全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
中考英语复习精品资料阅读练习21WHY IS THE SUN IMPORTANT? The sun is a huge, hot, bright star. It is important because without it there would be no life on Earth. The sun gives us light and heat.All living things need light and heat from the sun to live. Plants need light and heat to grow. They use the light from the sun to make food. We cannot make our own food, but plants can. All the food we eat comes from plants in a food chain(链)which starts with the sun. For example, Animals need sunlight, too. Just like us, their food comes from a food chain which begins with the sun and the plants.sun leaf caterpillar(毛虫)bird sun seaweed(海藻)small fish whale(鲸) Sunlight means we can see during the day. If there was no sun, it would be dark all the time. Even when the sky is cloudy, the sunlight is very strong and it shines through the clouds.1. Which words tell us what the sun is like? A. Huge. B. Hot. C. Bright. D. All above.2. What are the two main things the sun gives us?A. Light and heat. B. Heat and eggs.C. Corn and light. D. Wheat and bread.3. Why can we still see during the day when the sky is cloudy? A. Because we can see all day and all night.B. Because the sun cant give us light all day long.C. Because the sunlight can shine through the clouds.D. Because we cant see at night.4. All the food we eat comes from _. And it starts with the _.A. plants; earth B. a food chain; sun C. food; sun D. plants; star 5. In what way do you think the sun cannot be harmful(有害的)? A. The sun can do harm to your eyes and skin.B. It can make rivers too dry.C. Without it there would be no life on Earth.D. Hot sun on dry land can cause fires.【答案与解析】本题以实例说明了太阳对地球上各种生物的重大作用。文中介绍说:太阳是一个巨大的火球,它发出的光和热对于地球上的生物有着非常重要的意义。万物生长靠太阳。动物与人类的食物都来自起始于太阳的食物链。1. D。答案就在短文首句的“ The sun is a huge, hot, bright star.”之中,其中包含的三个形容词正是本题的答案。2. A.短文首段末句和第二段的首句“The sun gives us light and heat. All living things need light and heat from the sun to live.”是解答该题目的重要依据。3. C.本小题属于表层理解题。答案显然在“If there was no sun,it would be dark all the time. Even when the sky is cloudy, the sunlight is very strong and it shines through the clouds.”一句中。4. B.本小题同样属于表层理解题。“All the food we eat comes from plants in a food chain(链)which starts with the sun.”这句话是问题的出处。此句是定语从句,要仔细阅读才能正确理解。5. C.根据“It is important because
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中国工业互联网市场发展分析及投资前景研究报告
- 2025中国安防VR应用市场分析及未来发展机会研究报告
- 2025中国天然成分护肤品认证体系与消费者信任报告
- 2025中国大数据产业生态构建及投资策略分析报告
- 2025中国基因编辑技术突破与市场投资前景研究报告
- 2025中国土壤修复技术应用与项目可行性研究报告
- 餐饮行业员工服务态度提升技巧
- 中小学语文词汇听写指导方案
- 2025年及未来5年中国主焦煤市场供需现状及投资战略研究报告
- 2025年及未来5年中国石英砂市场供需现状及投资战略研究报告
- 最全学科带头人教学能手选拔理论试题及答案(教师基本素养试题)
- 设计交底记录表
- NIKONNSR步进重复光刻机对准原理及典型故障修复
- 设备巡回检查管理制度
- 高标准农田建设项目监理规划
- 三年级数学期中考试质量分析课件
- 高中信息技术华东师大版必修一全册课件
- N1日语一级真题
- 受污染耕地安全利用培训课件
- LED显示屏现状及整改方案 1026
- 混凝土桥梁实用精细化分析和配筋设计
评论
0/150
提交评论