广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷(含解析)_第1页
广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷(含解析)_第2页
广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷(含解析)_第3页
广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷(含解析)_第4页
广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广东省广州市广雅中学2020七年级英语上学期期中测试卷一、单项选择。(20小题,每小题1分,共20分)( )1.There is ( ) W in the word woman ,and ( ) M is the third letter of the word.A. a;an B.an;/ C.an;the D.a;the( )2. - -The smell in the room is really terrible. -You said it. Lets keep all the windows _ . A. closed B. open C. opening D. to open( )3. -Do you often get on-line?-Yes. I _ most of my time on it .Its a good way to kill time.A. cost B. spend C. pay D. Take( )4.-I eat _ vegetables and _ meat than I did last year.-Thats why youre getting fatter.A. fewer, more B. more, less C. least, more D.many,much( )5. -Does the child need any help?-No. He is old enough to _ himself.A. put on B. wear C. dress D. take care( )6.-I feel tired and sleepy. -Why not stop _? A. to work B. to have a rest C. having a rest D. to go on with your work( )7.My father me to be a doctor, but my mother doesnt agree him. A. wishes, to B. wishes, with C. hopes, with D. wants, to( )8.-Im too busy_ to my family often. -Why not call them instead? A. writing B. to write C. written D. Write( )9.We find the book very _.A. interest B. interestingC. interests D. interested( )10.-“ _ do you write to your parents ?”-“ Once a month.”A. How long B. How much C. How far D. How often( )11.He asked who was _ in your class.A. the oldest B. oldest C. older D. the older( )12.The teacher told us _ Exercise 1 in our exercise books.A. do B. to do C. doing D. Does( )13.Who draw _ Jack? A. so well as B. as well asC. so better than D. as good as( )14. -Do you think there are new words in this unit ? -Yes, thats right. Ill first. A. too much, look them upB. too many, look up them C. much too, look them upD. too many, look them up( )15. -Its time for Meimei and _ to the Palace Museum. A.I going B.I to go C.me going D.me to go( )16.What do you think of the report on the UFO? Great! Many students were interested in it and they kept on standing _ the end of the meetingA. until B.in C.on D.about( )17.The result is so _ that we can hardly believe it. A.surprising B.surprised C.amazed D.surprise( )18.-What are you going to do tomorrow?-Im not sure. I_ make a trip to Hangzhou with my girl friend.A. may B. maybe C. will D. Must( )19. Bob _to Harbin for a meeting yesterday.Awill goBgoesChas goneDwent( )20.There _ an English speaking contest(演讲比赛) for middle school students in our city in early July.Ais going toBwill beCwill haveDis二、完形填空。(10小题,每小题1分,共10分)My father is forty years oldHe works in a_He is a waiterHe is very_every dayHe goes to work very early and_home very lateOur home is a bit far(远的)from his workplace,so he usually_a bus to workHe has a lot of things _every day.There are many people in the restaurant every day,and there are more people_Saturdays and SundaysPeople like to come to the restaurant_it has some specials for dumplings every day,The bowls have three_-small,medium,and largeIf you dont have enough money with you,you may_themnext timeMy father is_to everyone,so people like to talk with him21.AhotelBrestaurantCbankDschool22.AlazyBhappyCheavyDbusy23.AgetsBstartsChasDcleans24.AbringsBbuysCtakesDsells25.AdoBto doCdoesDdoing来源*:zzstep.#co&m26.AonBatCandDin27.AandBbutCsoDbecause28.AagesBpricesCsizesDcolors29.AaskBorderCeatDWalt30、AbadBcleverCshyDfriendly三、阅读理解。(15小题,每小题2分,共30分)AIm Tony. My best friends are Frank and Cindy. We often do many things together(一起). Frank lives next to my home and we are in the same class. He is thirteen years old and tall and medium build. He has curly hair and blue eyes. Hes good-looking and very clever(聪明的). Hes good at math and often helps me with my homework. He likes wearing black pants and yellow T-shirts.Cindy doesnt go to my school. Shes eleven years old. She is thin and medium height. She has curly blonde hair and her eyes are brown. She is good-looking, too, but a little bit shy. She is good at playing the guitar. Her favorite subject at school is music. She often teaches Frank and me to play the guitar after class.The three of us have great fun together, and we help each other(互相)and sometimes play games at my home.31.What things do the three children do together? They _.Aplay baseballBplay gamesCplay the guitarDboth B and C32._ eyes are blue.AFranksBCindysCMyDTonys33._ good at math.AFrank isBCindy isCI amDTony is34._ is good-looking, but a little bit shy.AFrankBCindyCTonyDMy friend35.Where do they play games? _.Aat schoolBat Franks homeCat Cindys homeDat Tonys homeBExpert(专家) say that students usually need eight to ten hours sleep at night, but most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children studying late. They will think their children work very hard, but not all parents are happy about this. Once a mother told us tat every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指)with his eyes still closed, begging(请求) for one more minute to sleep. Like thousands of students “ early birds” in China, he has to get up before six every morning.A report shows that without a good nights sleep, students seem to be weaker (虚弱)than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.Experts have ever said that the students should develop good study habits. So some clever students never study last, they are able to work well in class.36.The 10-year-old boy begged for more minute to sleep because_Ahe didnt have enough sleepBit wasnt time for him to get upChe didnt want to go to schoolDhe wanted his mother to wake him up37.In this passage we know if students dont get enough sleep, they may_Abecome too weak to sleepBnot work well in classCgo to bed earlyDbe weak in English38. In this passage “early birds” means “persons who _”Aget up earlyBget up lateCsleep lessDdont want to sleep39. “Stay up late” here means “_”Astudy lateBwatch TV lateCnot go to bed until lateDstay outside40、 According to the passage, which of the following is right?_AIf you want to study better, you must work hard at night.BSleeping less means working hard.CSome clever students are able to work well in class because they have good study habits.DStudents dont have enough sleep because they have lots of homework to do.CAre you interested in country music? I like it very much !It will take me away for a while after I am tired .The guitars and songs will take me to mountains and fields.Country music usually talks of everyday life and feelings. Its the spirit of America ,easy to understand ,slow and simple.Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs tell about the lives of farmers. They talk about love, crops or death.The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s,people played country songs on the radio, and they made them into records.When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.John Denver was one of Americas most famous country singers in the 1970s.His song “Take Me home, Country Roads” is well-known and people still play it today.41.Country music is usually about _.A. everyday life and feelings B. farmers feelings C. the lives of workers42.Country music developed _.A. in John Denvers city B. in the Southern United States. C. in the Northern United States43.People began to make country song records _.A. in the 1920s B. in 1920 C. in the 1970s44.Why did Country music become popular in America?A. Because city people liked the music.B. Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.C. Because country music talked about city peoples lives.45.Who is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”?A. A farmer in the countryside. B. A person who moved to towns C. John Denver.四、词汇运用(10小题,每小题1分,共10分)46.You can see _children on the football field.(四十)47.How many_(图书馆)are there in your school?48.Andy and Millie are _(表兄妹).49.Our school is very big. What about _(他们)?50、This is my new _(同学).51.Your trousers are blue, but his _(be)black.52.Sandy with her parents _(live) in Shanghai.53.Let us _ (go) swimming after school.54.Lily _ enjoys dancing. (real)55.She loves ( swim ).五、翻译句子(5小题,每小题2分,共10分)根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。51.早餐你想吃什么,面包、鸡蛋还是面条?What would you like to have _, eggs, bread or noodles?52.健康的食品对我们有益。_ food is _ for us.53.珍妮喜欢草莓,但她不喜欢面包。Jenny _ strawberries, _ she doesnt like bread.54.你想要哪种粥?_ porridge would you like?55、 为什么不考虑暑假去世博会?_ _go to the Expo in summer vocation?六、短文填空。根据首字母提示,用合适的词语完成短文。(10小题,每小题1.5分,共15分)Last month,Tony 56.(have)a very busy weekend.On Saturday morning,he 57.(clean)his room.In the afternoon,he 58(do)his homework.It 59(be)very easy,so it 60(take)him only half an hour.In the evening,he 61(visit)his friends,he 62(have)a good supper that evening.On Sunday morning,he 63(get)up very late.Then he 64(read)a book about Chinese history.In the afternoon,he 65(go)to see an interesting movie.56._57._58._59._60._61._62._63._64._65._七、书面表达(共10分)今年暑假,李芳和家人去青岛游玩了。在她给英国的网友Gina的邮件中,她向Gina介绍了此次游玩的情况。假设你是李芳,请你写这封邮件给Gina。要求:使用一般过去时;60词左右。Dear Gina, _How was your vacation? Please write back to me. Yours,Li Fang标准答案1-5DBBAC 6-10BBBDA 11-15BBDDA 16-20 ADB完形4.B5.D6.A7.C8.B9.A10.D11.C12.B13.D【解析】短文大意:作者的爸爸是餐馆的一名服务员,每天都很忙,乘公共汽车上班,很早就上班,很晚才回家。他对每个人都很友好,人们都喜欢与他交谈。4.句意:他在一家餐馆工作,是一名服务员, A. hotel 旅馆;B. restaurant饭店;C. bank银行;D. school学校。根据He is a waiter可知,工作地点是饭店,故答案为B。5.句意:他每天很忙。A. lazy懒惰的;B. happy高兴的;C. heavy重的;D. busy忙碌的。根据下文内容“早去晚归”可知,他每天很忙碌,故答案为D。6.句意:他上班很早,很晚才回家。A. gets得到;B. starts开始;C. has有;D. cleans打扫。get to+ 地点,到达某地,home为副词形式,介词to省略,结合句意可知,答案为A。7.句意:所以他通常乘公共汽车上班。A. brings带来;B. buys购买;C. takes 带领,拿,乘坐;D. sells卖。take a bus乘坐公共汽车,结合句意可知,答案为C。8.句意:他每天有许多事情要做。动词不定式作后置定语,故答案为B。9.句意:在星期六和星期日还有更多的人。在星期几的前面用介词on,故答案为A。10.句意:人们喜欢来餐厅,因为它每天都有饺子的特色菜。A. and而且,表并列关系; B. but 但是,表转折关系;C. so因此,表因果关系;D. because因为,表示原因。结合上下句可知,是“前果后因”的关系,故答案为D。11.句意:这些碗有三种型号小的,中等的,大的。A. ages年龄;B. prices价格; C. sizes 尺寸,大小;D. colors颜色。根据“small,medium,and large”判断,答案为C。12.句意:如果你没有足够的钱,你可以下次点。A. ask询问; B. order命令,点菜; C. eat吃;D. want想要。结合句意可知,答案为B。13.句意:我爸爸对每个人都很友好。A. bad坏的,糟糕的;B. clever聪明的;C. shy害羞的; D. friendly友好的。be friendly to sb.对某人友好,结合句意可知,答案为D。阅读理解A24、 B25、 25.B26、 26.A27、 27.B28、 28.CB【答案】14.A15.B16.A17.C18.C【解析】试题分析:现在很多孩子晚上都睡得很晚,这样他们每天的睡眠不够,从而造成第二天在课堂上的学习效果不好。而且孩子熬夜还可能是在玩游戏。专家觉得孩子应该有充足的睡眠,有好的学习习惯,这样才对他们的学习有好处。14.A推理判断题。根据短文第一段的内容可知,专家们建议孩子每晚应该有8-10小时的睡眠,但是在中国很多孩子晚上都学习到很晚,他们的睡眠不足,短文举的例子就是为了证明这一点。故选A。15.B推理判断题。根据短文第二段的内容A report shows that without a good nights sleep, students seem to be weaker (虚弱)than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another可知,如果孩子得不到充足的睡眠,他们第二天在学校的表现就会不好。由此可知选B。16.A词义猜测题。根据短文第一段Like thousands of students “ early birds” in China, he has to get up before six every morning.可知,很多孩子都在早上6点之前起床。early birds早起的鸟儿,根据文意可知,这里指的是早起的孩子们。故选A。17.C 细节理解题。根据短文第二段中Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.可知,stay up late和下句话中late into the night同义,意思是熬夜到很晚。故选C。18.C推理判断题。根据短文的最后一段Experts have ever said that the students should develop good study habits. So some clever students never study last, they are able to work well in class可知,有好的学习习惯,一些聪明的学生就能够学得很好。故C是正确的。考点:教育类短文阅读。 【答案】19.D20、A21.A22.B23.D【解析】这篇短文中作者给我们介绍了他的两个朋友Frank和Cindy,作者从他们的外貌、爱好等方面进行了介绍。19.细节理解题。根据短文中She often teaches Frank and me to play the guitar after class. The three of us have great fun together, and we help each other(互相)and sometimes play games at my home可知,这三个朋友们在一起玩游戏,Cindy还教作者和Frank弹吉他。由此可知应选D。20、细节理解题。根据短文中Frank lives next to my home and we are in the same class. He is thirteen years old and tall and medium build. He has curly hair and blue eyes可知,Frank的眼睛是蓝色的。故应选A。21.细节理解题。根据短文中第一段对Frank的描述Hes good at math and often helps me with my homework可知,Frank擅长数学。故应选A。22.细节理解题。短文第二段描写了Cindy,根据这一段中She is good-looking, too, but a little bit shy可知,Cindy长得很好看,但是有一点内向。由此可知选B。23.细节理解题。这篇短文的作者是Tony,根据短文的最后The three of us have great fun together, and we help each other(互相)and sometimes play games at my home可知,作者和他的两个朋友一起在他的家里玩游戏。由此可知应选D。【答案】24.B25.B26.A27.B28.C【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了美国乡村音乐的兴起以及流行的过程,并介绍了一位著名的乡村音乐歌手约翰.丹沃。24.细节理解题。根据短文中的句子“Country music usually talks of everyday life and feelings.”乡村音乐通常谈论日常生活和感情,故答案选A。25.细节理解题。根据短文第二段Country music developed in the Southern United States.描述,可知乡村音乐在美国南部得到发展,故答案选B。26.细节理解题。根据第三段中的句子“In the 1920s,people played country songs on the radio,and they made them into records.”说明在二十世纪二十年代人们才开始制作唱片,故答案选A。27.细节理解题。根据文章倒数3,4行When people in the countryside moved to towns and cities to look for work,they took their music with themCountry music continued to change and became popular across America. 当人们从乡下搬到城镇找工作时,他们带着他们的音乐,乡村音乐不断变化,风靡整个美国,说明乡村音乐的流行是伴随着农民进城而兴起的。答案为B。28.细节理解题。根据短文最后一段描述“John D

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论