下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、甘肃省武威第八中学2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)满分150分,考试时间100分钟第一部分: 单项选择(共10小题;每小题1.5分,满分15分)1. _him not to do so, he wouldnt have made such a serious mistake.a. did i persuadeb. if i persuadec. if i should persuaded. had i persuaded【答案】d【解析】【详解】考查虚拟条件句的省略倒装。句意:如果我说服他不这样做,他就不会犯这么严重的错误了。由主句中的wouldnt have mad
2、e可知本句是对过去事实的假设,条件句中的谓语动词应用“had+过去分词”,又因在if引导的虚拟条件句中,当从句谓语动词含有had, should, were时,可将if省略,而将had, should, were置于句首,故答案为d。2. his doctor suggested that he a trip abroad.a. will takeb. would takec. taked. took【答案】c【解析】【详解】考查虚拟语气。句意:他的医生建议他出国旅行。意为“建议”的suggest,后接宾语从句,从句用虚拟语气,从句谓语结构用(should) do形式,should可以省略。故
3、选c项。3. he insisted that he homework but he couldnt find his exercise book.a. finishb. had finishedc. be finishedd. finishes【答案】b【解析】【详解】考查动词时态。句意:他坚持说他已经完成了作业,但他找不到他的练习本。此处insist表示“坚持说”,后跟宾语从句不用虚拟语气,且“完成作业”发生在“坚持说”之前,即“过去的过去”,故应用过去完成时。故选b。4. he didnt make _ clear when and where the meeting would be
4、held.a. thisb. thatc. itd. these【答案】c【解析】【详解】考查代词。句意:他没有说明会议将在何时何地举行。make sth clear讲清楚,说明白。当动词不定式或句子做宾语并且后面有宾语不足语时,这时只能用it代替动词不定式或句子。句中it作形式宾语,真正的宾语为when and where the meeting would be held。故选c。5. it was_ he said_ disappointed me.a. that;whatb. what;thatc. what;whatd. that;that【答案】b【解析】【详解】考查主语从句和强调
5、句。句意:正是他说的话,使我失望。_ he said是一个主语从句,引导词在从句中作宾语,表示“他说的话”,用what;把it was和第二个空去掉,这个句子句意完整,语义清晰,所以这里是一个强调句。强调句的基本结构是:it is / was + 被强调部分+ that + 句子的其他成分,如果被强调的部分是人,可以用who代替that。故选b。6. he was busy writing a story, only _ once in a while to smoke a cigarette.a. to stopb. stoppingc. to have stoppedd. having s
6、topped【答案】b【解析】【详解】考查分词做状语。句意:他忙于写小说,只是偶尔停下来抽支烟。本题中的动词stop与句子的主语he构成主动的关系,故使用现在分词的形式。根据句意说明现在动词的动作和句子谓语动词的动作是同时发生的,故使用现在分词的一般式即可。故b正确。【点睛】当分词做状语的时候,如果构成分词的动词与句子的主语构成主动关系,就使用现在分词做状语;当二者构成被动关系,使用过去分词做状语。如果分词的动作发生在谓语动词之前,就使用分词的完成式。如果分词与句子的主语没有关系,可以使用状语从句或者独立主格结构。7. passengers are permitted _ only one p
7、iece of hand luggage onto the plane.a. to carryb. carryingc. to be carriedd. being carried【答案】a【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:乘客只被允许带一件手提行李上飞机。此处是短语:permit sb. to do sth.“允许某人做某事”,被动语态是:sb. be permitted to do。故选a。8. i hurried to the meeting hall, only_ that the meeting had been put off.a. to tellb. to be toldc.
8、 tellingd. told【答案】b【解析】【详解】考查动词不定式的被动式。句意:我匆忙赶到会议厅,却被告知会议被推迟了。固定搭配only to do sth.,表示“结果却是”,表出乎意料/令人失望的结果,主语i和动词tell之间是被动关系,所以用动词不定式的被动式(to be done)。故选b项。9. james is afraid of _by sharks.a. attackingb. being attackedc. having attackedd. having been attacked【答案】b【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:james 害怕被鲨鱼攻击。表示“害怕
9、做某事”短语为be afraid of doing sth.,且attack与james构成被动关系,故应用being done形式。故选b。10. she tells us that lao wang is a person _ we can learn a lot.a. whomb. thatc. from whomd. about whom【答案】c【解析】【详解】考查“介词+关系代词”引导的定语从句。句意:她告诉我们,老王是一个我们可以向他学习很多东西的人。此句是定语从句,先行词是 a person,指人,把先行词代入从句中就是:we can learn a lot from the
10、person,learn from sb.(向某人学习),选择关系词时因为题干没有介词from,所以要加 from,先行词在from后面做宾语,应用关系代词whom,变成“介词+关系代词”引导的定语从句,结果就是 from whom。故选c项。第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。ascience camps for kidsdestination science young inventorscurious minds want to know and build. experi
11、ment & discover the technology behind controls that operate inventions: touch, sound and motion sensors. take home a robot dog that barks, eats, and sits at your command. invent flipping friction racers, magnetic quiz games, 3d water-powered polymers and more.priceoptionsearly bird priceregular pric
12、e1st & 2nd grade$350$370.003rd-5th grade$410$430.00early bird price endsmar 15, 2019schmahl science physics of motion(运动)the physics of motion is all about forces. forces need to act upon an object to get it moving, or to change its motion. in the tradition of da vinci, galileo and newton, students
13、will explore forces as they build gliders and airplanes, design submarines, build rockets, learn about light, make roller coasters and build bridges.priceoptionsearly bird priceregular price3rd-5th grade$475.00$500.00early bird price endsmar 15, 2019mad sciencejunior mad scientists explore the kingd
14、om of the chemical and physical world in this crazy week of non-stop action! kids explore our wonder lab and find eggs that dont break, ice that doesnt melt, and discover how to freeze time! our young chemists perform impressive hands-on experiments.priceoptionsearly bird priceregular price1st & 2nd
15、 grade$338$358.003rd-5th grade$395$420.00early bird price endsmar 12, 201911. jenny is a second grader and fond of pets. which camp is suitable for her?a. mad scienceb. destination science young inventorsc. schmahl science physics of motiond. all of the above12. what can kids do in mad science?a. bu
16、ild a rocket.b. learn something about ice.c. invent a racer.d. design a robot.13. what is the lowest price for tom, who is a 3rd grader and wants to register(注册) a camp on march 13, 2019?a. $395.b. $420.c. $410.d. $475.【答案】11. b 12. b 13. c【解析】本文是一篇应用文,介绍了几个适合孩子们的科学营及相关信息。【11题详解】推理判断题。根据第一段中的“take h
17、ome a robot dog that barks, eats, and sits at your command.”可知,带回家一直机器人小狗,它会在你的控制下叫、吃东西和坐,由此可知,destination science young inventors适合喜欢宠物的jenny,故b项正确。【12题详解】细节理解题。根据最后一段中的“kids explore our wonder lab and find eggs that dont break, ice that doesnt melt”可知,在mad science中孩子们会发现不融化的冰,也就是会学到一些关于冰的知识,故b项正确。
18、【13题详解】细节理解题。根据第一段表格中的信息及“early bird price ends mar 15, 2019”可知,三年级生tom在212019年3月15日注册科学营destination science young inventors的价格最低,是$410,故c项正确。bwhen i was in my first year of high school, i had a terrible time when every area of my life was a disaster. i felt so hopeless and alone that i thought ever
19、ything was impossible.on one such day, i was walking from class across the school to catch the school bus home, with my head down, fighting tears of total hopelessness, when a young man came down the sidewalk toward me. though i had never seen him before, i did not want him to see that i was in such
20、 low spirits, so i turned my head away and hoped to hurry past. i thought hed walk on by, but he moved until he was directly in front of me, waited until i looked up, and then smiled.looking into my eyes, this stranger spoke in a quiet voice:whatever is wrong will pass. youre going to be ok, just ha
21、ng on. he then smiled again and walked away.i cant explain the effect of that mans unexpected kindness and caring! he gave me the one thing that id lost completelyhope. i looked for him in our school to thank him, but never saw him again.that was thirty years ago. and ive never forgotten that moment
22、. over the years, whenever i see someone who is in trouble, i will always think of that young man and try to give a flash of hope in the dark wherever i can. i carry things for people when they are too heavy for them, sit with naughty babies in the waiting room while their mothers are busy, or talk
23、to tired couples at the checkout line or it could be anything.if you keep your head up, your heart will show you the place that needs hope.14. where did the writer meet with the young man?a. in the school.b. in the school bus.c. in the classroom.d. in the library.15. from the passage we may infer th
24、at the author _a. had known the young man for a long timeb. made friends with the young man afterwardsc. was grateful to that young man very muchd. avoided meeting the young man since then16. the author has given a lot of help to others in order to _a. show his sympathy to those who are badly illb.
25、give others hope of life when they are in troublec. realize his promise made to the young mand. get respect from those who were helped by him17. it can be known from the passage that _a. the young man always tried his best to help those who were in troubleb. it was the young mans smile and words tha
26、t made the author feel hopefulc. the author had never been praised by others before he met with the young mand. the author traveled to a lot of places to look for the young man but failed【答案】14. a 15. c 16. b 17. b【解析】这是一篇记叙文。短文叙述了作者在上高中一年级的时候,有一段时间作者感到孤独和绝望,在校园里,一个陌生人对作者说了“无论发生什么事,都会过去的。一切都会好起来,只是时
27、间的问题” 这样简单的话语给了作者希望。三十年过去了,作者依然记得那个时刻,每当作者看到一个有麻烦的人,总会想起那个年轻人,尽自己所能给处于麻烦中的人一线希望。【14题详解】细节理解题。根据第二段on one such day, i was walking from class across the school to catch the school bus home, with my head down, fighting tears of total hopelessness, when a young man came down the sidewalk toward me. 可知,有
28、一天,我走出教室,穿过学校,赶校车回家,低着头,强忍绝望的泪水,这时一个年轻人从人行道上走向我。所以作者是在学校见到了这个陌生人。故选a项。【15题详解】推理判断题。根据第四段i looked for him in our school to thank him, but never saw him again. 我在学校里找过他,想谢谢他,但再也没见过他。由此判断出,作者很感激那个年轻人。故选c项。【16题详解】细节理解题。根据最后一段over the years, whenever i see someone who is in trouble, i will always think o
29、f that young man and try to give a flash of hope in the dark wherever i can. 我依然记得那个时刻,每当作者看到一个有麻烦的人,总会想起那个年轻人,尽自己所能给处于麻烦中的人一线希望。故选b项。【17题详解】细节理解题。根据第四段i cant explain the effect of that mans unexpected kindness and caring! he gave me the one thing that id lost completelyhope. 我无法解释那个人出乎意料的善良和关心所产生的效
30、果,他给了我一件我完全失去的东西 -希望。由此可知,正是这个年轻人的微笑和话语让作者充满希望。故选b项。cthe chinese word shanzhai means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes (假货), after shanzhai cell-phones produced by small workshops in southern china became popular in the mainland market over the past two years. b
31、esides (除之外,还有)shanzhai electronic products, there are shanzhai movies, shanzhai stars and even a shanzhai spring festival gala, a copy of the 25-year-old traditional show presented by cctv on chinese lunar new years eve.shanzhai has become a culture of its own, meaning anything that imitates someth
32、ing famous. in chongqing, shanzhai version birds nest(鸟巢) and water cube(水立方) woven by farmers with bamboo attract(吸引) wide attention from tourists. both are copies of the famous olympic buildings in beijing.a literature critic said that taking the shanzhai gala as an example, when the traditional c
33、ctv program becomes less and less attractive to the audience, the shanzhai version appears timely to attract people. although it is often connected with poor techniques and operation, shanzhai culture meets the psychological needs of common people and could be a comfort to their minds, he said.to th
34、e mainstream(主流) culture, the rise of shanzhai culture is a challenge and a motivation(推动). people believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose.18. the chinese word shanzhai may have started with_.a. fake(假的) cell-phonesb. electronic pro
35、ductsc. spring festival galad. olympic buildings19. according to the passage, shanzhai culture means_.a. the action that a person imitates famous peopleb. products with poor techniques and qualityc. anything that are copies of something famousd those similar names to famous brands20. we can infer th
36、at the mainstream culture_.a. is held back by shanzhai cultureb. is the challenge ofshanzhai culturec. will be replaced by shanzhai cultured. may develop faster because of the challenge of shanzhai culture21. the underlined word imitates is closest in meaning to_.a. 偷窃b. 仿造c. 做广告d. 欺骗【答案】18. a 19. c
37、 20. d 21. b【解析】本文主要讲了“山寨”文化的起源、发展以及对主流文化产生的影响。【18题详解】细节理解题。根据第一段the chinese word shanzhai means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes (假货), after shanzhai cell-phones produced by small workshops in southern china became popular in the mainland market over the past
38、two years.可知, 中国“山寨”一词指的是一个小山村,但在过去的两年里,中国南方小作坊生产的“山寨手机”在内地市场大行其道,如今它已成为假货的通用名称。汉语的“山寨”开始于一部假的手机。故选a项。【19题详解】细节理解题题。根据倒数第三段shanzhai has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous可知,“山寨”已经成为一种独特的文化,意思是任何仿造著名的事物。故选c项。【20题详解】推理判断题。根据to the mainstream(主流) culture, the r
39、ise of shanzhai culture is a challenge and a motivation(推动). people believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose. 可知,对于主流文化来说,“山寨”文化的兴起是一种挑战也是一种动力。人们相信不同的文化共同发展是一种完美的方式,这是公众可以选择的。所以通过关键词“challenge and a motivation(推动)”可以推断出,由于山寨文化的挑战,主流文
40、化可能会发展的更快。故选d。【21题详解】词义猜测题。根据倒数第三段shanzhai has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous. in chongqing, shanzhai version birds nest(鸟巢) and water cube(水立方) woven by farmers with bamboo attract(吸引) wide attention from tourists可知,“山寨”已经成为一种独特的文化,意思是任何仿造著名事物的东西。在重庆,农民
41、用竹子编织的“山寨”版“鸟巢”和“水立方”吸引了大量的游客,所以通过上下文的语境可以判断出,“imitate”意思是“仿造”的意思、故选b项。das internet users become more dependent on the internet to store information, are people remember less? if you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? experts are wondering
42、 if the internet is changing what we remember and how.in a recent study, professor betsy sparrow conducted some experiments. she and her research team wanted to know the internet is changing memory. in the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. the first gro
43、up of people understood that the computer would save the information. the second group understood that the computer would not save it. later, the second group remembered the information better. people in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.i
44、n another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the internet. the information was in a specific computer folder (文件夹). surprisingly, people later remember the folder location (位置) better than the facts. when people use the internet,
45、 they do not remember the information. rather, they remember how to find it. this is called “transactive memory (交互记忆)”according to sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the internet. instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, peopl
46、e are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. this doesnt mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.22. the passage begins with two questions to _.a. introduce
47、 the main topicb. show the authors attitudec. describe how to use the internetd. explain how to store information23. what can we learn about the first experiment?a. sparrows team typed the information into a computer.b. the two groups remembered the information equally well.c. the first group did no
48、t try to remember the formation.d. the second group did not understand the information.24. in transactive memory, people _.a. keep the information in mindb. change the quantity of informationc. organize information like a computerd. remember how to find the information25. what is the effect of the i
49、nternet according to sparrows research?a. we are using memory differently.b we are becoming more intelligent.c. we have poorer memories than before.d. we need a better way to access information.【答案】22. a 23. c 24. d 25. a【解析】本文是议论文。文章主要讲的是互联网给人类的记忆带来的影响。互联网使用者越来越依赖互联网来储存信息,人们这样做是否会丧失记忆事物的能力呢?专家怀疑互联网
50、可能正在改变人们的记忆内容和方式。【22题详解】推理判断题。根据第一段“experts are wondering if the internet is changing what we remember and how.”专家们想知道,互联网是否正在改变我们的记忆,以及如何改变我们的记忆?这是本文的中心话题。因此推断,作者使用两个问句是为了引出要讨论的话题。故选a。【23题详解】 细节理解题。根据第二段“people in the first group knew they could find the information again, so they did not try to re
51、member it.”可知第一组没有试着记住信息。故选c。【24题详解】 细节理解题。根据倒数第二段“rather, they remember how to find it. this is called transactive memory (交互记忆)”可知,在交互记忆里,人们记得怎样找到信息。故选d。【25题详解】 细节理解题。根据最后一段“but there is no doubt that the way we use memory is changing”可知,互联网对人们的记忆产生的影响是它改变了我们使用记忆力的方式。第二节 (共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容
52、,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。four habits to help you succeedwe all want to succeed, whether its in losing weight or learning the guitar. for those who have tried and failed, success seems difficult to understand. why does one person succeed where another person fails?_26_1. identify your core
53、values.finding your core values is in line with creating inner motivation._27_pick a handful of things and actually write them down. remind yourself of your values every day, and reflect on whether you are honoring those values through your work.2. pick a goal and focus on it.choose one goal to star
54、t something large enough that will give you a sense of achievement, while adjusting well to your core values. focus is key here._28_if you perform many tasks at a time, you might never complete your projects because they will take far too long.3. set a deadline for success.set a date for success. id
55、entify when you hope to achieve your goal._29_by setting a time limit, you are making the process more real.4._30_failure cant be avoided when you take risks. by its very definition, the desire to succeed means you are risking failure. many people tend to give up far too early. dont fall into this t
56、rap! remember your mindset earlier. know it will happen. a failure is merely you working out the details, and learning what works and what doesnt. use failure. treat it as a good thing, and move on! a. stick to your goal.b. make the right decision.c. ive made a list of four habits to help you set go
57、als and achieve them.d. sit and reflect on what you value most.e. keep it realistic, while not giving you too much time.f. the more focused you are on one goal, the higher chance you have of success.g. push yourself to be courageous, and take that next step.【答案】26. d 27. c 28. f 29. e 30. a【解析】文章讲述了对于那些尝试过失败的人来说,成功似乎很难理解。为什么一个人成功了,另一个人失败了?文章列出了四个帮助你
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 文件材料归档范围解析
- 《GB 30184-2013沥青基防水卷材单位产品能源消耗限额》专题研究报告
- 《GBT 34474.1-2017 钢中带状组织的评定 第 1 部分:标准评级图法》专题研究报告
- 《GB-T 5949-2014透明石英玻璃气泡、气线试验方法》专题研究报告
- 《储能材料与器件分析测试技术》课件-PH测试与分析
- 《药品生物检定技术》创新课件-助眠饼干
- 应收账款保理业务担保协议
- 智能马桶维修技师岗位招聘考试试卷及答案
- 轴承行业滚动轴承设计工程师岗位招聘考试试卷及答案
- 2026年医务管理的工作规划、思路以及详细计划表
- 四川省达州市达川中学2025-2026学年八年级上学期第二次月考数学试题(无答案)
- 2025陕西西安市工会系统开招聘工会社会工作者61人历年题库带答案解析
- 外卖平台2025年商家协议
- 2025年高职(铁道车辆技术)铁道车辆制动试题及答案
- (新教材)2026年人教版八年级下册数学 24.4 数据的分组 课件
- 2025陕西榆林市榆阳区部分区属国有企业招聘20人考试笔试模拟试题及答案解析
- 老年慢性病管理及康复护理
- 2025广西自然资源职业技术学院下半年招聘工作人员150人(公共基础知识)测试题带答案解析
- 2026年海南经贸职业技术学院单招(计算机)考试参考题库及答案1套
- 代办执照合同范本
- 2025天津大学管理岗位集中招聘15人备考考点试题及答案解析
评论
0/150
提交评论