometimes selective in what they hearand as a doctor its im
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 在挫折中奋起教学设计高中心理健康北师大版浙江专版高中三年级全一册-北师大版浙江专版
- 第5课 三大改造 教学设计-统编版八年级历史下册
- 基于人工智能的2025年高速公路智能交通系统智能调度报告
- 2025-2032年新能源汽车出口至菲律宾市场增长潜力分析报告
- 第15课 瞧这一家子说课稿小学美术苏少版六年级上册-苏少版
- 2025年新能源电动车智能化市场机遇与产品升级报告
- 2025年5G网络技术在智慧农业中的应用报告
- 氢能基础设施2025年投资成本分析及技术创新路径研究
- 第5课 分分合合有规划-管理工作表 说课稿-辽师大版(2015)初中信息技术七年级上册
- 2025年中国高密度聚乙烯管行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 城市轨道交通员工职业素养(高职)全套教学课件
- 肝内胆管癌护理查房课件
- 旅游定性研究案例及分析
- 植物内生菌与宿主关系研究进展
- 精神发育迟滞的护理查房
- 护理突发事件的应急处理和风险防范
- 装配机器人及其操作应用-课件
- 高中日语宣讲 试听课件
- 生态学群落演替课件
- TCTCA 13-2023 凉感织物席规程
- GB/T 17194-1997电气导管电气安装用导管的外径和导管与配件的螺纹
评论
0/150
提交评论