已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
寒假作业(22) 一、小题练习1、From mothers love, patience and understanding, I have learned what a huge responsibility _ is to raise a child.A.it B.which C.that D.this2、No matter where he is, he makes _ a rule to go for a walk before breakfast.A. himB. thisC. thatD. it3、We feel _ our duty to make our country a better place.A. thisB. thatC. oneD. it4、_ in the regulations that you should not tell other people the password of your email account.A. What is requiredB. What requiresC. It is requiredD. It requires5、Its their duty for the soldiers our country our enemies.A. to prevent;fromB. to keep;fromC. to protect;fromD. to defend; with6、Its too difficult for him _(operate) this new sophisticated machine.7、It is evident _ smoking is harmful to health.8、_ is well-known that the best violin is made in Italy.9、_ was my father that helped him get through the cancer.10、 has been confirmed that the meeting will take place next week.11、一 Is there anything else I can do for you, Jeff?No. Thanks. I really appreciate when you lent all your notes to me before the exam.12、Berners-Lee made that possible for everyone to use the Internet, not just universities and the army.13、However, dangerous conditions and damaged roads will make it difficulty to deliver food and supplies.14、Id appreciate you if you could let me know in advance whether or not you will come.15、The little girl showed no anxiety before the competition. There seemed that she had prepared for it pretty well.二、阅读理解The “Boomerang Kids”young adults who leave to go to college, get married or just show off their independenceare moving back in with mom and dad. Boomerang Kids can be a mixed blessing for parents, both emotionally and financially.Especially during hard economic times, adult children head for home. According to a survey, about 40 percent of 2020 graduates still live with their parents. Moreover, 42 percent of the 2020 graduates surveyed said they are still living at home.The reasons are many, the first being economics. While the recession has touched Americans of all ages, it has been very hard for young adults. This has sent many kids back home. Plus, there is the matter of debt, especially college loans. For many recent graduates, it makes smart economic sense to move back in with their parents where life is comfortable and rent is either low or nonexistent. Then, of course, some return for personal reasons, such as recovering from a divorce or an illness.Parents are often glad to help out, both emotionally and financially. As a result, the arrangement often works to everyones satisfaction. However, there are risks, especially for the parents. These include not only family tension and misunderstandings, but also money. The return to the family can become a financial burden that can affect the parents plans and their financial future, especially their retirement, as they try to do too much for their children.1.Boomerang Kids are those who .A.like to show off their independenceB.have problem with their marriageC.graduate from college in advanceD.return to live with parents after graduation2.The underlined words in Paragraph 1 mean something that .A.has advantages and disadvantagesB.is very useful and beneficialC.will have a good resultD.worries people a lot3.What can we learn from the passage?A.It is a tough choice for young adults to move back home.B.Parents may have to deal with extra financial burden.C.Children face fewer financial problems than ever.D.Most graduates choose to live with their parents.三、阅读下面的材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。To most Chinese students, studying abroad could be a burden. There are lots of difficulties facing them every daylanguage barrier, culture shock, gapsEastern and Western lifestyles,expensive tuition fees and endless research projects.To Song Yinan, however, studying abroad was a(n)(forget) experience. In her book, Kikts London Diary, she tells her stories inoptimistic way.The language barrier is the biggest(difficult) Chinese students will meet abroad. In a story writtenthe beginning of her first term in London, Song suffered some embarrassment during a welcoming party,she was introduced to some drink and wine.However,she found that she couldnt read most of the English names of the drinks and therefore(drink)only cola and fruit juice. She described aboutred her face was. Song saysis normal for most Chinese to lose face when they study abroad. And she is happy to share the story with others.Throughout the book, readers can feel the optimism and persistence of this girl. Her study and life experiences are sure to delight any Chinese(study) abroad or who plan to do so.答案以及解析一、小题练习1答案及解析:答案:A解析:考查指示代词。what a huge responsibility _ is to raise a child是what引导的宾语从句,作learned的宾语,宾语从句是一个感叹句的句式,正常句式应该是:it is a huge responsibility to raise a child。故选A。2答案及解析:答案:D解析:考查it作形式宾语。句意:不管他在哪儿,早餐前都要去散步,这是他的惯例。句中it用作形式宾语,不定式短语“to go for a walk before breakfast”是真正的宾语。3答案及解析:答案:D解析:略4答案及解析:答案:C解析:句意:规定中要求你不应告诉他人你的邮件账户密码。分析句子结构可知that引导的从句作主语,it作形式主语;若选A项时that前应加is。5答案及解析:答案:C解析:句意:保护国家抵御外敌人侵是战士们的天职。prevent/ keep.from防止;protect defend. from/against.保护免受侵害。显然C项正确。6答案及解析:答案:to operate解析:设空处应为动词不定式做句子真正的主语。7答案及解析:答案:that解析:“It is +adj.+ that .为固定句型,it做形式主语,that引导的主语从句为真正的主语。8答案及解析:答案:It解析:句意:众所周知,最好的小提琴是在意大利制作的。It is well-known that . “众所周知”。9答案及解析:答案:It解析:句意为:是我的父亲帮助他战胜了癌症。本句为强调句,“It is/was +被强调的部分+ that/who +其他成分”为强调句结构,本句被强调部分为句子的主语my father,故填It。10答案及解析:答案:It解析:略11答案及解析:答案:appreciate后加it解析: it在句中作形式宾语,故不能省略。12答案及解析:答案:thatit解析:分析句子结构可知,及物动词made的真正宾语是不定式短语to use the Intemet, made后面应为形式宾语,故将that改为it。13答案及解析:答案:difficultydifficult解析:此处是 make + it + adj. + to do结构,要用形容词做宾语补足语。14答案及解析:答案:Id appreciate if you could let me know in advance whether or not you will come.解析:略15答案及解析:答案:There It解析:略二、阅读理解答案:1.D; 2.A; 3.B解析:1.细节题. 根据文章第一段TheBoomerang Kids-young adults who leave to go to college,get married or just show off their independence-are moving back in with mom and dad. 可知TheBoomerang Kids是那些离开家去上大学,结婚或者炫耀独立的成年人又回到家和父母一起居住,故选D.2.猜测词义题. 根据文章最后一段Parents are often glad to help out,both emotionally and financially.父母通常乐于在情感和经济方面帮助孩子,和However,there are risks,especially for the parents.然而对于父母也有很多的危险, 可知 amixed blessing的含义是既有优势也有劣势,故选A.3.细节题. 根据文章最后一段The return to the family can become a financial
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 苏州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(预热题)
- 呼和浩特市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(研优卷)
- 怀化市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(b卷)
- 曲靖市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(名师系列)
- 南京市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(完整版)
- 体育赛事冠名赞助合同范本
- 拉萨市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(有一套)
- 汕头市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(夺分金卷)
- 中山市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)(含答案详解)
- 南宁市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(培优)
- 2025年度专业技术人员继续教育公需科目考试题(附答案)
- 2025年江苏海事职业技术学院高职单招职业技能考试题库附答案解析
- 2025年验光二级技师试题及答案
- 2024-2025学年七年级数学上册压轴题:整式的加减应用必考六种题型
- 2025中级工程机械维修工技能鉴定精练考试指导题库及答案(浓缩300题)
- 医院感染监测与管理方案2025
- 中药饮片采购制度、工作规范及流程
- 3.1世界是普遍联系的 课件高考政治一轮复习统编版必修四哲学与文化
- 品管圈PDCA获奖案例-提高压疮高危患者预防措施落实率医院品质管理成果汇报
- 建筑劳务安全培训制度
- 《赵季平双簧管作品《陕南素描三首》的民族元素分析》
评论
0/150
提交评论