2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit1Growingup作业课件外研版_第1页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit1Growingup作业课件外研版_第2页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit1Growingup作业课件外研版_第3页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit1Growingup作业课件外研版_第4页
2022届新教材高考英语一轮复习选择性必修第二册Unit1Growingup作业课件外研版_第5页
已阅读5页,还剩30页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、二十五选择性必修第二册unit 1growing up(限时35分钟). 阅读理解a(2021郑州模拟) stop wasting your time thinking of reasons for your failures and shortcomings. instead, realize that the seeds of success were planted within you when you were born. only you have the power to make those seeds grow. the seeds and the power to grow

2、 them are contained in the human mind. success is a choice but not a chance. you can be a success if only you make the right choice. you cannot be successful without first developing your self-esteem (自尊心). your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exerc

3、ise over yourself, and thus over your life. people with low self-esteem do not believe that they have any power, or responsibility for their lives. you can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for whatever happens in your life. failures think t

4、hat everything happens by accident while successful people realize that they are responsible. everything happens as a result of something. if we can identify the cause, we can control the effect. we are responsible for what we consciously choose to accept and believe. thoughts and beliefs cause beha

5、vior. our attitudes and actions are a result of habits rooted in us over a period of time. one generally rises to the level that one expects. we are responsible for setting our expectations. our success depends upon our level of confidence. if you associate with positive-thinking people, you are def

6、initely going to achieve success. on the contrary, the opposite happens. we are responsible for finding, planting, and nurturing the seeds that contain future victory, born from setbacks. in short, in all areas of your life, you are responsible. once you recognize this, accept it, and firmly believe

7、 it, you are on the road to success. 【文章大意】这是一篇说明文。文章旨在告诉读者成功的种子天生就存在于我们体内, 只有我们自己能让它发芽成长。首先我们要有自尊心和自信心, 做一个负责任的人, 其次我们要了解事情之间的因果关系, 经常接触积极思维的人, 你就离成功不远了。1. we can learn from the passage that _. a. youll succeed as long as you develop your self-esteemb. proper control over yourself contributes to bu

8、ilding self-esteemc. associating with negative people is likely to bring successd. success sometimes isnt a choice but a chance【解析】选b。推理判断题。由第三段中的“your level of self-esteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself, and thus over your life. (你的自尊心基于你能掌握你自己甚

9、至你的生活的程度)”可推知, 通过适当的控制自己有利于自尊心的养成。2. which of the following is not a “cause and effect”? a. ones habits, attitudes and his actions. b. ones thoughts, beliefs and his behavior. c. ones confidence and his success. d. ones expectations and his responsibilities. 【解析】选d。细节理解题。由文章倒数第三段中的“our attitudes and

10、 actions are a result of habits rooted in us over a period of time. (我们的态度和行为是一段时间内根深蒂固的习惯的结果)”可知, 态度、行为、习惯之间是因果关系, 选项a正确。由“thoughts and beliefs cause behavior. (思想和信念造成行为。)”可知, 思想、信念、行为之间也是因果关系, 选项b正确。由“our success depends upon our level of confidence. (我们的成功依赖于我们的自信心。)”可知, 自信心与成功之间是因果关系, 选项c正确。文中没

11、有提及我们的期望与我们的责任心之间的关系, 故选d。3. which could be a good title for the passage? a. cause and effectb. no pain, no gainc. success is a choiced. failure is the mother of success【解析】选c。主旨大意题。这是一篇说明文, 文章首段提出我们思想中天生有成功的种子和能力, 由第二段中的“success is a choice but not a chance. you can be a success if only you make th

12、e right choice. (成功是一种选择, 而不是偶然的机会。只有做出正确的选择你才能成功)”可知, 成功是一种选择。故选c。【难句解读】(1)you can exercise control over your life only to the degree that you believe that you are responsible for whatever happens in your life. 分析: 该句为主从复合句。其中第一个that引导同位语从句; 该同位语从句也是主从复合句, 其中第二个that引导宾语从句; 该宾语从句也是主从复合句, 其中whatever也

13、引导宾语从句。翻译: 你可以控制自己的生活, 只要你相信自己对生活中发生的一切负有责任。(2)failures think that everything happens by accident while successful people realize that they are responsible. 分析: 该句为while连接的并列句。第一、二分句中的that都引导宾语从句。翻译: 失败者认为一切都是偶然发生的, 而成功者认识到他们是有责任的。b(2021厦门模拟) as you move out of your teens and into your 20s and 30s,

14、your musical tastes start to solidify and you likely quit keeping up with popular music. now, research has found the average age at which your music library is unlikely to change: 33. the studys author reached this conclusion by analyzing data on u. s. spotify users and comparing it to artist popula

15、rity data from music intelligence company the echo nest. to determine the age at which we stop seeking out new tunes, the author gathered self-reported age data from spotify and looked at users. “taste profiles”, which tracks how many times listeners have streamed individual artists. these artists w

16、ere then matched to their popularity rank on the echo nest. the average teen listens almost only to music among the billboard, the 200 highest-ranking albums in the country, but this music represents a smaller part of their streaming as they age. in their teens, they listen to a lot of the same musi

17、c, over and over again. frank t. mcandrew, a professor of psychology at knox college, explains thats the “mere exposure effect” at work, and it basically means, the more were exposed to something, the more we like it. there are many reasons why a person may stop streaming the current top musical hit

18、s, and the author looked into one by identifying spotify listeners with large amounts of childrens music and nursery rhymes in their libraries. in other words, when users may have become parents. but the study concludes with some good news for parents: “if youre getting older and cant find yourself

19、staying as relevant as you used to, have no fearjust wait for your kids to become teenagers, and youll get exposed to all the popular music of the day once again! ”【文章大意】本文为一篇说明文。研究表明: 人的音乐品味会随着年龄的增长逐渐稳定。4. what happens after teens grow older? a. they quit listening to music. b. their interest in mu

20、sic fades. c. they change their music libraries. d. their musical tastes become stable. 【解析】选d。细节理解题。根据第一段“as you move out of your teens and into your 20s and 30s, your musical tastes start to solidify(当你从十几岁步入二三十岁时, 你的音乐品味开始逐渐稳定)”可知, 青少年长大之后, 音乐品味逐渐稳定。 5. what is the way of the research? a. intervi

21、ews. b. analyzing data. c. observation. d. tracking popularity. 【解析】选b。细节理解题。根据第二段“the studys author reached this conclusion by analyzing data on u. s. spotify users and comparing it to artist popularity data from music intelligence company the echo nest. (这项研究的作者通过分析美国spotify用户的数据, 并将其与音乐智能公司回声巢的艺人

22、人气数据进行比较, 得出了这一结论。)”可知研究的方法是分析数据。6. how do teens develop their musical tastes? a. they listen to what they like repeatedly. b. they act like their favorite popular stars. c. they experience different styles of music. d. they like high-ranking music worldwide. 【解析】选a。细节理解题。根据第四段“in their teens, they

23、listen to a lot of the same music, over and over again. (在他们十几岁的时候, 他们一遍又一遍地听很多相同的音乐。)”可知, 他们通过反复地听自己喜欢的音乐来形成自己的音乐品味。 7. whats the good news for parents in the last paragraph? a. parents will regain their faith in music. b. parents will influence their teens in music. c. parents will hear their favo

24、rite music again. d. parents will enjoy the music for teens again. 【解析】选d。细节理解题。根据最后一段“just wait for your kids to become teenagers, and youll get exposed to all the popular music of the day once again! (等你的孩子变成青少年, 你就会再次接触到时下所有流行音乐! )”可知, 家长们会跟着长大的孩子一起再次享受青少年的音乐。【难句解读】(1)frank t. mcandrew, a profess

25、or of psychology at knox college, explains thatsthe “mere exposure effect” at work, and it basically means, the more were exposedto something, the more we like it. 分析: 该句为主从复合句。其中explains后是由and连接的、省略引导词that的两个宾语从句; 第二个宾语从句也是主从复合句, means后是省略引导词that的宾语从句, 该宾语从句中是“the more + 句子, the more + 句子”的比较级句型。翻译

26、: 诺克斯大学的心理学教授, 弗兰克t麦克安德鲁解释说, 这是“曝光效应”在起作用, 它基本上意味着, 我们接触某种东西越多, 我们就越喜欢它。(2)if youre getting older and cant find yourself staying as relevant as you used to, have no fearjust wait for your kids to become teenagers, and youll get exposed to all the popular music of the day once again! 分析: 该句为破折号连接的并列句

27、。第一分句是主从复合句, 其中if引导条件状语从句; 第二分句是“祈使句 + and/ or + 陈述句”句型。翻译: 如果你年纪越来越大, 发现自己不再像以前那样(对音乐)有敏锐的感知力, 不要害怕只要等着你的孩子长大成人, 你就会再次接触到时下所有的流行音乐! . 阅读填句does your personality change as you get older? between adolescence and adulthood, you go through a lot of changesjobs, regrettable haircuts and relationships tha

28、t come and go. but what about who you are at your core (本质)? as you grow older, does your personality change? 1 but according to psychologists, thats not how it works. thats not to say that youre a different person each day you wake up. 2 the studies, in which researchers survey the personalities of

29、 participants regularly over many years, suggest that our personality is actually stable in a short time. 3 for example, one 1995 study published in the journal child development followed children from the age of 3 until the age of 18. the researchers found that children who were shyer tended to gro

30、w into unhappier teenagers. 4 people become more outgoing, emotionally stable, agreeable and responsibleas they grow older. over the long term, these changes are often obvious. theres good evidence that the average self-control of a 30-year-old is higher than a 20-year-old. at the same time, people

31、who are relatively self-controlled at 18 also tend to be relatively self-controlled at age 30. so why do we change so much? evidence suggests its not dramatic life events, such as marriage, the birth of a child or loss of a loved one. instead, changing expectations placed on us as we adjust to unive

32、rsity, the work force, starting a family. 5 theres not a user guideline for how to act, but theres very clear rules for how we should behave in these situations. so we adapt. a. personality tends to get better over time. b. people tend to think of personality as fixed. c. in the short term, change can hardly be seen. d. we come into the world with unique temperaments. e. earlier temperament seems to affect later life experie

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论