




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020;2020届高三英语复习专题练习:Unit2 Healthy eating(新人教版必修3).单项填空1(2020;2020四川高考)How was your recent trip to Sichuan?Ive never had_ one before.Aa pleasantBa more pleasantCa most pleasant Dthe most pleasant解析:考查形容词比较级的用法。否定词加比较级往往表示最高级的概念。如:He couldnt have done better.他做得再好不过了。句意:“你的四川之行怎么样?”“再好不过了。”故选B。答案:B2(2020;2020郑州第二次质量检测)The medicine should usually be kept out of the _ of children at home.Adistance BreachClimit Darrival解析:考查名词辨析。句意:药品通常应该放在家里孩子们够不着的地方。keep sth.out of the reach of sb.“把某物放在某人够不着的地方”。答案:B3My mother bought a new skirt for me at a _ yesterday.Adiscount BbargainCpay Dcost解析:句意:昨天我妈妈给我买了件打折的新裙子。at a discount意为“打折”,是固定短语。bargain “便宜货;砍价”; pay “薪水;工资”; cost “费用;成本;代价”。答案:A4If it were not for the fact that Anne _ ill, I would invite her to the show.Awas BwereCis Dbe解析:本题从整体上看是虚拟句型,与现在事实相反。但是that引导的从句是the fact 的同位语,是现在的实际情况,并不是假设、虚拟的,故选C项。答案:C5These days, the Internet culture is such an important part of society _ it has even influenced our way of thinking.Athat BasCwhich Dwhere解析:本题考查such .that .结构,意为“如此以致于”, that 在句中引导结果状语从句。答案:A6(2020;2020河北四地市模拟)Though the NMET is drawing near day by day, I still find I have so much to learn, to revise, to memorize and to analyze but without enough time.Oh, dear, everything seems to be_.Ain a row Bin a messCin a mass Din a queue解析:句意:尽管高考一天天临近,我仍然发现有许多东西要学、要复习、要记、要分析,但却没有足够的时间。天啊,好像一切都是一团糟。in a mess“杂乱;乱成一团”,符合句意。答案:B7London is one of the best places in the world to _ education with pleasure so its good for your pupils.AcompareBreplaceCequip Dcombine解析:combine education with pleasure意思为“寓教于乐”。combine .with .“把与结合”。答案:D8(2020;2020黄山模拟)Harry has been out of work for six months, so he has difficulty _.Aearning livings Bearning his livingCto earn livings Dto earn his living解析:考查短语用法。have difficulty (in) doing sth.是固定短语,意为“做某事有困难”;谋生用earn ones living表示。句意:哈利已经失业六个月了,因此他谋生有困难。答案:B9The child said that he had _ the pen on the desk, but I thought he _ to me.Alaid; lied Blain; lieClied; lain Dlied; lied解析:考查lie与lay的用法区别。句意:那孩子说他把钢笔放在书桌上了,但是我认为他对我撒了谎。lay意为“放置”,过去分词为laid; lie作“说谎”讲时,其过去式及过去分词均为lied。答案:A10(2020;2020福州模拟)I think the student ought to be punished.He shouldnt _ telling lies.Acome up with Bkeep up withCget away with Dget along with解析:根据the student ought to be punished可判断应选C项。get away with意为“被放过;(做坏事)不受惩罚”。come up with “提出;想出”; keep up with “跟上;赶上”; get along with “与相处;进展”。答案:C11(2020;2020宁德质检)You cant imagine that a wellbehaved gentleman _ be so rude to a lady.Amight BneedCshould Dwould解析:考查情态动词辨析。句意:你无法想象一个行为规矩的绅士竟然对一位女士那么粗鲁。should 在此意为“竟然”。答案:C12That party has been in _ for many years and it has showed its _ in dealing with many important problems.Apower; energy Bpower; strengthsCforce; energy Dforce; strengths解析:句意:那个政党执政很多年了,在处理许多重要问题上已显现出它的优势。根据四个名词的含义可知选B。表示“执政;上台”用be in power。答案:B13Im sure that middle school students will benefit _ taking exercise every day, which is _ great benefit _ their health.Aby; of; at Bfrom; of; toCof; by; to Dby; from; at解析:句意:我确信中学生将得益于每天的锻炼,这非常有利于他们的健康。benefit from/by表示“得益于”; be of great benefit to “对大有益处”。根据句意可知选B。答案:B14I, as a green worker, should _ the experienced about the matters that I am not familiar with.Aconsult BdiscussCtalk Drecommend解析:consult意为“咨询;请教”, consult sb.about sth.“向某人请教/咨询某事”,符合题意。答案:A15(2020;2020福建龙岩检测)The traffic department has taken effective measures _ the car speed in the town and _ the traffic accidents.Alimiting; cut off Bto limit; cut upClimiting; cut out Dto limit; cut down解析:句意:交通部门已采取有效措施以限制城镇的车辆速度,减少交通事故。第一空表示目的, and 连接两个并列的成分,所以选D。答案:D.阅读理解From the moment Yao Ming declared his retirement in July, fans have been wondering who will step_into_his_basketball_shoes.The answer, according to AFP (法新社), is Yi Jianlian. While Yao embraced his new role as a commentator for the 26th FIBA Asia Championship, Yi, 24, became Chinas main man in the postYao era, leading his country to gold in the championship.Yi gave a powerful performance when his team needed it most. It was his important free throw that helped China beat Jordan 7069 in the nail biting final. In that game, Yi scored 25 points and 16 rebounds (篮板球),and blocked five shots.The victory also secured Chinas place in the London Olympic Games in 2020;2020.“He brings a high level of intensity (强度) to the game, as well as incredible (不可思议的) skill,” said China coach Bob Donewald. “He loves to play in defense and encourage the whole team to do a great job defending against our opponents.”In fact, Yis role as team leader started even before Yaos retirement. He had to step up when Yao could not play because of an injury, and again when Wang Zhizhi cut back his playing time to keep form. Even so, Chinas first performance after Yaos retirement was not so impressive. In August, with Yi as captain, the team suffered an embarrassing seven straight losses in the Stankovic Cup.Yi was under huge pressure, Donewald told China Daily, “He didnt have his crew around him,” he said. “So the other team kept beating him with two or three players. If he had been playing with full support, he would have been an absolute monster (怪物) out there.”But Yi believed he needed time to develop an understanding with his teammates.“Every summer, he passes his experience and skills on to us after coming back from America. I can feel the change. He used to focus on himself, but now he is keen to instruct us,” said Su Wei, a former teammate from the Guangdong Southern Tigers.1What does the underlined phrase “step into his basketball shoes” in the first paragraph probably mean?AWear Yao Mings shoes.BTake over Yao Mings role.CBuy Yao Mings shoes.DInterest Yao Mings shoes.解析:由文章第一、二段可知,姚明退役后,易建联接替了他的位置,带领中国队获得了亚锦赛的胜利。答案:B2Why does AFP believe Yi Jianlian will be the next leader of the Chinese basketball team?ABecause he is strong and skilled.BBecause he passes his experience and skills on to his teammates.CBecause he performed wonderfully at the Asian basketball championship.DBecause he has developed a good understanding with his teammates.解析:由第二段第二句和第三段易建联在亚锦赛中的表现可知,C项符合题意。答案:C3How has Yi changed, according to his former teammate Su Wei?AHe is willing to help his teammates than focus on himself.BHe plays more aggressively.CHe has his teammates around himself.DHe becomes stronger than before.解析:由文章最后一段的第三句He used to focus on himself, but now .可知,A项符合句意。答案:A4Which is NOT correct according to the passage?ADonewald loves to play in defense and encourage the whole team to defend against the opponents.BDonewald didnt have his crew around Yi Jianlian in the Stankovic Cup.CSu Wei is Yi Jianlians former teammate.DWang Zhizhi accepted his new role as a commentator for the 26th FIBA Asia Championship.解析:由文章第二段第二句可知是姚明接受了作为评论员的角色,而不是王治郅,故D项不正确。答案:D.任务型读写Nowadays, science is developing at a high speed. With the development of science, many countries have improved their economy and raised their peoples living standards. Therefore, science is of great benefit to our daily life.If we look at the things around us, well find how closely our everyday life is related to science. In one case, at home we can turn on the central heating or air conditioner when we feel cold or hot, and we can watch TV or listen to the tape recorder for entertainment, and we can use a gas stove to cook our meals, and we have computers to help us with our work when we are working in the office, and we also have cars, buses, even planes as traffic tools when we go out. All these things are the results of the scientific development. It goes without saying that without science our society cannot make rapid progress and our life cannot be comfortable and convenient.Now that science is so significant in our daily life, we should try to make as many contributions as possible to the development of science. As college students, we must first of all study hard to gain useful scientific knowledge, and then put what we have learnt into practice. We should make the most of science to serve our society.Title: (1)_ (2)_from science(3)_ the economy.Raising peoples living (4)_;The central heating and air conditioner help us get cooler or (5)_TV and tape recorder provide us with (6)_Computers help us with work.A gas stove (7)_ our meals.Different traffic tools help us travel.ConclusionMaking a (8)_ to developing science.Applying our (9)_ to practice.Making full (10)_ of science to serve the society.答案:1.Science2.Benefits3.Improving/Developing/Promoting/Bettering4.standards5.warmer6.entertainment7.cooks8.contribution9.knowledge/learnings10.use以下为福建专用题型.阅读理解(A篇同安徽)B(2020;2020江苏南通第二次调研)A study now lends support to the idea that mealtime distractions (分散注意) can mask the clues that we really have eaten quite enough.Moreover, it finds, the caloric fall out of not paying attention to what were eating doesnt necessarily end when a meal is over.Rose Cooper from England, and her colleagues gathered 22 men and an equal number of women for an experiment. Each person dined alone, continuously receiving nine small shares of food items. These ranged from cheese twists and potato chips to carrots, cherry tomatoes and sandwiches or sausage rolls.Because the goal was to test the potential impacts of distraction on fullness, the researchers randomly assigned half of the participants to eat in front of a computer and to gain as many wins as possible at the “card” game. Everyone else was told to focus on the sensory qualities of their meal.According to their instructions, the participants ate all of the food given to them. Yet people who played a computer game during lunch found their meal less filling than the mindful eaters had. Game players also swallow down twice as many cookies, almost an hour later, when they were allowed all the dessert they wanted ( in the name of a taste test)The British scientists present their findings in the February edition of The American Journal of Clinical Nutrition.The real question is why distracted eating should impact snacking.It appears, the scientists say, that memory plays some tricky role in how we register what we eat and the degree to which it satisfies.Interestingly, eight years ago, Britta Barkeling of Huddinge University in Stockholm and her colleagues reported somewhat related findings.Their 18 overweight subjects had no choice other than to get rid of everything but lunch, on one day because they were blindfolded. Compared to a day when they could view what they were dining on, these people consumed only three quarters as many calories. Yet even hours afterward, they reported being no less full than on the day they had been able to see their plates.Of course dining in the dark isnt practical. And sometimes what we eat doesnt really invite our absolute attention. But there is certainly a growing mountain of data indicating that mindless eating is a waste of resources, a risk to our waistlines and a costly threat to health.语篇解读:有研究表明,吃饭时分散注意力会导致吃的更多,从而影响身心健康。那事实是不是这样呢?让我们从文章中寻找答案。5Rose Cooper and her colleagues did the experiment in order to _.Ashow that all the people enjoy snacksBprove that playing computer games is harmful while diningCfind possible effects of distraction on fullnessDtest the impacts of eating snacks on different people解析:推理判断题。从第三段中的“Because the goal was to test the potential impacts of distraction on fullness .”可知,实验的目的在于找出注意力的分散对饮食饱胀感的影响,所以选C项。答案:C6Which is the most effective way to concentrate on your food when dining?AViewing your food.BBlindfolding your eyes.CPlaying computer games.DEating by oneself.解析:推理判断题。从文章倒数第二段的内容可知,吃饭集中精力的最好的方法是罩住眼睛,选B项。答案:B7The reason why distracted eating influences snacking may be that _.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年热线中心考试模拟题
- 幼儿园小不点教学课件
- 2025年安全员证考试重点案例及答案
- 教学设计与课件制作讲座
- 2025年宠物店员初级面试常见问题集
- 2025年工程造价工程师专业知识考核试题及答案解析
- 课与课件融合
- 2025年财务管理专业求职面试指南与模拟题答案
- 2025年新媒体运营师中级考试知识点详解与模拟题
- 2025年慈善组织传播总监考试备考
- 幼儿园教职工保密协议内容
- 校园安全工作专题培训会
- 《大数据基础》 课件 项目一 走进大数据
- 橡皮障隔离术知情同意书
- 临床医学内科学-消化系统疾病-肠结核和结核性腹膜炎
- 营区物业服务投标方案(技术标)
- 小学语文人教版一年级上册《我上学了单元整备课》word版教案
- 高效能人士七个习惯
- 血浆置换在危重病人中的应用教学课件
- 六年级上册科学全册练习题(2022年新教科版)
- 沉井下沉纠偏措施
评论
0/150
提交评论