2020高考英语一轮复习 专题突破4 阅读理解之推断文章来源_第1页
2020高考英语一轮复习 专题突破4 阅读理解之推断文章来源_第2页
2020高考英语一轮复习 专题突破4 阅读理解之推断文章来源_第3页
2020高考英语一轮复习 专题突破4 阅读理解之推断文章来源_第4页
2020高考英语一轮复习 专题突破4 阅读理解之推断文章来源_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题技能突破(4)阅读理解之推断文章来源【技能讲解】文章来源可能有biography (自传), novel (小说), magazine (杂志), tourist guide (旅游指南), science book (自然书), book review (书评), newspaper (报纸)等,根据文章内容、写作方法、语言风格等可以作出正确推断。典例剖析1.2020陕西高考,CThe production of coffee beans is a huge, profitable bussiness, but, unfortunately, fullsun production is taking over the industry and bringing about a lot of damage. The change in how coffee is grown from shadegrown production to fullsun production endangers the very existence of certain animals and birds, and even disturbs the worlds ecological balance.QWhere does this text probably come from?AAn agricultural magazine. BA medical journal.CAn engineering textbook. DA tourist guide.答案A本文主要探讨了fullsun coffee production对环境等造成的影响,与农业有关。故选A。2When I was nine years old, I loved to go fishing with my dad. But the only thing that wasnt very fun about it was that he could catch many fish while I couldnt catch anything. I usually got pretty upset and kept asking him why. He always answered, “Son, if you want to catch a fish, you have to think like a fish.” I remember being even more upset then because,“Im not a fish!” I didnt know how to think like a fish. Besides, I reasoned, how could what I think influence what a fish does?As I got a little older I began to understand what my dad really meant. So, I read some books on fish. And I even joined the local fishing club and started attending the monthly meetings. I learned that a fish is a coldblooded animal and therefore is very sensitive to water temperature. That is why fish prefer shallow water to deep water because the former is warmer. Besides, water is usually warmer in direct sunlight than in the shade. Yet, fish dont have any eyelids(眼皮) and the sun hurts their eyes. The more I understood fish, the more I became effective at finding and catching them.When I grew up and entered the business world, I remember hearing my first boss say,“We all need to think like salespeople.” But it didnt completely make sense. My dad never once said, “If you want to catch a fish you need to think like a fisherman.” What he said was,“You need to think like a fish.” Years later, with great efforts to promote longterm services to people much older and richer than me, I gradually learned what we all need is to think more like customers. It is not an easy job. I will show you how in the following chapters.QThis passage most likely comes from_.Aa fishing guideBa novel on childhoodCa popular sales bookDa millionaires biography答案C纵观全文,第三段为文章的中心段,作者以钓鱼时要想鱼之所想引出文章的主题,即做生意时要想消费者之所想。由此结合第三段最后一句“I will show you how in the following chapters.”可推知,本文应该是出自销售类书籍,而不是钓鱼指导手册。故答案选C。技能演练1.Recently, a small group of birdwatchers spent three weeks around Mount Vernon, the home of the first president of the United States, George Washington. They were busy counting wild birds on Mount Vernons wetlands, south of Washington, DC. They began in the middle of December and worked until the beginning of January.The birdwatchers were among 70,000 volunteers who collected information for the National Audubon Society, a US conservation group, founded in 1905. They counted birds in more than 2,400 areas in the United States, Canada, the Caribbean Sea and other parts of the Americas. The Audubon Societys first “Christmas Bird Count” took place in 1900. At that time, a man named Frank Chapman (18641945) suggested a new Christmas traditionthat people count birds instead of shooting them around the holiday. He also wrote many ornithological (鸟类学的) books such as, Bird Life, Birds of Eastern North America, Bird Studies With a Camera, and Life in an Air Castle.QWhere would you be most likely to find the passage?AA history book.BAn introduction to bald eagles.CA science book.DA report about geography.答案:C推理判断题。本文主要介绍了圣诞鸟类统计以及鸟类迁徙与气候的关系,由此可推断,你最有可能在自然书上找到这篇文章。2Family Support WorkerReference: 0530606Employer: Camden Council(CC)Location: LondonSalary: 25,00029,999(Benefits: 25,51527,009)Key RequirementsExperience of working with families with children under five years of age.Knowledge of child development is necessary as well as the ability to provide good quality judgment of children and families needs.Experience of working in partnership to support families and be able to confidently work with a range of legal and voluntary agencies as part of the team around the child.A working knowledge of child protection is a key element of this role.To make an application, please follow the “Apply for this job” link.If you have any questions about this process then please contact Suraj Pandit on 02079744005.Please be aware that this job closes at 12:00 am. on 12 July, 2020.QThe advertisement is most probably taken from _.Aa popular magazine Ba newspaperCa website on the Internet Da poster in the street答案:C推理判断题。“Key Requirements”中的“Apply for this job link”说明有意向者可以点此网络链接,故选C项。3Catherine Ryan Hydes Pay It Forward is a heartwarming, funny, and bittersweet story about a teenagers plan to better the world. It all starts with a man and a boy. The man, Reuben St. Clair, a socialstudies teacher who believes in positive thinking but whos also a scarred (有疤的) black veteran (老兵) struggling daily with the way people look at him, assigns the following for extra credit:“Think of an idea for world change, and put it into action.” The boy, Trevor McKinney, takes the assignment to heart, not only because his mother, Arlene, is battling with alcohol and his fathers gone missing, but also because he likes Reuben and begins to think maybe his mom would too.QThe passage is likely to appear in _.Aa biography Ba book reviewCa newspaper Da news report答案:B推理判断题。由本段第1句可知,本文主要叙述的是Catherine Ryan Hyde写的一篇小说:把爱传出去。说明这是一篇书评,故选B项。4Whether youre on home turf or on the road for business or pleasure, MetroGuides Arts & Events Calendar is your home base for whats happening.Opening Day on the BayThe arrival of May kicks off San Francisco Bays sailing season with a festive boat parade and blessing of the fleet, embarking (上船) from Pier 39, sponsored by Pacific InterClub Yacht (大游艇) Association comprising nearly 100 northern California yacht clubs. Call (415) 9996422 for more information.International Childrens FestivalEarly in May, children and their families from all over the world gather to enjoy a multicultural array of food, music, dance, games and activities designed to bring together our global community, in the Music Concourse. Call (408) 7471478 for more information.Anatriptic Arts ExpoAttend the annual convention of healing arts and sciences, at Herbst Pavilion and the Cowell Theater, the first week in May. Practitioners of massage and other physical therapies will share the latest knowledge in their fields. Call (888) 9251446 for more information.Sea Music FestivalSan Francisco Maritime National Historical Park at Hyde Street Pier presents local artists and performers from across the US to bring seafaring heritage alive on assorted (各种各样的) stages. Call (415) 5617000 for more information.Asian Heritage Street CelebrationAt the Japan Center on Post Street, the daylong Asian Heritage Str

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论