



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
期末复习阅读理解一、阅读短文。根据短文内容,选择正确答案。(共10分)Look at the picture of my family.This old man is my grandpa.He is seventy-five years old.The old woman beside him is my grandma. She is sixty-eight. The boy in front of them is me. My name is Jack.The man behind my grandpa is my father. He is a doctor. The woman beside him is my mother.She is a teacher.I love them very much.( ) 1. Its a photo of _. A.Jacks family B.Jicks family C.Sams family( ) 2. Ther are_people in this family. A.three B.four C.five( ) 3.His mother is a _. A.doctor B.teacher C.nurse( ) 4. His grandma is _. A.75 B.70 C.68( ) 5.Jacks parents are _his grandparents. A.behind B.beside C.in front of 二、阅读短文,选择正确答案。( 10分)Nick is a good boy. He lives on a farm near London with his parents. He begins to go to school this autumn.Now it is a maths lesson. Miss Rose is teaching the students to count from one to ten. Nick is working hard in class. Soon he can count them. Miss Rose feels very happy and asks him, “How many people are there in your family, Nick?” Nick stands up and answers, “Two, Miss Rose.” “Who are they?” “My father and my mother.” “Oh?” Miss Rose is surprised(感到惊讶). She looks at Nick and says, “There are three people in your family.” “But now I am not at home. I am at school, you know.” Nick says.( ) 1. What are Nicks parents? A. Teachers. B. Farmers C. Doctors( ) 2. Nick lives in . A. America B. Australia C. England( ) 3. Miss Rose is one of the in the school.A. teachers B. farmers C. students( ) 4. Which is wrong?A. Nick is a good boy. B. Nick is a clever boy.C. Nick cant count from one to ten.( ) 5. Why does Nick say there are two people in his family?A. He cant count numbers. B. He doesnt come from his family.C. He doesnt understand(理解) Miss Roses question. 三、阅读短文,选择正确答案。( 10分)Mr. White lives in a very tall building. He lives on the sixteenth floor. Every day, he takes a lift(电梯) up and down. One Saturday afternoon, he went shopping with his little son and bought many things. They drove back and carried all the things up to the lift. Suddenly(突然) they saw a piece of paper on the wall. It said,“Dear sirs, theres something wrong with the lift. Please use the stars now .” The son took a bag ran upstairs quickly. But Mr. White walked and walked.At last, they stood in front of their door feeling very tired. Mr. White begin to look for the keys, but he could not find them. Suddenly he shouted in a loud voice,“Oh, no! Ive left my keys in the car.”( ) 1. Mr. White lives on the _ floor. A. 14th B. 15th C.16th ( ) 2. Does he take a lift every day?A. Yes, he does. B. No, he doesnt. C. I dont know.( ) 3. Did they buy many things? A. Yes, they were. B. Yes, they did. C. No, they didnt.( ) 4. Why didnt they use the lift? Because_they wanted to exercise their body B. they like walking upstairs C. theres something wrong with the lift( ) 5. Where were the keys? A. At home B. In his pocket C. In the car四、根据短文内容判断下面句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”,并将其填入括号内。(10分)Toms grandfather bought Tom a bird last month. He liked it very much. He kept it in a small cage(鸟笼). He gave it water and food every day. Howerver(然而),the bird looked unhappy.It never sang songs.Tom was worried.Yesterday Tom went to the park with his parents.He saw many birds there. They looked very happy and sang songs.He said to his mother,”I think birds dont like living in a small cage.I will take my bird to the park tomorrow. Ill open the cage and let it fly to meet his friends.Then he will be happy and sing songs.”( )1. Toms father bought a bird for him last month.( ) 2. Tom kept the bird in a small cage.( ) 3. Tom went to the park with his parents today.( ) 4. Birds in the park cant sing songs. 五、阅读理解,正确的在括号内写(T), 错误的写(F)。(15分)Daming is going to have a birthday party.Simon is going to send a present to him. Look! He is making a birthday card. He is drawing the pictures for the card. The sun is shining.The birds are singing in the big trees. There is a beautiful white house.And there are many flowers around the house. Three balloons are flying in the sky.They say,“Happy Birthday,Daming!”根据短文,判断正(T)误(F)。( )1.Simon is going to have a birthday party.( )2.Simon is going to send a birthday card to Daming.( )3.In this card, there is a red house.( )4.There are lots of trees around the house.( )5.The balloons say, “Happy Birthday, Daming.”六、阅读理解。根据短文内容,回答问题。(20分)My name is Jim Stone. I am a manager (经理). I usually get up at 7. Then I have breakfast. I have coffee and bread and butter for breakfast. Sometimes I have an egg or hamburger. My wife likes toast and butter (烤面包和奶油). She often has milk or fruit juice. I go to work at 8. I work in an office. I am always very busy. There is a lot of work to do and a lot of people to meet. Lunch is at 12 oclock. I start work again at 1:30. I leave the office at 6 in the afternoon. And come home at 6:30. I have supper at home. I often watch TV in the evening. I go to bed at about 11 oclock. My wife goes to bed at 11 oclock, too. We usually sleep very well. 1. Does his wife eat bread and butter for breakfast? _ 2. What time does Jim go to work? _ 3. Do they often watch TV in the evening? _ 4. What time do they go to bed? _ 七、阅读短文, 回答问题:(25分)Thomas Edison(托马斯?爱迪生) was a great inventor(发明). He was born in America in 1847. In 1855, he read lots of books. But when he was 12 years old, he became deaf. But he wasnt disappointed with life(对生活充满失望). He still worked hard. Then he invented(发明) lots of things. He is very famous all over the world. He is a model for all of us.1.What was his name?_2.When was he born?_3.Where was he born?_4.What happened to him when he was 12?_5.Why is he famous?_答案:一、15 AC
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年烟台海阳市卫生健康局所属事业单位公开招聘高层次人才(46人)考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解
- 2025黑龙江牡丹江市东宁市教育局招聘公益性岗位考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年福建省厦门市公安局局属单位公开招聘4人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年乾安县教育系统招聘教育部直属六所师范院校应届毕业生(2号)(20人)考试模拟试题及答案解析
- 2025年湖北正源电力集团有限公司招聘146名高校毕业生(第三批)考前自测高频考点模拟试题带答案详解
- 2025年山东省标准化研究院公开招聘人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025湖南永州市宁远县人民医院公开招聘备案制专业技术人员50人考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025福建莆田秀屿区人民政府办公室选聘临时工作人员1人考试参考试题及答案解析
- 2025湖南株洲市图书馆见习岗位公开招聘3人模拟试卷有答案详解
- 2025广西柳州市城中区委社会工作部招聘专职化城市社区工作者5人考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 药品经营质量管理规范
- 甲状腺消融手术
- 2024年秋季新教材三年级上册PEP英语教学课件:含视频音频U3-第1课时-A
- 公安涉警舆情课件
- 医院培训课件:《类风湿关节炎的治疗与康复》
- DB34∕T 3790-2021 智慧药房建设指南
- 实验小学六年级上学期素养竞赛语文试卷(有答案)
- 2024至2030年中国石晶地板行业市场调查研究及投资前景展望报告
- 景区标识标牌投标方案
- 2023年自考中国古代文学史试卷及答案
- T-CPQS C010-2024 鉴赏收藏用潮流玩偶及类似用途产品
评论
0/150
提交评论