河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题202101270341_第1页
河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题202101270341_第2页
河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题202101270341_第3页
河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题202101270341_第4页
河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题202101270341_第5页
已阅读5页,还剩16页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、河北省张家口宣化一中2021届高三英语上学期11月月考试题一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)AI was in the garden with Augie, my grandson, watching the bees How do they make honey? Augie asked Actually, Augie, I dont know, I replied But, Grandma, you have your phone, he said For Augie, holding a smartphone almost means knowing everything D

2、uring my childhood I was crazy about books Over time, reading hijacked my brain, as large areas once processing the real world adapted to processing the printed word As far as I can tell, this early immersion (沉浸) didnt prevent my development Many parents worry that screen time will damage childrens

3、 development, but recent research suggests that most of the common fears about children and screens are unfounded There is one exception: looking at screens before bed really disturbs sleep, in people of all ages The American Academy of Pediatrics (AAP) used to recommend strict restrictions on scree

4、n exposure Last year, the organization examined the relevant science more thoroughly and changed its recommendations The new guidelines stress that what matters is what children watch and with whom New tools have always led to panic guesses The novel, the telephone, and the television were all decla

5、red to be the End of Civilization, particularly in the hands of the young Part of the reason may be that adult brains require a lot of focus and effort to learn something new, while childrens brains are designed to master new environments naturally New technologies always seem disturbing to the adul

6、ts attempting to master them, while attractive to those children like Augie When Augies father got home, Augie rushed to meet him and said in excitement Daddy, Daddy, look, he said, reaching for my phone Do you know how bees make honey? Ill show you1. Which of the following can best replace the unde

7、rlined word hijacked in Paragraph 2? _ A. occupiedB. damagedC. improvedD. relaxed2. What do the new guidelines of AAP focus on about screen time? _ A. The harm to childrenB. The content and contextC. Childrens sleepD. Peoples fears3. What might be the authors attitude towards screen time? _ A. Oppos

8、edB. DoubtfulC. DisappointedD. FavorableBToday companies have branches around the world More than 11% of the US employers and employees work online either full-time or part-time, and that number is continuing growing It is believed that it is a waste of time and money to fly around the world for fac

9、e-to-face meetings An effective solution to this problem is to use Web meetings A large group of presentations, training classes and meetings are done online without losing the face-to-face experience Web meetings are online meetings where an organizer invites attendees to listen to or watch an onli

10、ne presentation by presenters Besides, Web meetings can be recorded for later use in presentations or training projects or downloaded for on-demand playback Presenters can take real-time surveys to study how to hold a successful meeting Some Web meeting software programs can monitor the users deskto

11、p behavior to see if they become distracted from the presentation and begin working on other documents If so, the program can tell presenters when the listeners lose their attention, and how long the distraction lasts In this way, the presenters will know which parts of their meetings need improving

12、 Web meetings can work well because theyre hosted on a server (服务器) Images from the presenters desktop are taken, uploaded to a server and then downloaded by people who have access to the server Web meetings require a powerful server to deal with several images a second and serve them back to thousa

13、nds of users at the same time Companies have two choices when it comes to these servers They can either buy a special Web meeting server to host their meetings on-site, or they can pay for a Web meeting service every time and let the off-site provider worry about hosting the meetings The choice depe

14、nds on how frequently the company holds Web meetings, the average number of people attending the meetings, and the quality of engineering and information technology Web meetings are an excellent example of how technology is changing the way we do business With all the technologies today, the traditi

15、onal office might soon be a thing of the past4. What is the disadvantage of the traditional meeting? _ A. It needs more people to organize itB. It is expensive and time-consumingC. It results in traffic accidents frequentlyD. It fails to meet the demands of big companies5. How do some Web meeting so

16、ftware programs help improve the meetings? _ A. By presenting successful documentsB. By recording the frequency of distractionC. By tracking the listeners state of attentionD. By taking surveys about a successful meeting6. What do you know about Web meetings according to the text? _ A. Web meetings

17、are likely to be widely usedB. Web meetings help presenters stay focusedC. Web meetings determine the quality of engineeringD. Web meetings work well without the help of a serverCEvery year, thousands of teenagers participate in programs at their local art museums But do any of them remember their t

18、ime at museum events later in life? A new report suggests that the answer is yes - and finds that alumni (毕业生) of arts-based museum programs credit them with changing the course of their lives, even years after the fact The Whitney Museum of American Art, the Walker Art Center and the Museum of Cont

19、emporary Art, Los Angeles recently asked researchers to conduct a study to find out how effective their long-standing teen art programs really are They involved over 300 former participants of four programs for teens that have been in existence since the 1990s Alumni, whose current ages range from 1

20、8 to 36, were invited to find out how they viewed their participation years after the fact Among the alumni surveyed, 75 percent of alumni rated the teen program experience as the most favorable impact on their own lives, beating family, school and their neighborhoods Nearly 55 percent thought that

21、it was one of the most important experiences theyd ever had, regardless of age And two-thirds said that they were often in situations where their experience in museums affected their actions or thoughts It turns out that participating in art programs also helps keep teens enthusiastic about arts eve

22、n after they reach adulthood: 96 percent of participants had visited an art museum within the last two years, and 68 percent had visited an art museum five or more times within the last two years Thirty-two percent of program alumni work in the arts as adults Though the study is the first of its kin

23、d to explore the impact of teen-specific art programs in museums, it reflects other research on the important benefits of engaging with the arts A decade of surveys by the National Endowment for the Arts found that childhood experience with the arts is significantly associated with their income and

24、educational attainment as adults Other studies have linked arts education to everything from lower drop-out rates to improvement in critical thinking skills7. What does the underlined phrase the fact in Paragraph 1 refer to? _ A. Changing the course of childrens lifeB. Participating in childhood art

25、 programsC. Organizing arts-based museum programsD. Remembering the time at museum events8. What does Paragraph 2 mainly tell? _ A. The result of the studyB. The process of the studyC. The approach to the studyD. The object and content of the study9. What can be inferred of the study mentioned in th

26、e text? _ A. Passion for arts may remain long in kids whole lifeB. No other studies exist concerning the benefits of artsC. Age matters in how people view their art experiencesD. Most children taking part in art programs will work in arts10. Which of the following can be the best title for the text?

27、 _ A. How is Art Connected to Our Life?B. Can Art Education Affect Our Income?C. What Should Art Museums do for Kids?D. Should Children Walk into Art Museums?二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Words have the power to build us up or tear us down It doesnt matter if the words come from ourselves or someone else T

28、he positive and negative effects are just as lasting (1) Were usually too embarrassed to admit it, though In fact, we really shouldnt be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit This self-talk helps us motivate ourselves, remember things, solve problems,

29、 and calm ourselves down Be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative (2) Often, words come out of our mouths without us thinking about the effect they will have But we should be aware that our words cause certain responses in others For example, when returning an item to

30、a store, we might use warm, friendly language during the exchange And the clerk will probably respond in a similar manner (3) Words possess power because of their lasting effect Many of us regret something we once said We remember unkind words said to us as well Before speaking, we should always ask

31、 ourselves: (4) If what we want to say doesnt pass this test, then its better left unsaid Words possess power: both positive and negative Those around us receive encouragement when we speak positively We can offer hope, build self-esteem and motivate others to do their best (5) Will we use our words

32、 to hurt or to heal? The choice is ours AIs it loving? BHow should I say it? CWe all talk to ourselves sometimes DNegative words destroy all those things EGenerally people like positive and pleasant words FHowever, critical language may cause anger and defense GSo we should only speak encouraging wo

33、rds to ourselves11. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G12. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G13. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G14. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G15. A. AB. BC. CD. DE. EF. FG. G三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)If you have strong arms and feet, patience and a good temper, you might(16) a good waiter You must st

34、art,(17), not in the restaurant, but in the kitchen, helping the chef, to learn how each dish is(18) From this first step, you may enter the restaurant (19) a commis (厨助) But you wont be(20) to serve the customers yet They will only let you do the bottomed jobs,(21)the tables and carrying the plates

35、 But all the time you must watch and learn with(22) Later you may become chef de rang (a waiter in charge of a number of tables) You may even become a head waiter(23), if you have the right sort of personality and you are not(24)of hard work When Carlo Bianchi first arrived in London, he spoke only

36、two words of English - please and Hello He(25) to get a job helping in the kitchen of a restaurant, and he spent what little (26) time he had learning English He was a good worker and soon they(27) him a job in the restaurant as a waiter Every night, Carlo(28) to go home exhausted, but never too(29)

37、 to study the language for half an hour before going to sleep And no matter how tired or ill he felt, he always wore a(30) for his customers They liked him, and people came and asked to be(31) by Carlo Now, twenty-five years later, Carlo is in(32) of six restaurants, and he(33) to open a seventh sho

38、rtly So friends, in this world success never comes overnight Start from the(34)and make progress step by step with enough patience and(35) chances will fall upon you16. A. makeB. createC. replaceD. choose17. A. otherwiseB. thereforeC. thusD. however18. A. commentedB. tastedC. preparedD. chosen19. A.

39、 asB. forC. withD. to20. A. forcedB. allowedC. bannedD. urged21. A. movingB. layingC. pushingD. placing22. A. curiosityB. kindnessC. patienceD. interest23. A. simplyB. speciallyC. exactlyD. eventually24. A. afraidB. ashamedC. fondD. typical25. A. managedB. attemptedC. predictedD. expected26. A. tigh

40、tB. usefulC. spareD. busy27. A. threwB. foundC. sentD. donated28. A. usedB. promisedC. regrettedD. remembered29. A. depressedB. excitedC. worriedD. tired30. A. smileB. faceC. colorD. surprise31. A. servedB. approvedC. praisedD. treated32. A. favorB. needC. possessionD. support33. A. hesitatesB. sche

41、dulesC. hurriesD. fails34. A. easiestB. slowestC. simplestD. lowest35. A. after allB. in timeC. In a wordD. above all四、语法填空(本大题共1小题,共15.0分)36. The Real Walkers Company offers a selection of small group walking holidays which explore some (1) (hide) corners of Europe, the Americas and Australia There

42、 is something (2) everyone to enjoy on these holidays, regardless of age or level of fitness The brochure (3) ( include) various destinations and a range of itineraries (路线) These range from (4) (visit) historical cities to undemanding walking (5) ( trip) in unspoilt coastal and country regions and,

43、 for the more adventurous traveler, challenging mountain or hill-walking explorations But it would be (6) ( fair) to give the impression that these holidays are just about walking According to the brochure, an enjoyment of walking is often (7) thing that brings together a group of like-minded people

44、, (8) share the pleasure of good companionship in attractive surroundings The company believes that its tour leaders are the key to (9) ( it) success These people (10) ( train) and are particularly keen to ensure that each individual traveler makes the most of their trip五、书面表达(本大题共2小题,共40.0分)37. 假设你

45、是高三学生李华你的英国朋友Jim来信说他在英国学校参加了中国书法俱乐部擅长书法的你决定写一幅书法作品寄给他,并附上一封信,信的内容包括:1该作品的内容;2送该作品的原因;3表示愿意提供帮助注意:1词数 80左右;2可适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数提示词:书法 calligraphy38. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事Jenny was a pretty eight-year-old girlOne day when she and her mother were checking out at the grocery store,Je

46、nny saw a plastic pearl necklace, by which she was totally defeated How eagerly she wanted it! But when she saw the price, her heart sank a little She gathered up her courage and asked her mother if she would buy it for her Her mother said, Well, it is a pretty necklace, but it costs an awful lot of

47、 money I can buy you the necklace, but when we get home, we should make up a list of housework that you can do to pay for the necklace Jenny agreed immediately, feeling a burst of joy So her mother bought the pearl necklace for her Jenny worked on her housework determinedly and earnestly every day S

48、oon Jenny paid off the pearlsJenny had a very loving daddy When Jenny went to bed,he would read Jenny her favorite story One night when he finished the story, he said, Jenny, do you love me? Oh, yes, Daddy, you know I love you the little girl said delightedly, with a broad smile on her face Well, th

49、en,give me your pearls Hearing that, Jenny froze there, an anxious expression twisting her face Oh! Daddy, not my pearls! But you can have Rosy, my favorite doll Remember her? You gave her to me last year for my birthday Okay? Oh no, darling, thats okay Her father brushed her cheek with a kiss, gent

50、ly and calmly Good night, little oneA week later, her father once again asked Jenny after her story, Do you love me? Oh yes, Daddy, you know I love you the little girl murmured softly, trying to escape from her fathers eyes Well, then, give me your pearls Oh, Daddy, not my pearls! But you can have R

51、ibbons, my toy horse Do you remember her? She is my favorite The little girl begged No, thats okay, her father said, smiling broadly and sweetly and brushed her cheek again with a kiss God bless you, little one Sweet dreams注意:1所续写短文的词数应为 150左右;2应使用 5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划

52、线标出你所使用的关键词语Paragraph 1:Several days later, when Jennys father came in to read her story, Jenny was waiting anxiously for him on the bed_Paragraph 2:Holding the plastic pearl his daughter offered, the father dragged out a blue box_2020-2021学年上学期宣化一中高三年级月考英语试卷(11月份)答案和解析1.【答案】【小题1】A【小题2】B【小题3】D【解析】(1

53、)A词义猜测题根据第二段中的 During my childhood I was crazy about books我小时候对书很着迷可知hijacked 意为占据,本句意为阅读占据了我的大脑,故选A (2)B推理判断题根据第三段中的The new guidelines stress that what matters is what children watch and with whom新指南强调,重要的是孩子们看什么,和谁一起看可知AAP的新指南关注的是屏幕时间的内容和情景,故选B (3)D观点态度题根据第三段 Many parents worry that screen time wi

54、ll damage childrens development, but recent research suggests that most of the common fears about children and screens are unfounded许多家长担心屏幕时间会损害孩子的发育,但最近的研究表明,大多数对孩子和屏幕的普遍担心是没有根据的可知作者对于这个屏幕时间可能是支持的故选D本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了我陪着孙子从网上学习蜜蜂相关知识的经历,提出了屏幕时间不一定会损害儿童的发展本文是科教类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题在做细节理解题时,首先

55、根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断4.【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】A【解析】1 B 细节理解题根据文章第一段第二三句 It is believed that it is a waste of time and money to fly around the world for face-to-face meetings(人们认为坐飞机环游世界进行面对面的会议是浪费时间和金钱)可知,传统会议的缺点是昂贵和耗时故选B 2 C推理判断题根据第二句第五六句

56、Some Web meeting software programs can monitor the users desktop behavior to see if they become distracted from the presentation and begin working on other documents If so, the program can tell presenters when the listeners lose their attention, and how long the distraction lasts(一些Web会议软件程序可以监视用户的桌面行为,以查看他们是否从演示中分心并开始处理其他文档如果是这样的话,这个程序可以告诉主持人,听众什么时候注意力不集中了,注意力分散持续了多长时间)可知,一些网络会议软件程序通过跟踪听众的注意力状态来帮助改进会议故选C 3 A 推理判断题根据文章最后一段Web meetings are an excellent example of how technology is changing the way we do business With all the technologies today, the

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论