




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 6 Old and New.阅读理解(建议用时16)A2020山东师大附中一模 Going green seems to be fad (时尚) for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we can really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.On April 22, 2020, we decided to go green every single day for an entire year. This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.With the idea of going green every single day for a year. Our Green Year started. My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps.Over the course of our Green Year, we completely changed our lifestyle. We now shop at organic stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we dont need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical cleaners. We make our own butter, enjoying the smell of homemade fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do have the power to change things and help our planet.倡导绿色生活,环保生活是为了保护地球。1What might be the best title for the passage?AGoing GreenBProtecting the PlanetCKeeping OpenMindedDCelebrating Our Green Year答案:A主旨大意题。结合文中第一段和最后一段不难看出“绿色生活”即为主题。2It was difficult for the couple to live a green life for the whole year because_.Athey were expected to follow the green fadBthey didnt know how to educate other peopleCthey were unwilling to reduce their energyDthey needed to perform unusual green tasks答案:D事实细节题。从文中第二段可归纳出原因。3What did the couple do over the course of Our Green Year?AThey tried to get out of their ungreen habits.BThey ignore others ungreen behavior.CThey chose better chemical cleaners.DThey sold their homemade food.答案:A事实细节题。从文中第四段可归纳出他们新的绿色的生活方式。4What can we infer from the last paragraph?AThe government will give support to the green people.BThe couple may continue their project in the future.CSome people disagree with the couples green ideas.DOur Green Year is becoming a national campaign.答案:B推理判断题。从文中最后一段可看出他们今后绿色生活的长远打算。其他三项文中没有相关信息,故无从推理。1entire adj. 整个的;完整的 2.challenge n/vt. 挑战3completely adv. 完全地;彻底地4consume vt. 消耗,耗费 5.punish vt. 惩罚think of 认为;考虑原文:We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others.(不定式作定语)译文:我们感激有机会能够使用绿色产品并教育他人。仿写:While waiting for the opportunities to_get_promoted,_Henry did his best to perform his duty.在等待升职机会的同时,亨利努力履行他的职责。B2020河北保定摸底考试Mars (火星) appears to be flowing with small streams of salty water, at least in the summer, scientists reported Monday. “It suggests that it would be possible for there to be life today on Mars,” NASA s science mission chief, John Grunsfeld, said at a news conference on September 28, 2020.The streams are about 12 to 15 feet wide and 300 feet or more long, scientists said. “What were dealing with is wet soil, thin layers of wet soil, not standing water,” said Alfred McEwen of the University of Arizona at Tucson, the principal scientist for the Mars Reconnaissance Orbiters highresolution imaging experiment.Because liquid water is essential to life, the findings could have major implications for the possibility of Martian life. The researchers said further exploration is needed to determine whether microscopic life exists on the planet.The presence of liquid water could also make life easier for astronauts visiting or living on Mars. Water could be used for drinking and for creating oxygen and rocket fuel. NASA s goal is to send humans there in the 2030s.The evidence of flowing water consists largely of dark, narrow streaks (条痕) on the surface that tend to appear and grow during the warmest Martian months and fade the rest of the year.Mars is extremely cold even in summer, and the streaks are in places where the temperature is as low as minus 10 degrees Fahrenheit. But salt can lower the freezing point of water and melt ice.The source (源头) of the water is a mystery. Scientists noted it could be melting ice. It could be an underground aquifer, which is rock or sand that can hold water. It is possibly water vapor from the thin Martian atmosphere. Or it may be a combination.Michael Meyer, lead scientist for NASA s Mars exploration program, said the only definitive way for now to determine whether theres life on Mars is to collect rocks and soil for analysis on Earthsomething a US lander set for liftoff in 2020 will do.在火星上发现了水的痕迹,意味着是否会有生命呢?是否适合人类居住呢?5What would be the best title for the text?AStreams of Water Spotted on MarsBAstronauts will Land on MarsCNASA s Mars Exploration ProgramDA Breakthrough in the Exploration of Mars答案:A主旨大意题。从文中第一段即可归纳出题目。6According to John Grunsfeld, there seems to be_on Mars.Asalty water Bstanding waterCrocket fuel Dhuman beings答案:A事实细节题。从文中第一段的第一句可看出。7Scientists are uncertain about the_of the water on Mars.Astate BsourceCtemperature Dtaste答案:B事实细节题。从文中倒数第二段“The source of the water is a mystery”可选出B项。8What matters to the existence of liquid water on Mars?AThe distance from the sun.BThe favorable climate.CThe gravity of the earth.DThe salt in it.答案:D事实细节题。从倒数第三段的“salt can lower the freezing point of water and melt ice”可知道盐对液态水的存在有重要作用。1essential adj. 基本的;本质的2exist vi. 存在,生存3evidence n. 证据4freezing adj. 极冷的;冰冷的5analysis n. 分析1deal with 应付,处理 2.consist of 由构成原文:NASA s goal is to send humans there in the 2030s.(不定式作表语)译文:NASA的目标就是把人类于21世纪30年代送达那里。仿写:The most impotant thing is to_put_the_theory_into_practice.最重要的是把理论付诸实践。.七选五(建议用时8)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。2020惠州二调As the saying goes, you can not change the environment, but can change yourself. _1_ You can not change the past, but can change now._2_ Winners will put setbacks and difficulties down to the imperfection of personal ability and experience, to emphasize the inherent factors, and they are willing to continuously improve and develop the right direction. However, the losers are always emphasizing external and uncontrollable factors that have created the position of their life._3_ They always complain, wait and give up!In many cases, it is a humble person who looks down upon his own. A priori condition, such as ones appearance and family, cant be changed, but at least the inner state and the spirit of the will are entirely under their own control. _4_ There is nothing absolutely bad, but the mentality of the absolutely poor people. If even the state of mind will not be adjusted, how they deal with things more complicated than the mentality of it!_5_ Passion put to work and numbness to work are completely different. Failure is seldom because we do not have the strength, but always because we are susceptible to all around us, and get used to going along with the lack of assertive, unstable attitude, and easily frustrated reason. As long as we change our attitude and face a number of disappointments in life bravely, we can feel the power of attitude, which decides the height of the final decision.AOnly when we are the masters of our own, can we do everything well.BThey will blame on injustice of the opportunity and the environment.CMentality is the final decision of life high.DYou cant change the facts, but can change attitudes.EAs long as we try our best, we can be successful.FNo matter what the situation, a persons attitude is very important.GThe difference between successful people and the losers lies in their mind.我们不能改变环境,但却可以改变自己的态度与观念,去努力创造新生活。1D根据本段内容及句式结构的并列,不难选出D选项。2G句首设空为本段的一个中心句,概括成功者与失败者各自的生活态度与处事方法。3B本段中“However”后为失败者常有的生活态度及处事方法,故B项最贴切。4C本段关键词“mentality”的作用,故选C。5F本段句末“we can feel the power of attitude, which decides the height of the final decision.”,故F项与此相呼应。.语法填空(建议用时8)阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式2020福州八中质检一Last weekend our school held a sports meeting. _1_ (realize) it was our last high school sports meeting, we decided to make it an unforgettable experience for all of us.We first attended the opening parade, for _2_ our class had made a lot of _3_ (prepare)_4_ our excitement, our parade performance was a great success. After the parade, the games started. My classmates attended _5_ (vary) events such as running, high jump and long jump. Due to the hard training they _6_ (do) before, their performances were very_7_(impress). On the stand, my classmates applauded and cheered for the athletes, some_8_(raise) their cameras to capture the exciting moments. Finally, the result _9_(announce). It was amazing that our class won the second place. Our efforts paid off! Cup in hand, we took a picture together.I believe this sports meeting will remain a precious memory for all of us _10_ time goes by.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._最后一届运动会给毕业生留下了深刻印象。1Realizing动词ing形式在句中作伴随状语。2which非限制性定语从句,且在从句中作for的宾语。3preparations“make a lot of preparations”做许多准备,固定短语。4To固定短语,“让某人很兴奋的是”。5various形容词various修饰名词events。6had done谓语动词的时态,之前做过的训练,且动作发生在“their performances were very _7_”之前,故用过去完成
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 行业协会年会活动策划方案
- 游乐园周年庆活动方案策划
- 入选咨询评审技术方案
- 庆祝72周年活动方案策划
- 春风火锅店活动策划方案
- 2025年人力咨询行业人才测评与招聘解决方案研究报告
- 玩具店活动策划方案怎么写
- 航标灯的施工方案
- 2025年旅游行业文化旅游创新模式探索研究报告
- 2025年自行车轮胎行业研究报告及未来发展趋势预测
- 生理学全套课件
- 防止电力生产事故25项反措地重点要求最终版
- 第2章-信息可视化设计的概念、原则与类型60课件
- 日本蜡烛图技术完整版
- 崇义县凌志矿冶有限责任公司过埠铁木里铁矿(新增资源)采矿权出让收益评估报告
- 大学学生违纪处罚办法
- 癌痛规范化治疗课件资料
- 牛津9AU3-Head-to-head名师制作优质教学课件
- 深信服SDWAN产品介绍
- 雨露计划职业教育补助-学籍证明-模板四川优秀资料
- 购牛合同参考参考
评论
0/150
提交评论