四川省成都市2020高考英语二轮复习 阅读理解提升选练80集之(33)_第1页
四川省成都市2020高考英语二轮复习 阅读理解提升选练80集之(33)_第2页
四川省成都市2020高考英语二轮复习 阅读理解提升选练80集之(33)_第3页
四川省成都市2020高考英语二轮复习 阅读理解提升选练80集之(33)_第4页
四川省成都市2020高考英语二轮复习 阅读理解提升选练80集之(33)_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川成都市2020高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(33)阅读理解。The pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open in 2020, the 188 m LoB is already beginning to tale shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learning, “The aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.”The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Substrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Cahoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material.Gambles says: “Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_.A. the equipment B. the projectC. the digital media D. the physical library( ) 2. While visiting the Virtual LoB, the public can_.A. get a general idea of the LoBB. meet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project( ) 3. Which of the following is true of the LoB when it opens? a. It offers better learning toolsb. It reaches users in different waysc. It provides users with smart phoned. It allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c, e C. b, c, d D. b, d, e( ) 4. This text is most probably taken from .A. a put book B. a library guideC. a handbook D. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了Library of Birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1B词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2A细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。3A细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in which users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。4D推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。America is growing older. Fifty years ago, only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older. Today, 10 out of every 100 Americans are over 65. The aging of the population will affect American society in many ways education, medicine, and business. Quietly, the aging of America has made us a very different society one in which people have a quite different idea of what kind of behavior is suitable at various ages.A persons age no longer tells you anything about his/ her social position, marriage or health. Theres no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family. The social clock that kept us on time and told us when to go to school, get a job, or stop working isnt as strong as it used to be. It doesnt surprise us to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother, or a 70-year-old man who has become a father for the first time. Public ideas are changing.Many people say, “I am much younger than my mother or my father was at my age.” No one says “Act your age” any more. Weve stopped looking with surprise at older people who act in youthful ways.1. It can be learned from the text that the aging of the population in America _.A. has made people feel younger B. has changed peoples social positionC. has changed peoples understanding of age D. has slowed down the countrys social development2. The underlined word “one” refers to _.A. a society B. America C. a place D. population3. “Act your age” means people should _.A. be active when they are old B. do the right thing at the right ageC. show respect to their parents young or old D. take more physical exercises suitable to their age4. If a 25-year-old man becomes general manager of a big firm, the writer of the text would most probably consider it _.A. normal B. wonderfulC. unbelievable D. unreasonable1. C 主旨题。根据第一、二段的最后一句及第三段可判断。2. A 细节题。one是a society的同位语且后面跟了一个定语从句,可以通过分析句子结构得出正确答案。3. B 细节题。全文最后一句话给出了提示。4. A 推理题。可仔细阅读第二段中倒数第二句话。2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。If you didnt look at them, they werent there, right? On seeing those in rags on the corner, I only wanted the light to turn green fast enough so that I wouldnt have to keep pretending not to see them.Then, one day, as I was holding the hand of my best friend Jane who was young but dying of breast cancer, she told me that she made every moment count by slowing down and by seeing everything . I held her hand for five years and then she passed away. She did teach me something. It took a while for her words to really sink in. I can be a slow learner.I started by seeing everything, and focused on their presence. One day I saw a Vietnam veteran(老兵). I asked him what would make his day.A hot cup of coffee, he told me.I bought him a cup of coffee, a stack of pancakes, some eggs, and so on. After our meal together, I asked him if there was anything else that would make his life a bit easier.A new pair of socks, he said.Socks, really? I actually happened to be wearing a nice pair of wool hiking socks at that very moment. I told him that I wanted to give him the pair I was wearing if he would accept it. Finally he agreed. We sat down on a bench, and he started to first take off his boots, and then remove the black socks that had once been white off his feet. I think a layer or two of skin might have come off with them. Taking his new pair of socks, he held the socks up to his cheeks and said they were warm and smelled as good as me, pools of tears in his eyes.Such a simple luxury (奢侈品) I used to take for granted. Now I always have an extra pair with me in my car. They are always my best pair, just waiting to be given away.1. On seeing the homeless, the author used to_.A. act as if they were not there B. show mercy to themC. hide in the corner D. make fun of them2. What can we learn about the author from Paragraph 2?A. He was slow in learning things.B. His best friend was once a teacher.C. He was sad that his friend was dying.D. He didnt understand Janes words at first.3. Why does the author always have an extra pair of socks in his car?A. To decorate his car. B. To sell it to others.C. To keep it for a change. D. To donate it to a needy person.4. What does the author want to convey to us?A. All men are born equal.B. Dont miss doing any good thing.C. A beggars purse is bottomless.D. Dont trouble trouble until trouble troubles you.参考答案1-4 ADDB阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part. in. and live in.With this unshakable belief, I, at. fourteen, decided to become a writer. Here too, reading became useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshapes his own world. He cannot write without loving to read, because only through reading other peoples writing can one discover what works, what doesnt and, in the end, together with lots of practice, what voice he has.Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品)As a. law student, my reading is in fact limited to subject matterthe volume (量) of what I have to read for classes every week means there is little time to read anything else. Such reading made it all the clearer to me that I live in a very small part in this great place called life. Reading fiction reminds me that there is life beyond my own. It allows me to travel across the high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that I wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.( ) 1. What can be inferred about the author as a child?A. He never watched TV.B. He read what he had to.C. He found reading unbelievable.D. He considered reading part of his life.( ) 2. The underlined word voice in the second paragraph most probably means “ ”.A. an idea B. a sound qualityC. a way of writing D. a wo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论