福建省福州市八县(市、区)一中2021届高三英语上学期期中联考试题(含解析)_第1页
福建省福州市八县(市、区)一中2021届高三英语上学期期中联考试题(含解析)_第2页
福建省福州市八县(市、区)一中2021届高三英语上学期期中联考试题(含解析)_第3页
福建省福州市八县(市、区)一中2021届高三英语上学期期中联考试题(含解析)_第4页
福建省福州市八县(市、区)一中2021届高三英语上学期期中联考试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩24页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、 整理于网络 可修改福建省福州市八县(市、区)一中2020届高三英语上学期期中联考试题(含解析)完卷时间:120分钟 满 分:150分第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What are the speakers mainly talking about?A. Driving license.B. Car accidents.C. How to dr

2、ive.【答案】B【解析】【原文】W: Car accidents are the leading cause of death among teenagers in America.M: None of us are really ever taught how to drive. We re just taught to pass a test.2.How long would the man work in the library?A. 5 hours.B. 3 hours.C. 4 hours.【答案】C【解析】【原文】M: I would work for hours in the

3、library. I would go in at 1:00 and come back at 5:00. I was responsible for everything.W: OK. Ill meet you at 6:00 this afternoon.3.Why does Tim apologize?A. He made Helen embarrassed.B. He asked for a public apology.C. He took the dictionary without asking.【答案】A【解析】【原文】W: Tim, I want to apologize t

4、hat I took your dictionary without asking.M: Helen, well I should say sorry too. I put you in a difficult position, asking for my dictionary in public.4.How is Andrew?A. Fine.B. Sick.C. Tired.【答案】C【解析】【原文】M: Hey, Molly. How are you? Are you sick?W: Im doing really well, thanks, Andrew. How about you

5、?M: Im a little bit tired, but I think Ill be OK. I can get through this work without problems.5.In what school is the mans daughter?A. Kindergarten.B. Primary school.C. College【答案】B【解析】【原文】M: It seems like yesterday that my daughter was in kindergarten and now shes graduating from 6th grade.W: Time

6、 is flying. My son has been in the college for 2 years.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. Where was Jason kicked out of yesterday?A. A restaurant.B. A work place.C. A food stor

7、e.7. What did the man ask Jason about?A. His motion.B. His food.C. His job.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: I hear that Jason got kicked out of a restaurant last night. What happened?M: It was crazy! So, we were eating dinner and I just asked him about his new job.W: Didnt you hear? He got fired the day befo

8、re yesterday.M: No, I didnt. But he totally lost control of his motions, yelling and throwing food.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Where does the conversation take place probably?A. In a hotel.B. In a shopping mall.C. In a party.9. What does the woman thank the man for?A. The lunch.B. The boots.C. The shoes.【答案

9、】8. B 9. A【解析】【原文】W: Well, thanks for that, Stephen. That was a great lunch.M: Ah-youre welcome. My pleasure! Now come on, weve got to get a move on.W: Oh, wait a minute. Theyre nice.M; Which ones? Those boots?W: No, the shoes at the back-the black ones. Lets go and have a look.M: What size are they

10、? Why dont you try them on and see if they fit?W: Excuse me. Can I try these on, please? Have you got them in a size 6?听下面一段较长对话,回答以下小题。10. Whats Ash doing?A. Preparing for a driving test.B. Reviewing for an exam.C. Having a course.11. What does Ben offer to do for Ash?A. Help her with the lesson.B.

11、 Practice together with her.C. Give her a ride.12. What does Ben want to get at first?A. A GPS.B. A map.C. A phone.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】【原文】M: Im studying for my driving test. You have to do a test in the car when youre learning to drive and you have to do a written test as well-so I have to lea

12、rn all these signs.W: And Im studying for my Business study course. I have to go to Oxford this afternoon to do an exam. So I am doing some last-minute revision.M: Hey, Ash.W: What?M: Did you say your exams in Oxford?W: Yeah, so?M: So, why dont I drive us there? And you can give me a driving lesson

13、on the way. I really need the practice.W: OK, Ben. Sounds good.M: Great! When do we need to go?W: Well, with you driving? Now!M: Ill go and get a map.W: Oh, you dont need to一Ive got the GPS on my cell phone.M: Excellent, shall we go?W: Yep.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What can we know about Morag?A. Shes go

14、t a painful feeling.B. Shes invited Harvey to her birthday party.C. Shes going to be 27 years old.14. Hows the celebration?A. Great.B. Terrible.C. Simple.15. When is Morags birthday?A. In summer.B. In fall.C. In spring.16. What does Harvey do at the end of the conversation?A. Gives a suggestion.B. M

15、akes a joke.C. Offers some help.【答案】13. A 14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: Morag, Whats up? How are you doing?W: Oh, right, yeah. Um, Im doing pretty well, honestly. Ah, it was just my birthday a couple days ago.M: No way, 1 didnt know that. Happy birthday!W: Oh, thank you, Harvey. Im 27.M: Youre so youn

16、g. Im jealous.W: For some reason, I feel like Im in my late 20s now and its a different feeling. Im going to be sore about that till the end of time.M: Oh, I see. What did you do to celebrate?W: Well, not terribly much. Mostly just got together with some friends, had a picnic, went for a little hike

17、, hung out.M: That sounds so good. See, my birthday is in May, and a spring birthday is OK, but a summer birthday-come on, thats the best,W: Yeah, but in school I never got the happy birthday pencils or anything,M: You should have just failed your class so you could have gone to summer school.W: Uh,

18、 no听下面一段独白,回答以下小题。17. How much did Ron Wallaces pumpkin weigh?A. 1,200 kilograms.B. 1,026 kilograms.C. 1,011 kilograms.18. Whose pumpkin was the champion in an event in California?A. A teachers.B. A farmers.C. A gardeners.19. From where do we know a person in Belgium produced the heaviest pumpkin?A.

19、 A newspaper.B. A magazine.C. A website.20. What seeds are most popular?A. Those of smart farmers.B. Those of champion pumpkins.C. Those of magazine ads.【答案】17. C 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】W: Americans around the country are already using social media to show off their pumpkin growing and carving ski

20、lls during Halloween. A farmer Richard Wallace in the northeastern state of Rhode Island broke the record for the largest pumpkin ever grown in North America.His pumpkin weighed 1,026 kilograms. It broke his sons record from 2015.Ron Wallaces pumpkin only weighed 1,011 kilograms last year.A schoolte

21、acher Cindy To beck in the northwestern state of Washington brought her large pumpkin to an event in California. Her pumpkin was the champion, weighing 866 kilograms. It turns out that her pumpkin grew from one of the seeds from Ron Wallaces pumpkin from 2015.While those pumpkins are large, they are

22、 still not the largest in the world. According to the website BigP, Richard Wallaces pumpkin is only the second-heaviest pumpkin of the year. A gardener in Belgium produced a pumpkin that weighed almost 1,200 kilograms.Smithsonian magazine wrote a story about people who try to grow large

23、pumpkins. In 35 years, the size of record pumpkins has grown from about 225 kilograms to over 1,000 kilograms.Pumpkin farmers trying to grow record fruits are taking the seeds of champion pumpkins from one year and breeding them with other large pumpkins.第二部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共10小题;每小题2分,满分20分)阅读

24、下列短文,从每题所给的4个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ANew Jersey Botanical Garden MembershipIts easy to join New Jersey Botanical Garden (NJBG) Membership online, by phone or by mail. Your membership dollars help to improve the Garden, and provide educational and entertaining activities for the general public. Thank yo

25、u for your support!To join or renew, please click on the appropriate section and membership category below for safe and convenient online payment processing by PayPal.If you prefer to join by phone or mail, call the NJBG office at (973) 962-9534 or download and send in our membership brochure (Adobe

26、 Acrobat PDF file). Join NJBG TodayMembership CategoryIndividualDual (两人共用)StudentAnnual Fees$ 35$ 60$ 25Special: Save $5 with Biennial Fees$ 60$ 100$ 40Renew Your MembershipMembership CategoryIndividualDual (两人共用)StudentAnnual Fees$ 30$ 50$ 25Special: Save $5 with Biennial Fees$ 50$ 80$ 40The Botan

27、ical Garden started life as Skylands, a large area in the grand manner. It is famous for a 44-room Tudor Revival granite mansion(公馆)designed John Russel Pope. Skylands has 96 acres of formal and naturalized gardens and is surrounded by over 1,000 acres of meadows(草坪) and woodlands. Purchased by the

28、State in 1966 and officially named as the New Jersey Botanical Garden in 1984, the gardens contain approximately 5,000 species and varieties of trees and flowers.For you, the NJBG is an exciting and beautiful place to visit where you may enjoy each seasons best. Members enjoy special events, festiva

29、ls, lectures and rewarding educational opportunities for both city and gardeners.Your NJBG membership offers you discounts at participating nurseries, garden centers and other fine businesses. Simply present your NJBG membership card when beginning your purchase.21. The money paid for NJBG membershi

30、p will be used to _A. offer further educationB. update the payment systemC. provide better serviceD. protect the environment22. To renew the one-year membership for your parents, you need to pay_A. $30B. $50C. $60D. $8023. According to the passage, New Jersey Botanical Garden_A. was officially named

31、 in 1966B. used to be privately-ownedC. presents members with awardsD. offers discounts in most shop【答案】21. C 22. B 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了新泽西植物园的会员,讲述了如何加入会员以及会员所享受的优惠,让读者更了解NJBG的会员。【21题详解】细节理解题。根据文章第一段的Your membership dollars help to improve the Garden, and provide educational and entertaining ac

32、tivities for the general public.可知会费将被用来改善花园,为普通大众供教育和娱乐活动,即会费被用来改善服务。C. provide better service(提供更好的服务)符合以上说法,故选C项。【22题详解】细节理解题。根据文章第二个表格Annual Fees dual $50可知更新两人一年的会员费用是50美元,因此为父母更新一年的会费为50美元。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据文章倒数第三段的It is famous for a 44-room Tudor Revival granite mansion(公馆)designed John Rus

33、sel Pope. 和Purchased by the State in 1966 and officially named as the New Jersey Botanical Garden in 1984,可知植物园从前是一个公馆,政府于1966年购得,然后取名为新泽西州植物园,故推测该植物园以前是私人的。B. used to be privately-owned(从前是私人拥有的)符合以上推测,故选B项。BImagine someone who has spent the majority of their life sitting with a sign on the side of

34、 the road and that very person giving someone their last 20 dollars. Thats exactly what Marine Corps veteran (退伍军人) Johnny Bobbitt, 34, did in October in Philadelphia.Bobbitt served in the U.S. Marine Corps and worked as a paramedic (医务辅助人员) in Vance County, N. C. before he became homeless. Nobody k

35、new how he got to where he was because he was discreet about that.One night in October, Bobbitt was sitting roadside with a sign in Philadelphia as usual, when Kate McClure of Florence Township, N. J. was driving home down Interstate 95 and ran out of gas. Scared and nervous, she got out of the car

36、to head to the nearest gas station. As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt and he told her to get back in the vehicle and lock the door. Minutes later, he appeared with a red gas can. Hed used his last $20 to buy her gas.After that unexpected meeting, McClure and her

37、 boyfriend, Mark DAmico, who both live in New Jersey, visited Bobbitt several times to deliver gift cards, cash, snacks and toiletries. They then decided to create a fund raising page so he wouldnt have to spend the holidays sleeping on the street.McClure started the GoFundMe page on November 10. Wi

38、th the page, the couple hoped to raise $10,000, enough money for his rent, a reliable vehicle and up to six months expenses. Bobbitts story ran in a local paper. By November 15,more than 10,000 local people had made donations through the GoFundMe page and more than $300,000 had been raised.On Thanks

39、giving, Bobbitt was resting in a hotel, his feet up on the bed, drawing up a grand plan for his new life, thanks to several thousand dollars raised to repay him for a good deed.24. What does the underlined word “discreet” in paragraph 2 most probably mean?A. Doubtful.B. Cautious.C. Guilty.D. Optimis

40、tic.25. McClure met Bobbitt when she .A. couldnt find a gas stationB. got to the way homeC. couldnt unlock her carD. was in search of gas26. It can be known from the text that .A. Bobbitts story obtained wide attentionB. Bobbitt became world-famous overnightC. the GoFundMe page collected over $400,0

41、00 for BobbittD. the GoFundMe page was started to help people like Bobbitt27. What is the best title for the text?A. A Homeless Veteran Paid Kindness ForwardB. A Homeless Veteran Had a Generous HeartC. A Homeless Veterans Kindness Paid OffD. A Small Kindness Made a Big Difference【答案】24. B 25. D 26.

42、A 27. C【解析】这是一篇记叙文。个无家可归的退伍军人将身上仅有的二十美元买了汽油送给在回家途中汽车没油的年轻女子,事后这名女子和她的男朋友专门建了一个网页为他募捐,使他不用再睡在大街上。他们原本期望帮助他募集一万美元,意想不到的是,五天内募集到的捐款就超过了三十万美元。【24题详解】词义猜测题。画线词所在句子的句意为“没有人知道他是怎样走到这一步(即无家可归)的,因为他对此_”。由此可以猜测,他对自己成为无家可归者这件事非常小心谨慎,不想让别人知道。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据第三段中Kate McClure of Florence Township, N. J. was d

43、riving home down Interstate 95 and ran out of gas As McClure was heading to the nearest gas station, she ran into Bobbitt.可知,McClure是在去加油站寻找油时遇见Bobbitt的。故选D。【26题详解】推理判断题。根据文章第五段Bobbitts story ran in a local paper.可知,McClure是在十一月十号建立募捐网页的,他们原本期望帮助Bobbitt募集一万美元,他的故事还上了当地的报纸,截至十一月十五号,一万多名当地人通过该网页进行了捐款,

44、募集到的捐款超过了三十万美元。可知,Bobbitt的故事引起了广泛的关注。故选A。【27题详解】主旨大意题。本文主要讲述一个无家可归的退伍军人将身上仅有的二十美元买了汽油送给在回家途中汽车没油的年轻女子,事后这名女子和她的男朋友专门建了一个网页为他募捐并且募捐到了三十多万美元,即这个无家可归的退伍军人的善心得到了回报。故选C项。CThe term“smiling depression”appearing happy to others while actually suffering depressive symptomshas become increasingly popular. In

45、fact, many people who experience a low mood and a loss of pleasure in activities manage to hide their condition in this way. And these people might be particularly easy to suicide.While smiling depression is not a technical term that psychologists use,it is certain to be depressed and manage to succ

46、essfully mask the symptoms. The closest technical term for this condition is “atypical depression”. It can be very hard to spot people suffering depression because they may seem like they dont have a reason to be sad they have a job, an apartment and maybe even children or a partner. They smile when

47、 you greet them and can carry pleasant conversations. In short, they often put on a mask to the outside world while leading seemingly normal and active lives. Inside, however, they often feel hopeless and down, sometimes even having thoughts about ending it all.People with smiling depression put on

48、a happy face to the outside world, but they can experience a lift in their mood as a result of positive occurrences in their lives. Other symptoms of this condition include overeating, feeling a sense of heaviness in the arms and legs and being easily hurt by criticism or rejection. They are also mo

49、re likely to feel depressed in the evening and feel the need to sleep longer than usual. With other forms of depression, however, your mood might be worse in the morning and you might feel the need for less sleep than you are normally used to.So how can they break this circle? A starting point needs

50、 to be known that this condition actually exists and that its serious. Only when we stop ignoring our problems because we think theyre not serious enough can we start making an actual difference. Then we can find purpose by taking the attention away from ourselves and placing it onto something else.

51、 Feeling that our lives matter is finally what gives us purpose and meaning and this can make a significant difference for our mental health and well-being.28. What do we know about people suffering smiling depression?A. They are wearing masks all day.B. They are difficult to get along with.C. They

52、lead an abnormal life actually.D. Most of them commit suicide.29. What does the underlined word “atypical” in paragraph 2 mean?A. representativeB. commonC. hiddenD. formal30. Compared with smiling depression, people suffering other depressions .A. may feel sleeplessB. feel more depressed in the even

53、ingC. are tired of heaviness in the armsD. may eat more food31. What can we do to overcome smiling depression?A. Never talk about smiling depression and ignore its existence.B. Admit the condition and pay attention to ourselves.C. Value the importance of our life and enjoy it.D. Find out the problem

54、 and place it onto somebody else.【答案】28. C 29. C 30. A 31. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了“微笑抑郁”这个名字的来历,相关的症状,以及克服这种抑郁症的方法。【28题详解】细节理解题。根据文章第二段的In short, they often put on a mask to the outside world while leading seemingly normal and active lives. Inside, however, they often feel hopeless and down, sometimes

55、even having thoughts about ending it all.可知有这种症状的人总是表现出正常的一面,而事实上他们的内心很失落和绝望,有时甚至想要结束生命。C. They lead an abnormal life actually.(事实上他们过着不正常的生活)符合以上说法,故选C项。【29题详解】词义猜测题。根据划线部分后面的It can be very hard to spot people suffering depression because they may seem like they dont have a reason to be sad they ha

56、ve a job, an apartment and maybe even children or a partner.可知这种症状很难被发现,因为患者表面上过着正常的生活,故推测划线部分的意思事“难以发现的/隐藏的”。C. hidden(隐藏的)符合以上推测,故选C项。【30题详解】细节理解题。根据文章第三段的With other forms of depression, however, your mood might be worse in the morning and you might feel the need for less sleep than you are normal

57、ly used to.可知有其它抑郁症状的人会在早上感觉情绪低落,和平时相比睡觉更少。A. may feel sleepless(感觉无睡意)符合以上说法,故选A项。【31题详解】细节理解题。根据文章最后一段的Feeling that our lives matter is finally what gives us purpose and meaning and this can make a significant difference for our mental health and well-being.可知感觉我们的生活的重要性,这最终给了我们目标和意义这对我们的心理健康和幸福感会产生重大影响。C. Value the importance of our life and enjoy it.(重视并享受生活的重要性)符合以上说法,故选C项。DResearchers in Australia have discovered an effective new method to capture the atmospheric carbon dioxide that is damaging o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论