2020高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature限时提能精练 大纲人教版_第1页
2020高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature限时提能精练 大纲人教版_第2页
2020高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature限时提能精练 大纲人教版_第3页
2020高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature限时提能精练 大纲人教版_第4页
2020高考英语一轮复习 Unit12 Art and literature限时提能精练 大纲人教版_第5页
已阅读5页,还剩6页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

限时提能精练十二Unit 12Art and literature(限时30分钟).词汇知识1(2020;2020福建联考)Its important for us to use a word or phrase according to the_in language studies.AsituationBtranslationCexpression Dcondition解析:expression表达;situation情形;translation翻译;condition条件;情况。答案:C2(2020;2020汪清六中)Although they just met for the first time, they talked_they had been friends for many years.Aas long as Beven ifCsuch as Das if解析:as if好像;仿佛;as long as 只要;even if即使;such as例如。答案:D3(2020;2020成都七中)Gary, please do me a favor_my laptop for me.Ato fetch BfetchCfetching Dfetched解析:祈使句句型结构。答案:B4I am surprised that you should have been fooled by such a simple_.Arole BdealCtest Dtrick解析:trick花招;role角色;deal交易;test测试。答案:D5It is so nice to hear from her._,we last met more than thirty years ago.AWhats more BThat is to sayCIn other words DBelieve it or not解析:believe it or not信不信由你;whats more 而且;that is to say 也就是说; in other words 换句话说。答案:D6I always have a short rest after lunch. Its a _ I got into when I lived in South America.Acustom BstyleCskill Dhabit解析:句意:午饭后我总是稍微休息会儿,这是我在南美居住时养成的习惯(habit)。答案:D7As I was walking through the town, I _ a group of street performers.Aput up with Bcame acrossCbrought about Dlooked down upon解析:句意:当我走过镇上的时候,我碰到一群街头表演者。come across碰到;put up with容忍;bring about产生;look down upon看不起。答案:B8May I borrow your bike?Sorry! Ive promised John to lend it to him. If only you _ me yesterday!Aphoned Bwould phoneChad phoned Dhave phoned解析:If only后面一般用虚拟语气,根据yesterday可知用过去完成时态表示过去的虚拟,故选C。答案:C9We were about to leave the office _ the telephone rang.Awhen BunlessCthough Dbecause解析:考查句型“be about to do.when”,表示“正打算做某事,突然”。答案:A10When shall we meet: at 7 or at 7:30?I dont mind. _ time is convenient for me.ANone BAnyCEither DNeither解析:根据at 7 or at 7:30可知是“两个时间”,又根据I dont mind可知,_time is convenient for me 应表示“什么时候我都方便”。either表示“两者之中的任何一个”。any表示“三个或三个以上任何一个”。答案:C11Having got tired from the daily work, I finally decided to _ myself to a 3week holiday by the seaside in Singapore.Aafford BrewardCgive Dtreat解析:考查动词辨析。treat sb. to sth.款待,招待。reward常用于reward sb. with sth.结构中。答案:D12We _ communism and we _ communism will certainly be realized.Abelieve in; believe Bbelieve; believe inCbelieve in; believe in Dbelieve; believe解析:考查believe用法。believe in信仰(真理等),信奉(宗教等);believe相信一件事。句意为:我们信仰共产主义,相信共产主义一定会实现。答案:A13He has written _ articles about air pollution hoping to call the attention of all people to the problem.Aa series of Ba large amount ofCa plenty of Da great deal of解析:a large amount of和a great deal of修饰不可数名词;C项中多了一个a。a series of“一系列,一连串”,符合题意。答案:A14He told us _ whispers that someone was moving about upstairs.Aat BinCwith Dby解析:in whispers“小声地”,作方式状语。答案:B15Ill pay for the meal.No, no, put your money away. Let me _ you to it.Adeal BtreatCserve Dcharge解析:treat sb. to sth.“请某人吃东西”,deal“处理,对待”;serve“服务,供应”;charge“收费,控告”。句意:“我来买单。”“不,不,你把钱收起来。让我来买单。”答案:B.易错纠误(if only)16If only I _ the new film The Banquet by Feng Xiaogang last Sunday!AsawBhad seenCwould see Dcould see解析:考查if only的用法。if only要是就好了,但愿。如果表示与过去相反的愿望,则需用过去完成时;表示与现在相反的愿望,则用一般过去时。答案:B17Ive decided to spend the summer holiday traveling in Australia.Oh, _!Aif only I could go with youBhow clever you areCwhat a pityDIm glad to hear that解析:根据答语“噢,要是我能和你一块去就好啦。”可知应选A项。答案:A18_ I would fly there to see such a wonderful party!AIf only BOnly ifCAs if DEven if解析:表示强烈的愿望时,常用if only。答案:A19Only if the red light comes on _ any danger to employees.Athere is Bthere wasCis there Dwas there解析:句意:只要红灯一亮,就表示有危及职工的险情。only状语从句位于句首,主句应进行部分倒装。答案:C20Shell have a chance to get well _ she has a strong will to live.Yes, there is no other ways.Aif only Bonly ifConly that Donly解析:第一句句意:只要她有活下去的坚强意志就有恢复健康的可能性。if only要是就好了;only if只要;only仅仅,只是。答案:B.阅读理解A(2020;2020湖北孝感统考)Many children first learn the value of money by receiving an allowance (pocket money). The purpose is to let children learn from experiences at an age when financial mistakes are not very costly.The amount of money that parents give to their children to spend as they wish differs from family to family. Timing is another consideration. Some children get a weekly allowance. Others get a monthly allowance.In any case, parents should make clear what,if anything, the child is expected to pay for with the money. At first, young children may spend all of their allowance soon after they receive it. If they do this, they will learn the hard way that spending must be done within a budget (预算). Parents are usually advised not to offer more money until the next allowance.The object is to show young people that a budget demands a choice between spending and saving. Older children may be responsible enough to save money for larger costs, like clothing or electronics. Many people who have written on the subject of allowances say it is not a good idea to pay your child for work around the home. These jobs are a normal part of family life.Paying children to do extra work around the house, however,can be useful. It can even provide an understanding of how a business works.Allowances give children a chance to experience the three things they can do with money. They can share it in the form of gifts or giving to a good cause. They can spend it by buying things they want. Or they can save it.Saving helps children understand that costly goals require sacrifice. You have to cut costs and plan for the future. Requiring children to save part of their allowances can also open the door to future saving and investing. Many banks offer services to help children and teenagers learn about personal finance.A saving account is an excellent way to learn about the power of compound_interest.Compounding works by paying interest. So, for example, one dollar invested at two percent interest for two years will earn two cents in the first year. The second year, the money will earn two percent of one dollar and two cents, and so on.That may not seem like a lot, but over time it adds up.解题导语:金钱,一个令人为之疯狂,又嗤之以鼻的东西。当它与孩子联系在一起的时候,会对孩子造成什么样的影响呢?21Giving an allowance, parents should consider all the following EXCEPT_.Ahow much the child should get each timeBwhether the child has made a budgetCwhere the money really goesDhow often a child can get it解析:细节理解题。文章第二段提到家长应该考虑的两个因素(A、D两项),第三段提到了家长应该考虑的一个因素(C项)。而B项虽然在第四段中有提及,但这不是家长要考虑的范围,应该排除,故答案选B项。答案:B22The underlined part“ compound interest” in the passage probably means_.Aincreasing curiosity to learn how to make more moneyBstronger power to hold one s attention to saving moneyCmoney paid by the bank on your original money and the gain from itDyour parents money from working in the bank解析:猜测词义题。根据文章的最后三段,尤其是最后一段的举例可知,compound interest与银行有关,意为“银行的复利”,故选C项。答案:C23The author of the passage holds the opinion that_.Awhat children learn by handling allowances may be beneficial in the futureBchildren can learn to set up their own business with their allowancesCkeeping allowances in the bank is the best choice for childrenDit is not a good idea to pay children for housework at home解析:逻辑推理题。从全文尤其是第四至第七段可知,作者认为孩子在赚取并打理零用钱的过程中,他们学会很多,比如,预算意味着什么,生意如何运作,昂贵的目标需要更多的牺牲等。这对他们的未来是有益处的,由此可知作者对此是持肯定态度的,所以答案选A项。答案:A24What is the best title for the passage?ABe Generous to Pay Your ChildrenBBe Wise to Avoid Financial MistakesCSaving Allowances Does Good to ChildrenDAllowances Help Children Learn about Money解析:主旨大意题。从全文可知,本文主要讲述了通过赚钱和打理零花钱,孩子能够更好地了解金钱的作用,从而对他们的未来有益,由此D项作标题能很好地概括全文。答案:DB(2020;2020四川成都联考)BEIJINGSeven prestigious universities in China announced Sunday that they would begin using the same independent exambesides the national oneto test students hoping to gain entrance to them in 2020;2020.The seven are Peking University, Beihang University, Beijing Normal University, Nankai University, Fudan University, Xiamen University and Hong Kong University.Students who want to gain entrance to any of the seven universities will only have to sit one independent exam, according to the joint announcement.“This will help lighten the students load, otherwise they must take several exams for different universities,” said the announcement.Passing the exam could result in more than one interview chance, giving the students more opportunities to choose their favorite universities.Chinas college entrance exam system is undergoing reform as universities aim to select students based on independent criteria rather than just using the results of the national exam.In 2020;2020, Peking University and another 21 universities were allowed to pilot (试用) the reform by using their own criteria to independently select five percent of their students.Now nearly 80 universities across the country have the right to select talented students based on their own exams.Education experts regard universities selecting students according to independent examinations as conducive (有助的) to better understanding where the students talents lie.Although this may be the case, it has also created problems as students may sit many different exams as they often apply for a number of universities.To relieve students from such pressures, the national education outline (2020;2020 2020;2020) released in July this year encourages highlevel universities to group together to use the same exams.解题导语:这是一篇新闻报道,报道了中国七所名牌大学近日宣布2020;2020年将举行自主选拔联合考试,并分析了这一举措的利与弊。25If students want to be admitted to the seven prestigious universities, they can_.Aonly pass the interviewBonly take the national examConly take the independent examDeither take the national exam or take the independent exam解析:细节理解题。结合第一段和第三段的内容可知答案。答案:D26Which is TURE about using the same independent exam?AIt can reduce students load to take several exams.BThe universities will

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论