【模拟试卷】2019年湖北名师联盟高考考前适应性试卷 英语(二)含听力 含精品解析_第1页
【模拟试卷】2019年湖北名师联盟高考考前适应性试卷 英语(二)含听力 含精品解析_第2页
【模拟试卷】2019年湖北名师联盟高考考前适应性试卷 英语(二)含听力 含精品解析_第3页
【模拟试卷】2019年湖北名师联盟高考考前适应性试卷 英语(二)含听力 含精品解析_第4页
【模拟试卷】2019年湖北名师联盟高考考前适应性试卷 英语(二)含听力 含精品解析_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、绝密 启用前2019届高考考前适应性试卷英 语(二) 注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项

2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C.9.15.答案选C。1. How will the speakers probably go to the theater?A. By bike.B. By taxi.C. By subway.2. What did the man ask the woman to do?A. Help him hold the ladder.B. Decorate the Christmas tree.C. Be careful with

3、 the colorful lights.3. What are they probably talking about?A. The womans hat.B. The womans bag.C. The womans dress.4. How much is the rent for the second floor of the apartment?A. $200.B. $260.C. $300.5. Where does the conversation probably take place?A. At an airport.B. In a post office.C. In a s

4、hopping center.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want to do?A. Watch matches.B. Play football.C. Play badminton.7. How often does the woman practice yoga?A. Twice a

5、week.B. Three times a week.C. Every day.听第7段材料,回答第8、9题。8. What day is it today?A. Monday.B. Saturday.C. Sunday.9. How will the man find the information?A. From the library.B. From his professor.C. On the Internet.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the two speakers?A. Doct

6、or and patient.B. Employers and employees.C. Repairman and customer.11. How long should the woman wait to get her glasses back?A. About 9 days.B. About 7 days.C. About 5 days.12. Who is to blame for the accident?A. The womans pet.B. The womans son.C. The womans daughter.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why did

7、the woman start to swim?A. To lose weight.B. To teach her child.C. To take part in a competition.14. Who is the man?A. The womans coach.B. An amateur swimmer.C. A media reporter.15. What does the womans husband think of her swimming now?A. He is indifferent to her habit.B. He is proud of her achieve

8、ment.C. He is tired of her practice every day.16. Where does the conversation probably take place?A. In a kindergarten.B. At a swimming stadium.C. At an entertainment center.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who are the Perfect English course designed for?A. Students who are poor in communication.B. Students wh

9、o are good at grammar.C. Students who want to improve listening.18. How long will it take to finish the course?A. 4 hours.B. 15 hours.C. 40 hours.19. Which section comes after Presentation section?A. Conversation.B. Exercises.C. Communication Activities.20. What does the Presentation section usually

10、 give students?A. Review methods.B. Discussion activities.C. Various expressions.【答案】1-5 CAABB6-10 ABBCC11-15 AACAB16-20 BACBC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AAdult education coursesComputer studiesTechnology is advancing at a rapid pace, and we rely mor

11、e and more on computers for everything from cooking to organizing our taxes. This six-week course will give you an understanding of computer fundamentals including the use of software packages (Word, Excel and Power Point) and how to use the Internet.Start: May 2, 2019Time: Wed 7pm-9pmCost:¥300Lengt

12、h: 6 weeksPlace: Shandong UniversityWoodworkLearn the basics of woodworking with simple hands-on projects to build your confidence and skills. Each lesson explores a different area of woodworking that will provide you with the skills needed for any woodworking project. Flexible learning allows you t

13、o choose only the lessons that interest you.Start: April 15, 2019Time: Mon 5pm-7pmCost:¥30 per lessonLength: 12weeksPlace: Adult Learning CentreWeb DesignProvides advanced training in software, design, and coding for the web. Students must have already completed a recognized basic web design course

14、or have at least 2 years relevant work experience. Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design.Start: June 1, 2019Time: Weekdays 9am-4pmCost: ¥4,990Length: 40 weeksPlace: University of TechnologyArtThis practical course is intended to help established artists take

15、their creativity further. From sketching and colour, to composition, painting and experimenting with style, you will study and explore an engaging variety of creative media and subject matter.Start: April 21, 2019Time: Thur 3pm-6pmCost:¥750Length: 15weeksPlace: City Art Centre21. Which courses arc s

16、uitable for beginners?A. Web Design and Art.B. Computer Studies and Woodwork.C. Woodwork and Web Design.D. Computer Studies and Art.22. Which course awards students an official certificate?A. Art.B. Woodwork.C. Web Design.D. Computer Studies.23. How much will a student who attends only half of all t

17、he woodwork lessons pay in total?A. ¥30.B. ¥360.C. ¥250D. ¥180.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】21.细节理解题。根据Computer studies中“This six-week course will give you an understanding of computer fundamentals”可知这门课程会使你了解计算机基础知识,与Woodwork中第一句“Learn the basics of woodworking with simple hands-on projects to build yo

18、ur confidence and skills.”可知这门课程会学习基本的木工与简单的手动项目,可知这两门课程都是适合新手的基础课程,故选B。22.细节理解题。根据Web Design最后一句“Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design.”可知完成课程的学生将获得高级网页设计文凭。故选C。23.推理判断题。根据Woodwork的收费要求可知,课程共持续十二周,每节课30美元。故可知半学期,即六周的课程需要花费180美元。故选D。BI attended a writers grou

19、p to get feedback on my book. But there were so many people there that the discussion was limited. After getting home, my 13-year-old son asked me to read one chapter to him. So I read the chapter about spending my pocket money as a nine-year-old child.The story took place at a lunch counter, where

20、I dreamed of ordering a banana split. Colorful balloons were hung above the counter and a sign said “Pop a balloon and pay 1 cent to 63 cents for a banana split!” As I was given only 50 cents for cleaning the doghouse, I didnt dare to ask my parents for any more pocket money without doing more work

21、or risk asking anyone else. So I kept my wish to myself.Frankie listened carefully, as I read the final sentences of the chapter, “I watched as others selected a balloon to pop and dreamed about the opportunity to take my chance. But it never happened.”The next morning, Frankie led me to the kitchen

22、. I couldnt believe my eyes. The table was covered in a pile of balloons. Frankie handed me 50 cents and a fork. “Pop one!” he urged. With tears in my eyes, I broke one. A piece of paper fell out of the balloon. “What does it say?” Frankie asked. “Fifty cents,” I whispered, too moved to speak loudly

23、. Frankie asked, “Well, do you have 50 cents?” I handed him the money. “OK!” Then Frankie pulled out a banana split from the refrigerator.I hugged Frankie hard. We took turns popping the other balloons until I finally got the 1-cent balloon. It was a long-time coming, but worth the wait.It hit me th

24、at the first step in making any wish come true is giving it a voice.24. The author read the chapter to Frankie because .A. she wanted to get feedback from FrankieB. Frankie asked the author to read it to himC. she was used to telling a bedtime story to himD. Frankie had a strong desire for knowledge

25、25. What can we infer about the author from the second paragraph?A. She spent money wisely when she was a kid.B. She had enough money to do whatever she liked.C. She earned her pocket money by doing housework. D. She had no close friends to share her secret wish.26. Seeing what Frankie did for her,

26、the author felt .A. comfortable and happyB. puzzled and excitedC. awkward and satisfiedD. surprised and grateful27. The author learned that .A. it is important to express ones wishesB. it is comforting to have a kid aroundC. experiences in childhood affect us later in lifeD. wishes can come true by

27、just voicing them【答案】24.B 25.C 26.D 27.A【解析】24. 细节理解题。根据文章第一段中“After getting home, my 13-year-old son asked me to read one chapter to him.”可知,作者的13岁的儿子Frankie,让作者给自己讲故事的一个章节。故选B。25.细节理解题。根据文章的第二段中“As I was given only 50 cents for cleaning the doghouse. I didnt dare to ask my parents for any more poc

28、ket money without doing more work or risk asking anyone else.”可知,“我”通过打扫狗屋只挣了50分,如果没有做足工作量,我是不敢向父母或者向其他人要更多的零花钱的,即作者通过做家务赚取零花钱,故选C。26.推理判断题。根据第四段中 “ I couldnt believe my eyes.” “With tears in my eyes, I broke one.”和第五段中“too moved to speak loudly”可知,作者对于Frankie所做的一切既惊讶又感激。故选D。27. 细节理解题。根据文章最后一句“It hi

29、t me that the first step in making any wish come true is giving it a voice.”可知,要想实现愿望的第一步,就是要说出来。故选A。CThe days of having to carry a phone charger everywhere could soon be over. Michigan researchers have revealed a major breakthrough in harvesting energy from human motion. They say it could lead to s

30、mart phones powered for a week by the motion of a swipe (重击).Michigan State Universitys low-cost device, known as a nano generator, has already been tested. Scientists success fully operated an LED touch screen, a bank of 20 LED lights and a flexible keyboard, all with a simple touching or pressing

31、motion and without the aid of a battery. The groundbreaking findings, published in the journal Nano Energy, suggest “Were on the path toward wearable devices powered by human motion,” said Nelson Sepulveda, associate professor of electrical and computer engineering and lead researcher of the project

32、.“What I foresee, relatively soon, is the capability of not having to charge your cellphone for an entire week, for example, because that energy will be produced by your movement,” said Sepulveda, whose research is funded by the National Science Foundation.Electrical energy is created when the devic

33、e is compressed by human motion. The completed device is as thin as a sheet of paper. The device used to power the LED lights was palm-sized, while the device used to power the touch screen was as small as a finger. Advantages such as being lightweight, flexible and low -cost could make it a promisi

34、ng and alternative method in the field of Mechanical-energy harvesting.The device also becomes more powerful when folded. Sepulveda said, “You can start with a large device, but when you fold it once again and again, its much smaller and has more energy. Now it may be small enough to put in a specia

35、lly made heel of your shoe so it creates power each time your heel strikes the ground.”Sepulveda and his team are also developing technology that would transmit the power generated by the heel strike to, say, a wireless headset.29. The underlined word “device” in the second paragraph probably refers

36、 to .A. a piece of equipment B. a special kind of smart phoneC. a touch screen D. a flexible keyboard30. What can we learn about Nelson Sepulveda in the passage?A. He works as a journalist writing for Nano Energy.B. He plays a major role in the project of the nano generator. C. He invented a type of

37、 battery-free smart phone.D. He collects funds for the National Science Foundation.31. From the passage we know that the nano generator .A. becomes more powerful when kept flatB. has already come into market in the USAC. is light weight and flexible though expensiveD. makes it possible to produce po

38、wer by walking32. The purpose of the passage is to .A. persuade people to buy the device B. bring in a new way to save energy C. introduce a breakthrough in scienceD. honor Nelson Sepulveda for his contributions【答案】29. A30. B31. D 32. C【解析】29. 词义猜测题。根据第二段第一句中 “known as a nano generator”可知前文划线部分的意思应该

39、是“机器”。故选A。30. 细节理解题。根据第二段最后一句 “Nelson Sepulveda, associate professor of electrical and computer engineering and lead researcher of the project.”可知,Nelson Sepulveda在这项研究中起着重要的作用。故选B。31. 推理判断题。根据第二段中的 “Were on the path toward wearable devices powered by human motion,”我们正在走向可穿戴设备,由人体运动来驱动。可知通过步行来生产动力已变

40、成可能。故选D。32. 目的意图题。根据文章第一段 “The days of having to carry a phone charger everywhere could soon be over. Michigan researchers have revealed a major breakthrough in harvesting energy from human motion. They say it could lead to smart phones powered for a week by the motion of a swipe (重击).”随身携带手机充电的日子可能

41、即将过去。密歇根的研究人员取得一项重大突破,可从人体动作中收集能量。研究人员称,从刷手机这一动作中获得能量足以供智能收集续航一周。可知本文在介绍科学上的一项重大突破。故选C。DEndless queues and long waits at the ticket inspection desks at Chinas major train stations were signature of the Spring Festival travel rush before this year. Every year, as the countrys biggest national holiday

42、 unfolded a huge flow of travelers would leave staff at the check-in desks facing a dilemma.But with the installment (安装) of artificial intelligence (AI) in dozens of train stations this year, including a facial recognition system which is able to process passenger identification within five seconds

43、 and therefore speed up the waiting process, busy scenes started to become something of the past.When a passenger approaches the camera inside the facial recognition system at the station, it scans his face and then quickly compares it with the photograph shown on his identification card in real tim

44、e. If the information matches, the barrier gates will open and allow the passenger to go through.Such use of facial recognition technology is in line with discussions heard at the recent two sessions meeting, a key annual political event, which focused on the widespread application of a security net

45、work named Tianwang (“Sky Net” in English) currently being used by Chinas public security department.The network, according to reports by the People Daily, has the potential to recognize the facial features of anyone in the world and match them on the spot with photographs on a database of criminal

46、suspects. In fact, it can analyze photographic identity so quickly that it can scan every single Chinese face on the planet in just one second, and it would only take two seconds to scan every face in the world, with an accuracy rate of up to 99.8 percent.Those are just two examples that highlight t

47、he development of Chinese visual AI technology, which industry insiders predict could contribute to powerful growth in the global technology sector this year.32. Whats the authors purpose in writing the first paragraph?A. To introduce the following topic of the passage.B. To describe the Spring Fest

48、ival.C. To inform readers of the development of China.D. To explain the dilemma of the staff.33. Whats the solution to the Spring Festival travel rush?A. Using artificial intelligence.B. Opening more barrier gates.C. Limiting the number of passengers.D. Increasing more staff at the check-in desks.34

49、. What can we know about facial recognition technology?A. Its application leads to a heated discussion.B. Its application is useless to policemen.C. Its operating speed is not yet high enough.D. Its accuracy rate is very high.35. Whats the authors attitude towards Chinese visual AI technology?A. Dep

50、ressed.B. Positive.C. Doubtful.D. Indifferent.【答案】32. A 33. A 34. D 35. B【解析】32.写作意图题。第一段描述了以往春运和国庆假期期间各大车站大量拥堵场面,为进一步提出本文的话题人工智能,尤其是面部识别系统的安装,大大加快了人员流动速度,从而解决了拥堵问题做铺垫,故选A。33.细节理解题。根据第二段“But with the installment (安装) of artificial intelligence (AI) in dozens of train stations this year, and therefor

51、e speed up the waiting process”可知,由于采用人工智能,解决了春运拥堵问题,故选A。34.细节理解题。根据倒数第二段“In fact, it can analyze photographic identity so quickly that it can scan every single Chinese face on the planet in just one second, and it would only take two seconds to scan every face in the world, with an accuracy rate of

52、 up to 99.8 percent.”可知它可以快速分析照片的身份,它可以在一秒钟内扫描地球上的每一张中国人的脸,而扫描世界上的每一张脸只需要两秒钟,准确率高达99.8%,它的准确率很高,故选D。35.作者态度题。通读全文,作者通过突显中国视觉人工智能技术发展的两个例子,和最后一段 “which industry insiders predict could contribute to powerful growth in the global technology sector this year.”可知,作者对中国视觉人工智能技术持有积极态度,故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分

53、10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。New Lives for Old PhonesWhen a new mobile phone starts to be sold in stores, many people rush out to buy one. We all want the newest, latest thing. _36_.Mike Townsend works at Total Recall, a mobile phone recycling company. “Dont throw your old phone away

54、. _37_ if you throw it away, it goes with other rubbish to become landfill. In other words, it is put in a big hole in the ground and it becomes a big problem,” he says.Mobile phones contain some poisonous materials. If your phone goes to a landfill, these poisonous materials can get out and get int

55、o the water under the ground. Thats the water we need to drink or water goes into rivers or the ocean. _38_Thats a lot of landfill and a lot of poisonous materials.“At Total Recall, we separate the old phones into pieces. Most of the materials in the mobile phones can be recycled and used again. _39

56、_ For example, phone batteries contain nickel and cadmium. The nickel is used to make steel and the cadmium can be used to make new batteries.” explains Mike.“_40_You can usually just take it into a mobile phone shop and they will send it to us,” says Mike.So before you throw that old mobile phone a

57、way, use it the last time: search for a recycler near you and give them a call.A. Recycling your old phone is easy.B. Send it to us and well recycle it.C. How much is your old mobile phone worth?D. But what should we do with our old mobile phones?E. Millions of mobile phones are thrown away every year.F Recycling materials helps keep the environment greener and clean

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论