吉林省白城市2020高考英语二轮复习 阅读理解演练题_第1页
吉林省白城市2020高考英语二轮复习 阅读理解演练题_第2页
吉林省白城市2020高考英语二轮复习 阅读理解演练题_第3页
吉林省白城市2020高考英语二轮复习 阅读理解演练题_第4页
吉林省白城市2020高考英语二轮复习 阅读理解演练题_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

吉林白城市2020高考英语二轮阅读理解演练题2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Sure, its good to get along with your teacher because it makes that time you spend in the classroom more pleasant. And yes, its good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the different types of people youll meet throughout your life.But really, theres one super-important reason why you should get along with your teacher. Kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable asking questions and getting extra help. This makes it easier to understand new material and do you best on tests. When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to nun to with problems, such as problems with learning or school issues, such as bullying.As a kid in elementary or middle school, youre at a wonderful stage in your life youre able to take in lots of new and exciting information. Apart from that, youre able to think about nil (his information in new ways. Your teacher knows that, and in most eases, lie or she is thrilled to be the person whos giving you all that material an helping you put it together. Remember, teachers are people, too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you. Thats why they wanted to be teachers in the first place to teach!Some kids may be able to learn in any situation, whether they like the teacher or not. But most kids are sensitive to the way they get along with the teacher, and if things arent going well, they wont learn as well and wont enjoy being in class.1. Paragraph 2 mainly talks about_.A. new materials learned from teachersB. ways to develop relationship with teachersC. benefits in getting along with teachersD. avoiding problems happening around kids2. Whats the writers attitude towards getting along with teachers?A. Doubtful B. Objective C. Uncaring D. Favorable3.What can we know from the passage?A. Kids are unable to understand lots of exciting information.B. Kids are bullied while communicating with others in school.C. Kids will leave the class when not doing quite well with their teachers.D. Kids will leave the class when not satisfied with teachers teaching methods.4. The passage is most probably taken from_.A. childrens literature B. an education magazineC. a science report D. an advertisement参考答案14、CDCB阅读理解。On May 23, 1989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).In this experiment Stefania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth. During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. Shed had no clock or watches, no television or radio. There had been no natural light and the temperature had always been kept at 21. The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours. She had eaten fewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁). How had she spent her time in the cave? As part of the experiment shed done some physical and mental tests. Shed recorded her daily activities and the results of the tests on a computer. This computer had been specially programmed for the project. Whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. Shed also learned French from tapes. The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For example, the pattern of day and night makes us wake up and go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best in the late morning. The late risers, on the other hand, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening!( ) 1. Stefania stayed in the cave for a long time because_.A. she was asked to do research on mice B. she wanted to experience lonelinessC. she was the subject of a study D. she needed to record her life【答案】C。.细节理解题.根据第一段中 Stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 A,B,D 项.( ) 2. What is a cause for the change of Stefanias body clock?A. Eating fewer meals. B. Having more hours of sleepC. Lacking physical exercise. D. Getting no natural light.【答案】D.。细节理解题.根据第二段中 She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案.( ) 3. Where does the text probably come from?A. A novel. B. A news story. C. A pet magazine. D. A travel guide【答案】B.。推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,A 项小说不可能.因为文章没有小说的特点;C 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;D 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题.2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Health, Wellness and the Politics of Food9:00-9:45a.m. Blue TentPanelists(讨论会成员): Jami Bernard, David Kamp, Marion Nestle and Peter Singer.Hosted by Denise Gray, science writer for The New York Times.How does what we eat not only affect our bodies, but also the world? The food and nutrition experts debate the role that the diet plays in both personal and global health, and present a look at food politics.Sports writing: For the Love of the Game9:50-10:35a.m.Blue TentPanelists: Christine Brennan, Ira Rosen, Joe Wallace and Joe Drape.Hosted by William C. Rhoden, sports writer for The New York Times.Whether catching that key moment of victory or defeat, or covering breaking news, sports writers are anything but audience. Listen as some professionals discuss the special experience in reporting of sports news.The Art of the Review11:15-12:00a.m.Green TentPanelists: John Freeman, Barry Gewen, David Orr, Celia MeGee and Jennifer Schuessler.Hosted by Sam Tanenhaus, editor for the Book Review The New York Times.How much of an effect does the book review have on book sales? Join this group of critics as they discuss the reality of the book review and bestseller lists, and how they choose books for review.New York Writers, New York Stories3:00-3:45p.m.Green TentPanelists: Cindy Adams, Richard(专栏作家)for the City Section of The New York Times.Join this inspiring group of New York-centric writers as they talk about why New York is a gold mine of ideas for their work.1. If you are free in the afternoon, you can attend_.A. The Art of the ReviewB. Health, Wellness and the Polities of FoodC. New York Writers, New York StoriesD. Sports Writing : For the Love of the Game2. Sam Tanenhaus is in charge of _.A. The Art of the ReviewB. Health, Wellness and the Politics FoodC. New York Writers, New York StoriesD. Sport Writing: For the Love of the Game3. All the four activities above_.A. are about writing B. can be attended freelyC. will last 45 minutes each D. will attract readers4. We can learn from the text that_.A. sports writers are a type of audienceB. book reviews may affect book salesC. Denise Grady will discuss political policyD. The New York Times is popular参考答案14、 CACB阅读理解It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is the opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds population-men and women-are right-handed, the mens standard would appear to make more sense for women. So why do womens clothes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by servants. For the mostly right-handed servants, having womens shirts button from the left would be easier. On the other hand, having mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in the shirt. Today women are seldom dressed by servants, but buttoning from the left is still the standard for them. Is it interesting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts buttoned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer womens shirts that buttoned from the right. After all, women had grown so used to shirts which buttoned from the left and would have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it socially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, since anyone who noticed that would believe they were wearing mens shirts.( ) 1. What is surprising about the standard of the clothing industry?A. It has been followed by the industry for over 400 years.B. It is different for mens clothing and womens.C. It woks better with men than with women.D. It fails to consider right-handed people.( ) 2. What do we know about the rich men in the 17th century?A. They tended to wear clothes without buttons.B. They were interested in the historical matters.C. They were mostly dressed by servants.D. They drew their swords from the left.( ) 3. Womens clothes still button from the left today because.A. adopting mens style is improper for womenB. manufacturers should follow standardsC. modern women dress themselvesD. customs are hard to change( ) 4. The passage is mainly developed by.A. analyzing causesB. making comparisonsC. examining differencesD. following the time order【语篇解读 语篇解读】本文由男女衣服的不同,分析产生这种不同的原因,并且告诉我们这种不同为 语篇解读 什么延续到现在.1. 答案 B 【解析】 细节理解题. What seems strange , however, is that the standard adopted for women 由 is the opposite of the one for men.可知男女衣服的标准不一样令人惊奇.所以答案选 B 项.2. 答案 D 【解析】 细节理解题. 根据文中 Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hang would be less likely to get caught in the shirt.可判断选 D 项.3. 答案 D 【解析】细节理解题.根据Actually, a standard , once set, resists change.可知,习惯一旦 养成,就很难改变是女式衣服的纽扣仍然在左边的原因.由此判断选 D 项.4. 答案 A 【解析】组织结构题.通观整篇文章可以看出,作在开始提到一个现象男女衣服的标准 相反,然后分析这种现象产生的历史原因,最后告诉我们现在这是这样的原因.由此判断选 A 项.阅读理解Sitting on the peaceful coast of Galapagos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly follow Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time.( ) 1. What do we know about Darwins visit to the islands?A. He studied different creatures on the islandsB. He completed his famous book on the islandsC. He was touched by the geography of the islandsD. He was attracted by well-known animals of the islands( ) 2. Which of the following plays a role

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论