已阅读5页,还剩6页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
XX年考研英语阅读理解练习题及答案(三) 考研网为大家提供xx年考研英语阅读理解练习题及答案(三),更多考研资讯请关注的更新! RichardBurton probably knew nothing of the small South African town of Cullinan whenhe bought yet another chunky diamond for Elizabeth Taylor in 1969. Now theCullinan mine itself, like so many of the diamonds unearthed there, is about tochange hands. On November 22nd De Beers, the diamond giant that has owned themine since 1930, said it was selling it to a consortium led by Petra Diamonds,one of South Africas emerging diamond producers, for 1 billion rand in cash. Providedregulators approve the deal, the transfer should take place by the middle ofnext year. De Beers isselling because the mine is no longer profitable, despite attempts to turn itaround. But Petra reckons the mine still has another 20 years of production init and plans to extract at least 1m carats a year. The unexploitedCentenary Cut deposit, which lies under the existing mine, couldyield a lot more. This is good news for the mines 1,000 or so employees and forthe town, which has depended on the diamond business since Sir Thomas Cullinandiscovered a prospect there in 1898 that contained kimberlite, a rock that canbe rich in diamonds. The mine, established in 1903, is one of 30 or sokimberlite diamond mines in the world, and is believed to be still the worlds second-most-valuable diamondresource Petra is arelatively small outfit, listed on Londons Alternative Investment Market,that specialises in buying mines that bigger panies see as marginal. Itstrick is to extract better returns by rationalising production and processing,and keeping operating costs and overheads down. Petra has already bought two ofDe Beerss loss-making South African mines-both of which are now profitable-and isfinalising the 78.5m rand acquisition of the groups underground operation in Kimberley,which stopped working in xx. It alreadyoperates four mines in South Africa and has promising exploration in Angola (ajoint-venture with BHP Billiton), Sierra Leone and Botswana. Petra expects toproduce over 1m carats by xx-quite a jump from 180,474 carats in the year toJune. The pany has yet to make a profit, but expects to be making money bythe middle of next year. In the 1990sDe Beers decided that it was no longer a good idea to try to monopolise thediamond market. It started focusing on higher returns rather than market share,and has been revamping its mine portfolio, selling off mines that are no longerprofitable and investing in more enticing operations, such as its mine off thewest coast of South Africa, its Voorspoed operation in the Free State province,and two new mines in Canada. This hasopened the way for a new class of diamond firm that operates in the vast middleground between the worlds handful of large producers and a multitude of much smaller explorationfirms. The Cullinan deal should entrench Petra in this middle tier, alongsidefirms such as Kimberley Diamond and Trans Hex. But even if it does reach itstarget of 1m carats a year, Petra will still not be able to match the sparkleof the giants. Last year De Beers produced 51m carats from its mines inBotswana, Namibia, South Africa and Tanzania, which amounted to 40% of theworlds diamonds by value. 1. TheCullinan mine was named after_. A theoriginal name of the town B the nameof its first owner C the nameof its discoverer D the nameof the towns first colonist 2. Whichone of the following statements is TRUE of the Cullinan mine? A The mineis the only business of the town which employs most of the local residents B It can bemined for another 20 years given Petras advanced technology C It is theworlds second largest diamond mine with a yearly capacity of 1m carats D Whetherthe mine will maintain its profitability is yet to know. 3. Petras opearting philosophy can be said as _. A to makeprofits by reducing the costs B toexploit the surrounding areas of an existing mine C tointegrate the resources of all the money-losing small mines D torestructure the mine portfolio and to optimize the process management 4. De Beershas made changes on its development stratege because_. A it plansto shrink its market share and ends its long-term monopoly B it wantsto open the way for the middle tier of diamond market C itswitches its attention to making larger profits D it wantsto turn around the loss-making mines by cooperating with panies of smallersize. 5. Thefuture of the new class of diamond firm is _. A promising B dim C unknown Dfrustrating 文章剖析: 文章从Petra公司收购矿产为契因,介绍了钻石矿业新兴的一个中间阶层。第一段讲述了Cullinan矿将要转手的消息;第二段介绍了De Beers公司之所以将矿转手的原因;第三段、第四段介绍Petra公司的一些经营方式和情况;第五段讲述De Beers公司的运营调整;第六段介绍了钻石矿业的新阶层。 词汇注释: chunky adj. 含小而厚的块: consortium n.财团 kimberlite n.金伯利岩 entrench v. 确立,使处于牢固地位 portfolio n. 组合 enticing adj.引诱的, 迷人的, 动人心目的 难句突破: (1) This is good news for the mines 1,000 or so employees and for the town, which has depended on thediamond business since Sir Thomas Cullinan discovered a prospect there in 1898that contained kimberlite, a rock that can be rich in diamonds. 主体句式 This is good news for . 结构分析 这是一个简单句,for后面的宾语比较复杂,which 引导的非限定性定语从句修饰the town,在该从句中有一个since引导的状语从句;在该状语从句中,that 引导的定语从句修饰prospect, a rock.是kimberlite的同位语。 句子译文 这对于这个矿的1000名左右的雇工以及这个小镇来说是个好消息,这个小镇从1898年Thomas Cullinan爵士发现该矿含有金伯利岩(可能富含钻石的一种岩石)后,就一直依赖钻石生意存活。 (2) Itstarted focusing on higher returns rather than market share, and has beenrevamping its mine portfolio, selling off mines that are no longer profitableand investing in more enticing operations, such as its mine off the west coastof South Africa, its Voorspoed operation in the Free State province, and twonew mines in Canada. 主体句式It started focusing on., andhas been. 结构分析 这是一个并列句,由连词and 连接,后半分句结构比较复杂;has been 后面带有三个并列的成分,第二个成分selling off mines后面有that 引导的定语从句,第三个成分中such as 后面都是用来修饰operations的。 句子译文 它开始修关心更高的回报率而不是市场份额了,也一直在修改它的矿产组合,卖掉不再盈利的矿产,投资更让人动心的项目,如南非西海岸的矿产、自由州省的Voorspoed项目、 * 的两处新矿。 题目分析: 1. TheCulliman mine in deal was named after_.1. 正在交易的矿是以_命名的。 A theoriginal name of the townA小镇原来的名字 B the nameof its first ownerB 第一个矿主的名字 C the nameof its discovererC 矿场发现者的名字 D the nameof the towns first colonistD 小镇第一个殖民者的名字 答案 C 难度系数 分析 细节题。该矿的名字为Culliman, 从第一段可以看到它所在的小镇的名字也是这个,但是第二段提到1898年Thomas Cullinan爵士发现了这个矿含有金伯利岩,1903年该矿成立。那么可以推断,这个镇和矿的名字都是以Cullinan爵士、即其第一个发现者的名字命名的。因此,正确答案为C。 2. Which oneof the following statements is TRUE of the Cullinan mine?2.关于Cullinan矿,以下的陈述哪个是正确的? A The mineis the only business of the town which employs most of the local residentsA 该矿山是小镇大多数人工作的地方。 B It can bemined for another 20 years given Petras advanced technologyB 有了Petra的先进技术,该矿山还可以被挖掘20年。 C It is theworlds second largest diamond mine with a yearly capacity of 1m caratsC 它是世界上第二大钻石矿山,年产钻石100万克拉。 D Whetherthe mine will maintain its profitability is yet to know.D 该矿山是否还会保持盈利还是一个数。 答案D 难度系数 分析 细节题。文章第二段之处小镇上的大部分人都依赖于钻石产业,但这并不意味着他们都在矿山工作,因此A选项错误。文章第三段谈到Petra的盈利策略主要是改进流程、降低成本,并没有强调使用先进的技术。选项C,在第二段提到Cullinan目前仍被认为是世界第二大最有价值的钻石矿,但并不一定在规模上也是第二大的,而且年产量1百万克拉指的不是该矿山的年产量,而是Petra公司的计划年产量。选项D,文章没有明确指出该矿山将来究竟是否会赢利,因为不得而知,答案D为正确的陈述。 3. Petras opearting philosophy can be saidas _.3. Petra 的运营理念可以说是_。 A to makebetter profits by reducing the costsA 通过削减成本来取得更好的收益 B toexploit the surrounding areas of an existing mineB 从已经存在的矿山周围寻找资源 C tointegrate the resources of all the money-losing small minesC 整合那些亏损的小矿山的资源 D torestructure the mine portfolio and to optimize the process managementD 调整矿产组合并且优化流程管理 答案A 难度系数 分析推理题。文章第三段提到Petra专门收购大公司边缘化的矿产,其秘诀就在于通过合理化生产和加工,降低运作和管理费用来获得更好的收益。可以看出,公司运营理念就是通过自己的努力,比如合理化生产、加工,降低费用来盈利,因此,选项A最为符合这一点。 4. De Beershas made changes on its development st
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 土地归并协议书模板
- 蔬菜配送采购协议书
- 塑料压延机宽幅调节系统创新创业项目商业计划书
- 宠物皮革项圈与牵引绳创新创业项目商业计划书
- 座舱内智能家居设备联动创新创业项目商业计划书
- 广电设备智能化能效创新创业项目商业计划书
- 搪瓷茶具套装儿童安全设计创新创业项目商业计划书
- 《儿科护理学》第十章泌尿系统疾病患儿的护理复习测试卷及答案
- (本科)市场营销专业英语模拟测试题B卷及答案
- 2025年急诊急救技术应用专项能力测试(呼吸机操作护理干预)考核试卷
- 涂装知识培训课件
- DB32-T 1086-2022 高速公路建设项目档案管理规范
- 2025年兰州铁路局秋招笔试题目
- 热成像在桥梁检测中的应用-洞察及研究
- 职业教育技能大赛指导手册
- 大货车安全事故教育培训课件
- 化工项目安全设计培训课件
- 中信银行福州市晋安区2025秋招半结构化面试题库及参考答案
- 人工智能在基础神经科学研究中的应用前景分析报告
- 水电站信息化建设实施方案
- 工业管道安装验收技术规范汇编
评论
0/150
提交评论