




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆市渝中区2020高考英语短文阅读类暑假选练(4)【浙江省金丽衢十二校2020高考英语第二次联考】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。Ok, I said to my daughter as she bent over her afternoon bowl of rice. Whats going on with you and your friend I? J. is the leader of a group of third-graders at her campa position Lucy herself occupied the previous summer. Now shes the one on the outs, and every day at snack time, she tells me all about it, while I offer up the unhelpful advice all summer long.Shes fond of giving orders , Lucy complained. Shes fat, Lucy mumbled(含糊地说) ineo he bowl We are going upstairs, I said, my voice cold, We are going to discuss this. And up we went.Id spent the nine years since her birth getting ready for this day, the day wed have to havethe conversation about this horrible word. I knew exactly what to say to the girl on the receivingend of the teasing(嘲笑),but in all of my imaginings, it never once occurred to me that mydaughter would be the one who used the F word一Fat.My daughter sat on her bed, and I sat beside her.“How would you feel if someone made funof you for something that wasnt your fault?”I began.“She could stop eating so much,”Lucymumbled, mouthing the simple advice a thousand doctors and well-meaning friends and relativeshave given overweight women for yearsIts not always that easy,”I said.“Everyones different in terns of how they treat food”Lucy looked at me, waiting for me to go on. I opened my mouth,then closed it. Should I tell herthat, in teasing a womans weight, shes joined the long, proud tradition of critics who go after anywoman with whom they disagree by starting with youre ugly and ending with“no man wouldwant you and there must be something wrong with any man who does?Should I tell her I didntcry when someone posted my picture and commented,“Im sorry, but arent authors who writebooks marketed to young women supposed to be pretty?”Does she need to know, now, that life isnt fair? I feel her eyes on me,waiting for an answerI dont have. Words are my toolsStories are my jobIts possible shell remember what I sayforever, and I have no idea what to say.So I tell her the only thing I can come up with that is absolutely trueI say to my daughter,“I love you,and there is nothing you could ever do to make me not love you,But Im disappointed in you right now. There are plenty of reasons for not liking someoneWhat she looks like isnt one of them.”Lucy nods,tears on her cheeks“I wont say that again,”she tells me,and I pull her close,pressing my nose against her hair. We are both quiet, and I dont know if I have said the rightthing. So as we sit there together, shoulder to shoulder, I pray for her to be smartI pray for her tobe strong. I pray for her to find friends,work she loves, a partner who loves her, and for the worldnot to deprive(剥夺)her of the things that make her who she is,for her life to be easy, and forher to have the strength to handle it when its not. And still, always,I pray that she will neverstruggle as Ive struggled, that weight will never be her cross to bear. She may not be able to usethe word in our home, but I can use it in my headI pray that she will never get fat55,The underlined sentence in Paragraph 1 indicates that Lucy,A. often makes fun of her friend J. Bhas turned against her friend JC gets along well with her friend J. D. has begun to compete with her friend J,56.Why does the author want to discuss with Lucy?A. Because she wants to offer some other helpful advice.B Because she has prepared the conversation for nine years.C Because she is really shocked at Lucys rudenessD. Because she decides to tell Lucy a similar story of her own57. What does the author want to tell her daughter?A. It is not easy to take the doctors advice to eat lessBPeople shouldnt complain because life is unfair.C She herself was once一laughed at for her appearance.D. People shouldnt be blamed for their appearance.58It can be inferred from the passage thatA. the author earns a living by writing storiesB the author is a fat but good-looking womanC the author will stop loving her daughter for what she saidD. the authors daughter agreed with her from.the very beginning59 We can learn from the last paragraph that A. Lucydeeply moved by her mothers prayerB a mothers prayer will shape her daughters attitude towards lifeC. the author allows her daughter to use the F word in her headD the author hopes her daughter will never have weight trouble60 The authors attitude towards her daughter can be best described as A. loving but strict B. indifferent but patientC. satisfied and friendly D. unsatisfied and angry【参考答案】55、B 5660、CDADA【2020高考复习】阅读理解There are probably no people on Earth who like to gossip (说闲话) as much as the British.If prying into others lives were an Olympic sport,then Team GB would surely take the gold medal.And when the British cant watch the lives of real people with glee,they have another source of entertainment to fall back onthe soap opera.British soap operas are very different to US TV dramas.For one,they are normally longer running.The two most popular,Coronation Street and Eastenders,have been running for 48 and 24 years respectively.Both are broadcast several times a week,so remarkably there have been more than 7,000 episodes of Coronation Street.The most obvious difference is that,unlike US dramas,the British soap operas focus on the real world.There is little glamour,the stars are rarely rich,and they normally have boring jobs.Perhaps the appeal is that the lives of the characters often mirror the lives of the audiencebut with some drama added.This means the viewer can relate to the characters and feel the pain and happiness they go through on the show.Because these soap operas last for decades,the cast is ever changing.The shows rarely focus on one or two main characters.Like the real world,people come and go all the time.However,there are exceptions.Coronation Streets William Roach,76,has played the role of Ken Barlow since the very first episode of the show in 1960,and he is still a regular.The choice of which soap opera you follow is often cultural:People from the north of British tend to watch Coronation Street as it is set in Manchester.People from the south generally prefer Eastenders,which is set in the east of London.The show is generally considered grittier and is aimed at a younger audience.【语篇解读】本文主要介绍了什么是英国的肥皂剧、英国肥皂剧与美国电视剧的区别、英国肥皂剧的主要特点以及英国人喜欢看英国肥皂剧的主要原因。1What does this passage mainly talk about?ABritish people like to know things about other people.BBritish team can get Olympic gold medals.CWhat is British soap opera.DPeople in the north like different things from the people in the south.解析主旨大意题。文章的第二段的第一句话是全文的中心句,全文都是围绕英国的“soap opera”展开叙述的,告诉读者什么是英国的肥皂剧。C项符合文章大意,故答案选C。答案C2What is the main difference between American dramas and British soap operas?AAmerican dramas are longer.BBritish soap operas are longer.CAmerican dramas deal with dangerous things.DBritish soap operas deal with real people.解析细节理解题。根据文章第三段的第一句话可知,英国肥皂剧与美国电视剧最大的不同在于英国肥皂剧关注的是现实世界。D项最符合文意,故答案选D。答案D3Why do British people like to watch such operas?AThey can find their own life from the operas.BThey can enjoy the operas in their free time.CThey can watch the operas for many years.DThey care about the fate of the characters in the operas.解析 细节理解题。根据文章第三段的第三、四句话可知,英国人喜欢看这种肥皂剧主要是因为剧中角色的生活反映了他们自己的生活,他们可以从剧中感受到痛苦和幸福。A项最符合文意,故答案选A。答案A4The underlined word “episodes” in the 2nd paragraph probably means_.AplaysBpagesCissuesDparts解析词义猜测题。根据上下文可知,“episode”应该意为“(电视连续剧的)一集”。故D项与画线词的意思最接近。答案D5One characteristic of British operas is that_.Athe characters play the same role for a long timeBthe characters in the play often changeCpeople dont know what will happen nextDthere is only one or two characters in them解析细节理解题。根据文章第四段的第一句话可知,因为英国的这些肥皂剧要持续好几十年,所以剧中的演员阵容(the cast)经常发生变化。可见,英国肥皂剧的一个特点就是剧中的角色经常改变。答案B阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。If you look for a book as a present for a child,you will be spoiled for choice even in a year there is no new Harry Patten. J.K Rowlings wizard is not alone .The past decade has been a harvest for good childrens books ,which has set off a large quantity of films and an increased sales of classics such as The lard of the Rings.Yet despite that, reading is increasingly unpopular among children .According to statistics in 1997, 23% said they didnt like reading at all. In 2020, 35% didnt. And around 6% of the children leave primary school each year unable to read properly.Maybe the decline is caused by the increasing availability of computes games. Maybe the books boom has affected only the top of the educational pile. Either way, Chancellor Cordon Brown plans to change things for the bottom of the class .In his pre-budget report, he announced the national project of Reading Recovery to help the children struggling most.Reading Recovery is aimed at six year olds, who receive four months of individual daily half-hour classes with a specially trained teacher. An evaluation this year reported that children on the school made 20 months progress in just one year, whereas similarly weak readers without special help made just five months progress ,and so ended the year even further below the level expected for their age.International research tends to find that when British children leave primary school, they read well ,but read text often for fun than those elsewhere .Reading for fun matters because children who are keen on reading can report lifelong pleasure and loving books is an excellent indicator of future educational success . According to the OECD, being a regular and enthusiastic reader is of great advantage.1Which of the following is true of Paragraph 1?AMany childrens books have been adapted from films.BMany high-quality childrens books have been published.CThe sales of classics have led to the popularity of films.DThe sales of presents for children have increased.2Statistics suggested that_ .Athe number of top students increased with the use of computersBa decreasing number of children showed interest in readingCa minority of primary school children read properlyDa huge percentage of children read regularly3What do we know about Reading Recovery?AAn evaluation of it will be made sometime this year.BWeak readers on the project were the most hardworking.CIt aims to train special teachers to help children with reading.DChildren on the project showed noticeable progress in reading.4Reading for fun is important because book-loving children _.Atake greater advantage of the projectBshow the potential to enjoy a long lifeCare likely to succeed in their education.Dwould make excellent future researchers5The aim of this text would probably be _.Ato overcome primary school pupils reading difficulty.Bto encourage the publication of more childrens booksCto remind children of the importance of reading for funDto introduce a way to improve early children reading【参考答案】15、BBDCD【陕西省西工大附中2020第七次适应性训练】阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。Last week I talked with some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had.Given that I teach students who are training to be doctors, I was surprised to find that most thought that they would not be able to get the jobs they wanted without “outside help”. “What kind of help is that?” I asked, expecting them to tell me that they would need a relative or family friend to help them out.“Surgery(外科手术)”, one replied.I was pretty alarmed by that response. It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job.One girl told me that she was considering surgery to increase her height. “They break your legs, put in special extending screws, and slowly expand the gap between the two ends of the bone as it re-grows, you can get at least 5 cm taller!”At that point, I was shocked. I am short, I cant deny that, but I dont think I would put myself through months of agony(痛苦) just to be a few centimeters taller. I dont even bother to wear shoes with thick soles, as Im not trying to hide the fact that I am just not tall!It seems to me that there is a trend toward wanting “perfection”, and that is an ideal that just does not exist in reality.No one is born perfect, yet magazines, TV shows and movies present images of thin, tall, beautiful people as being the norm. Advertisements for slimming aids, beauty treatments and cosmetic surgery clinics fill the pages of newspapers, further creating an idea that “perfection” is a requirement, and that it must be purchased, no matter what the cost.In my opinion, skills, rather than appearance, should determine how successful a person is in his chosen career.53. We can know from the passage that the author works as _.A. a doctor B. a model C. a teacher D. a reporter54. Many graduates today turn to cosmetic surgery to _.A. marry a better manwoman B. become a modelC. get an advantage over others in job-hunt D. attract more admirers55. According to the passage, the author believes that _.A. everyone should purchase perfection, whatever the costB. its right for graduates to ask for others to help them out in hunting for jobsC. it is ones appearance instead of skills that really matters in ones careerD. media are to blame for misleading young people in their seeking for surgery56. The best title for the passage should be “_”.A. Young Graduates Have Higher ExpectationB. Young Graduates Look to Surgery for Better JobsC. Young Graduates Opinion About Cosmetic SurgeryD. Young Graduates Face a Different Situation in Job-hunt【参考答案】53-56. CCDB完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。You may think there is only sand in the desert of the world, _1_ it is not true. In the desert, as we know, there is a little _2_, but it is not _3_ for most plants. Still we can see some plants _4_ in the desert.There is _5_ in some places in the desert. We _6_ these places oases. In the oases, there are villages and towns. People grow _7_ kinds of crops in the fields there.People _8_ live outside the oases. They have camels, sheep and other animals. These animals depend _9_ the desert plants for their food and do not need _10_ water.The _11_ are useful to the desert people in many ways. They eat the meat and drink the milk of the animals. They use the camels for carrying water, food, tents and something else.The people of the desert have to keep moving from place to place. They must always look 12 grass or desert plants for their animals. When there is no more food for their animals, they move to _13_ place. The desert people are _14_. No man in the desert would ever refuse _15_ the people in trouble and give them food and water.名师点评本文讲述了人类是如何利用沙漠中的绿洲、动物,并依靠自身的努力而得以在沙漠中种植庄稼,从而生存下来。说明人定胜天的道理。(B)1. A. andB. butC. orD. so【解析】B。空白部分两句构成转折关系,故选择并列连词but。(B)2. A. rainB. rainsC. windD. winds【解析】B。沙漠中风多雨少,rain一词为不可数名词,其复数形式rains表示雨水多,故应选rain。(D)3. A. goodB. good enough C. enough good D. enough【解析】D。这里讲沙漠中的一点点雨水,并不能满足大多数植物生长的需要,故选择enough。(A)4. A. liveB. to liveC. livesD. lived【解析】A。see sb. do sth.意为“看见某人做某事”,这里应用省去to 的动词不定式。(D)5. A. stonesB. plantsC. woodD. water【解析】D。沙漠之所以出现绿洲的根本原因是有了水,故选water。(C)6. A. sayB. tellC. callD. find【解析】C。call 在这里意为“将称为”为正确选项。(B)7. A. every B. allC. aD. one【解析】B。every, a和one 后面都应该接可数名词单数,不能放在kinds 前面。all kinds of 意为“各种各样的”。(A)8. A. alsoB. tooC. eitherD. still【解析】A。表示“也”时,too 一般放在肯定句末,either放在否定句末,also 放在句中,在此为正确选项,而still 不合题意。(C)9. A. withB. inC. onD. by【解析】C。固定说法depend on意为“依靠”、“凭借”。(C)10. A. a littleB. fewC. muchD. any【解析】C。一些动物能在沙漠中生存下来,说明了他们适应了这里雨水稀少的气候,不像其他动物那样需要太多的水,故选择much。(D)11. A. waterB. plantsC. cropsD. animals【解析】D。通读本段不难发现,本段承上文接着讲述动物的用途,故选animals。(B)12. A. atB. forC. upD. after【解析】B。固定说法look for 意思为“寻找”。(D)13. A. otherB. the otherC. the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年浙江杭州市时代小学招聘校医1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 初一家长会家长代表发言稿范文
- 2025内蒙古巴彦淖尔市临河区第三人民医院招聘部分人员3人模拟试卷完整参考答案详解
- 2025广东省事业单位招聘高层次和急需紧缺人才237人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025年山东省环保发展集团有限公司校园招聘(144人左右)模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 2025江苏南通大学招聘105人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年河北唐山滦州市森林草原消防专业队员招聘7人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年宁波北仑区人民医院医疗健康服务集团梅山院区招聘编外人员2人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年湖南长沙市望城区招聘教师183人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025安徽安庆职业技术学院高层次人才引进7人模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025年大学生国防科技知识竞赛题库及答案
- 声带息肉术后发声训练
- 幼儿园大班数学活动《五以内的加减法》课件
- 乡镇视频监控系统维护操作手册
- 教育机构投资协议合同书
- 《大学生就业指导》课件第六章 就业权益与法律保障
- 新版部编人教版二年级上册语文全册1-8单元教材分析
- 石墨化工艺基础知识培训
- 如何落实高质量临床护理服务
- 2025年四川政治理论水平试题及答案
- 2025考研政治真题试卷与参考答案
评论
0/150
提交评论