




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020届英语复习能力测试:Module6 The Internet and Telecommunication(外研版必修1). 单词拼写1. The jar containing (装有) petrol is leaking.2. Have you got permission (许可) to loan money from the bank?3. It will be to your disadvantage (弊端;不利) if you arrive at the interview late.4. The coat is too long for me and please have it shortened (缩短) .5. You have grown up and must be independent (独立的;不依赖的) of your parents.6. Teachers often tell us to concentrate (集中) our attention on books.7. The invention (发明) of television marked the beginning of a new era.8. The only access (通路) to the village is blocked by the fallen trees.9. The source (来源) of the information is not reliable.10. The data (数据) show that we should improve our service. 翻译句子1. 与他早期的作品相比,这部新剧不那么受欢迎。Compared with his earlier works, the new play is not well received.2. 他在会上提出的建议遭到拒绝。The proposal he came up with at the meeting was turned down.3. 我要一些肉也要一些土豆。Id like some meat and some potatoes as well .4. 这个篮球队是由几名中学生组成的。This basketball team consists of several middle school students.5. 周杰伦作为一名歌手而出名,他的大部分歌曲都是自己创作的。Jay Chou is known as a singer and most of his songs are composed by himself.6. 据说房价下降了。Its said that the price of houses has gone down .7. 从那以后,人们的生活变得越来越好了。From that moment on , peoples life became better and better.8. 我们认为通过因特网得到信息是很快捷便利的。We think it fast and convenient to access information via the Internet .III.完形填空词数 274 难度系数 建议用时 14(2020福州高三检测)War, money and power are a few things that countries and people are concerned about. _1_ I agree that those things are important, I believe that everyone should start to _2_ more on a growing problemglobal warming.Global warming will not only _3_ our country and our generation, but also the entire _4_ and future generations. It is _5_ because the weather has been a lot warmer over the past few years, which _6_ the melting(融化) of the ice in the Antarctic. This will soon cause water levels to _7_ and flood parts of the world.Many people ignore this problem because they feel _8_ they cant do anything about it and have more _9_ things to worry about. If we all _10_ so, then our ozone layer(臭氧层) will be _11_ and the planet will no longer be able to make life continue to exist. We should do our best to limit the use of our planets _12_ resources(资源) and keep our air clean. _13_, future generations will suffer from our _14_.Some might feel that they cant stop global warming from _15_. But if every single person does his or her part in keeping the air clean, then it will become a _16_ effort. Sure, there are some things that cause pollution and that we wont be able to _17_ change. This may include cars burning oil, but we can _18_ adjust some of these things. People can start carpooling, taking the bus, riding their bikes, or _19_ just walking.If everyone takes _20_ now, I believe we can start seeing remarkable results within a few years.语篇解读:在这个世界上有很多国家、很多人非常关心“战争、金钱和权力”这些所谓重要的东西,但很少有人会关注“全球变暖”问题,许多人认为个人对“全球变暖”无能为力。难道我们真的对“全球变暖”束手无策吗?文章将会告诉我们答案。1A.WhenBAsCHow DThough解析:从上下文可知,此处表示转折“虽然我认同以上提到的东西很重要”,所以用though。答案:D2A.depend BfocusChang Dremark解析:从上下文可知,作者认为每个人都应该开始更多地关注(focus on)全球变暖问题。focus on是固定词组,表示“关注,致力于”。答案:B3A.annoy BinterruptCaffect Dconfuse解析:全球变暖不但会影响(affect)整个国家和我们这一代人,也会影响整个世界(world)和我们的后代。annoy表示“使恼怒”,interrupt表示“打断”,confuse表示“使困惑”,均与语境不符。答案:C4A.world BcontinentCindustry Dclimate解析:参见3题解析。答案:A5A.failing BcompletingCchanging Doccurring解析:全球变暖正在发生中(be occurring),因为过去几年天气越来越暖和了。fail表示“失败”,complete表示“完成”,change表示“改变”,均与语境不符。答案:D6A.lies in Bresults inCsuffers from Descapes from解析:天气变暖导致(result in)了南极洲冰层的融化。result in“导致”,符合语境。lie in表示“在于”;suffer from表示“遭受”;escape from表示“逃脱”。答案:B7A.reduce BriseCdrop Dmove解析:冰雪的融化会很快导致水平面上升(rise)。答案:B8A.as if Bin caseCeven though Dif only解析:很多人都会忽视(全球变暖)这个问题,因为他们都觉得似乎(as if)自己对全球变暖无能为力,而且他们还有更重要(important)的事情要去担心。in case表示“万一,以免”,even though表示“即使”,if only表示“但愿”,都与语境不符。答案:A9A.popular BsuitableCimportant Ddifficult解析:参见上题解析。popular表示“受欢迎的”,suitable表示“合适的”,difficult表示“困难的”,都与语境不符。答案:C10A.do BkeepClike Dfind解析:此处承接上文,如果我们都这样做(do)的话,即都不在乎全球变暖。答案:A11A.protected BstrengthenedCdestroyed Dsurrounded解析:我们的臭氧层将会受到破坏(destroy)。protect表示“保护”,strengthen表示“加强”,surround表示“包围”,都与语境不符。答案:C12A.unlimited BnaturalCrecycled Dindustrial解析:从语境知,我们应该尽全力来限制对地球自然(natural)资源的利用,保持空气的清洁。natural resources表示“自然资源”。答案:B13A.Therefore BOtherwiseCHowever DInstead解析:否则(otherwise),我们的后代将会因我们这一代犯下的错误而遭受痛苦。therefore表示“因此”;however表示“然而”;instead表示“反而”。答案:B14A.illnesses BfailuresCdecisions Dmistakes解析:参见上题解析。illness“疾病”;failure“失败”;decision“决定”;mistake“错误”。答案:D15A.continuing BarrivingCimproving Ddisappearing解析:一些人也许觉得他们无法阻止全球变暖的持续进行(continuing),据此选A项。答案:A16A.physical BmentalCnational Dworldwide解析:但是如果我们每个人都出一点力来保持空气清洁的话,那么,这将成为世界性的(worldwide)力量。答案:D17A.slightly BfullyChardly Dslowly解析:根据语境,造成污染的因素是多方面的,有些我们也无法完全(fully)改变,这其中可能包括汽车燃油的问题,但我们至少(at least)能对此进行一定的调整。slightly表示“轻微地”;hardly表示“几乎不”;slowly表示“慢慢地”,均与语境不符。答案:B18A.at least Bat mostCat first Dat last解析:参见上题解析。at most表示“至多”;at first表示“最初”;at last表示“最后”。答案:A19A.yet BevenCstill Dthus解析:我们可以拼车出行,坐公交车,骑自行车,甚至(even)步行。答案:B20A.time BturnsCaction Darms解析:如果我们每个人现在立刻采取行动(take action)的话,我相信几年内,我们可以看到显著的效果。take action是固定词组,表示“采取行动”,符合语境。take time表示“从容进行”;take turns表示“替换,轮流”;take arms表示“拿起武器”。答案:CIV.阅读理解A词数 290 难度系数 建议用时 6(2020济南模拟)A new generation addiction is quickly spreading all over the world.Weboholism,a twentieth century disease,affects people from different ages.They surf the net,use email and speak in chat rooms.They spend many hours on the computer,and it becomes a compulsive habit.They cannot stop,and it affects their lives.Ten years ago,no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users.This obsessional behavior has affected teenagers and college students.They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.They become hooked on computers and gradually their social and school life is affected by this situation.They spend all free time surfing and dont concentrate on homework,so this addiction influences their grades and success at school.Because they can find everything on the websites,they hang out there.Moreover,this addiction to websites influences their social life.They spend more time in front of computers than with their friends.The relation with their friends changes.The virtual life becomes more important than their real life.They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society.Because of the change in their behavior,they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends.They share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.Although they feel confident on the computer,they are not confident with real live friends they have known all their life.It is a problem for the future.This addictive behavior is beginning to affect all the world.一、新单词compulsive adj.kmplsIv难以制止的;无法控制的addictive adj.dIktIv 使人上瘾的isolate vaIsleIt (使)隔离,脱离;(使)分离二、常用短语concentrate on集中精力于,专心于hang out 闲逛;常去(某地)be likely to do sth. 有可能做某事三、靓点句式Ten years ago,no one thought that using computers could become compulsive behavior that could affect the social and physical life of computer users.句中第一个that引导宾语从句,第二个that引导定语从句,并在定语从句中作主语。句意:十年前,没有人想到使用电脑会成为影响使用电脑者社会及身心生活的无法控制的行为。语篇解读:“网瘾”影响了不同年龄层次的人群,被认为是21世纪的一大疾病。本文主要讲述了网络给人们的生活所带来的影响。1The main idea of the passage is about_.Athe cause of weboholismBthe advantage of weboholismCthe popularity of weboholismDthe influence of weboholism解析:主旨大意题。从文章第一段最后两句,可知本文主要讲述网络给人们带来的影响。答案:D2The underlined word“obsessional”in the second paragraph most probably means“_”AattractiveBaddictiveCprofessional Dpotential解析:词义猜测题。从下句“They are likely to log on computers and spend long hours at different websites.”可知选B。答案:B3We can infer from the passage that_.Aweboholism has the greatest effect on teenagersBstudents can hardly balance real and virtual lifeCpeople are addicted to games on the InternetDvirtual life is more vivid and attractive anyway解析:推理判断题。从文章第四段第三句及第五段第一句中的“. they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends”可推知学生很难在现实生活和虚拟生活之间达到平衡。答案:B4Which of the following is NOT true of weboholism?AIt contributes to the development of the web.BThe chat room language may change social culture.CThe problem will be getting more and more serious later.DPeople addicted to the web often become inactive in real life.解析:细节理解题。文章主要讲述网络给人们的生活带来的影响,并没有讲到网瘾对网络发展的贡献。故选A。答案:A5The authors attitude towards weboholism is that of being_.Aoptimistic BpositiveCoppositive Dacceptable解析:细节理解题。从文章中讲到的网瘾对学生、青少年的影响及最后一段的内容可知作者对网络的态度是反对的。故选C。答案:CB词数 247 难度系数 建议用时 5(2020福州质量检测)It used to be that Christmas,with a little help from Blue Peter,was about adding the personal touch.Wed sit there for hours making cards and gifts for family and friends,knowing that the thought put into them would be properly appreciated.Nowadays,time is against us,but there is still one easy way for you to make someones Christmas this yeara personalized card from Marks & Spencers new website.To celebrate their new site,M&S is offering Times readers twoforone on all cards.Simply choose one of the 300 exclusive(独家的)Christmas designsstarting from 1.99,personalise it by changing the name and writing a message or uploading a photo.Then,add the receivers address and the card will be sent for you.Order by 2pm and it will be posted the same day.In all,there are 1,500 card designs to choose from,covering all kinds of special occasions.So if you want to get ahead of yourself for 2020,you know where to visit.You can even choose to be reminded of those important dates every year.To claim your twoforone on M&S personalized cards,simply visit .Remember to enter the codeTIMESFRIon the payment page.This code is available for two days.TERMS AND CONDITIONS:M&S PERSONALISED CARDS1The product given for free must be of equal or lower value.2Payment of postage is required.3M&S reserves the right to take back this offer without prior notice.一、新新单词personalized /psnlaIzd/ adj.针对个人的,个性化的available /veIlbl/ adj.可得到的prior /praI/ adj.先前的,较早的;占先的;较重要的二、常用短语for free免费的take.back 收回三、靓点句式In all,there are 1,500 card designs to choose from,covering all kinds of special occasions.to choose from作designs的后置定语,其中from不能省略。句意:总共有1500种的卡片设计供你挑选,涵盖了各种类型的特殊日子。语篇解读:本文是一则广告,M&S公司在公司的新网站中推出了个性化卡片的制作以及优惠促销活动。6What does the underlined part“twoforone”(in Paragraph 3)mean in the ad?ATwo paid cards and one free card
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届四川省内江市球溪中学高二化学第一学期期中质量跟踪监视模拟试题含解析
- 2026届河南省信阳市达权店高级中学化学高一上期中学业水平测试模拟试题含解析
- 2026届辽宁省四校高一化学第一学期期中调研试题含解析
- 文化遗产数字化保护2025年报告:文化遗产数字化保护与虚拟现实技术应用案例
- 《公文写作》课程教学大纲
- 车间电工安全知识培训课件
- 2025年经济学原理考试试卷及答案详解
- 机械伤害安全防护知识培训考试题(含答案)
- 2025年基础科学与科研方法能力测试题及答案
- 2025年发育生物学形态发生试题及答案
- 2025年4月自考00107现代管理学试题及答案含评分标准
- 烟气脱硝工艺培训课件
- 仪表安全培训课件
- 汽车维修工(新能源汽车电控技术)赛项竞赛规程
- 2025年中职高考对口升学(旅游概论)真题试卷附参考答案
- 电商模特合同协议
- 行业协会投诉处理流程标准
- 肝性脑病护理病例讨论
- 陪诊与患者合同协议
- 部编新人教版七年级上册历史全册教案
- 中医经络学说的现代科学解读
评论
0/150
提交评论