2013高考英语二轮复习 专题限时训练(二十一)人物型阅读理解配套作业(解析版湖南省专用)_第1页
2013高考英语二轮复习 专题限时训练(二十一)人物型阅读理解配套作业(解析版湖南省专用)_第2页
2013高考英语二轮复习 专题限时训练(二十一)人物型阅读理解配套作业(解析版湖南省专用)_第3页
2013高考英语二轮复习 专题限时训练(二十一)人物型阅读理解配套作业(解析版湖南省专用)_第4页
2013高考英语二轮复习 专题限时训练(二十一)人物型阅读理解配套作业(解析版湖南省专用)_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、专题限时训练(二十一)人物型阅读理解(限时:25分钟)4(一)Dick Clark, entertainment pioneer and television host of American Bandstand, has died at age 82.He suffered a heart attack and died in Santa Monica, California on April 18th, 2012.He wasnt a singer or musician, but Dick Clark was one of the most famous names in rock an

2、d roll.In the 1950s and 1960s, his afternoon television show, American Bandstand, was a daily program for teens across the country and it changed the way Americans listened to pop music.Clark hit the airwaves before he was even out of high school.His career began in the mailroom of a radio station r

3、un by his father and uncle.Before long, he was on the air.He continued to work as a disc jockey through college, and returned to the small, family run station after graduation.One year later, in 1952, he hit the “big time”, moving to WFIL in Philadelphia, Pennsylvania and soon was one of the best kn

4、own radio DJs in town.At that time, WFIL also owned a television station that had an afternoon teen dance show called “Bandstand,” and in a few years Clark became the regular host of that program, too.In 1957, the ABC television network decided to take “Bandstand” national, after Clark convinced the

5、m that a teen dance show would be popular all across the country.Renamed American Bandstand, the show became one of TVs longest running series and was a part of networks lineup(阵容) from 1957 to 1987.Everyone who was anyone in the pop music business performed on Bandstand, from Jerry Lee Lewis and th

6、e Jackson Five to Prince and the Talking Heads.Dick Clark soon moved into the music publishing and record business.And then in 1963 he moved to Hollywood, where he started a company and produced some television programs.Some of the shows were music related, but many were game shows and award shows.H

7、e was also a writer, leading some to wonder if Clark was a workaholic.In 1972, Clark launched Dick Clarks New Years Rockin Eve and watching the show every December 31 was soon a yearly tradition for millions and millions of Americans.Clark continued to host the show until 2004, when he suffered a st

8、roke that left him partially paralyzed(瘫痪) and struggling to speak.But a year later, Clark was back and even though his speech was, at times, still difficult to understand, many praised his bravery.Thanks to his great achievements, Dick Clark earned countless awards and honors during his long career

9、: he has Emmys, Grammys, a star on the Hollywood Walk of Fame and is in the Rock And Roll Hall of Fame.1According to the passage, Dick Clark _.Awas born in the early 1930sBgraduated from college at age 22Cbegan to host Bandstand in 1952Dbegan to produce films in 19632Dick Clark began to enter the ra

10、dio business _.Awhen he still studied in high schoolBafter he graduated from collegeCafter he moved to WFIL in PhiladelphiaDafter he moved to Hollywood3It can be learned from the passage that American Bandstand _.Awas a television show launched by Dick ClarkBwas hosted by Dick Clark since its birthC

11、was mainly about how to listen to pop musicDwas quite popular with children across the US.4In the passage, both Jerry Lee Lewis and the Jackson Five are mentioned in order to prove that _.ADick Clark was really a great TV hostBDick Clark had a great effect on othersCAmerican Bandstand was quite infl

12、uentialDthe television show helped many famous people5What do we know about Dick Clark who was in his forties?AHe produced many musicrelated TV programs in Hollywood.BHe launched a television show hitting the whole America.CHe made the show Bandstand renamed American Bandstand.DHe had difficulty spe

13、aking because of a stroke.(二)Celebrating an 18th birthday is an important occasion for anyone, but for tiny Jyoti Amge, the milestone is even bigger news.The teenager is already a celebrity(名人) in her hometown of Nagpur, India, but has now set a world record by officially being declared the worlds s

14、mallest woman.Despite her stature, 62.8 cmtall Jyoti hopes to celebrate being crowned the worlds shortest woman by launching a Bollywood movie career.She took the Guinness world record from 22yearold American Bridgette Jordan, who measures seven centimeters taller than Ms.Amge and who had held the t

15、itle since September, 2011.A tearyeyed Ms.Amge called the honor an “extra birthday present” and said that she felt grateful for being small.She also blew out candles on a birthday cake that was comfortably bigger than her.Even the Guinness record book at the ceremony only came up to her waist.Ms.Amg

16、e weighs just 5.5 kilogramsonly about four kilograms more than she did at birthand has a form of dwarfism called achondroplasia(软骨发育不全), which stopped her growing after her first birthday.She has brittle bones and is likely to need care for the rest of her life, but that has not stopped her ambition

17、s of entering the movie industry.“I have put Nagpur on the world map.Now everyone will know where it is,” said Ms.Amge, who said she dreamed of one day becoming a Bollywood film star and getting a university degree after finishing high school.“I want to make people happy,” said the future actress, w

18、ho is going to appear in two Bollywood films next year.As a teenager at school in Nagpur, Ms.Amge had her own small desk and chair, but said that the other students did not treat her differently.She sleeps in a speciallymade bed and uses things that are smaller than average.Also, Ms.Amge insists on

19、being treated like a normal young woman, and enjoys doing her makeup, going shopping with friends or watching movies.“It has been my dream to be recognized as the worlds smallest woman for many years,” said Ms.Amge.“I am very happy to be officially the worlds shortest woman.”1According to the passag

20、e, Jyoti Amge _.Agrew little since she was three years old Btries to live a normal life like other young womenChas made great achievements in the film industryDwas especially happy to receive the big birthday cake2It is learned from the passage that _.Athe shortest American is 69.8 centimeters tallB

21、Jyoti weighed 5.1 kilograms when she was bornCJyoti will go to college in two yearsDBridgette Jordan was born in 19883The underlined word “brittle” in Paragraph 7 most probably means _.Astrong and hard BeasilybrokenCwellprotected Dbadlywounded4Which words can describe Jyoti Amge the best?AAmusing an

22、d humorous.BClever and friendly.CCheerful and ambitious.DHardworking and brave.5What is the best title for the passage?AThe most successful teenager in the world.BThe most famous girl all over the world.CThe first girl student entering the Guinness book.DThe shortest woman around the world.(三)Kieron

23、 Williamson, a sevenyearold boy, is being considered as an art genius after selling 16 paintings for 18,000 pounds in just 14 minutes.This boy has artistic skills that would be the envy of any serious painter and his paintings invited comparisons with those of Pablo Picassos, a wonder child who beca

24、me one of the greatest artists of the 20th century.It all began on a family holiday to Cornwall when Kieron was five.Inspired by the seaside view, he asked his parents for his first drawing paper.From that moment on, he was deeply interested in drawing.While supportive, Kierons parents are careful n

25、ot to push their son.He only paints when and what he wants.He has a waiting list of hundreds and requests for his work are increasing.His father said the sale of Kierons works held last November even attracted a buyer from Japan.“We had people driving down that night.There were people on the door wa

26、iting to come in the morning that had been standing outside.The phones were going mad as soon as the door opened at nine oclock and within 14 minutes all the 16 pictures had gone,” he said.All the talent, money and high praise could so easily go to a young boys head, but Kieron said his friends didn

27、t give his achievement much care.“Some of them want to be as good as me and most of them thinkUmm,you are not too special,”he said.Kierons favourite painter is British artist Edward Seago and he has spent some of his earnings buying a work of his.The rest is being invested by his parents until he re

28、aches 25.Kierons parents and his younger sister BilliJo dont see him as anything other than a normal sevenyearold who likes to run around the house and whos mad about football.But for now,with so much still to learn,theres only one thing he wants to be when he grows up.1According to Paragraph 1,we c

29、an know Kieron Williamson _.Ais one of the greatest artistsBdraws as well as Picasso didChas unusual ability to paintDcan paint 16 paintings in 14 minutes2What made Kieron Williamson begin to love painting?AThe view at the seaside.BHis first painting paper.CHis parents encouragement.DWhat he saw and

30、 heard during the family holiday.3In most of Kieron Williamsons friends eyes,_.AKieron isnt worth the praiseBKieron is an example to themCKieron is famous but a little proudDKieron is not very different from them4It can be inferred from the passage that _.AKieron likes doing sports more than paintin

31、gBBilliJo envies her brother for his talent in paintingCKierons parents spent much money on his paintingDKieron had become famous before he sold the 16 pictures5The passage is written in order to _.Ashow us some famous artistsBtell us Kierons growing experienceCintroduce a sevenyearold painting geni

32、usDexplain how the painting changed Kierons life专题限时训练(二十一)(一)【语篇解读】 美国著名电视人迪克克拉克因心脏病病发救治无效,于美国当地时间4月18日逝世。1B推理判断题。根据第一段可知迪克克拉克生于1929年,再根据第三段“One year later, in 1952, he hit thebig time, moving to WFIL in Philadelphia”可知他大学毕业一年后,他进入了“大舞台”。即他1951年大学毕业,当时应为22岁。故选B项。2A细节理解题。根据第三段“Clark hit the airwaves

33、 before he was even out of high school.His career began in the mailroom of a radio station run by his father and uncle.”可知迪克克拉克还在读高中的时候就开始从事广播事业,故选A项。3D推理判断题。根据第二段“his afternoon television show, American Bandstand, was a daily program for teens across the country and it changed the way Americans lis

34、tened to pop music”可知,下午档电视节目美国舞台成为全国十几岁青少年争相追捧的节目,由此判断选D项。4C推理判断题。根据第五段可知,更名为美国舞台后, 这个节目成为了从1957年到1987年网络阵容的一部分,之后举杰瑞李刘易斯和杰克逊五兄弟都在美国舞台进行过表演以说明之,故选C项,即节目极具影响力。5B细节理解题。迪克克拉克生于1929年,由此可知他40多岁的时候是处于1969年至1978年这一时段。根据倒数第二段“In 1972, Clark launched Dick Clarks New Years Rockin Eve and watching the show ev

35、ery December 31 was soon a yearly tradition for millions and millions of Americans.”可知,在1972年,克拉克推出“迪克克拉克新年狂欢倒计时”后,这档每年12月31日播出的节目也成为了美国人一年一度欢聚一堂的传统节目。由此判断选B项。(二)【语篇解读】 近日,印度一名高中女生被吉尼斯世界纪录认证为世界最矮女性。这名只有0.628米的姑娘人小志气高,谈到自己的人生理想时表示,希望大学毕业后进入“宝莱坞”成为一名影星。1B细节理解题。根据倒数第二段“Also, Ms.Amge insists on being treated like a normal young woman, and enjoys doing her makeup, going shopping with friends or watching movies.”可推断Jyoti Amge尽力地像其他人一样过正常的生活,故选B项。2A推理判断题。根据第三段可知Jyoti Amge的身高是62.8厘米,而Bridgette Jordan只比她高7厘米,故可推断最矮的美国人身高是69.8厘米,故选A项。3B词义猜测题。根据“is likely to need care for the rest o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论