广东省海丰县2020高考英语一轮复习 阅读理解演练(二)(含解析)_第1页
广东省海丰县2020高考英语一轮复习 阅读理解演练(二)(含解析)_第2页
广东省海丰县2020高考英语一轮复习 阅读理解演练(二)(含解析)_第3页
广东省海丰县2020高考英语一轮复习 阅读理解演练(二)(含解析)_第4页
广东省海丰县2020高考英语一轮复习 阅读理解演练(二)(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广东海丰县2020高考英语阅读理解一轮演练(二)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。In 1971, readers around the world were astonished by some photographs which appeared in newspapers. Hidden deep in the rainforests of an island in the Philippines, was an ethnic (种族的) _1_ called the Tasaday. Not until that moment did anyone have any _2_ of these people. They didnt have an agricultural economy; they hunted animals and _3_ fruit from the plants in the rainforest. They carried tools made of stone, lived in _4_ and wore clothes made of leaves. Unknown until 1971, they 5 became world famous. After that, there were TV 6 and books about them; people said their simple lives showed that human beings could be good and kind if they were not 7 by modern life. Then after 1974 the region was closed by the government and the world 8 about them.In 1986, a Swiss journalist, Oswald Iten, decided to visit the Tasaday. The journey _9_ thick rainforests and across rivers was hard and dangerous. Mr. Iten was 10 killed by the soldiers, villagers and businessmen who wanted to take the wood from the rainforest. Finally, Mr. Iten 11 and found the caves of the Tasaday 12 . The people were living in nearby huts and they were all 13 jeans and T-shirts, not leaves. He thought that perhaps they were not an ethnic minority 14 .When he 15 to Switzerland, Mr. Iten wrote about the Tasaday people in the newspapers. He said he thought that they were just ordinary farmers, poor, but not 16 from anyone else. He believed that in 1971, the government told “the Tasaday” to 17 they were native people from thousands of years ago, so that tourists-and money-would start _18 into the region.One group of experts said that they really were people who had no 19 with modern life before 1971; another group said they were just 20 the part. So who are these people, really? Perhaps well never really be sure.1. A. manB. groupC. chiefD. tradition2. A. knowledgeB. impressionC. doubtD. fear3. A. grewB. enjoyedC. collectedD. stored4. A. hutsB. housesC. apartmentsD. caves5. A. certainlyB. suddenlyC. absolutelyD. privately6. A. advertisementsB. servicesC. stationsD. programs7. A. refusedB. separatedC. spoiltD. conquered8. A. forgotB. knewC. talkedD. thought9. A. aroundB. throughC. overD. along10. A. onceB. almostC. oftenD. even11. A. arrivedB. leftC. hidD. began12. A. dirtyB. valuelessC. accessibleD. empty13. A. makingB. sellingC. wearingD. designing14. A. in allB. at allC. after allD. above all15. A. returnedB. wentC. traveledD. drove16. A. absentB. secureC. differentD. free17. A. agreeB. pretendC. admitD. consider18. A. lookingB. fallingC. turningD. pouring19. A. contactB. competitionC. agreementD. patience20. A. learningB. formingC. actingD. missing【参考答案】BACDB DCABB ADCBA CBDAC【健康环保类阅读理解】(2020模拟题)Monty Hempel is a professor of environmental sciences at Redlands University in California.He studies ecological literacyor ecoliteracy,for short.Ecoliteracy is the ability to think about and understand the natural processes that make life possible.Monty Hempel says ecoliteracy gives people knowledge about environmental problems.But he says it does not always work to get them to change their behavior.Mr.Hempel wrote part of the Worldwatch Institutes latest State of the World report.He says in his article,“Some people think that ecoliteracy is just a green form of science literacy.And what I have tried to ask is whether thats enough.In other words,what an ecologicallyliterate person needs to know might include things like the cycles and the flows,the energy systems,all of those kind of things that we would call the science of ecology.”“That doesnt seem to lead to action to protect our environmentto protect our lifesupport system to the level that we need to.Just because we know a lot about the environment doesnt mean that we actually act to save it.After all,actions speak louder than knowledge.”He adds that people may not be very worried about environmental problems if they seem far away.“Some people call it psychological distance.A lot of climate issues are worse in the Arctic and most of us dont spend time in the Arctic.And so,theres a certain distance.But theres also a distance thats happening in the world as it urbanizespeople spending more time in front of screens and less time out in nature.We become,if you will,disconnected from the natural systems that used to be the key to success for a human being.”To help children discover the wonders of nature,he adds that children should learn about nature in school.But he also points out we have a high mountain for people to climb from knowledge to action.1.From what Monty Hempel says in Paragraph 3,we learn that .A.knowledge on environment protection is not enoughB.knowledge that children learn at school is uselessC.ecoliteracy can help people understand how nature worksD.people with enough knowledge will protect the environment well答案A解析推理判断题。根据第三段中 Monty Hempel说的话,尤其是文中的“And what I have tried to ask is whether thats enough.”暗示仅仅有环保的知识是不够的,故最佳答案为A。2.What is especially important for environment protection in Mr.Hempels opinion?A.Knowledge. B.Action.C.Green living. D.Psychological distance.答案B解析细节理解题。根据第四段最后一句“After all,actions speak louder than knowledge.”可知Mr.Hempel的观点是行动更重要,故最佳答案为B。3.Mr.Hempel thinks people show no concern about some environmental problems because .A.they lack knowledge on environment protectionB.they have no awareness of environment protectionC.some environmental problems are not worse at allD.some environmental problems happened far away答案D解析细节理解题。根据第五段中的“Some people call it psychological distance(有些人叫它心理距离).”以及“And so,theres a certain distance(这里是有一定距离的).”,可知人们对一些环境问题不关心,是因为有些环境问题发生在遥远的地方,故最佳答案为D。4.What can be inferred from the last paragraph?A.Experts think it is the best way to learn nature in school.B.Climbing a high mountain is a good way to exercise well.C.Changing peoples attitude to environment protection is hard.D.Knowledge can help children take action to protect the environment.答案C解析推理判断题。根据最后一段最后一句“But he also points out we have a high mountain for people to climb from knowledge to action(但他也指出对许多人来说从知识到行动有一座高山要爬).”可知要改变人们对环境保护的态度是很难的。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。You are busy filling out the application form for a position you really need;lets assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isnt it tempting to lie just a little, to claim on the form that your diploma (文凭) represents a Harvard degree? Or that you finished an extra couple of years back at State University?More and more people are turning to an utter deception (欺骗)like this to land their first job or to move ahead in their careers. For personnel officers, like most Americans, value degress from famous schools. A job applicant may have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a wellknown university. Registrars(学籍管理员)at most wellknown colleges say that they deal with dishonest claims like these at the rate of about one per week.Personnel officers do check up on degrees listed on application forms. It turns out that when an applicant is lying, most colleges are unwilling to accuse the applicant directly. One Ivy League school refers to them as “special cases”. One wellknown West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says these claims are made by “no such people”To avoid complete lies,some job seekers claim that they “attended” or “were associated with”a college or university. After careful checking, a personnel officer may discover that “attending” means being dismissed after one semester. It may be that “being associated with” a college means that the job seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the centurythats when they began keeping records, anyhow.If you dont want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a fake diploma. One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of nonexistent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from “Smoot State University”. The prices increase rapidly for a degree from the “University of Purdue”. As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.因为人事部门的官员们更看重名校学历,因此人们常常为谋求一份好工作和职位而造假。13The writer mainly wants to tell us that _.A. college degrees can now be purchased easilyB. nowadays it is very hard for people to find jobsC. lying about college degrees is becoming a widespread problemD. employers are no longer interested in applicants actual performances答案:C。主旨大意题。总览文章可知C项为本文主旨。14As used in the first line of the second paragraph,the word “utter” means _.A. thorough B. careful C. imcomplete D. spoken答案:A。词义猜测题。由第二段第一句中的关键词deception(欺骗)及其后的解释“学历造假”,再结合文章主旨可推出A项正确。thorough彻底的。15Once finding applicants with false diplomas, most colleges would _.A. keep the records of themB. drive them out of collegeC. avoid direct conflicts with themD. accuse them of such behaviors答案:C。推理判断题。由第三段中的“.most colleges are unwilling to accuse the applicant directly”和下面给出的例子可推断出C项正确。16We can learn from the passage that _.A. US employers value their job applicants with a degree from top universitiesB. University of Purdue and Purdue University are the same schoolC. people with fake diplomas can get their first jobs in US easilyD. people pay the same price for a fake diploma from different universities答案:A。事实细节题。由第二段第二句“For personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools.”可知A项正确。由尾段可知B、D错误;C项在文中没有信息支持。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Early on Saturday morning, one of the largest earthquakes ever recorded hit central Chile. The powerful quake killed more than 800 people, destroyed or badly damaged 1.5 million homes and affected almost 2 million people.The 8.8-magnitude earthquake struck around 3:34 a.m., jolting(震摇) people awake all over the country. The earthquake came from underwater, off the coast of Chile.Fernando Abarzua was in one of the many buildings that collapsed(倒塌) there. “I was on the eighth floor and all of a sudden I was down here,” he said, adding that he was surprised to have escaped with no major injuries.The earthquake triggered(引发) a tsunami that swept across the Pacific Ocean, setting off warnings in 53 countries. In the end, the tsunamis waves caused major damage and several deaths in Chile but nowhere else.Dozens of aftershocks, or smaller earthquakes, rattled(使颤动) the area in the days following Saturdays massive quake.Chile has a history of earthquakes. The largest recorded earthquake in the worlda 9.5-magnitude quakestruck the country in May 1960. Since 1973, there have been 13 quakes there with a magnitude of at least 7.0. As a result, Chiles newer buildings were built to withstand(经受住) the shocks.That is one reason that Chiles quakethough 500 times strongerhas caused much less damage than the earthquake that struck Haiti in January.On Sunday, Bachelet ordered troops in Chile to help hand out food, water and blankets and to clear rubble(瓦砾堆)from the roads. Temporary hospitals were planned for the hardest-hit areas.She later requested help from the international community. On Monday, the United Nations prepared earthquake relief efforts as well as 30 tons of food and other help.Even before Bachelets request, President Obama announced that the U.S. was prepared to help. “The United States stands ready to assist in the rescue and recovery efforts,” he said.60. The passage mainly tells us .A. how the world helped Chile after its earthquakeB. a massive(巨大的) earthquake rocked Chile and the response to itC. hundreds of people died after the Chiles earthquakeD. the poorest country-Chile was destroyed completely61. According to the passage, we know Fernando Abarzua is .A. brave B. devoted C. lucky D. kind62. Which of the following could be the main and direct reason that caused lessdamage in Chile than that in Haiti?A. Help came in time.B. Chiles people had got the news before the earthquake.C. Chile is richer than Haiti.D. Most of the buildings in Chile can bear the shocks.63. The passage most probably appears .A. in a newspaper B. in a magazineC. in a history book D. in an advertisement【健康环保类阅读理解】(2020模拟题)Besides containing attractive flowers,trees and other plants that beautify the community,ecofriendly rain gardens are healthy for the environment and the people living and working nearby.A rain garden is not very different from a traditional garden.It is just a far more ecofriendly garden.Usually it is built lower than the ground.Rain gardens make smart use of rain and storm water by temporarily holding water from rain and storms and letting it soak(渗透) slowly into the ground before it runs into streams or enters the public drinking water supply.Thus,a rain garden keeps the water,allowing it to be used as needed by plants in the rain garden,rather than flowing immediately into nearby streams and going unused.The water will soak slowly into the ground within a day or two.This creates an advantage that the rain garden does not allow mosquitoes to breed.This is a simple,attractive,and ecofriendly “green” way to treat storm water.Whats more,planting a rain garden helps reduce pollution and improve the environment.Without using expensive machinery and chemicals,rain gardens remove harmful chemicals in the rainwater and cut down on the amount of pollution reaching streams and rivers by up to 30%.Native plants are recommended for rain gardens because they are more used to the local climate,soil,and water conditions.They may attract local wildlife such as native birds.Water your rain garden immediately after planting and once a week,unless you have had at least an inch of rain during the week.Once native plants establish the necessary root system,they will require little care.Often,local governments and private businesses develop large rain gardens in their yards and in public parks as a way to improve the environment and solve flooding problems.However,you dont need to be a professionally environmental engineer to create a rain garden.As long as youre ecoconscious homeowners,you can help the environment by building smaller rain gardens in your yards.1.Which of the following is NOT true for the function of rain gardens?A.They are

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论